فوت و فن های نوشیدنی

چطور فوم شیر یا کف شیر درست کنیم؟ 🥛♨

Froth Drink Beverage Foam Bubbles Glass

اگر به دنبال روش‌های تهیه فوم شیر یا کف شیر هستید، در اینجا هر آنچه را که لازم است خواهید یافت. کافی شاپ یکی از مکان های آرام برای دور بودن از هیاهو و شلوغی شناخته می‌شود. بسیاری از افراد قرارهای کاری، دوستانه، عاشقانه و … خود را در کافی شاپ می‌گذارند.

سفارش نوشیدنی های گرم در فصل زمستان رونق بیشتری دارد. هنگامی که لاته، کاپوچینو  و سایر نوشیدنی‌های گرم کافه را سفارش می‌دهیم، روی آن‌ها یک لایه از کف شیر یا فوم است که توجه ما را به خود جلب می‌کند.

این لایه به گونه‌ای است که امکان تهیه آن در خانه کمی دشوار می‌باشد، اما نشدنی نیست. ولی با خرید پودر کاپوچینو فوری از کافی استور می‌توانید به‌راحتی شاهد یک فوم جذاب روی نوشیدنی خود باشید. در ادامه قصد داریم به بررسی روش‌های تهیه فوم یا کف شیر در خانه با استفاده از دستگاه‌های مخصوص بپردازیم. برای آشنایی با این روش‌ها تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

راستی یادت نره قهوه سیدامو رو از کافی استور بخری.

چگونه کف شیر درست کنیم؟

کافی شاپ‌ها برای درست کردن کف شیر نوشیدنی‌های لاته، هات چاکلت و … از دستگاه اسپرسوساز استفاده می‌کنند. با این حال برای درست کردن کف شیر یا فوم شیر در خانه، می‌توان از دستگاه‌ها و روش‌های مختلفی استفاده کرد.

فوم شیر با فرنچ پرس، همزن برقی، همزن دستی، مایکروویو، دستگاه اسپرسوساز، مخلوط کن، کف ساز شیر و غیره از جمله مواردی هستند که می‌توانید از آن‌ها برای درست کردن کف شیر یا فوم شیر استفاده نمایید. در ادامه با این روش‌ها بیشتر آشنا می‌شویم.

چگونه کف شیر درست کنیم؟

قهوه اتیوپی یرگاچف در فروشگاه اینترنتی قهوه کافی استور.

طرز تهیه فوم شیر با فرنچ پرس

فرنچ پرس دستگاهی است که از آن برای دم کردن قهوه (به روش غوطه‌وری/Immersion) و یا دم‌کردن انواع مختلف دم‌نوش استفاده می‌شود. با این حال در اینجا قصد داریم نحوه درست کردن فوم شیر با فرنچ پرس را مورد بررسی قرار دهیم.

برای تهیه فوم شیر با فرنچ پرس در ابتدا لازم است تا شیر را به اندازه کافی حرارت دهید تا به دمای 60 درجه سانتی‌گراد برسد. پس از آن شیر را درون فرنچ پرس بریزید. البته دقت داشته باشید که فرنچ پرس را پر از شیر نکنید، زیرا باید فضایی برای فوم گیری شیر نیز وجود داشته باشد.

پس از این کار، اهرم فرنچ پرس را به صورت سریع و به دفعات، بالا و پایین کنید. اهرم فرنچ پرس دارای یک صافی است که برای استفاده‌های مختلف، کاربردهای گوناگونی دارد. در اینجا هدف از بالا و پایین کردن این اهرم، عبور صافی از شیر خواهد بود.

درنهایت فوم مناسبی در فرنچ پرس ایجاد می‌شود.برای استفاده از فوم شیر باید درب فرنچ پرس را بردارید و فوم را روی نوشیدنی خود بریزید. معمولاً در تهیه‌ی کاپوچینو یا طرز تهیه لاته از این فوم استفاده می‌شود.

