فوت و فن های نوشیدنی

روشهای تهیه فوم یا کف شیر 🥛♨

Froth Drink Beverage Foam Bubbles Glass

اگر به دنبال روش‌های تهیه فوم شیر یا کف شیر هستید، در اینجا هر آنچه را که لازم است خواهید یافت. کافی شاپ یکی از مکان های آرام برای دور بودن از هیاهو و شلوغی شناخته می‌شود. بسیاری از افراد قرارهای کاری، دوستانه، عاشقانه و … خود را در کافی شاپ می‌گذارند.

سفارش نوشیدنی های گرم در فصل زمستان رونق بیشتری دارد. هنگامی که لاته، پودر کاپوچینو و سایر نوشیدنی‌های گرم کافه را سفارش می‌دهیم، روی آن‌ها یک لایه از کف شیر یا فوم است که توجه ما را به خود جلب می‌کند.

این لایه به گونه‌ای است که امکان تهیه آن در خانه کمی دشوار می‌باشد، اما نشدنی نیست. در ادامه قصد داریم به بررسی روش‌های تهیه فوم یا کف شیر در خانه و با استفاده از دستگاه‌های مخصوص بپردازیم. برای آشنایی با این روش ها تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

قهوه اتیوپی سیدامو رو از کافی استور بخر.

چگونه کف شیر درست کنیم؟

کافی شاپ‌ها برای درست کردن کف شیر از دستگاه اسپرسوساز استفاده می‌کنند. با این حال برای درست کردن کف شیر یا فوم شیر در خانه، می توان از دستگاه‌ها و روش‌های مختلفی استفاده کرد.

فرنچ پرس، همزن برقی، همزن دستی، مایکروویو، دستگاه اسپرسوساز، مخلوط کن، کف ساز شیر و غیره از جمله مواردی هستند که می‌توانید از آنها برای درست کردن کف شیر یا فوم شیر استفاده نمایید.

در ادامه با این روش‌ها بیشتر آشنا می‌شویم.

قهوه اتیوپی یرگاچف در فروشگاه اینترنتی قهوه کافی استور.

فوم شیر کف شیر فرنپ پرس
تهیه فوم یا کف شیر به کمک فرنچ‌پرس به طور معمول بافت مد نظر را برای ما فراهم می‌کند.

طرز تهیه فوم شیر با فرنچ پرس

فرنچ پرس دستگاهی است که از آن برای دم کردن قهوه (به روش غوطه‌وری/Immersion) و یا دم‌کردن انواع مختلف دم‌نوش استفاده می‌شود. با این حال در اینجا قصد داریم نحوه درست کردن فوم شیر با فرنچ پرس را مورد بررسی قرار دهیم.

در ابتدا لازم است تا شیر را به اندازه کافی حرارت دهید تا به دمای 60 درجه سانتی‌گراد برسد. پس از آن شیر را درون فرنچ پرس بریزید. البته دقت داشته باشید که فرنچ پرس را پر از شیر نکنید، زیرا باید فضایی برای فوم گیری شیر نیز وجود داشته باشد.

پس از این کار، اهرم فرنچ پرس را به صورت سریع و به دفعات، بالا و پایین کنید. اهرم فرنچ پرس دارای یک صافی است که برای استفاده های مختلف، کاربردهای گوناگونی دارد. در اینجا هدف از بالا و پایین کردن این اهرم، عبور صافی از شیر خواهد بود.

درنهایت فوم مناسبی در فرنچ پرس ایجاد می‌شود.برای استفاده از فوم شیر باید درب فرنچ پرس را بردارید و فوم را روی نوشیدنی خود بریزید. معمولاً برای مصرف پودر کاپوچینو یا لته از این فوم استفاده می‌شود.

با این حال روش دیگری نیز برای طرز استفاده از فرنچ پرس برای فوم شیر وجود دارد. به این صورت که دیگر لازم نیست شیر را حرارت داد. در این روش ابتدا شیر را به اندازه‌ی لازم درون فرنچ پرس می‌ریزیم. پس از آن فرنچ پرس را درون مایکروویو قرار داده و باید به اندازه لازم گرما ببیند.

