طرز تهیه کاپوچینو و آشنایی با آداب نوشیدن آن
اگر شما هم از عاشقان و دلباختگان کاپوچینو هستید، جای درستی آمدهاید. قرار است در این مطلب هر آنچه میتوانیم درباره طرز تهیه کاپوچینو و سایر نکات مرتبط با این نوشیدنی جذاب و دوستداشتنی روی دایره بریزیم.
این نوشیدنی ایتالیایی اصیل به نام کاپوچینو (cappuccino) نام گروهی از کاتولیک هاست. مردم ایتالیا ظاهر این نوشیدنی را مشابه راهبان کاپوچین میپندارند و میگویند این نوشیدنی به همین دلیل، کاپوچینو نام گرفته است. با ما در ادامه این مطلب و داستان کاپوچینو همراه باشید.
فهرست مطالب
کاپوچینو چیست؟
در واقع کاپوچینو مانند بسیاری دیگر از نوشیدنیهای قهوه محبوب ما، بر پایه اسپرسو است. به صورت استاندارد این نوشیدنی 180 میلیلیتر بوده و شامل 25 میلیلیتر اسپرسو، 85 میلیلیتر شیر و الباقی کف شیر بخار زده شده میباشد. (نسخه بریتانیایی این نوشیدنی از قسمتهای مساوی اسپرسو، شیر و کف آن تشکیل شده است.) در واقع کاپوچینو به همین سادگی و خوشمزگی است و مواردی مثل، شکر، پودر شکلات، دارچین و غیره مواردی هستند که به صورت دلخواه به این نوشیدنی اضافه میشوند. همچنین شایان ذکر است که پودر کاپوچینو آماده (کارخانهای) را میتوان توهین به این نوشیدنی فاخر تلقی نمود. 🙃
اصالت و تاریخچه
کاپوچینو اولین بار در سال 1980 به اروپا و آمریکا آمد، تقریباً در بازه زمانی مشابه لاته و منشا آن ایتالیاست. به گفته آنها، این نام به قهوه داده شده است زیرا رنگ آن شباهت های بصری با رنگ لباس کاپوچینی دارد که توسط راهبان در قرن شانزدهم پوشیده میشد.
اولین تکرار این نوشیدنی به نام “کاپوزینر” مشهور است. نوشیدنی محبوب در قهوه خانه های وین قرن هفدهم که از قهوه، خامه، شکر و ادویه ها تهیه می شد. نوشیدنی مشابهی به نام «فرانزیسکانر» نیز در همان زمان محبوبیت پیدا کرد.
شروع کاپوچینوی مدرن در دهه 1950 با محبوبیت و گسترش بیشتر دستگاه های اسپرسوساز اصیل آغاز شد. به همین دلیل، مردم شروع به تهیه کاپوچینو با اسپرسو به جای قهوه استاندارد کردند، جایی که کاپوچینوی خوش طعمی که امروزه می شناسیم شروع به شکل گیری می کند.
همانطور که دستگاه های اسپرسوساز بهبود یافتند، مفهوم کاپوچینو اصلاح شد تا شامل اسپرسو با کیفیت و کف شیر قابل تشخیص باشد. این نوشیدنی در این زمان در بریتانیا به دلیل آداب و رسوم سنتی و آشنا نوشیدن شیر با نوشیدنی های گرم محبوبیت پیدا کرد. در ایالات متحده، محبوبیت کاپوچینو در جوامع ایتالیایی-آمریکایی گسترش یافت. کافه رجیو نیویورک، که در سال 1927 تاسیس شد، ادعا می کند که اولین کافه ای در آمریکا بوده که کاپوچینو سرو کرده است.
طرز تهیه کاپوچینو
چگونه کاپوچینو درست کنیم؟ تهیه کاپوچینو بسیار ساده است، میتوانید از این نوشیدنی در منزل با موکاپات یا دستگاه اسپرسو ساز لذت ببرید.
- اسپرسو ساز: یک شات اسپرسو بگیرید.
- موکاپات: یک شات اسپرسو بگیرید.
کاپوچینو از یک تناسب تبعیت میکند، تناسب یک سوم
- مرحله اول: یک سوم اول فنجان تان را از اسپرسو پر کنید برای شیرین تر شدن کاپوچینو تان میتوانید به آن شکر اضافه کنید اما چندان متداول نیست. به جای اسپرسو از قهوه ترک نیز بعضا استفاده میشود که مرسوم نیست.
- مرحله دوم: در این مرحله به همان اندازه ای که اسپرسو در فنجان ریخته اید شیر داغ بریزید (جوشیده نباشد).
- مرحله سوم: زیباترین مرحله اضافه کردن فوم شیر به فنجان تان است آن را با سلیقه و به کمک قاشق روی فنجان قرار دهید. فوم شیر داغ نیز یک سوم پایانی را تشکیل میدهد.
میتوانید طرز تهیه فوم یا کف شیر را در این مطلب مطالعه کنید.
میتونید با استفاده از اسپرسو و شیر کاپوچینو تهیه کنید کنید یا این که از کاپوچینوی آماده کافی استور استفاده کنید، با ترکیب قهوه کلاسیک و خرید پودر کافی میت یا شیر هم میتونید به نوشیدنی مورد علاقتون دست پیدا کنید
انواع کاپوچینو
فرق کاپوچینو تر با کاپوچینو خشک تنها در تغییر اندازه فوم با شیر داغ است، یعنی اگر “شیر > فوم” باشد کاپوچینو تر و اگر “شیر < فوم” باشد کاپوچینو خشک نامیده میشود. اما در کاپوچینو “خشک خشک” شیر داغ وجود ندارد و پس از افزودن اسپرسو، کف شیر را به مقدار بیشتر (به نسبتهای قبل) اضافه میکنیم.لانه آرت نیز مانند کاپوچینو از ترکیب اسپرسو با شیر تهیه میشود.
فنجانهای رایج برای این نوشیدنی معمولا پهن و گنجایشی بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ میلی لیتر دارند، اما بستگی به سلیقه نیز دارد و رایج است که این فنجانها چینی باشند.
طرز نوشیدن کاپوچینو
برای نوشیدن کاپوچینو ابتدا کف روی آن را با قاشق بردارید. میتوانید برای خوش طعم تر شدن کف شیر، از پودر شکلات و دارچین استفاده کنید.
این نکته را فراموش نکنید که با سر کشیدن کاپوچینو، قهوه اسپرسو از زیر کف شیر عبور میکند و وقتی به انتهای فنجان برسید، فوم شیر ته فنجان باقی میماند! حالا مشکل، خوردن کف سبکی است که با سروته گرفتن فنجان، پایین نمی آید! “دیگه نمیتونی از کف شیر لذت ببری”.
سوالات متداول
کاپوچینو از لاتین Caputium می آید که بعداً به آلمانی/اتریشی قرض داده شد و به Kapuziner تغییر یافت. در ایتالیایی به معنای “کلاه” یا چیزی است که سر را می پوشاند، بنابراین کاپوچینو در لغت به معنای “کلاه کوچک” است.
به جرات می توان گفت که کاپوچینو یکی از گزینه های سالم برای نوشیدن قهوه است. تقریباً 4.88 گرم قند در شیر موجود است، اگرچه استفاده از جایگزین های شیر گاو مانند سویا، بادام یا شیر نارگیل می تواند به کاهش این قندها برای یک گزینه سالم تر کمک کند. تقریباً 57 کالری در یک وعده 180 میلی لیتری و مقدار متوسطی کافئین – 78.2 میلی گرم – وجود دارد.
منبع: ویکی پدیا، esquirescoffee، nescafe
سلام
ممنون از راهنمایی های خوبی که داشتید.
بخش نحوه نوشیدنی که نمی دونستم بهتره اول کف را با قاشق بخوری
من همیشه کاپوچینو رو توی خونه درست میکنم عالیه
دم کافی استور گرم که این مطالب رو میزاره
ولی واقعا هیچکدوم کاپوچینو اسمش که میاد فکر میکنیم فقط تو کافی شاپ ولی تو خونه هم میشه درست کرد و لذت برد
سلام کافی استور خوش فکر و کاردرست
اولش من مطلب رو به عشق امتیاز گرفتن خوندم اما متوجه شدم واقعا مطالب جذابی رو ارایه میکنید و برخی مطالب رو که در هیچ جایی تا حالا ندیدم میگذارید . از جمله نحوه نوشیدن کاپوچینو . ب هر حال ممنون از حسن دقتتون تو مطالب . 😍لطفا حواستون ب ما هم باشه
داشتن دوستانی چون شما باعث افتخار ماست
سلام نحوه درست خوردن کاپوچینو چجوریه؟
قبل از خوردن باید اول هم بزنیم؟
سلام
یا بهم بزنید یا فوم روی اوون رو با قاشق بردارید
ممنون
واقعا مطلب مناسب و کاربردی بود
بسیار مچکرم
خیلی کمک کرد بهم
کاپوچینو با عشقت حال میده بخوری
😂😂تو هوایه دونفره