آموزش استفاده از ابزارهای قهوه

تهیه قهوه با کمکس

make coffee chemex

قهوه ساز کمکس ابزاری برای تهیه قهوه به صورت دستی است، امروز به آموزش تهیه قهوه با این ابزار می پردازیم. قهوه کمکس را قهوه دمی Brewed Coffee نیز می توان گفت، شیوه ای جذاب و دل نشین که امروزه در کافی شاپ ها رواج پیدا کرده و کم کم عاشقان قهوه، لذت تهیه و سرو قهوه با کمکس را به خانه های خود آورده اند.

موارد مورد نیاز برای تهیه قهوه کمکس چیست؟

  • دستگاه کمکس قهوه
  • فیلتر کاغذی
  • آب ۹۳ درجه، برای هر نفر ۱۵۰ میلی لیتر
  • پودر قهوه، یک قاشق سوپ خوری سر پر برای هر نفر( میزان آسیاب قهوه برای قهوه ساز کمکس، ریز تر از  آسیاب قهوه فرنچ پرس)
آسیاب قهوه مناسب برای کمکس
آسیاب قهوه مناسب برای کمکس

تهیه قهوه کمکس:

۱- قرار دادن فیلتر کاغذی

فیلتر کاغذی را داخل کمکس قهوه قرار دهید.(این فیلترها کاغذهایی ضخیم هستند که باید آن ها را جداگانه تهیه کنید)

قرار دادن فیلتر کاغذی در کمکس
جهتی که لایه های بیشتر را قرار داده اید را به سمت دهانه خروجی کمکس بگذارید

۲- شستشو فیلتر کاغذی

بهتر است با آب داغ فیلتر کاغذی تان را کمی خیس کنید تا هم دستگاه کمکس تان گرم شود هم قهوه تان طعم و بوی کاغذ نگیرد در پایان این کار، آب را دور بریزید.

۳- افزودن پودر قهوه

برای هر ۱۵۰ میلی لیتر (۱۵۰ گرم) یا یک لیوان کوچک آب، یک قاشق سوپ خوری پودر قهوه درون فیلتر بریزید. میزان پودر قهوه برای هر نفر می تواند از ۱۴ گرم تا ۲۵ گرم متفاوت باشد.

ریختن پودر قهوه در فیلتر کاغذی
اگر می خواهید قهوه ای غلیظ یا رقیق داشته باشید می توانید واحد گفته شده را تغییر دهید

۴- افزودن آب

آب ۹۰الی۹۳ درجه را روی قهوه دمی کمکس بریزید به اندازه ای که پودر قهوه خیس بخورد یا به اصطلاح، قهوه شکوفه کند (blooming) سپس کمی صبر کرده و آب باقی مانده را اضافه کنید. آب را باید به صورت چرخشی یا دورانی روی پودر قهوه بریزید.

شکوفه زدن پودر قهوه
حدودا بعد از گذشت ۳۰ ثانیه باقی آب را می توانید اضافه کنید
افزودن آب داغ به صورت کامل به قهوه
آب داغ تان را به صورت کامل روی پودر قهوه بریزید

۵- عصاره گیری قهوه کمکس

۳:۳۰ الی ۴ دقیقه باید صبر کنید تا عصاره گیری از قهوه تان انجام شود و نوشیدنی نهایی در گوی پایینی تشکیل شود. بعد از دم آوری، فیلتر کاغذی را به همراه تفاله قهوه دور بیاندازید.

تهیه قهوه فرانسه با فرنچ پرس
ببینم!

۶- قهوه تان حاضر است

قهوه تهیه شده با کمکس - تهیه قهوه دمی
نوش جان

نکات مهم:

اگر از کتری های با دهانه بلند و باریک استفاده کنید کنترل خروج آب برای تان آسان تر است. حتما به این فکر می کنید که کافئین کدام قهوه بیشتر است؟
و اما سخن آخر!!!

قهوه کم روغن به چه معناست؟
در تیتر مطلب نوشته شده بود کم روغن!!! به چه چیزی اشاره دارد؟
  1. وقتی به این شیوه قهوه را دم می کنید مقداری از روغن موجود در قهوه در فیلتر باقی می ماند و قهوه نهایی کمی رقیق می شود.
  2. معمولا کسانی که عاشق قهوه اند از این ابزار در منزل بهره می برند.

ویدئو تهیه قهوه با کمکس:

منبع:ویکی پدیا، stumptowncoffee

پیشنهاد هوشمندانه قهوه
4/5 - (4 امتیاز)

16 دیدگاه در “تهیه قهوه با کمکس

  1. Bbbbb گفت:

    چرا دروغ مینویسین واحد اندازه گیری کاملا اشتباه است

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      منبع مطلب رو مشاهده بفرمایید
      در ضمن نیازی به دروغ نوشتن نیست دوست عزیز. این اعداد یک پیشنهاد هستن

  2. سروش گفت:

    سایت خوبی دارید.
    لطفا بگید که تفاوت این روش کمکس با وی ۶۰ چیه؟
    به نظر من که اینا همه شبیه هم هستن
    ممنون

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      خب روشهای مختلف در کشور های مختلف و در زمان های مختلف به وجود اومدن. جنس فیلتر کمکس با جنس فیلتر وی ۶۰ متفاوت هست و قهوه وی ۶۰ فقط برای یکیدو نفر تهیه میشه!

  3. ابولفضل گفت:

    سلام. درجه برشتگی قهوه با میزان دمای اب در قهوه ساز کمکس چطور باید باشه؟
    برشتگی لایت مدیوم ودارک هرکدام در چه درجه ای مناسب تر است؟

    1. کافی استور گفت:

      درجه برشتگی یک نوع سلیقه است. به عملکرد باریستا هم بستگی دارد. درجه اسیاب قهوه را بخوانید.
      میزان آسیاب در دمای اب موثر است. اگر اسسیاب ریز تر شود باید دما کمتر شود تا قهوه نسوزد.

  4. Amir Alizadeh گفت:

    سلام ،اول اینکه تشکر میکنم از مطلبتون،ولی بهتر بود به جای قاشق چایخوری ،مقدار گرم قهوه مشخص بود،

    1. محمد regal گفت:

      نوشته بود ۱۴ تا ۲۵ گرم ، نسبت به مقدار عصاره و غلظت . من از ۱۸ گرم استفاده میکنم ، هر شات

  5. گیتی داور گفت:

    باسلام ممنون از کانال خیلی خوبتون
    فوق العاده اس

  6. مجید گفت:

    سلام. ممنون از شما بخاطر مطالب ناب و آموزنده تون. لطفا اگر امکانش هست تمام موارد درست کردن انواع قهوه رو آموزش بدید بصورت حرفه ای! بازم تشکر میکنم بخاطر سایت خوبتون و زحمتی که میکشید. درود بر شما ، همیشه پیروز باشید.

  7. مرتضی گفت:

    خیلی ممنون، باحال بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *