طرز تهیه لاته آرت یا کافه لاته
لاته، لاته آرت Latte Art، لته، کافه لاته Cafe Latte نوشیدنیای بسیار پر طرفدار بر پایه اسپرسو است که با ظاهری زیبا، امروزه در کافه ها و میان مردم طرفداران زیادی پیدا کرده است. لاته آرت مانند اسم خود، تلفیلی از هنر، قهوه و شیر است. این ترکیب، اولین بار توسط لوییچی لویی اختراع شد و امروزه مسابقات در سطح جهانی برای این تهیه این نوشیدنی برگزار می شود. بنابراین می توان گفت که طرز تهیه کافه لاته نیازمند آشنایی با تکنیک هایی خاص است و اگر قصد یادگیری آن ها را دارید، مقاله مذکور را با دقت بخوانید چراکه در این مقاله بیشتر شما را با طرز تهیه لاته آرت یا کافه لاته آشنا می کنیم و آموزش لاته آرت را برای شما به صورت کامل قرار داده ایم
نگاهی کوتاه به تاریخچه لاته آرت:
اگر قصد یادگیری طرز تهیه لاته یا نحوه درست کردن لاته با دستگاه اسپرسوساز را دارید، ضرری ندارد اگر پیش از آن به تاریخچه لاته آرت یا آرت قهوه نگاهی بیاندازید بعضی از منابع این گونه نقل کرده اند که این نوشیدنی برخاسته از کشور ایتالیاست اما نه به دست مردمان ایتالیا، بلکه توسط توریست های آمریکایی که کاپوچینو برای شان زیادی تلخ بود و با اضافه کردن شیر بیشتر به آن، طعم دلخواه خود را یافتند. لاته آرت یا کافه لاته بیشتر در اروپا و آمریکا بسیار رایج است. البته در اسکاندیناوی و قسمت هایی از اروپا در کاسه سرو میشود که نامش کافه او لایت است. البته برخی این نوشیدنی را با وانیل، یخ، شکلات و کارامل ترکیب میکنند و نوشیدنی های دیگه ای تهیه میکنند. مثل آیس لاته، کارامل لاته و …
ترکیبات کافه لاته:
برای آموزش لاته آرت پیش از هر چیز باید بدانید که ترکیبات کافه لاته چیست؟ و یا به عبارتی دیگر از چه موادی تشکیل شده است. طرز درست کردن لاته به این صورت است که باید یک سوم اسپرسو + دو سوم شیر بخار داده شده با یکدیگر ترکیب شوند. این هم از یک بخش مهم که ترکیبات لاته بود.
البته ناگفته نماند که تهیه این نوشیدنی به تجربه و تمرین بسیاری نیازمند است. برای تهیه لاته آرت به دستگاه اسپرسوساز یا موکاپات نیاز داریم. اگر از دستگاه اسپرسوساز استفاده می کنید کار برای تان کمی آسان تر و نوشیدنی نهایی کمی بیشتر شبیه لاته آرت خواهد شد.
طرز تهیه لاته آرت:
۱- اسپرسو
ابتدا یک شات اسپرسو از دستگاه اسپرسو ساز یا موکاپات بگیرید( بستگی به این دارد که طرز تهیه لاته با موکاپات باشد یا با دستگاه اسپرسو ساز).
۲- تهیه فوم شیر
مرحله دوم طرز تهیه کافه لاته مربوط به تهیه فوم شیر می باشد. شیری که قرار است به اسپرسو اضافه شود باید، بخار داده شده و به حالت فوم باشد برای این کار، شیر سردتان را با نازل بخار دستگاه، بخار دهید. البته اگر دستگاه اسپرسوسازتان این قابلیت را ندارد یا دستگاه اسپرسو ساز ندارید با روش های دستی و مختلف دیگری در مطلب فوم شیر این کار را انجام دهید.
۳- طراحی لته آرت
شیر بخار داده شده را به اسپرسو اضافه کنید، این گونه که طرح های مد نطرتان، ایجاد شود. این بخش سخت ترین مرحله تهیه لاته آرت است. ویدیو تهیه لاته آرت در پایان متن را حتما مشاهده کنید.
درست است! حتما می گویید پس چرا نوشیدنی ما شبیه این عکس ها نیست؟!
پاسخ روشن است، این لاته ها توسط بارستاهای حرفه ای درست شده اند که مدت ها به تمرین مشغول بوده اند.
این نکته را متذکر شویم که نسبت درست شیر به قهوه دو به یک است و فوم نازکی هم روی آن قرار می گیرد اما در اضافه کردن شیر به قهوه کمی هم مختار هستیم به این معنی که می توانیم شیر را بیشتر یا کمتر از این نسبت ها به اسپرسو اضافه کنیم. نوشیدنی های متعددی از ترکیب اسپرسو و شیر می توانید تهیه کنید.
حتما مدل های متفاوتی از لاته آرت را دیده اید خیلی عجیب نیست!!!!
اشکالی نداره اگه اونجوری که میخاستی نشد!!! همین که خودت تو منزل درست کردی لذت داره!!!
نکات تهیه کافه لاته:
- وقتی شیر را اضافه می کنید ارتفاع ریختن شیر درون اسپرسو و این که با چه سرعتی این کار را انجام می دهید مهم است. سرعت ریختن شیر نباید خیلی زیاد و خیلی کم باشد.
- اجازه ندهید بین زمان تهیه فوم شیر و اسپرسو تان فاصله زیادی باشد.
- برای اضافه کردن شیر به اسپرسو ابتدا باید کمی از آن را روی اسپرسو بریزید تا سطح آن بالاتر بیاید. فراموش نکنید که شکل آرت را، روی اسپرسو نیاز داریم!
- در نهایت دمای شیر برای افزودن به اسپرسو باید ۶۵ درجه باشد.
- زاویه فنجان اسپرسویی که در دست دارید در حین ریختن شیر ۴۰ درجه باشد.
ویدئوی طرز تهیه لاته آرت – کافه لاته:
در زیر ویدیوئی جهت درک بهتر طرز تهیه کافه لاته را قرار داده ایم. امیدواریم با مشاهده آن برخی از ابهامات شما رفع شوند. پس از مشاهده این ویدیو، در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما در خصوص طرز تهیه لاته با دستگاه اسپرسو و یا موکاپات به اشتراک بگذارید و امتیاز کافی کلاب دریافت کنید. لازم به ذکر است که از این امتیازات می توانید برای دریافت تخفیف و کوپن های مختلف استفاده نمایید.
منبع: ویکی پدیا، thespruceeats
باسلام و خسته نباشید.
ممنون بابت راهنمایی و سایت خوبتون. فقط توضیحات و نکات ریزی هست که برای مبتدی ها لازم است بیشتر توضیح بدید ، شما که استاد هستین نکات زیادی می توانید لحاظ کنید.
مچکر
خیلی عالی مطالب این بخش رموز همه عالی هستند
با سلام
قهوه کنیا یا کولمبیا برای این کار مناسب هستش ، چون ذائقه ی خونوادگی مون با این دو مدل قهوه هستش ، حالا بعضی وقت ها از عربیکا به عنوان افزودنی هم استفاده میکنیم که اونم حدود تا پانزده درصد حجم کلی باشه ، حالا میخواستم بدونم این نوع قهوه هم مناسب میشه یا نه
از بابت سایتتون واقعا مچکرم خیلی تو تهیه لاته کمکم کرد.
سلام: کفی که برای کاپوچینو درست میکند ، چه فرقی با کفی که برای لاته ارت درست میکنن داره؟؟؟ چند تا کلیپ که نگاه کردم ،انگار کف کاپوچینو با کف لاته فرق داشت!!! لطفا خودتون راهنمایی کنید.لینک نزارید
سلام
فقط هدف کف دادن شیر هست.
برخی سوالات که کاربران میپرسن قبلا مطلب مورد نظرش توی سایت قرار گرفته و به مطلب راهنمایی میشن
سلام
اسپرسوساز با فشار بار ١۵ برا لته آرت مناسبه ؟!؟
ینى شیر قوام کافی رو داره ؟!؟
متشکرم
سلام
موردی که در نظر رفتید یکی از ابتدایی ترین موارد هست که باید دنظر گرفته بشه.
بله ۱۵ بار کافیه
سلام
تشکر از سایت خوبتون.
متاسفانه وقتی من لاته می خوام بزنم کف شیر موقع طرح زدن روی اسپرسونمی ماند. پیچر را هم نزدیک می کنم موقع طرح دادن اما نمی شود و شیر به ته فننجان می رود. فکر کنم اشکال از نوع بخار دادن شیر باشد
عزیزم درجه شیر باید بین ۶۵تا۷۰درجه باشه
ایراد عز درجه شیر ته
فوم شیر باید کم باشد و شیر به حالت خامه درآمده باشد
سلام فرق بین کافه لته و کاپوچینوی خشک خشک چیه..چون هردو اسپرسو و فوم شیر هستند
سلام
کاپوچینوی خشک خشک اسپرسو و کف شیر هست فقط
کافه لاته یک سوم اسپرسومیریزیم وبقیه شیرولی کاپوچینونصف اسپرسونصف شیر