آموزش استفاده از ابزارهای قهوه

طرز تهیه اسپرسو با اسپرسوساز خانگی

How to prepare espresso espresso machine

طرز تهیه قهوه اسپرسو (Espresso) چه در خانه چه در کافی‌شاپ به عنوان باریستا روند تقریبا مشابهی دارد. ممکن است که شما عاشق اسپرسو های کافه مورد علاقه خود باشید اما نتوانید هر زمانی که میخواهید قهوه اسپرسو نوش جان کنید به کافی شاپ بروید!

در این مطلب به شما خواهیم گفت که چگونه بهترین اسپرسو ممکن را عصاره‌گیری کنید! اگر عاشق قهوه به ویژه اسپرسو و انواع نوشیدنی‌های پایه اسپرسو مانند لاته، کاپوچینو، موکا و غیره هستید، تا به انتها همراه ما باشید.

what is espresso machine

روش های تهیه اسپرسو

روش های مختلف تهیه اسپرسو ممکن است افراد، به ویژه آن هایی که به تازگی به جمع قهوه نوش ها وارد شده اند را دچار سردرگمی کند.

به همین دلیل بهتر است روش هایی که در زیر به شما یاد می دهیم به درستی فرا گرفته و آن ها را بارها مرور کنید تا به خوبی در ذهنتان جای گیرند.

تهیه اسپرسو با دستگاه بسیار راحت است. با یک دستگاه اسپرسو ساز شما به راحتی می توانید در هر زمان، یک شات اسپرسو البته با دانه قهوه‌های منتخب خودتان نوش جان کنید حتی بعد از آماده کردن یک شات اسپرسوی عالی، می‌توانید با آن یک لاته کرمی و خوش‌طعم درست کنید؛ کافی است طرز تهیه لاته را یاد بگیرید!

اگر دستگاه اسپرسوساز ندارید می‌توانید تهیه اسپرسو را با موکاپات انجام دهید. در این روش باید نکات و مواردی را رعایت کنیم تا نوشیدنی ما اسپرسو نام گیرد مواردی چون:

  1. استفاده از دستگاه اسپرسو ساز یا (بعضا موکاپات)
  2. درجه آسیاب متناسب
  3. برشتگی معمولا ملایم رو به تیره و تیره
  4. دما و فشار آب مناسب
  5. و …

این نکته را هم بدانید: عملکرد موکاپات و دستگاه اسپرسوساز تا حدودی مشابه است اما نام نوشیدنی موکاپات اسپرسو نیست، اما به صورت عامیانه به آن اسپرسو گفته می شود. در اصل اسپرسو، نام نوشیدنی دستگاه اسپرسو ساز است.

متدهای دیگری نیز برای تهیه قهوه وجود دارد، چون قهوه ترک، فرانسه، کمکس یا … هر کدام به طور جداگانه، روش‌ها و ابزار مخصوص به خود را دارند. برای آموزش طرز تهیه اسپرسو با دستگاه پیشنهاد می کنیم ابتدا دستگاه اسپرسوساز و قطعاتش را بشناسید!

اهمیت تناسب در تهیه قهوه

طرز تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز

اگر به یک قهوه غلیظ و خوش‌طعم علاقه دارید، یادگیری روش تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسوساز می‌تواند تجربه‌ای لذت‌بخش باشد. اسپرسو پایه بسیاری از نوشیدنی‌های محبوب مانند لاته و کاپوچینو است و با روش صحیح، می‌توان یک فنجان قهوه با کرمایی غلیظ و طعمی متعادل تهیه کرد. اما طریقه اسپرسو زدن نیاز به دقت در میزان قهوه، درجه آسیاب و فشار آب دارد تا نتیجه‌ای ایده‌آل به دست آید. در ادامه، روش تهیه اسپرسو با دستگاه را مرحله‌به‌مرحله بررسی می‌کنیم تا بتوانید به‌راحتی در خانه یا محل کار، یک اسپرسوی حرفه‌ای آماده کنید.

الف) دانه یا پودر قهوه با برشتگی مورد نیاز

در این قسمت تهیه اسپرسو با دستگاه را آموزش میدهیم. تازگی قهوه یکی از فاکتورهای بسیار مهم در هنگام خرید است پس سعی کنید از قهوه تازه برشته استفاده کنید.

اگر از قهوه های بسته بندی استفاده می کنید حتما به تاریخ رست یا برشتگی آن دقت کنید. همچنین به مقداری خریداری کنید که محصول، قبل از اتمام، تازگی خود را از دست ندهد.

برای تهیه اسپرسو، معمولا از دانه با رست مدیوم و تیره استفاده می شود. میزان آسیاب برای دستگاه های اسپرسو خانگی و حرفه‌ای کمی متفاوت است.

به طور کلی اما “ریز” یا “فاین” (ذرات خروجی حدودا 0.3 میلی‌متری) آسیاب می‌شوند. برای اطلاعات بیشتر به مطلب راهنمای میزان آسیاب قهوه مراجعه کنید.

ب) آماده سازی ماشین اسپرسوساز و پرتافیلتر

برای تهیه یک اسپرسوی باکیفیت، آماده‌سازی ماشین اسپرسوساز و پرتافیلتر یکی از مهم‌ترین مراحل است که تأثیر مستقیمی بر طعم و عصاره‌گیری قهوه دارد. اگر دستگاه اسپرسوساز و پرتافیلتر به‌درستی آماده نشوند، ممکن است قهوه‌ای با طعم نامتعادل یا عصاره‌گیری نامناسب داشته باشید. این مرحله شامل تمیز کردن دستگاه، گرم شدن آب مخزن و بررسی میزان و یکنواختی پودر قهوه است تا بهترین نتیجه را از عصاره‌گیری بگیرید. در ادامه، نکات کلیدی برای آماده‌سازی صحیح دستگاه اسپرسوساز را بررسی خواهیم کرد.

۱-  ماشین را از دقایقی قبل روشن کنید تا گرم شود.

دقت کنید که برای داشتن یک عصاره‌گیری ایده‌آل، ماشین اسپرسوساز را از دقایقی قبل روشن کنید تا گرم شود. زمانی که دستگاه به دمای مناسب برسد، استخراج اسپرسو یکنواخت‌تر انجام شده و کرمای قهوه غلیظ‌تر و باکیفیت‌تر خواهد بود. اگر دستگاه به‌اندازه کافی گرم نباشد، آب با دمای پایین‌تر از حد استاندارد از میان قهوه عبور کرده و باعث عصاره‌گیری ناقص و طعم نامتعادل می‌شود. علاوه بر این، گرم شدن پرتافیلتر و سایر قطعات، از افت دمای ناگهانی هنگام عبور آب جلوگیری کرده و به بهبود کیفیت اسپرسو کمک می‌کند.

۲- مخزن آب دستگاه

مخزن آب را پر کنید. اگر دستگاه به منبع آب متصل نیست آب تصفیه شده را به صورت دستی به آن اضافه کنید. استفاده مستقیم از آب شیر می‌تواند منجر به رسوب‌گیری سریع دستگاه شما شود. از آب معدنی نیز استفاده نکنید (از اسمش مشخصه که چرا! 😅).

دمای آب در نهایت به ۱۹۷-۲۰۴ درجه فارنهایت یا ۹2-۹7 درجه سانتی گراد می رسد. در عصاره گیری از ترکیب‌های قهوه دمای آب بسیار مهم است.

۳- پرتافیلتر

پرتافیلتر وسیله‌ای است که شما پودر آسیاب شده قهوه را درون بسکت آن می‌ریزید و به‌روی ماشین اسپرسو می‌بندید. معمولا سایز بسکت/سبد پرتافیلتر 51 یا 58 میلی‌متر است. انواع بسکت نیز به دو صورت کلی تحت‌فشار و غیر تحت‌فشار هستند.

Pressurised vs Non-Pressurised

۴- میزان پودر قهوه

اگر می خواهید تک شات اسپرسو بگیرید (۲۵-۳۰ میلی لیتر) از ۷ الی 10 گرم پودر قهوه و اگر یک دابل شات (۵۰-۶۰ میلی لیتر) می خواهید از ۱۴-۱۸ گرم پودر استفاده کنید. تهیه اسپرسو دابل همانند اسپرسو تک شات است اما برای اطلاعات بیشتر به مطلب اسپرسو دبل چیست مراجعه کنید.

۵- فشرده کردن پودر قهوه

بعد از ریختن پودر قهوه در پرتافیلتر، سطح آن را با صاف کنید تا همه پودر قهوه، هم سطح پرتافیلتر شود حالا با یک کوبه قهوه یا تمپر (Tamper)، قهوه‌تان را فشرده کنید (تمپر ابزاری برای فشردن یا کوبیدن پودر قهوه است). سعی کنید فشار به طور یکسان به تمام پودر قهوه وارد شود تا آب نیز به طور یکسان از آن عبور کند.

فشرده کردن پودر قهوه اسپرسو

برای انجام این کار، پرتافیلتر را روی یک سطح صاف قرار دهید و به طور مساوی با فشار ۳۰ پوندی (۱۳٫۵ کیلوگرم) توسط تمپر، پودر قهوه را فشرده کنید. ابزارهای دیگری مانند فانل (Funnel)، نیدل (WDT)، لولر (Leveler) و پاک اسکرین (Pak Screen) نیز وجود دارند اما ما سعی در بیان مسیری ساده و استاندارد داریم.

ج) گرفتن شات اسپرسو

گرفتن شات اسپرسو یکی از مهم‌ترین مراحل در تهیه یک فنجان اسپرسوی حرفه‌ای است که نیاز به دقت و رعایت جزئیات دارد. از میزان قهوه‌ی آسیاب‌شده گرفته تا مدت‌زمان عصاره‌گیری، همه‌ی این عوامل بر طعم نهایی تأثیر می‌گذارند. اگر فرآیند عصاره‌گیری به‌درستی انجام شود، نتیجه یک شات اسپرسوی غلیظ با کرمایی طلایی و عطر دل‌انگیز خواهد بود. در ادامه، نکات کلیدی و مراحل دقیق برای گرفتن یک شات اسپرسوی ایده‌آل را بررسی خواهیم کرد.

۱-  اتصال پرتافیلتر به هد گروپ

قبل از اتصال پرتافیلتر، هد گروپ را روشن کنید تا آب از آن عبور کنید این کار باعث می شود که اگر قهوه ای از عصاره گیری قبلی، بر روی گروپ باقی مانده بود پاک شود تا طعم اسپرسو جدید را خراب نکند.

اتصال پرتافیلتر به هد گروپ

پرتافیلتر را خالی روی دستگاه ببندید و حدود 10 ثانیه با فشردن دکمه عصاره‌گیری اجازه دهید تا آب جوش از آن عبور کند. سپس، پرتافیلتر را ازدستگاه جدا کرده و آن را با یک پارچه تمیز و سپس خشک کنید. این کار برای پیش‌گرم کردن و عصاره‌گیری بهتر است.

سپس پودر قهوه آسیاب شده را درون بسکت پرتافیلتر ریخته و تمپ کنید. حالا می‌توانید پرتافیلتر خود را بر روی دستگاه ببندید.

پایان شات گیری اسپرسو

۲- شروع شات گیری

قدم بعد در درست كردن قهوه اسپرسو این است که باید پس از روشن کردن دستگاه، دکمه گرفتن شات را بزنید البته در این حین حواس تان به زمان هم باشد. گرفتن یک شات اسپرسو حدود ۲۵ ثانیه به طول می انجامد. اسپرسو دستگاه اسپرسوساز نسبتا غلیظ، همراه با کرما یا خامه ای کرمی رنگ بر روی آن است.

گرفتن شات اسپرسو

۳- پایان شات گیری

برای انجام کار به صورت حرفه‌ای تر می‌توانید میزان خروجی خود را با کمک ترازو اندازه‌گیری کنید. سپس با قاشق کوچک کمی کرما خود را هم بزنید تا قوام آن را ببینید.

د) سرو اسپرسو و تمیز کردن ماشین اسپرسوساز

نکته نهایی که در خصوص درست كردن قهوه اسپرسو باید به آن توجه کنید این است که اسپرسو بلافاصله پس از ریخته شدن در فنجان باید سرو شود. در کنار اسپرسو معمولا یک شکلات کوچک و یک فنجان آب سرو می شود. می توانید آب را پیش از اسپرسو نوش جان کنید تا طعم آن را کاملا درک کنید.

در انتهای مطلب، ویدئو طرز تهیه اسپرسو با دستگاه قرار داده شده است، برای درک بهتر موضوع می‌توانید ویدئو را مشاهده نمایید.

اسپرسو چیست؟

نوشیدنی‌های پایه اسپرسو

همانطور که اشاره کردیم، اسپرسو یک روش عصاره‌گیری از قهوه است. شما می‌توانید با استفاده از خروجی بدست آمده انواع نوشیدنی ‌های زیر را به صورت گرم یا آیس تهیه نمایید:

  • آمریکانو
  • کاپوچینو
  • لته (لاته)
  • ماکیاتو
  • موکا
  • آفوگاتو
  • و …

در ادامه به توضیح مختصر درباره هرکدام خواهیم پرداخت.

آمریکانو (Americano)

در زمان جنگ جهانی دوم زمانیکه سربازان آمریکایی در ایتالیا حضور داشتند با اسپرسو آشنا شدند اما طعم آن برای آنها قوی بود. به همین دلیل، آنها آب جوش را با اسپرسو ترکیب کرده تا رقیق شده و بیشتر به ذائقه‌شان نزدیک گردد.

نکته: در آلمان اگر ابتدا آب جوش در لیوان ریخته شود و بر روی آن اسپرسو عصاره‌گیری گردد، به آن کافه کرما می‌گویند.

لاته (Latte)

لاته یا کافه لته ترکیب اسپرسو با شیر است. از یک یا دو شات اسپرسو، شیر بخار زده و یک لایه نهایی کف شیر روی آن، تشکیل شده است. می‌توان با استفاده شیر طرح‌های زیبا ایجاد کرد که به آن لته آرت گفته می‌شود.

کاپوچینو (Cappuccino)

کاپوچینو دقیقا مانند لته تهیه می‌شود اما به یک تفاوت، میزان کف شیر که بر روی نوشیدنی ظاهر می‌شود بیشتر است. همچنین، کاپوچینو به صورت کلاسیک در برخی مناطق همراه با پودر کاکائو بر روی آن سرو می‌شود.

ماکیاتو (Macchiato)

ماکیاتو یک لغت ایتالیایی و به معنای لکه‌دار است. این نوشیدنی به سادگی از یک یا دو شات اسپرسو در کنار مقدار کمی از فوم شیر روی آن تشکیل می‌شود.

موکا (Mocha)

موکا را می‌توان به سادگی لته به علاوه شکلات معرفی کرد. مقداری سس شکلات در لیوان ریخته شده و بر روی آن اسپرسو عصاره‌گیری می‌شود. سپس، شیر مانند لاته فوم داده شده و بر روی آن ریخته می‌شود.

اصطلاحات مرتبط با اسپرسو

اسپرسو به عنوان یک روش عصاره‌گیری قهوه بسیار محبوب و در سطح بین‌المللی شناخته شده است. به همین دلیل، شناخت انواع اصطلاحات مربوط به اسپرسو خالی از لطف نیست.

شات (Shot)

از شات به عنوان واحد اندازه‌گیری اسپرسو استفاده می‌شود. هر شات برابر با 25 الی 30 میلی‌لیتر قهوه عصاره‌گیری شده به روش اسپرسو است که به آن سینگل نیز گفته می‌شود. به دو شات از آن نیز دبل شات یا اسپرسو دبل گفته می‌شود که حجمی معادل 50 الی 60 میلی‌لیتر دارد.

تن‌واری یا بادی (Body)

نزدیکترین کلمه قابل درک به تن‌واری، غلظت است اما با آن متفاوت است. تن‌واری یا بادی آن حسی است که در هنگام نوشیدن اسپرسو در دهان خود احساس می‌کنیم.

تن‌واری حس دریافت شده توسط عصب‌های دهان/زبان انسان از “ذرات نامحلول قهوه در آب” می‌باشد. غلظت (Strength) اما معادل است با “شدت ذرات محلول قهوه در آب”.

نکته: غلظت مسئول ایجاد ویژگی‌های طعمی و بادی مسئول ویژگی‌های دهانی است. ممکن است در یک قهوه عصاره‌گیری شده غلظت کم اما بادی مناسب و بالعکس باشد.

طعم یاد یا افترتیست (Aftertaste)

بعد از خوردن یا نوشیدن مواد غذایی مختلف همه ما تجربه کرده‌ایم که عطر و طعم آن خوردنی در دهان ما برای مدتی باقی می‌ماند. این عطر و طعم باقی‌مانده در دهان همان طعم‌یاد یا افترتیست است.

طعم‌ یادهای معروف و متداول قهوه شامل مواردی چون کارامل، شکلات، شکلات تلخ، وانیل، انواع میوه و توت‌ها، آجیل، تنباکویی و غیره هستند.

کرما یا خامه (Crema)

کف، کرما یا خامه قهوه همان لایه فوم مانند و قهوه‌ای روشن رنگ غلیظ ایجاد شده بر روی قهوه است. هنگامی که آب تحت فشار است، دی اکسید کربن بیشتری را از درون قهوه بیرون کشیده و در خود حل می کند.

وقتی مایع دم‌آوری شده در مسیر رسیدن به فنجان به فشار اتمسفر عادی برمی‌گردد، مایع دیگر نمی‌تواند تمام گاز را نگه دارد، بنابراین به صورت حباب‌های ریز بیشماری از محلول خارج می‌شود. این حباب ها در مایع قهوه به دام می افتند و به صورت یک کف پایدار ظاهر می شوند.

شکفت قهوه اسپرسو

نکات تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز

نکاتی که در زیر بیان می کنیم از جمله مهم ترین مواردی هستند که در هنگام درست كردن قهوه اسپرسو با دستگاه باید به آن ها توجه کنید. در غیراینصورت ممکن است طعم قهوه تا اندازه زیادی تغییر کند و از طعم دلخواه شما فاصله بگیرید.

  1. در پرتافیلتر غیر از پودر قهوه، افزودنی دیگری مانند شکر یا … نریزید.
  2. فنجان‌ها را از پیش با آب داغ گرم کنید این کار از سرد شدن سریع قهوه‌تان جلوگیری کند.
  3. ترجیحا از آب شیر برای تهیه اسپرسو استفاده نکنید زیرا املاح آن باعث رسوب در ماشین اسپرسو شما می شود.
  4. اگر در خانه دستگاه آسیاب ندارید، در هنگام خرید مطرح کنید که دانه قهوه برای چه دستگاهی آسیاب شود.
  5. اگر دانه‌های‌تان درشت آسیاب شده باشد آب با سرعت بیشتر و زمان کمتری از آن عبور می کند و در نتیجه اسپرسو رقیق و بدون طعم خواهید داشت و برعکس اگر دانه‌های‌تان ریز آسیاب شده باشد زمان گرفتن شات افزایش می باید و در پایان نیز اسپرسوتان به تلخی می زند.

کافی‌لاورهای عزیز، نظرات و سوالات خود را می توانید در انتهای مطلب با ما در میان بگذارید.

یک شات اسپرسو

آموزش اسپرسو ساز خانگی

در زیر ویدیویی جهت درک بهتر طرز درست كردن قهوه اسپرسو با دستگاه خانگی را برای شما قرار داده ایم. با این حال در صورت وجود هرگونه ابهام یا مشکل در رابطه با نحوه درست کردن اسپرسو حتما در بخش .نظرات، آن را از ما بپرسید. همچنین لازم به ذکر است که با قرار دادن دیدگاه خود در بخش مذکور می توانید امتیاز کافی کلاب تهیه کرده و از تخفیفات ویژه آن استفاده نمایید.

سخن پایانی

در نهایت، طرز تهیه اسپرسو با اسپرسوساز، همان‌طور که در این مقاله گفتیم فرایندی می‌باشد که با رعایت جزئیات کوچک، می‌تواند به یک تجربه حرفه‌ای و لذت‌بخش تبدیل شود. از آماده‌سازی دستگاه اسپرسوساز و پرتافیلتر گرفته تا انتخاب درجه آسیاب مناسب و زمان‌بندی صحیح عصاره‌گیری، همه این مراحل بر کیفیت نهایی اسپرسوی شما تأثیر بسزایی می‌گذارند. شما با تمرین و دقت در هر مرحله، می‌توانید اسپرسویی غلیظ، متعادل و با کرمایی ایده‌آل تهیه کنید. اگر به قهوه اسپرسو علاقه‌مند هستید، ما در کافی استور قهوه‌های مناسب اسپرسو را به شما نمایش می‌دهیم تا برای تهیه‌ی اسپرسو مشکلی نداشته باشید و با توجه به سلیقه شخصی خودتان قهوه مدنظرتان را انتخاب نمایید.

سوالات متداول

روش كف كردن قهوه اسپرسو با دستگاه

اگر به نظرتان میزان کرما یا کف قهوه خروجی مناسب نیست توجه داشته باشید که بطور معمول نوع دانه ربوستا (Robusta) کرما یا کف خوبی ایجاد می‌کند. به‌علاوه، قهوه مورد استفاده شما باید تازه، درجه آسیاب قهوه ریز و دمای آب مناسب باشد.

فرق اسپرسو با قهوه

اسپرسو در واقع یک روش عصاره‌گیری از قهوه می‌باشد. به عصاره قهوه خروجی از ماشین اسپرسوساز در اصطلاح اسپرسو گفته می‌شود.

دستگاه اسپرسو چیست؟

دستگاه یا ماشین اسپرسو، یک وسیله صنعتی یا خانگی است که با استفاده از آن از قهوه آسیاب شده توسط آب نزدیک به دمای جوش با فشار بالا عصاره‌گیری می‌شود. دستگاه‌های اسپرسو برای عصاره‌گیری از قهوه در کمترین زمان طراحی و تولید شده‌اند.

منابع: Perfectdailygrind, Nescafe, thespruceeats

4.3/5 - (40 امتیاز)

64 دیدگاه در “طرز تهیه اسپرسو با اسپرسوساز خانگی

  1. فاطمه گفت:

    سلام حسته نباشین من اسپرسوساز گاسونیک دارم مدل ۸۶۰میخواستم اموزش کامل کارکردن باهاش رابهم بگین خیییلی ممنون

  2. مهدی گفت:

    سلام من به تازگی دستگاه نوا ۱۳۹ رو خریدم طرز کار باهاش زو بلد نیستم میشه راهنماییم کنید …
    ممنون از سایت بی نظیرتون…

    1. mehdi گفت:

      تشکر از سایت خیلی خوبتون.
      برای تهیه اسپرسو از دستگاه نوا ۱۳۹ قبل از استفاده وقتی دستگاه گرم شد و قبل از اینکه پرتا فیلتر رو ب دستگاه بزنید یکبار آبگیری کنید و بزارید آب اولین خارج بشه سپس عصاره گیری رو شروع کنید..

  3. حامد گفت:

    تازگی دستگاه گاستینو ۱۵ بار رو خریده ام آیا دستگاه خوبی هست برای استفاده خانگی

  4. عنایت گفت:

    سلام
    میخواهم برای دادشم یک اسپرسو سازنوا ۱۴۹ تهیه کنم تحقیقی که تو سایتها از خریدارها کردم دیدم اکثرا نوا را نسبت به قیمت وکاراییش پیشنهاد دادن و خیلی ازش راضی بودن یجا هم خوندم گفته بودن که اسپرسوساز های نواقدیمی همه خوب بودن اما جدیدا از پمپ های ضعیف داخل نو ا ۱۴۹ استفاده کردن و دستگاهبعد چند روز ضعیف میشود یک فروشنده هم گفت از پمپ های آکواریوم داخل نوا استفاده کردند به نظره شما این حرف ها صحت دارندنوا جدید کیفیت قدیم را ندارند یا نه چنین نیست؟؟ پیشنهاد شما در مورد اسپرسوساز های خانگی تو رنج ۶۰۰ تومان چیه؟
    باتشکر

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      متاسفانه اطلاعات کافی توی زمینه دستگاه اسپرسو ساز ها ندارم دوست عزیز. این موضوع رو بهتره از کسایی که این دستگاه رو دارن برای فروش بپرسید

  5. فريبا افشين گفت:

    باسلام و تشکر من یک قهوه ساز دلونگى مدل BCO420 دارم آیا براى اینکه اسپرسو داغترى داشته باشم میشود در مخزن آب داغ ریخت یا نه و اگر راهکار درست ترى دارید بفرمایید ممنونم

    1. کافی استور گفت:

      سلام خواهش میکنم
      بله میتونید اب داغ بریزید داخل مخزن
      اگر آب ریز دستگاهتون طوری هست که میتونید بچرخونیدش که اب دوباره برگرده توی مخزن. میتونید با این کار اب رو گرم کنید

  6. وحید گفت:

    سلام
    عذر میخوام من تو مغازم یه اسپرسو ساز رمانتیک دارم وقتی باهاش قهوه میزنم بعد میخوام‌مخزن قهوشو خالی کنم خشک نیست و خیلی رقیقه وقتی خالیش میکنم واس تمیز‌کردنش‌خیلی اذیت میشم دلیلش چیه اگه میشه راهنمایی کنید

    1. کافی استور گفت:

      سلام روز بخیر
      احتمال داره ریز بودن قهوه باعث عبور نکرده کامل اب از اون بشه. قهوه درشت تر انتخاب کنید. و اگر نشده باز مشکل رو باز گو کنید

    2. حسن گفت:

      با سلام. اینکه میگین تفاله اخرش شل هست و برا تمیز کاریش اذیت میشین دلیلش اینه ضرف قهوتو خوب پر نمیکنی .ظرف تک و دوبل باید تا لب پر کنی و با پشت قاشکک فشار بدی بعد بزنی سر دستگاه.اگه یه کم خالی تر باشه اون قهوه دلخواه رو نمیده برا تمیز کاریشم اذیت میشین.بعد استانداردش هم همون پر کردن لب تا لبش هس

      1. محمدرضا مسن گفت:

        سلام من دستگاه گوسونیک 871 دارم فقط نمیتونه سینگل بده و مخصوص دبل گرفتن هست میشه پرتا فیلتر عوض کرد یا نه؟
        بعد من با نازل بخار نمیتونم فوم خوبی بگیرم باید چیکار کنم.؟

  7. سمیر گفت:

    سلام وقتتون بخیر وشادی ، ضمن عرض خسته نباشد بنده در راستای ایجاد یک کافه اسپرسو کوچک هستم ، سوالم اولم اینه که دستگاهای اسپرسو ساز کپسولی بهتر هستند یا پودری { از لحاظ عملکرد و کیفیت } و سوال دوم اینه که شما بعنوان فرد با تجربه چه دستگاهی رو پیشنهاد میفرمایید … بنده خودم نظرم رو اسپرساز نسپرو لاتیسما تاچ هست … ممنون میشم راهنماییم بفرمایید . با تشکر و سپاس

    1. کافی استور گفت:

      سلام روز بخیر. نظر لطف شماست

      کافه داری و باریستایی خود یک تخصص هست. من نطر شخصیم این هست که باید بتونید خروجی یکنواخت تری همیشه به مشتری بدید! این مورد میتونه با یک باریستای خوب صورت بگیره و یا یک دستگاه خوب!
      ولی خروجی دستگاه های نسپرسو یکسان تر است!

  8. mobin گفت:

    سلام خسته نباشین میشه در مورد تمیز کردن دستگاه و همچنین نظرتون رو درباره ی اسپرسو ساز دلونگی مدل EC250 بگید بعد اینکه ترکیب ۶۰به ۴۰عربیکای لاستاریلا و ربوستای برزیل مناسب هست یا نه ؟؟؟ یه ترکیب خوب میخوتم که اسپرسو درست شده طعم لطیفی داشته باشه
    ممنونم از راهنمایتون

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      خصوصیات قهوه کاستاریکا رو به محصولات سایت اضافه میکنیم. و قهوه اندونزی هم داخل سایت وجود داره. اما این که این ترکیب خوب میشه یا خیر بستگی به ذائقه شما داره.
      اسپرسو سازی که اشاره کردید. سینی چکه گیر داره.کف ساز برای کاپوچینو و خروجی ۱۵ بار داره. چند حالت برای تهیه اسپرسو داره. سازنده اش هم که برند معتبری هست. فقط میمونه کیفیت خروجی قهوه
      تمیز کردن دستگاه اسپرسو ساز نیز به مطلب اقزوده خواهد شد. ممنون از شما

  9. مجید گفت:

    سلام… من نمیدونم چرا قهوا ی که میزنم خیلی تلخ میشه … جوری که تعم قهوه رو متوجه نمیشم!! ماشین من نوا ۱۳۹
    پودر قهوه سوپرمو
    انواع آب و تمپ های مختلفم انجام دادم

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      میزان آسیاب رو هم چک کنید. آسیاب مناسب رو انتخاب کنید
      فراموش نکنید درک طعم دانه قهوه (درک پروفایل دانه قهوه) کمی سخت هست. باید به دفعات انواع مختلفی میل کنید و مقایسه کنید.
      اسپرسو دستگاه های دیگری را میل کنید ببینید آن هم برایتان تلخ است؟!

  10. اشکان گفت:

    سلام وقت بخیر ، عذر میخوام یه سوال داشتم ممنون میشم راهنمایی کنید
    من قهوه ساز دلونکی مد BCO 230 دارم ولی قهوه اسپرسو که درست می کنم لایه طلایی کرما رویه قهوه شکل نمیگیره !! اصلا قهوه به این مدل که غلظت داشته باشه نیست !! میخواستم بدونم من تناسب آب و قهوه رو اشتباه میریزم یا قهوه ساز قابلیت اینو نداره که قهوه رو این مُدلی دراره ؟

    1. کافی استور گفت:

      سلام روز بخیر
      موردی که فرمودید به عوامل متعددی وابسته است. تعدادی را خدمت شما ذکر میکنم
      میزان آسیاب دانه قهوه( به مطلب آسیاب قهوه مراجعه کنید) آسیاب درشت آب را براحتی عبور می دهد.
      کشور کشت کننده دانه قهوه. خصوصیات قهوه کشور های مختلف با یکدیگر متفاوت هست.هر قهوه میزان فوم خاصی را باتوجه به روش تهیه دارد
      برند و توانایی دستگاه شما. این مورد را با ادمین کانال در جریان بگذارید

  11. امید گفت:

    )-: دستگاه بنده nova 140
    آسیاب قهوه N 600
    اگر میشد بفرمایید ۲۵ الی ۳۰ میلی لیتر حدودا به اندازه ی چند قاشق غذاخوری است ممنون میشدم

    1. کافی استور گفت:

      سلام

      ۲۵ میلی لیتر آب شیرین برابر ۲۵ گرم است. می توانید با استفاده از ترازوی آشپزخانه وزن کنید.

  12. Bahram گفت:

    سلام و عرض خسته نباشید.
    بسیار تشکر میکنم بابت سایت و مطالب مفیدتون.
    من یک سوال داشتم درمورد غلیظ نشدن اسپرسو با دستگاه میخواستم بدونم به نوع قهوه بستگی داره یا توان دستگاه؟
    البته من هم نوع تمپ کردن های مختلف را امتحان کردم هم اندازه های مختلف آسیاب .
    ممنون

    1. کافی استور گفت:

      سلام، ممنون
      کیفیت دستگاه قطعا در خروجی نهایی شما تاثیر گذار است، دستگاه های کافی شاپی خانگی و چندکاره و ارزان قیمت….
      در خصوص نوع قهوه: هر نوع دان قهوه ای برای تهیه اسپرسو توصیه نمی شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *