حواشی قهوه

روشهای تهیه فوم یا کف شیر

Froth Drink Beverage Foam Bubbles Glass

برای درست کردن بعضی از نوشیدنی‌ها، شما نیاز به فوم شیر Foam milk دارید. این فوم را می توانید به روش های مختلفی در خانه، با دستگاه اسپرسوساز، فرنچ پرس، همزن‌های برقی، مایکروفر و با دستگاهای دیگری تهیه نمایید. در این بخش ما ۷ روش تهیه فوم یا کف شیر را برایتان آورده ایم.

با اسپرسوساز

با استفاده از اهرم بخار اسپرسوساز می توانید کف شیر تهیه کنید

به کمک مایکروفر

با استفاده از گرما دهی به شیر و البته با کمک یکی دیگر از روشها می توانید این کار را با مایکروفرانجام دهید

همزن های دستی برقی یا دستی

با هم زدن شیر به کمک همزن های برقی و دستی می توانید کف شیر تهیه کنید البته دستی که چه عرض کنم…

تهیه کف شیر با فرنچ پرس

فرنچ پرس به دلیل فیلتر فلزی با سوراخ های ریزی که دارد به شما امکان تهیه کف شیر را می دهد.

کف شیر ساز دستی پمپی

کف سازی شیر با این ابزار شبیه به فرنچ پرس است!

مخلوط کن

با کمک مخلوط کن هر چیزی را بهم بزنید کف می کند چه برسه به شیر!

کف شیر ساز اهرمی

کار با این ابزار برای کف سازی کمی سخت است اما شدنی است

با دستگاه اسپرسوساز دارای نازل بخار steamwand و دسته بخار Froth assistor

دستگاه را روشن، دکمه steam (بخار) را بزنید، دماسنج را نیز داخل پارچ شیرتان بگذارید. شیر سرد را در پارچ بریزید، حال دسته بخار را به داخل شیر ببرید (سر آن کمی پایین تر از سطح شیر قرار گیرد). نازل بخار را باز کنید تا شیرتان شروع به کف کردن کند. در دمای (۶۵-۷۰) نازل را ببندید، اجازه ندهید دما بیشتر از ۷۰ درجه شود. این عمل به شما شیر با کف درشت تحویل می دهد. اما:

کف ریز و مخملی کفی زیباتر است، حال چگونه باید کف ریز درست کرد؟

حفره کوچکی بر روی روی دسته بخار قرار دارد که هوا را برای ایجاد کف به شیر وارد می کند، اگر این حفره را به صورت (مماس) با سطح شیر قرار دهید کف ایجاد شده حالتی مخملی دارد. حال وقتی دماسنج درون شیرتان عدد ۳۷ را نمایان کرد دسته را کمی پایین تر ببرید، دما را تا (۶۵-۷۰) برسانید، وقتی دسته بخار به پایین تر از سطح شیر می رود، زمان کوتاهی باید آن جا قرار گیرد تا شیر نسوزد و مزه بدی به خود نگیرد.

قهوه اسپشیال چه قهوه ایست؟
بیشتر بدانید

محصولات مناسب اسپرسو

در ضمن:

  1. شیر سرد نیز به بهتر شدن کف کمک می کند(چون زمان کف دهی بیشتر است).
  2. کف شیر اگر به خورد شیر برود کفی مطلوب تر از آن است که کف و شیر جدا از هم باشند.
ایجاد فوم شیر با دستگاه اسپرسوساز
نازل را داخل پیجر قرار دهید

تهیه فوم شیر به کمک ماکروفر:

شیر سردتان را در شیشه ای دهانه گشاد بریزید، نصف شیشه را پرکنید تا هم خوب کف کند و هم فضای کافی برای ایجاد کف باشد، شیشه را به مدت ۳۰ ثانیه یا بیشتر به شدت تکان دهید، حال برای تثبیت کف ایجاد شده آن را به مدت ۳۰ ثانیه در ماکروفر با توان نسبتا بالا قرار دهید.

تکان دادن شیشه شیر
فضایی را برای ایجاد فوم باقی گذارید

تهیه فوم شیر با همزن:

البته این روش شاید برای یک باریستا خیلی چنگی به دل نزند اما برای تهیه کف شیر در خانه مناسب است. شیر سردتان را در ظرفی بریزید، روی گاز قرار دهید و با همزن های دستی کوچک شروع به هم زدن کنید تا زمانی این کار را انجام دهید که دمای شیر به ۶۰ تا ۷۰ درجه برسد و نگذارید که جوش بیاید باز برای تثبیت کف ها، می توانید آن را در ماکروفر به مدت ۳۰ ثانیه با دمای نسبتا بالا قرار دهید.

ایجاد فوم شیر با همزن دستی
چرخشی هم نزنید، از گوشه ای شروع کنید

برای اندازه گیری دمای شیر راه های تجربی نیز وجود دارد برای مثال، دست تان را به ظرف بچسبانید اگر سریعا داغ شد و نتوانستید دیگر روی ظرف نگه دارید دما بالا رفته و مناسب نمی باشد اما اگر دستتان را به ظرف چسباندید و چند ثانیه نگه داشتید و دیگر نتوانستید نگه دارید، دما مطلوب است.

حال کف های ایجاد شده با هر یک از روش ها را می توانید برای نوشیدنی تان استفاده کنید، یا کف را در گوشه ای از ظرف نگه دارید و شیر را بریزید و سپس کف، یا کف را با قاشق از روی آن بر دارید.

محصولات مناسب قهوه فرانسه

اما!!! کف دادن شیر توسط فرنچ پرس:

تهیه کف شیر توسط فرنچ پرس
درست کردن فوم شیر با فرنچ پرس

ایجاد فوم شیر با این روش نسبتا آسان است، در این روش کافی است دمای شیر را به حدود ۶۰ درجه سانتی گراد برسانید سپس شیر را داخل فرنچ پرس بریزید (به اندازه ای پر کنید تا فضا برای ایجاد فوم باقی بماند).
البته می توانید شیر سرد را درون فرنچ پرس بریزید و همراه با فرنچ پرس آن را در ماکروفر قرار دهید تا به دمای مورد نظر برسد.

راهنمای خرید قهوه
بیشتر بدانید

حالا اهرم فرنچ پرس (اهرم مجهز به صافی) را بالا و پایین کنید تا صافی آن از شیر عبور کند.

تهیه کف شیر با فرنچ پرس
چندین بار این کار را تکرار کنید تا…

تکرار این عمل باعث ایجاد فوم می شود بعد از این کار درب فرنچ پرس را برداشته و از فوم تان استفاده کنید.

کف شیر ساز دستی پمپی

کف ساز شیر دستی
ابزاری بسیار شبیه به عملکرد فرنچ پرس

شیر را گرم و سپس داخل کف ساز بریزید. این کف ساز دقیقا شبیه به فرنچ پرس برای شما کف شیر تهیه می کند. به مدت ۱۵ الی ۲۰ ثانیه پمپ را بالا و پایین فشار دهید. پس از اتمام کار کمی اجازه استراحت به شیر بدهید. مراقب بدنه داغ کف ساز باشید!

کف شیر ساز دستی اهرمی

کف ساز های دستی اهرمی
کف ساز های اهرمی باتری قلمی دارند و بسیار ساده و طریف هستند

این ابزار علاوه بر جمع و جور بودن برای کارهای دیگری در منزل کاربرد دارد. هم کفساز و هم همزن. فقط کافیه شیر گرم رو داخل ظرفی بریزید و با این ابزار به صورت دورانی شیر را هم بزنید.

با استفاده از مخلوط کن

تهیه فوم شیر با مخلوط کن یا blender
مخلوط کن هم مگه کف شیر درست میکنه؟

میتوانید با مخلوط کن نیز این کار را انجام دهید. این ابزار کف نسبتا بهتری از برخی از روش ها برایتان تهیه می‌کند. سرعت چرخش یکنواخت و نسبتا بالا! البته اگر سرعت را در حالت متوسط قرار دهید کافیست. کفی نسبتا یکنواخت و ریز
پس از گرم کردن شیر آن را داخل مخلوط کن بریزید و فضای اضافی برای کف شیر باقی بگذارید.

کاپوچینو و لاته، کورتادو، ماکیاتو و … از نوشیدنی هایی هستند که برای تهیه آنها نیاز به شیر کف داده شده دارید. ویدئوی زیر شما را در تهیه فوم شیر راحت تر و بهتر کمک میکند. آیا روشی مد نظر شما هست که در این مطلب نباشد؟

ویدئوی آموزش تهیه کف یا فوم‌شیر به چهار روش

منابع: thepioneerwoman، wikihow، thekitchn

follow coffeestore telegram - روشهای تهیه فوم یا کف شیر
follow coffeestore instagram - روشهای تهیه فوم یا کف شیر

نوشته های مشابه

guest
36 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه‌ها
رضا
رضا
3 months قبل

دستگاه ما برند دلونگی هست هر وقت کف شیر درست می کنم با شیر پر چربی هم درست می کنم ولی مثل کافی شاپ ها کف شیرش غلیظ در نمی یاد نمی دونم باید چی کار کنم لطفا کمکم کنید

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  رضا
3 months قبل

سلام
لطفا یکبار با فرنچ پرس تهیه بفرمایید. نظرتون حتما عوض میشه

حسین
حسین
8 months قبل

با سلام و خسته نباشید . وقتتون بخیر . بنده چندتا سوال داشتم ، من یه دستگاه اسپرسو ساز مدل نوا ۱۴۹ دارم ایا میشه باهاش فوم شیر خوبی گرفت ؟؟
سوال دوم هم اینکه من از شیر طبیعی استفاده میکنم چربیش هم بالاست ، از نظر خودم فکر میکنم فوم خوبی میگیرم وقتی میخوام شکل روش رو بزنم همش میره ته لیوان هیچ شکلی روی لیوان نمیمونه . لطفا کمکم کنین . با تشکر

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  حسین
7 months قبل

سلام وقت شما هم بخیر
آرت زدن روی لته خیلی سخته و کار تخصصی و تجربی هست. ویدیئوهای آموزشی در پیج اینستاگرام هست که لیوان رو به چه صورتی نگهدارید و …

حمید
حمید
1 سال قبل

با سلام
من با موکاپات قهوه رو درست میکنم و کف شیر رو هم با فرنچ پرس درست میکنم ، مشکل موقع ایجاد طرح روی قهوه هست هر جوری شیر رو توی قهوه میریزم انگار میره داخلش و حل میشه و قهوه رنگ شیر میگیره و نمیشه طرح داد به قهوه ، و کف شیر هم خیلی زیاده روی قهوه پر کف میشه ،به نظرتون مشکل از چیه

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  حمید
1 سال قبل

سلام
مشکل از اینجاست که با خروجی موکاپات نمیتونید آرت بزنید و خیلی سخته. اسپرسو موکاپات خیلی رقیقه

آذین
آذین
پاسخ به  کافی استور
9 months قبل

نمیشه کاری کرد که غلظتش بیشتر بشه برای ما که توی خونه دستگاه اسپرسو نداریم؟
اگه قهوه رو بیشتر بریزیم نمیشه غلظتش رو به اسپرسو ساز های برقی برسونیم؟

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  آذین
9 months قبل

سلام
منظورتون از غلظت چیست؟ غلظت قهوه؟

Bahare
Bahare
1 سال قبل

سلام وقت به خیر
من موکاپات ساز متوسط گرفتم ولی نمیدونم چند فنجون قهوه میده؟؟و اینکه اگر بخاوم کمتر درست کنم قهوه خراب میشه؟؟

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  Bahare
1 سال قبل

سلام
هر قهوه که با موکاپات تهیه میکنید ۲۰ میلی لیتره(۲۰ گرم). میتونید با ترازوی آشپزخونه اندازه گیری کنید

taha
taha
1 سال قبل

سلام
به چه میزان باید قهوه بریزم که مزه اش را حفظ کند
بعد کف شیر اضافه کنم

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  taha
1 سال قبل

سلام
برای تهیه هر نوشیدنی متفاوت هست. لاته و کاپوچینو را مشاهده نمایید.