چگونه، چه مقدار و چه زمانی قهوه مصرف کنیم؟
آه قهوه، چه در راه رفتن به محل کار در یک لیوان مسافرتی در جا لیوانی ماشین تلو بخورد یا بعد از کلاس درس برای سوختگیری با یک لاته خودتان را شارژ کنید، تصور یک روز بدون آن سخت است. مصرف قهوه و کافئین شما را خوشحال میکند و حسی فوقالعاده آرامشبخش در نوشیدن یک فنجان قهوه وجود دارد. اما آیا نوشیدن قهوه برای شما مفید است؟
خبر خوب: پرونده قهوه بیشتر از همیشه بر روی میز محققان باز است. مطالعات پشت سر هم نشان میدهد که بیشتر از آنچه فکر میکردید از نوشیدنی صبحگاهی مورد علاقهتان میتوانید دریافت کنید. قهوه مملو از موادیست که ممکن است به محافظت در برابر بیماریهای رایج در زنان و مردان، از جمله بیماری آلزایمر و بیماری قلبی کمک کند.
وقتی به قهوه فکر می کنید کافئین اولین چیزی است که به ذهنتان خطور می کند. کارشناسان تغذیه از دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز می گویند، قهوه همچنین حاوی آنتی اکسیدان ها و سایر مواد فعال است که ممکن است التهاب داخلی را کاهش داده و در برابر بیماری ها محافظت ایجاد کند.
مهمترین فواید مصرف قهوه برای سلامتی چیست؟
دم کردن و مصرف قهوه برای شما مزایایی فراتر از افزایش انرژی دارد. در اینجا مهمترین راههایی که قهوه میتواند بر سلامت شما تأثیر مثبت بگذارد آورده شده است.
طول عمر شما را افزایش میدهد: مطالعات اخیر نشان داده است که افرادی که قهوه می نوشند کمتر در معرض برخی علل اصلی مرگ و میر در زنان هستند: بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی، دیابت و بیماری کلیوی.
بدن شما ممکن است گلوکز (یا قند) را بهتر پردازش کند: این تئوری حاصل از مطالعاتی است که نشان می دهد افرادی که قهوه بیشتری مینوشند کمتر به دیابت نوع 2 مبتلا میشوند.ک
کمتر احتمال دارد به نارسایی قلبی مبتلا شوید: نوشیدن یک تا دو فنجان قهوه در روز ممکن است به جلوگیری از نارسایی قلبی کمک کند. زمانی که قلب ضعیف است و در پمپاژ خون کافی به بدن مشکل دارد.
کمتر احتمال دارد به بیماری پارکینسون مبتلا شوید: کافئین نه تنها با احتمال کمتر ابتلا به بیماری پارکینسون مرتبط است، بلکه ممکن است به افرادی که این بیماری را دارند کمک کند تا حرکات خود را بهتر کنترل کنند.
افسردگی: مطالعات نشان داده است که مصرف 4 فنجان قهوه یا بیشتر در روز با 20 درصد کاهش خطر افسردگی و 53 درصد کاهش خطر خودکشی مرتبط است.
شما میتوانید قهوه خود را از فروشگاه اینترنتی قهوه کافی استور خریداری کنید.
کبدتان از شما تشکر خواهد کرد: به نظر می رسد هم قهوه معمولی و هم بدون کافئین اثر محافظتی روی کبد شما دارند. تحقیقات نشان می دهد که افرادی که قهوه می نوشند نسبت به افرادی که قهوه نمی نوشند، احتمال بیشتری دارد که سطح آنزیم کبدی در محدوده سالم داشته باشند.
DNA شما قوی تر خواهد شد: قهوه برشت تیره، شکستگی در رشتههای DNA را کاهش میدهد، که به طور طبیعی اتفاق می افتد، اما اگر توسط سلول های شما ترمیم نشود، می تواند منجر به سرطان یا تومور شود.
احتمال ابتلای شما به سرطان روده بزرگ بسیار پایین خواهد آمد: از هر 23 زن یک نفر به سرطان روده بزرگ مبتلا می شود. اما محققان دریافتند افرادی که قهوه مینوشند – بدون کافئین یا معمولی – 26 درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان کولورکتال هستند.
ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهید: تقریبا دو سوم آمریکایی هایی که مبتلا به آلزایمر هستند زن هستند. اما کافئین موجود در دو فنجان قهوه ممکن است محافظت قابل توجهی در برابر ابتلا به این بیماری ایجاد کند. در واقع، محققان دریافتند که زنان 65 ساله و بالاتر که دو تا سه فنجان قهوه در روز می نوشند، کمتر به زوال عقل مبتلا می شوند.
احتمال سکته مغزی را ندارید: برای زنان، نوشیدن حداقل یک فنجان قهوه در روز با کاهش خطر سکته مغزی مرتبط است که چهارمین علت مرگ در زنان است.
نوشیدن روزانه چقدر قهوه برای زنان بی خطر است؟
درست است، شما می توانید چیزهای بسیار خوبی از مصرف قهوه داشته باشید. مصرف بیش از حد قهوه کافئین دار اما میتواند شما را عصبانی کند و باعث موارد زیر شود:
- افزایش ضربان قلب
- افزایش فشار خون
- اضطراب
- مشکل در به خواب رفتن
بنابراین، چه مقدار مصرف قهوه برای دریافت همه فواید، اما اجتناب از عوارض جانبی بهینه است؟
طبق دستورالعمل های غذایی برای آمریکایی ها، نوشیدن سه تا پنج فنجان قهوه در روز با حداکثر مصرف 400 میلی گرم کافئین برای اکثر زنان بی خطر است. (محتوای کافئین بسته به نوع قهوه می تواند متفاوت باشد، اما یک فنجان 225 سیسی متوسط 95 میلی گرم کافئین دارد.)
اما اگر باردار یا دارای نوزاد شیرخوار هستید، قوانین متفاوت است. قبل از افزودن کافئین به رژیم غذایی خود با پزشک متخصص زنان و زایمان خود مشورت کنید.
اگر قهوه باعث عصبانیت شما می شود، مراقب باشید که در مصرف آن زیاده روی نکنید، تحمل کافئین برای همه متفاوت است. هنوز هم می توانید با نوشیدن یک فنجان قهوه در روز یا حتی بدون کافئین، برخی از مزایای بالقوه سلامتی را دریافت کنید.
همچنین، به یاد داشته باشید که آنچه به قهوه خود اضافه می کنید می تواند تفاوتی در میزان سالم بودن نوشیدنی ایجاد کند.
به جای مصرف خامه و شکر، سعی کنید تا دو قاشق غذاخوری شیر یا از ادویه ها و طعم دهنده های طبیعی شیرین استفاده کنید. سعی کنید ¼ قاشق چایخوری از مواد زیر را برای طعم بیشتر اضافه کنید:
- عصاره وانیل
- هل
- دارچین
- پودر کاکائو
در حالی که قهوه بخشی لذت بخش از سبک زندگی شما است، عوامل دیگری نیز وجود دارند که تأثیر بیشتری بر سلامتی شما می گذارند. مانند داشتن یک رژیم غذایی متعادل، ورزش و حفظ وزن. اما مصرف قهوه یک افزودنی لذت بخش به ترکیب سلامتی است.
آمار مصرف قهوه
برای شناخت بیشتر دنیای قهوه، ما جدیدترین و جالبترین آمار را از نظرسنجی که با بیش از 1500 نفر انجام دادیم، جمعآوری کردهایم.
ارقام مصرف جهانی از صنعت قهوه، نشان دهنده عشق و شیفتگی گسترده مردم به این نوشیدنی کافئین دار است.
- روزانه بیش از 2.25 میلیارد فنجان قهوه در جهان مصرف می شود.
- از هر 4 آمریکایی 3 نفر هر روز قهوه می نوشند (74%).
- 55 درصد آمریکایی ها از کیک قهوه لذت می برند.
- در بریتانیا، در حال حاضر تقریباً 98 میلیون فنجان قهوه در روز مصرف میشود. همچنین، صنعت قهوه بیش از 210000 شغل در بریتانیا ایجاد کرده است.
- 49 درصد از مردم 3 تا 5 فنجان قهوه در روز می نوشند.
- 32 درصد از مردم 1 تا 3 روز در هفته قهوه را از کافیشاپ میخرند و بسیاری از آنها تا یک میلیون تومان در ماه (20 دلار) یا کمتر در ماه برای قهوه خرج میکنند.
- 56 درصد از مردم موافقند که نوشیدن قهوه برای سلامتی آنها مفید است.
- 80 درصد از خانوارهای بریتانیا قهوه فوری را برای مصرف در خانه می خرند، به ویژه آنهایی که 65 سال و بالاتر دارند.
- قهوه آسیاب شده و غلاف های قهوه تک وعده ای به طور فزاینده ای محبوب میشوند، به ویژه در میان سن 16 تا 34 سال که 16٪ از کل خریداران را تشکیل می دهند.
- در خیابانهای بزرگ، فرهنگ کافهها نیز به رونق خود ادامه داده است، 80 درصد از افرادی که به کافیشاپها میروند، حداقل هفتهای یک بار این کار را انجام میدهند.
تنها 2 درصد از مردم در آمریکا هرگز در خانه قهوه درست نمی کنند. این آمار خیره کننده نه تنها بر مقیاس محبوبیت قهوه تأکید می کند، بلکه حضور فراگیر آن را در فرهنگ ها و جوامع مختلف را نشان می دهد.