در انتها پس از گرم شدن شیر با استفاده از اهرم، اقدام به تولید فوم شیر با فرنچ پرس می‌کنیم. به طور کلی اما روش اول را بیشتر به شما توصیه می‌کنیم.

تفاوت قهوه تازه با قهوه فوری
ببینم!

قهوه مانسون مالابار رو از کافی استور بخر.

ایجاد فوم شیر با دستگاه اسپرسوساز
ایجاد فوم با ماشین اسپرسو نیازمند مقداری تمرین خواهد بود! شاید از یک مقدار هم بیشتر! 😅

فوم گیری شیر با استفاده از دستگاه اسپرسوساز

از دیگر روش‌ها برای درست کردن فوم شیر، استفاده از دستگاه اسپرسو است. بیشتر کافی شاپ ها از این روش برای فوم سازی شیر استفاده می‌کنند. دستگاه های اسپرسو دارای آپشن‌های گوناگونی هستند که می‌توانند برای فوم گیری شیر مورد استفاده قرار بگیرند. برای آشنایی با طرز تهیه کف شیر با استفاده از دستگاه اسپرسوساز مراحل زیر را انجام دهید.

  1. شیر سرد را درون پارچ مخصوص (Jug/Pitcher) بریزید.
  2. دستگاه اسپرسو دارای یک دسته بخاردهی (Steam Wand) است که می‌تواند دمای شیر را افزایش دهد. پنج میلی‌متر از سر این دسته را درون پارچ شیر قرار دهید.
  3. در این مرحله باید دکمه بخار را از روی دستگاه اسپرسوساز بزنید تا شیر شروع به کف کردن کند.
  4. بعد از ایجاد مقدار مناسب کف، دسته بخار را بیشتر به داخل شیر ببرید تا دیگر کف ایجاد نشده و فقط شیر تا دمای مناسب افزایش دما پیدا کند.
  5. با افزایش دمای شیر، دمای پارچ نیز افزایش می‌یابد. بهتر است با استفاده از دماسنج، هنگامی که دمای شیر به 65 الی 70 درجه رسید، بخار دستگاه را با استفاده از دکمه‌ای که دارد، خاموش کنید.
  6. در نهایت فوم شیر روی پارچ قابل مشاهده است. از همین رو می‌توانید برای نوشیدنی‌های مختلف از آن استفاده کنید.

توجه داشته باشید که برای فوم گیری شیر با استفاده از این روش، بهتر است شیر سرد را امتحان کنید؛ زیرا فوم گیری با شیر سرد بهتر بوده و کیفیت مناسب تری را تحویل می‌دهد.

تکان دادن شیشه شیر

فوم شیر با مایکروویو

در این روش قصد داریم طرز تهیه کف شیر را با استفاده از مایکروویو بررسی کنیم. برای این کار ابتدا لازم است یک شیشه سس یا شیشه مربای خالی و کاملاً تمیز را انتخاب کنید.

به اندازه دلخواه تا حداکثر نصف آن را پر از شیر کنید. پس از آن درب شیشه را ببندید و به مدت 45 ثانیه آن را تکان دهید. با این کار هوای درون شیشه بیشتر شده که در نهایت منجر به افزایش حجم شیر خواهد شد.

در ادامه لازم است تا درب شیشه را باز کنید و آن را حدود 40 ثانیه درون مایکروویو قرار دهید تا به اندازه کافی حرارت ببیند. البته دقت کنید تا بیش از اندازه دمای آن افزایش پیدا نکند؛ زیرا کیفیت فوم نهایی شما مطلوب نخواهد بود.

پس از گرم شدن کافی شیر، فوم روی آن تشکیل می‌شود. در این مرحله شیشه را از مایکروویو خارج کنید. شما توانستید کف شیر با مایکروویو را درست کنید. حال فوم شیر را روی قهوه خود بریزید و از نوشیدن آن لذت ببرید.

نکته: اگر مایکروویو ندارید، شیری که تا دمای 70 درجه گرم کرده‌اید را داخل شیشه ریخته و با یک دستمال برای اینکه دستتان نسوزد، خوب تکان بدهید. کف شیر بر روی آن ایجاد شده و می‌توانید از آن استفاده نمایید.

خرید فوری گلد برزیل در فروشگاه کافی استور.

ایجاد فوم شیر با همزن دستی
همزن دستی کوچک: یک راه حل ساده

کف ساز شیر با استفاده از همزن

یکی دیگر از روش‌های تهیه فوم شیر در خانه، استفاده از همزن است. در این روش لازم است تا شیر سرد را درون ظرفی ریخته و آن را روی شعله گاز قرار دهید. در حین حرارت دیدن شیر باید با استفاده از همزن شروع به هم زدن شیر کنید.

این کار یعنی هم زدن شیر تا زمانی ادامه پیدا می‌کند که روی شیر کف ایجاد شود. همچنین توجه داشته باشید که دمای شیر بیش از اندازه افزایش پیدا نکند. توجه کنید که چرخشی هم نزنید، از گوشه ای شروع کنید

قهوه اسپرسو و انواع آن را بشناسید
ببینم!

برای اندازه گیری دمای شیر راه های تجربی نیز وجود دارد برای مثال، دست تان را به ظرف بچسبانید اگر سریعا داغ شد و نتوانستید دیگر روی ظرف نگه دارید دما بالا رفته و مناسب نمی باشد اما اگر دستتان را به ظرف چسباندید و چند ثانیه نگه داشتید و دیگر نتوانستید نگه دارید، دما مطلوب است.

حال کف های ایجاد شده با هر یک از روش ها را می توانید برای نوشیدنی تان استفاده کنید، یا کف را در گوشه ای از ظرف نگه دارید و شیر را بریزید و سپس کف، یا کف را با قاشق از روی آن بر دارید.

Froth milk Foam latter art
دستگاه کف شیرساز که به صورت دستی از طریق پمپ کردن کار می‌کند.

استفاده از دستگاه کف شیرساز دستی پمپی

استفاده از کف ساز شیر دستی پمپی شبیه به طرز استفاده از فرنچ پرس برای فوم شیر است. به این صورت که ابتدا باید شیر را گرم کنید و داخل کف ساز شیر بریزید. پس از آن باید حدود 20 ثانیه پمپ دستگاه فوم ساز شیر را بالا و پایین کنید. با این روش فوم شیر به زیبایی روی دستگاه ظاهر می‌شود. توجه داشته باشید که بدنه دستگاه داغ است و برای گرفتن آن از پارچه استفاده کنید.

دستگاه فوم ساز دستی اهرمی

کف‌سازهای اهرمی مانند همزن ساده می‌باشند اما باتری قلمی دارند و بسیار ساده و ظریف‌اند. برای فوم گیری شیر می‌توانید از این دستگاه نیز استفاده کنید.

به این صورت که باید شیر گرم شده را درون یک ظرف قرار دهید و با استفاده از این دستگاه شروع به هم زدن شیر به صورت دورانی کنید. دستگاه فوم ساز دستی اهرمی جزء ساده ترین روش‌ها برای فوم گیری شیر محسوب می‌شود.

تهیه فوم شیر با مخلوط کن یا blender
مخلوط کن یک روش ساده و قابل استفاده برای همه است.

طرز تهیه فوم شیر با مخلوط کن

طرز استفاده از مخلوط کن برای فوم شیر به این صورت است ابتدا باید شیر را به اندازه کافی گرم کنید. پس از گرم کردن شیر، آن را درون مخلوط کن بریزید. همانند روش های قبلی، نباید دستگاه مربوطه را پر از شیر کنید؛ زیرا مقداری از فضا برای فوم سازی باید وجود داشته باشد.

سوالات متداول

تهیه فوم شیر در منزل چگونه است؟

از تمام روش‌هایی که در این مقاله برای شما توضیح داده شده است می‌توانید برای تهیه فوم شیر در منزل استفاده نمایید.

بهترین شیر برای تهیه کف یا فوم شیر

بهترین شیر برای تهیه کف شیر، فوم شیر یا لته آرت “شیر گاو” می‌باشد. شیر بهتر است به صورت “شیر کامل” دارای 3 تا 4.2 درصد چربی باشد. درنهایت شما بافتی ابریشمی و خامه‌ای تر خواهید داشت.

پودر فوم شیر چیست؟

پودر فوم شیر یا فومر شیر یا کافی فومر در واقع یک پودر خشک است که دارای بوی مطبوعی می‌باشد. از آن می‌توانید برای افزودن به نوشیدنی‌های گرم استفاده نمایید. پودر فوم شیر به صورت صنعتی تولید شده و به ویژه برای مخلوط کردن با انواع قهوه کاربردی است.

فوم کف شیر ماشین اسپرسو
نمی‌توان منکر شد که داشتن کف و آرت زیبا بر روی نوشیدنی لذت نوشیدن آن را افزایش می‌دهد!

جمع بندی

در این مقاله به بررسی طرز تهیه کف شیر پرداختیم و روش‌های مختلفی را برای آن مورد بررسی و ارزیابی قرار دادیم. برای فوم گیری شیر باید دقت و حوصله زیادی را داشته باشید. با داشتن صبر و حوصله می‌توانید بهترین فوم ها را تهیه کنید.

اگر بخواهم یک روش را توصیه کنم، آن روش فرنچ پرس است. فوم زیبایی ایجاد می کند (من به ریختن لاته آرت خوب با استفاده از فرنچ پرس نزدیک تر شده ام)، و یک ابزار تک منظوره نیست.

امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

ویدئوی آموزش تهیه کف یا فوم‌شیر به چهار روش

منابع: thepioneerwoman، wikihow

4.1/5 - (88 امتیاز)

47 دیدگاه در “روشهای تهیه فوم یا کف شیر 🥛♨

  1. هدیه گفت:

    وقت بخیر قوم قهوه چند ساعت میمونه، برای مهمونی میخوام فوم قهوه درست کنم، بعد برای سرو تو فنجون بریزم و روش شیر

    1. کافی دان گفت:

      باید تازه تهیه بشه

  2. زهرا گفت:

    سلام. من چندبار با فرنچ پرس خواستم فوم شیر درست کنم. اصلا خوب در نیومد و یا فوم کم بود و بعد از دو دقیقه از بین رفت. میشه راهنمایی کنید. چطور انجام بدم که هم فوم غلیط دربیاد و هم مدت زمان بیشتری بمونه؟
    ممنون
    مراحل رو کامل طی کردم. مثل گرم کردن شیر، ریختن در فرنچ پرس و اهرم زدن به مدت چندین دقیقه اما نتیجه مطلوب نبود.

    1. کافی دان گفت:

      قطعا با فرنچ پرس به خوبی دستگاه در نمیاد ولی با تمرین بهتر میشه

  3. مونا گفت:

    سلام برای ما همراه با بخار آب میاد چکار کنیم که فقط بخار بیاد ؟
    و اینکه موقع ریختن در فنجون چوری اول شیر را بریزم بعد فومشو خوب همش با هم ترکیبه .

    1. کافی دان گفت:

      حتما دستگاهتون رو به متخصص تجهیزات نشون بدین. البته بعضی دستگاهها نازل بخارشون ضعیفه.

  4. رضا گفت:

    دستگاه ما برند دلونگی هست هر وقت کف شیر درست می کنم با شیر پر چربی هم درست می کنم ولی مثل کافی شاپ ها کف شیرش غلیظ در نمی یاد نمی دونم باید چی کار کنم لطفا کمکم کنید

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      لطفا یکبار با فرنچ پرس تهیه بفرمایید. نظرتون حتما عوض میشه

    2. فرامرز گفت:

      شیر باید کم چرب باشه چربی مانع کف میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *