آموزش استفاده از ابزارهای قهوه

تهیه قهوه با وی ۶۰

make coffee with hario v60
لاگین کنید، دیدگاه بگذارید، کد تخفیف دریافت کنید!

هاریو وی ۶۰ یک ابزار دم آوری قهوه، ظریف و ساده است ، مناسب برای کسانی که دوست دارند خصوصیات اصلی دانه قهوه خود را استخراج کنند. این ابزار به شما امکان کنترل کامل بر روی عطر و طعم نهایی قهوه را می دهد البته این موضوع به دان قهوه و ویژگی های هر دانه نیز مرتبط است. برای آشنایی بیشتر با این ابزار به این بخش مراجعه کنید.
برای تهیه قهوه با این ابزار شیوه ها و سلیقه های متفاوتی وجود دارد، ابتدا یکی از آنها را مورد بررسی قرار می دهیم و سپس نکاتی را به طور مختصر ارائه می کنیم. در این روش ۳ دقیقه زمان لازم داریم که بعد از آن 250 گرم نوشیدنی قهوه در فنجان داریم.

وی 60
وی شصت ابزاری ژاپنی برای تهیه قهوه است

موارد مورد نیاز برای تهیه قهوه با وی ۶۰

  • ابزار وی۶۰
  • فیلتر مناسب برای وی ۶۰
  • 18 گرم قهوه آسیاب شده
  • آب جوش، ۹۶ درجه
  • کنترل کردن زمان، فنجان یا ماگ، به همراه ترازو

البته اگر می خواهید این کار را ساده و سریع و یا در خانه انجام دهید خیلی به خودتان سخت نگیرید.

تهیه قهوه با وی ۶۰

مثل همیشه باید ابتدا فیلتر کاغذی را برای جلوگیری از منتقل کردن طعم کاغذی به قهوه، کمی خیس کنید. بهتر است برای این کار وی ۶۰، همراه با فیلتر آن را، بر روی فنجان یا ظرف تهیه قهوه خود بگذارید و سپس با مقداری آب جوش، هم فیلتر را خیس کنید و هم فنجان را گرم کنید. البته این نکته را فراموش نکنید که برای جلوگیری از سر ریز شدن قهوه درون فنجان یا ظرف، بهتر است از ظرف شیشه ای استفاده کنید.

تهیه قهوه با وی شصت
فیلتر پس از خیس شدن به بدنه وی ۶۰ می چسبد

قبل از ریختن پودر قهوه داخل ابزار، اگر قصد دارید در تهیه قهوه از ترازو کمک بگیرید، پس آن را بر روی ترازو بگذارید، سپس  قهوه مورد نیاز ( 18 گرم تقریبا سه قاشق)، که باید اندازه درشت تر از نمک سفره آسیاب شده باشد را درون وی ۶۰ بریزید. می توانید ترازو را در این مرحله صفر کنید. برای مشاهده میزان آسیاب کردن قهوه به این بخش مراجعه کنید.

تهیه قهوه با v60
مرکز قهوه را با دست کمی گود کنید

حالا باید آب جوش را به قهوه اضافه کنید. در این مرحله ابتدا با ریختن آب، یکبار روی تمام قهوه را بپوشانید و سپس ۱۵ ثانیه صبر کنید تا قهوه شکوفه کند(۳۰ ثانیه آب بریزید و ۱۵ ثانیه دست نگه دارید). قهوه شروع به بالا آمدن، کف کردن و حباب حباب شدن می کند. البته این ویژگی در قهوه های تازه تر بهتر قابل مشاهده است.

بلومینگ - شکوفه کردن قهوه
شکفتن و حباب حباب شدن قهوه

برای دم آوری و استخراج بهتر، آب را به آرامی هر ۱۰ الی ۱۵ ثانیه به صورت دورانی به قهوه بیافزایید. می بینید که تکه های قهوه روی آب معلق می شود، آب را روی آنها نیز بریزید. اگر ترازو دارید تا ترازو به عدد 300 گرم نرسیده، از ریختن آب دست نکشید.

تهیه قهوه با v60
افزودن دورانی آب

دم آوری با وی ۶۰ در این روش، حدود سه دقیقه زمان نیاز دارد و در انتها شما حدود 250 گرم نوشیدنی خواهید داشت. پس از اتمام کار فیلتر را دور بریزید و از قهوه تان لذت ببرید.

سرو کردن قهوه v60
سه دقیقه ای حاضر شد!

همانطور که پیش تر اشاره شد سلایق مختلفی در تهیه قهوه با وی ۶۰ وجود دارد. اگر فکر می کنید حوصله  کافی برای خواندن همه مطلب را ندارید، تا به اینجای مطلب برای تهیه یک فنجان قهوه کافی است. اما برای حرفه ای تر شدن با ما همراه باشید.

در ادامه مطلب چندین نکته را به طور مختصر مورد بررسی قرار می دهیم. اصول و شکل کلی در تهیه با این روش یکسان است اما با توجه به نوع دانه و میزان آسیاب شدن آن، دما و زمان تهیه، سلایق و انتظارات مختلف از فنجان قهوه، روش تهیه کمی متفاوت می شود.

قهوه های دمی

نکات تهیه قهوه با وی60

  • اصطلاحا باید با مقیاس شش درصد روی پودر بریزید، یعنی برای هر شش گرم پودر 100 سی سی قهوه بریزید
  • اب را نه خیلی سریع بریزید و نه خیلی آرام
  • حتما باید از فیلتر کاغذی نازک استفاده کنید، فیلترکاغذی ضخیم اجازه عبور آب با سرعت مناسب را نمی دهد و قهوه تلخ تر میشود، در صورتی که قهوه با وی60 به صورت اصولی، باید طعم های اسیدیته دار خود را در نوشیدنی انتشار دهد
  • وی60 در بهترین حالت مناسب تهیه دو فنجان یا ماگ قهوه است، مثلا حدود 400 الی 500 سی سی نه بیشتر!

در هفته های آتی ویدیوی تهیه قهوه با وی ۶۰ نیز به مطلب اضافه می شود. با نظرات خود ما را یاری کنید.
با سپاس از زمانی که با ما سپری کردید.

ویدئوی طرز تهیه قهوه با وی شصت:

منبع : prima-coffee,stumptown

پیشنهاد هوشمند قهوه
کافی استور را در اینستاگرام فالو کنید
5/5 - (4 امتیاز)

نوشته های مشابه

5 دیدگاه در “تهیه قهوه با وی ۶۰

  1. علی گفت:

    قهوه تا زمان سرو سرد میشه
    راهکاری برای این دارید؟

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      برای این که سرد نشه فنجون وی ۶۰ و ظرف زیرین قهوه رو گرم کنید. و بلافاصله بعد از ۹۳ درجه شدن اب اون رو روی قهوه سرازیر کنید

  2. علی گفت:

    ابزار ساده ایه. خیلی هم عالی میشه باهاش قهوه تهیه کرد
    هرچی پر پیمون تر بهتر

    1. رضا گفت:

      ببخشید از چه نوع قهوه ای باید استفاده کرد؟
      یعنی قهوه ترک _فرانسه_اسپرسو کدوم یکی؟

      1. کافی استور گفت:

        سلام
        از هیچ کدوم باید بگید براتون آسیاب مناسب وی ۶۰ انجام بدن
        قهوه دمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.