از قهوه چه در کافههای شلوغ، دفاتر یا خانه لذت ببرید، قهوه بهعنوان یک رشته مشترک عمل میکند که مردم را گرد هم میآورد و خروجی آرامشبخشی را ارائه میکند که روزانه میلیونها نفر در سراسر جهان از آن لذت میبرند.
میزان مصرف قهوه در فرهنگ ها و کشورهای مختلف میتواند متفاوت باشد.
آمار مرتبط با رست و برشتهکاری قهوه
این آمار، بینشهای ارزشمندی را در مورد ترجیحات متفاوت پیرامون برشتهای قهوه و الگوهای مصرف قهوه معمولی و بدون کافئین در میان جمعیت مورد بررسی ارائه میکند. همچنین شیوههای متنوعی را که مردم برای لذت بردن و سفارشی کردن تجربه نوشیدن قهوه خود استفاده میکنند، برجسته میکند.
49 درصد از مردم قهوه برشته شده متوسط را ترجیح می دهند
در حالی که دیگران برشته تیره (28 درصد) و برشته روشن (12 درصد) را ترجیح می دهند.
هنگامی که صحبت از ترجیحات برشت قهوه در میان مردم میشود، 49 درصد از آنها طرفدار قهوه متوسط روست هستند و از طعم و عطر متعادل آن قدردانی میکنند.
در همین حال، 28٪ به سمت مشخصات برجسته و قوی رست تیره متمایل می شوند، در حالی که 12٪ طعم ملایم تر و ظریف تر رست روشن را انتخاب می کنند.
با کمال تعجب، تنها 11 درصد از مصرف کنندگان قهوه ترجیح برشته خاصی ندارند، که نشان می دهد اکثریت افراد ترجیحات طعمی متفاوتی دارند.
تنها 11 درصد از کسانی که قهوه می نوشند، ترجیحات برشته کردن ندارند.
این واقعیت که تنها 11 درصد از مصرف کنندگان قهوه برشت یا رست مورد علاقه ندارند، نشان میدهد که اکثر قهوه خورها در مورد سطح برشته شدن دانه های قهوه خود، سلیقه و ترجیحات خاصی دارند.
این آمار بر اهمیت پروفایلهای برشتهکاری در شکل دادن به طعم کلی، عطر و شدت قهوه دم شده تاکید میکند.
۶۸ درصد مردم اصلا قهوه بدون کافئین نمی نوشند.
این ترجیح برای قهوه معمولی نسبت به بدون کافئین نشان می دهد که مردم اغلب نه تنها به دلیل طعم آن بلکه به دلیل خواص نشاط آور آن به مصرف قهوه روی میآورند.
کافئین به دلیل داشتن توانایی در افزایش هوشیاری، تمرکز و خلقوخو شناخته شده است، که ممکن است توضیح دهد که چرا اکثر مصرف کنندگان قهوه از نوع کافئین دار استفاده میکنند.
18 درصد مردم تنها قهوه بدون کافئین مصرف می کنند.
در قلمرو علاقهمندان به قهوه بدون کافئین، 18 درصد از مصرف کنندگان قهوه به طور انحصاری از قهوه بدون کافئین استفاده می کنند.
این گروه ممکن است شامل افرادی باشند که طعم و تجربه قهوه را می پسندند اما ترجیح میدهند از اثرات محرک کافئین اجتناب کنند.
در میان کسانی که قهوه بدون کافئین را انتخاب می کنند، یک بازه زمانی خاص قابل توجه است. طبق آمار، بخشی از مصرف کنندگان قهوه بدون کافئین بین ساعات 12 ظهر تا 4 بعد از ظهر از قهوه معمولی به قهوه بدون کافئین روی میآورند.
این نشان می دهد که این افراد ممکن است کاهش مصرف کافئین را در بعد از ظهر در اولویت قرار دهند تا از اختلالات خواب جلوگیری کنند.
38 درصد از مردم قهوه بدون شیرینی را ترجیح می دهند.
ترجیحات دیگر شامل اندکی شیرین (28%)، کم شیرین (22%)، بسیار شیرین (8%) بود.
عوارض مصرف بیش از اندازه قهوه
اگر در مدت کوتاهی بیش از حد قهوه بنوشید، ممکن است علائم روحی و جسمی زیر را تجربه کنید، از جمله:
- بی قراری
- اضطراب
- سرگیجه
- ناراحتی معده
- تحریک پذیری
- بیخوابی
- ضربان قلب سریع
- لرزش
اگر پس از نوشیدن قهوه چنین علائمی را تجربه کردید، ممکن است به کافئین حساس باشید و باید مصرف خود را کاهش دهید یا به طور کامل از کافئین اجتناب کنید.
ممکن است در اثر مصرف بیش از حد کافئین مرگ حاصل شود. این امر اما به تنهایی از طریق قهوه غیرممکن است. شما باید بیش از 100 فنجان (23.7 لیتر) در یک روز بنوشید.
توصیههای مرتبط با مصرف قهوه
در این قسمت به صورت خلاصه درباره توصیههای مرتبط با مصرف قهوه برای هر شخص با شرایط متفاوت توضیح کوتاهی آورده شده است (به هر حال قبل از مصرف “حتماً” با پزشک خود مشورت نمایید).
*** به میزان قهوهای که معادل 40 میلیگرم کاقئین به بدن شما میرساند، یک فنجان قهوه گفته میشود.
حداکثر میزان توصیه شده در روز: برای افراد عادی حداکثر میزان طبق توصیه FDA برابر با 4 الی 5 فنجان قهوه است.
افراد دارای بیماریهای قلبی: طبق تحقیقات انجام شده توسط رودریگز آرتالجو و لوپز گارسیا در سال 2018، میزان متوسط 3 تا 5 فنجان قهوه در روز مشکلی ایجاد نمیکند.
بیماران کلیوی: برای افرادی که دارای بیماریهای مرتبط با کلیه هستند، مصرف تا 3 فنجان قهوه در روز مجاز است.
بیماران دیابتی: نتایج بدست آمده از تحقیقات متغیر است اما اگر پس از نوشیدن قهوه تاثیرات منفی احساس نمیکنید احتمالا جای نگرانی نیست.
خانمهای باردار: حداکثر میزان توصیه شده برای بانوان باردار در روز بیشتر از 80 تا 200 میلیگرم در روز نمیباشد (منبع: March of dimes).
مادران شیرده: با توجه به توصیه اعلام شده توسط Mayo Clinic، حداکثر مجاز مصرف کافئین برای مادران شیرده معادل 95 تا 165 میلیگرم در روز میباشد. در حالیکه CDC و EFSA این مقدار را 200 میلیگرم اعلام کردهاند.
برای کلسترول بالا: تحقیقات نشان میدهند که میتواند برای افرادی که دارای کلسترول بالا هستند مشکلاتی ایجاد شود اما برخی دیگر آن را به کل رد میکنند. طبق تحقیقات ما اما بهتر است تا از مصرف قهوههایی مانند فرنچ پرس که قهوه مدت طولانی در تماس با آب بوده و چربیهای بیشتری آزاد میشود، پرهیز نمایید.
مصرف قهوه برای ورزشکاران: طبق توصیه متخصصان در بیمارستان هرمان مموریال، مقدار بهینه مصرف قبل از ورزش دو تا سه فنجان قهوه و زمان بهینه مصرف 30 تا 60 دقیقه قبل از شروع به ورزش کردن است.
افراد حساس به کافئین: برای آن دست از عزیزان که به کافئین حساسیت/آلرژی دارند و یا با مصرف قهوه دچار تپش قلب یا استرس میشوند، استفاده از قهوه بدون کافئین و یا همان دیکف (Decaf) توصیه میشود.
کلام آخر
برای افرادی که از قهوه لذت می برند، شواهد بسیار کمی از مضرات آن وجود دارد – و شواهد زیادی از فواید آن. در حالی که 4 تا 5 فنجان در روز ممکن است بهینه باشد، بسیاری از افراد می توانند بیش از آن را بدون هیچ مشکلی تحمل کنند. اگر به نوشیدن زیاد قهوه علاقه دارید و عوارض جانبی را تجربه نمیکنید، دلیلی برای قطع مصرف قهوه وجود ندارد
منابع: 9 Reasons Why (the Right Amount of) Coffee Is Good for You | hopkinsmedicine,Coffee Statistics: Consumption, Preferences, & Spending | driveresearch
باسلام خیلی توضیح داده دوران قبل که قهوه آماده در بازار یافت شود عربهای خوزستان دانه قهوه خام خریداری میکردند وروی آتش باظرف فلزی مخصوص برشته کردن قهوه را انجام میدادند وبعد باهاونگ می کوبیدن چون آن موقع آسیاب برقی نبود ظرف بزرگ شبیه به دله ولی خیلی بزرگتر بنام گمگم ظرف گمگم برای درست کردن شربت قهوه درست میکردند پراز قهوه واب روی منقل یا آتش میگذارند که خوب بجوشد وقتی خوب جوش خورد وقهوه آماده شد باید مدتی بماند که ته نشین شود وقهوه آماده را درظرف دیگری ذخیره میکنند تا بمحض آمدن مهمان جدید سریع درظرف دله گرم میکنند واز میهمانان پذیرایی میکنند باتشکر