طرز تهیه فوم شیر با فرنچ پرس

با این حال روش دیگری نیز برای طرز استفاده از فرنچ پرس برای فوم شیر وجود دارد. به این صورت که دیگر لازم نیست شیر را حرارت داد. در این روش ابتدا شیر را به اندازه‌ی لازم درون فرنچ پرس می‌ریزیم. پس از آن فرنچ پرس را درون مایکروویو قرار داده و باید به اندازه لازم گرما ببیند.

در انتها پس از گرم شدن شیر با استفاده از اهرم، اقدام به تولید فوم شیر با فرنچ پرس می‌کنیم. به طور کلی اما روش اول را بیشتر به شما توصیه می‌کنیم.

قهوه مانسون مالابار رو از کافی استور بخر.

آموزش فوم شیر با اسپرسوساز

از دیگر روش‌ها برای درست کردن فوم شیر، استفاده از دستگاه اسپرسو  است. بیشتر کافی شاپ‌ها از این روش برای فوم سازی شیر استفاده می‌کنند. دستگاه‌های اسپرسو دارای آپشن‌های گوناگونی هستند که می‌توانند برای فوم گیری شیر مورد استفاده قرار بگیرند. برای آشنایی با طرز تهیه کف شیر با استفاده از دستگاه اسپرسوساز مراحل زیر را انجام دهید.

آموزش فوم شیر با اسپرسوساز
  1. شیر سرد را درون پارچ مخصوص (Jug/Pitcher) بریزید.
  2. دستگاه اسپرسو دارای یک نازل بخار (Steam Wand) است که می‌تواند دمای شیر را افزایش دهد. پنج میلی‌متر از سر این نازل را درون پارچ شیر قرار دهید.
  3. در این مرحله باید دکمه بخار را از روی دستگاه اسپرسوساز بزنید تا شیر شروع به کف کردن کند.
  4. بعد از ایجاد مقدار مناسب کف، نازل بخار را بیشتر به داخل شیر ببرید تا دیگر کف ایجاد نشده و فقط شیر تا دمای مناسب افزایش دما پیدا کند.
  5. با افزایش دمای شیر، دمای پارچ نیز افزایش می‌یابد. بهتر است با استفاده از دماسنج، هنگامی که دمای شیر به 65 الی 70 درجه رسید، بخار دستگاه را با استفاده از دکمه‌ای که دارد، خاموش کنید.
  6. در نهایت فوم شیر روی پارچ قابل مشاهده است. از همین رو می‌توانید برای نوشیدنی‌های مختلف از آن استفاده کنید.

توجه داشته باشید که برای ایجاد فوم شیر با نازل بخار، بهتر است شیر سرد را امتحان کنید؛ زیرا فوم‌گیری با شیر سرد بهتر بوده و کیفیت مناسب‌تری را تحویل می‌دهد.

فوم گیری شیر بدون دستگاه با مایکروویو

در این روش قصد داریم طرز تهیه کف شیر را با استفاده از مایکروویو بررسی کنیم. برای این کار ابتدا لازم است یک شیشه سس یا شیشه مربای خالی و کاملاً تمیز را انتخاب کنید.
به اندازه دلخواه تا حداکثر نصف آن را پر از شیر کنید. پس از آن درب شیشه را ببندید و به مدت 45 ثانیه آن را تکان دهید. با این کار هوای درون شیشه بیشتر شده که در نهایت منجر به افزایش حجم شیر خواهد شد.
در ادامه لازم است تا درب شیشه را باز کنید و آن را حدود 40 ثانیه درون مایکروویو قرار دهید تا به اندازه کافی حرارت ببیند. البته دقت کنید تا بیش از اندازه دمای آن افزایش پیدا نکند؛ زیرا کیفیت فوم نهایی شما مطلوب نخواهد بود.

فوم گیری شیر بدون دستگاه با مایکروویو

پس از گرم شدن کافی شیر، فوم روی آن تشکیل می‌شود. در این مرحله شیشه را از مایکروویو خارج کنید. شما توانستید کف شیر با مایکروویو را درست کنید. حال فوم شیر را روی قهوه خود بریزید و از نوشیدن آن لذت ببرید.
نکته: اگر مایکروویو ندارید، شیری که تا دمای 70 درجه گرم کرده‌اید را داخل شیشه ریخته و با یک دستمال برای اینکه دستتان نسوزد، خوب تکان بدهید. کف شیر بر روی آن ایجاد شده و می‌توانید از آن استفاده نمایید.

خرید قهوه فوری گلد برزیل در فروشگاه کافی استور.

فوم گیری شیر با همزن

یکی دیگر از روش‌های تهیه کف شیر یا فوم شیر در خانه، استفاده از همزن است. در این روش لازم است تا شیر سرد را درون ظرفی ریخته و آن را روی شعله گاز قرار دهید. در حین حرارت دیدن شیر باید با استفاده از همزن شروع به هم زدن شیر کنید.

این کار یعنی هم زدن شیر تا زمانی ادامه پیدا می‌کند که روی شیر کف ایجاد شود. همچنین توجه داشته باشید که دمای شیر بیش از اندازه افزایش پیدا نکند. توجه کنید که چرخشی هم نزنید، از گوشه‌ای شروع کنید.

فوم گیری شیر با همزن

برای اندازه گیری دمای شیر راه‌های تجربی نیز وجود دارد برای مثال، دستتان را به ظرف بچسبانید اگر سریعا داغ شد و نتوانستید دیگر روی ظرف نگه دارید دما بالا رفته و مناسب نمی‌باشد اما اگر دستتان را به ظرف چسباندید و چند ثانیه نگه داشتید و دیگر نتوانستید نگه دارید، دما مطلوب است.

حال کف‌های ایجاد شده با هر یک از روش‌ها را می‌توانید برای نوشیدنی‌تان استفاده کنید، یا کف را در گوشه‌ای از ظرف نگه دارید و شیر را بریزید و سپس کف، یا کف را با قاشق از روی آن بردارید.

استفاده از دستگاه کف شیرساز دستی پمپی

استفاده از کف ساز شیر دستی پمپی شبیه به طرز استفاده از فرنچ پرس برای فوم شیر است. به این صورت که ابتدا باید شیر را گرم کنید و داخل کف ساز شیر بریزید. پس از آن باید حدود 20 ثانیه پمپ دستگاه فوم ساز شیر را بالا و پایین کنید. با این روش فوم شیر به زیبایی روی دستگاه ظاهر می‌شود. توجه داشته باشید که بدنه دستگاه داغ است و برای گرفتن آن از پارچه استفاده کنید.

استفاده از دستگاه کف شیرساز دستی پمپی

دستگاه فوم ساز دستی اهرمی

کف‌سازهای اهرمی مانند همزن ساده می‌باشند اما باتری قلمی دارند و بسیار ساده و ظریف‌اند. برای فوم گیری شیر می‌توانید از این دستگاه نیز استفاده کنید.

به این صورت که باید شیر گرم شده را درون یک ظرف قرار دهید و با استفاده از این دستگاه شروع به هم زدن شیر به‌صورت دورانی کنید. دستگاه فوم ساز دستی اهرمی جزء ساده ترین روش‌ها برای فوم گیری شیر محسوب می‌شود.

طرز تهیه فوم شیر با مخلوط کن

طرز استفاده از مخلوط کن برای فوم شیر به این صورت است ابتدا باید شیر را به اندازه کافی گرم کنید. پس از گرم کردن شیر، آن را درون مخلوط کن بریزید. همانند روش‌های قبلی، نباید دستگاه مربوطه را پر از شیر کنید؛ زیرا مقداری از فضا برای فوم سازی باید وجود داشته باشد.

طرز تهیه فوم شیر با مخلوط کن

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی طرز تهیه کف شیر پرداختیم و روش‌های مختلفی را برای آن مورد بررسی و ارزیابی قرار دادیم. برای فوم گیری شیر باید دقت و حوصله زیادی را داشته باشید. با داشتن صبر و حوصله می‌توانید بهترین فوم ها را تهیه کنید.
اگر بخواهم یک روش را توصیه کنم، آن روش فرنچ پرس است. فوم زیبایی ایجاد می‌کند (من به تهیه لاته آرت خوب با استفاده از فرنچ پرس نزدیک‌تر شده‌ام)، و یک ابزار تک منظوره نیست.
امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

جدید
قهوه ربوستا تانزانیا تازه برشت مدیوم
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

قهوه ربوستا تانزانیا تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۳۹۹,۰۰۰
جدید
خرید قهوه ربوستای مکزیک
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

قهوه ربوستا مکزیک تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۳۹۵,۰۰۰
خرید قهوه ویتنام
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

قهوه ویتنام تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۲۹۹,۰۰۰

 

سوالات متداول

تهیه فوم شیر در منزل چگونه است؟

از تمام روش‌هایی که در این مقاله برای شما توضیح داده شده است می‌توانید برای تهیه فوم شیر در منزل استفاده نمایید.

بهترین شیر برای تهیه کف یا فوم شیر

بهترین شیر برای تهیه کف شیر، فوم شیر یا لته آرت “شیر گاو” می‌باشد. شیر بهتر است به صورت “شیر کامل” دارای 3 تا 4.2 درصد چربی باشد. درنهایت شما بافتی ابریشمی و خامه‌ای تر خواهید داشت.

پودر فوم شیر چیست؟

پودر فوم شیر یا فومر شیر یا کافی فومر در واقع یک پودر خشک است که دارای بوی مطبوعی می‌باشد. از آن می‌توانید برای افزودن به نوشیدنی‌های گرم استفاده نمایید. پودر فوم شیر به صورت صنعتی تولید شده و به ویژه برای مخلوط کردن با انواع قهوه کاربردی است.

دمای شیر برای فوم گیری چقدر باید باشد؟

برای فوم‌ گیری حرفه‌ای شیر، دمای ایده‌آل بین ۵۵ تا ۶۵ درجه سانتی‌گراد است. در این بازه، شیر به خوبی هواگیری می‌شود و بافتی کرمی، لطیف و براق پیدا می‌کند که برای قهوه‌های مبتنی بر اسپرسو مثل لاته و کاپوچینو ایده‌آل است. اگر دما از ۶۵ درجه بیشتر شود، شیر شروع به از دست دادن شیرینی طبیعی خود می‌کند و حتی ممکن است بسوزد یا طعم فلزی بگیرد؛ در حالی‌که دمای پایین‌تر از ۵۵ درجه معمولاً باعث می‌شود فوم پایدار و غلیظی ایجاد نشود. استفاده از دماسنج به کنترل دقیق دما کمک می‌کند.

چرا شیر فوم نمی گیرد؟

اگر شیر فوم نمی‌گیرد، ممکن است دلایل مختلفی پشت این مشکل باشد. یکی از اصلی‌ترین دلایل، استفاده از شیر با چربی پایین یا شیر خیلی قدیمی است؛ شیرهای تازه و با درصد چربی بالاتر فوم بهتری تولید می‌کنند. همچنین اگر شیر خیلی داغ شده باشد (بالاتر از ۶۵ درجه سانتی‌گراد)، پروتئین‌های موجود در آن تغییر ساختار می‌دهند و توانایی نگهداری حباب‌ها را از دست می‌دهند.

منابع: thepioneerwoman، wikihow

4.2/5 - (93 امتیاز)

47 دیدگاه در “چطور فوم شیر یا کف شیر درست کنیم؟ 🥛♨

  1. هدیه گفت:

    وقت بخیر قوم قهوه چند ساعت میمونه، برای مهمونی میخوام فوم قهوه درست کنم، بعد برای سرو تو فنجون بریزم و روش شیر

    1. کافی دان گفت:

      باید تازه تهیه بشه

  2. زهرا گفت:

    سلام. من چندبار با فرنچ پرس خواستم فوم شیر درست کنم. اصلا خوب در نیومد و یا فوم کم بود و بعد از دو دقیقه از بین رفت. میشه راهنمایی کنید. چطور انجام بدم که هم فوم غلیط دربیاد و هم مدت زمان بیشتری بمونه؟
    ممنون
    مراحل رو کامل طی کردم. مثل گرم کردن شیر، ریختن در فرنچ پرس و اهرم زدن به مدت چندین دقیقه اما نتیجه مطلوب نبود.

    1. کافی دان گفت:

      قطعا با فرنچ پرس به خوبی دستگاه در نمیاد ولی با تمرین بهتر میشه

  3. مونا گفت:

    سلام برای ما همراه با بخار آب میاد چکار کنیم که فقط بخار بیاد ؟
    و اینکه موقع ریختن در فنجون چوری اول شیر را بریزم بعد فومشو خوب همش با هم ترکیبه .

    1. کافی دان گفت:

      حتما دستگاهتون رو به متخصص تجهیزات نشون بدین. البته بعضی دستگاهها نازل بخارشون ضعیفه.

  4. رضا گفت:

    دستگاه ما برند دلونگی هست هر وقت کف شیر درست می کنم با شیر پر چربی هم درست می کنم ولی مثل کافی شاپ ها کف شیرش غلیظ در نمی یاد نمی دونم باید چی کار کنم لطفا کمکم کنید

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      لطفا یکبار با فرنچ پرس تهیه بفرمایید. نظرتون حتما عوض میشه

    2. فرامرز گفت:

      شیر باید کم چرب باشه چربی مانع کف میشه

  5. حسین گفت:

    با سلام و خسته نباشید . وقتتون بخیر . بنده چندتا سوال داشتم ، من یه دستگاه اسپرسو ساز مدل نوا ۱۴۹ دارم ایا میشه باهاش فوم شیر خوبی گرفت ؟؟
    سوال دوم هم اینکه من از شیر طبیعی استفاده میکنم چربیش هم بالاست ، از نظر خودم فکر میکنم فوم خوبی میگیرم وقتی میخوام شکل روش رو بزنم همش میره ته لیوان هیچ شکلی روی لیوان نمیمونه . لطفا کمکم کنین . با تشکر

    1. کافی استور گفت:

      سلام وقت شما هم بخیر
      آرت زدن روی لته خیلی سخته و کار تخصصی و تجربی هست. ویدیئوهای آموزشی در پیج اینستاگرام هست که لیوان رو به چه صورتی نگهدارید و …

  6. حمید گفت:

    با سلام
    من با موکاپات قهوه رو درست میکنم و کف شیر رو هم با فرنچ پرس درست میکنم ، مشکل موقع ایجاد طرح روی قهوه هست هر جوری شیر رو توی قهوه میریزم انگار میره داخلش و حل میشه و قهوه رنگ شیر میگیره و نمیشه طرح داد به قهوه ، و کف شیر هم خیلی زیاده روی قهوه پر کف میشه ،به نظرتون مشکل از چیه

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      مشکل از اینجاست که با خروجی موکاپات نمیتونید آرت بزنید و خیلی سخته. اسپرسو موکاپات خیلی رقیقه

      1. آذین گفت:

        نمیشه کاری کرد که غلظتش بیشتر بشه برای ما که توی خونه دستگاه اسپرسو نداریم؟
        اگه قهوه رو بیشتر بریزیم نمیشه غلظتش رو به اسپرسو ساز های برقی برسونیم؟

        1. کافی استور گفت:

          سلام
          منظورتون از غلظت چیست؟ غلظت قهوه؟

        2. اشکان گفت:

          سلام و ارادت
          من دستگاهم نووا هشت و یک دکمه داره کلا که می‌چرخه یک طرف برای اسپرسو یک طرف هم برای فشار بخاردکمه ای برای گرم کردن ندارم وقتی می‌ره روی فشار بخار مستقیم ازش آب میاد با بخار این نوع برای فوم گیری مناسب هست؟چون علاوه بر بخار آب هم میاد از لوله

        3. کافی دان گفت:

          اگر بخار همراه با آب بیاد نمیتونه خوب فوم دار کنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *