آشنایی با طرز تهیه خامه زده شده
خامه زده شده از محبوبترین ترکیباتی است که میتوان از آن در کنار قهوه استفاده کرد. همین امر موجب شده تا بسیاری از افراد به دنبال طرز تهیه خامه زده شده باشند. با استفاده از روشهایی که در این متن به آنها خواهیم پرداخت، میتوانید این محصول فوقالعاده خوشمزه را به راحتی هرچه تمامتر تهیه کنید.
فرم گرفتن صحیح خامه وابستگی زیادی به چربی شیر دارد. همانطور که شیر را به هم میزنید، مولکولهای چربی به یکدیگر متصل خواهند شد. این امر موجب ایجاد حبابهایی از هوا میگردد و کم کم یک ساختار پایدار ایجاد میشود که به آن خامه زده شده یا خامه فرم گرفته میگویند. با ما در ادامه متن همراه باشید تا به روش صحیح ساخت یک خامه زده شده جذاب اشاره کنیم.
کافی استور یک فروشگاه اینترنتی قهوه است.
فهرست مطالب
آشنایی با خامه زده شده | طرز تهیه خامه زده شده
چیزی که در فروشگاه با نام “خامه زده شده” یا whipping cream به فروش میرسد، معمولاً شامل چربی 30٪ تا 35٪ چربی شیر است. خامه سنگین در واقع مقدار بیشتری چربی شیر دارد (حدود 36٪) بنابراین میتوانید از آن برای تهیه خامه زده شده استفاده کنید.
نمیتوان خامه زده شده را با هر نوع شیری درست کرد. در واقع مقدار چربی شیرهای کمچرب آنقدر زیاد نیست که به خامه زده شده تبدیل شود. به طور کلی چیزی به نام خامه فرم گرفته از شیر کمچرب وجود ندارد. در ادامه بحث طرز تهیه خامه زده شده، به وسایل مورد نیاز جهت انجام این کار میپردازیم.
وسایلی که برای درست کردن خامه زده شده به آنها نیاز خواهید داشت
میتوانید خامه زده شده را با همزن برقی و یا همزن دستی درست کنید، البته برای استفاده از همزن دستی باید قدرت عضلانی خوبی داشته باشید! پیش از هر چیز، خامه مدنظر را در یخچال نگه دارید تا به حد کافی سرد شود. به طور معمول، سرد کردن کاسه و همزن نیز به شما برای تهیه خامه زده شده کمک میکند.
اگر از همزن پایهای یا همزن دستی استفاده میکنید، مراقب سرعت هم زدن خود باشید. حرکت سریع وسوسهانگیز است، اما حفظ سرعت متعادل بهترین نتیجه ممکن را به شما عزیزان ارائه خواهد کرد.
خامه زده شده درست بعد از تمام شدن روند هم زدن، بهترین حالت خود را خواهد داشت. درست کردن چنین ترکیبی فقط پنج دقیقه طول میکشد. بنابراین بهتر است درست قبل از مصرف قهوه شروع به تهیه خامه هم زده بکنید تا ترکیب آن خراب نشود. البته شما میتوانید خامه هم زده خود را در یخچال به مدت دلخواه خود نگهداری کنید. مواد و وسایل مورد نیاز جهت تهیه یک خامه زده شده عبارتاند از:
- 1 فنجان خامه سرد یا خامه غلیظ
- 1 قاشق چایخوری عصاره وانیل یا طعمدهندههای دیگر
- میکسر ایستاده با همزن
- کاسه فلزی و یک همزن دستی با اتصالات مربوطه
- کاسه فلزی و یک لیسک
- شکر
دستورالعملها | طرز تهیه خامه زده شده
طرز تهیه خامه زده شده بسیار راحت است. تا زمانی که آماده شروع به کار نشدهاید، خامه را در یخچال بگذارید. وقتی تصمیم گرفتید خود را نهایی کردید، خامه مربوطه را در کاسه میکسر یا یک کاسه فلزی بریزید. وانیل و طعمدهندههای دیگر را اضافه نمایید.
هم زدن ترکیب را آغاز نمایید. سرعت هم زدن را زیاد بالا نبرید. در چند دقیقه اول، کرم مدنظر بسیار کف آلود و حبابدار خواهد بود.
چهار الی پنج دقیقه هم زدن را ادامه دهید. وقتی شروع به دیدن بخشهایی در خامه میکنید که بلافاصله پس از حرکت هم زدن در ترکیب حل نمیشوند، به مرحلهای رسیدهاید که به آن مرحله “soft plop” میگویند. در این مرحله، اگر لیسک خود را از کاسه خارج کنید، خامه زده شده به سختی به لیسک میچسبد.
وقتی ترکیب خامه سفتتر میشود و قطرهای از خامه زده شده روی سطح خامه شناور میماند، به مرحله «soft peak» رسیدهاید.
در چنین شرایطی اگر لیسک خود را از کاسه بیرون بیاورید، مقدار بیشتری از خامه به لیسک میچسبد، اما هنوز ترکیب سفت مدنظر ما در زمینه طرز تهیه خامه زده شده به شکل صحیح را ندارد.
در مراحل بعد، ترکیب شما سفتتر خواهد شد و حجم آن افزایش مییابد. اگر لیسک خود را از خامه خارج کنید، قلههای کوچکی را بر روی سطح ترکیب مشاهده خواهید. این شرایط، معمولاً بهترین مرحله برای توقف هم زدن و سرو خامه است.
اگر به هم زدن ادامه دهید، خامه سفتتر میشود و ترکیب مربوطه بافتی دانهای شکل به خود میگیرد. اگر لیسک خود را از خامه خارج نمایید، شاهد سفتی بیش از حد ترکیب خواهید بود. خیلی بیشتر اگر هم بزنید، خامه تبدیل به کره میشود!
از تجهیزات مناسب استفاده کنید
خامه غلیظ حجمی دوبرابر بیشتر از خامه عادی دارد. علاوه بر این، هنگام هم زدن ممکن است بخشی از آن به بیرون پاشیده شود. کاسه باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا بتوان فرایند هم زدن را به شکل صحیحی ادامه داد.
وقتی خامه خیلی گرم است، چربی توانایی خود را برای ترکیب شدن با هوای موجود در محیط (جهت ایجاد حبابهای مدنظر) از دست میدهد. در این شرایط خامه همچنان بالا میآید، اما نه با حجم و بافتی که برای تهیه خامه زده شده به آن نیاز خواهید داشت. علاوه بر این، سفتی خامه خیلی سریع از بین میرود.
بهتر است خامه را به مدت ۲۰ دقیقه درون فریزر یخچال خود قرار دهید تا به دمای مناسبی برسد، این یک بخش مهم از طرز تهیه خامه زده شده محسوب میشود. اگر وقت کافی برای انجام این کار را ندارید، یک کیسه سبزیجات یخزده را از فریزر بیرون بیاورید و کاسه خود را روی آن قرار دهید. خامه زده شده را اضافه نمایید و هم زدن را آغاز کنید. سرمای کیسه سبزیجات به کاهش دمای خامه کمک خواهد کرد.
زمانی که خامه غلیظ شد؛ ولی هنوز میتوانید آن را به راحتی هم بزنید، شکر را اضافه کنید. (درست قبل از مرحله soft peak). اگر آن را خیلی زود اضافه کنید، قوام هم نخواهد داشت. اگر آن را خیلی دیر اضافه کنید، دانههای شکر نیز حل نمیشوند. به دو دلیل بهتر است به جای شکر از پودر قند استفاده کنید:
- پودر قند با سرعت بیشتری در ترکیب مدنظر حل خواهد شد.
- نشاسته ذرت موجود در پودر قند به تثبیت خامه زده شده کمک میکند و به آن اجازه میدهد شکل خود را برای مدت طولانیتری حفظ کند.
مراقب سرعت هم زدن باشید | طرز تهیه خامه زده شده
خامه زده شده در یک چشم به هم زدن از یک ترکیب نرم به یک ترکیب سفت تبدیل میشود. به همین دلیل معمولاً بهتر است خامه را با دست به هم بزنید یا از همزن دستی استفاده کنید، البته اجباری به این کار نیست و میتوانید از همزنهای برقی نیز کمک بگیرید.
مهمترین نکته این است که مراقب هم زدن ترکیب مربوطه باشید. هنگامی که خامه مدنظر بیش از حد زده شود، به ترکیب دلخواه خود دست نخواهید یافت و با یک ترکیب خشک، شکننده و کاملاً نامناسب روبهرو خواهید شد! در بخش بعدی از طرز تهیه خامه زده شده، در مورد ماندگاری این ترکیب صحبت میکنیم.
خامه زده شده چقدر ماندگاری دارد؟
میتوان خامه زده شده را به مدت یک الی دو روز در یخچال نگهداری کرد، البته با گذشت زمان از حجم آن کاسته میشود، اما میتوانید دوباره آن را هم بزنید.
اگر هوای محل زندگی شما واقعاً گرم است و خامه شکل درستی به خود نمیگیرد (حتی با استفاده از ترفند مربوط به فریزر و …) باید از یک تثبیتکننده کمک بگیرید. این کار را میتوان با افزودن ژلاتین مایع، شکر، پنیر خامهای یا پنیر ماسکارپونه به خامه غلیظ (بعد از اینکه به حالت نرمی در آمد)، انجام داد.
اگر از ژلاتین استفاده میکنید، بهتر است نسبت یک به سه (نسبت ژلاتین دانهبندیشده به آب) را رعایت کنید. 1 قاشق چایخوری گرانول ژلاتین را در یک کاسه کوچک بریزید و 3 قاشق چایخوری آب را به ترکیب مربوطه اضافه نمایید.
این مواد را آنقدر هم بزنید تا ترکیب شوند. در مرحله بعد، آنها را به مدت پنج ثانیه در مایکروویو قرار دهید. ترکیب را خارج نمایید و دوباره هم بزنید، این کار را آنقدر تکرار کنید که تشخیص ژلاتین و آب از همدیگر سخت شود (ترکیب مدنظر نباید به هیچ وجه سفت باشد).
1 فنجان خامه غلیظ را هم بزنید تا کاملاً نرم شود. شکر را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید، سپس به آرامی ژلاتین را داخل این ترکیب بریزید. اگر از پنیر خامهای یا ماسکارپونه استفاده میکنید، ژلاتین را با یک دوم فنجان از پنیر خامهای، جایگزین نمایید.
اگر خامه زیاد از حد هم زده شود چه خواهد شد؟
طرز تهیه خامه زده شده جزئیات خاصی دارد. اگر خامه را بیش از حد زدهاید و فکر میکنید که ترکیب مدنظر به درد نمیخورد، نباید آن را هدر بدهید! به هم زدن ادامه دهید تا مواد جامد جدا شوند. در نهایت با دوغ و کره مواجه خواهید شد. کره را به یک ظرف شیشهای انتقال دهید و آن را در یخچال نگهداری کنید. شما میتوانید از این محصولات درست مانند هر کره یا دوغ دیگری استفاده کنید.
طرز تهیه خامه زده شده طعمدار
عصاره یا طعمدهنده دلخواه خود را درست پیش از پایان فرایند هم زدن اضافه کنید، اگر چنین موادی خیلی زود اضافه شود، خامه زده شده شل میشود. تقریباً با هر چیزی میتوانید خامه زده شده را طعمدار کنید. نارگیل یکی از بهترین طعمدهندهها برای انجام این کار است.
همچنین میتوانید به جای شکر موجود در ترکیب، از عسل یا شربت افرا استفاده نمایید. اگر طعمدهندهای را به ترکیب دلخواهتان اضافه میکنید، ممکن است مدت زمان مورد نیاز جهت تهیه خامه زده شده افزایش یابد.
برای تهیه یک نسخه شکلاتی از این دستور، کافی است 3 قاشق غذاخوری پودر کاکائو را با شکر مخلوط نمایید و همان موارد قبلی (در رابطه با طرز تهیه خامه زده شده) را ادامه دهید. در واقع همه مواد و دستورالعملهای قبلی در این زمینه نیز کارایی دارند.
برای تهیه نسخه توتفرنگی نیز کافی است همان دستورالعمل قبلی را انجام دهید، اما پیش از رسیدن به مرحله نهایی، ¼ فنجان مربای توتفرنگی سرد شده یا پوره توتفرنگی را به ترکیب اضافه کنید و هم زدن را آنقدر ادامه دهید تا به یک ترکیب سفت برسید. میتوانید این ترکیب را در یخچال نگهداری کنید.
خامه زده شده به عنوان یک افزودنی محبوب به قهوه شناخته میشود. شما همچنین میتوانید ترکیبات و افزودنی های دیگری را هم با استفاده از خامه و قهوه یا به صورت جداگانه تجربه کنید. نگاهی به محصولات زیر بزنید و آنچه مورد علاقهتان هست، انتخاب کنید.
چرا خامه زده شده من غلیظ نمیشود؟
در پاسخ به این پرسش رایج باید بگوییم که احتمالاً به اندازه کافی ترکیب موجود را هم نمیزنید! علاوه بر این، ممکن است خامه انتخابی شما دمای بالایی داشته باشد. همانطور که گفته شد، خامه گرم به هیچ وجه برای ایجاد یک خامه زده شده مناسب نیست.
سخن پایانی
در این متن به بررسی طرز تهیه خامه زده شده پرداختیم. روش ساخت این ترکیب بسیار راحت است و خوشبختانه در زمان کوتاهی میتوان آن را تهیه کرد. یک خامه زده شده باید سفتی مناسبی داشته باشد تا طعم بینظیر آن هیچگاه از یادتان نرود.
پیش از تهیه این ترکیب میزان چربی شیر را بررسی کنید. همانطور که در ابتدای متن گفته شد، ساخت خامه زده شده با شیر کمچرب تقریباً غیرممکن است. خامه زده شده به همراه قهوه یک گزینه فوقالعاده برای مهمانی، مجالس و دورهمیهای خانوادگی خواهد بود!
منابع: sugarspunrun و addapinch