انواع روش های سرو و تهیه قهوه, نوشیدنی های قهوه

طرز تهیه قهوه با موکاپات یا قهوه جوش

تهیه قهوه با موکاپات

اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام می شود

.برای تهیه اسپرسو می‌توانید از قوری موکاپات بر روی اجاق گاز در خانه و یا از دستگاه اسپرسو ساز استفاده کنید. البته با توجه به تعریف اسپرسو، این نکته را متذکر شویم که فقط نوشیدنی نهایی اسپرسوساز را می‌توانید اسپرسو بنامید.  برای تهیه اسپرسو با دستگاه به  به این لینک مراجعه کنید.

حجم یک شات اسپرسو
سینگل شات اسپرسو

موارد مورد نیاز برای تهیه قهوه با موکاپات:

  1. حرارت
  2. آب سرد
  3. موکا اکسپرس
  4. پودر قهوه تازه آسیاب شده و تازه برشته شده مناسب تهیه قهوه با موکاپات

طرز تهیه قهوه با موکا اکسپرس:

موکاپات یا موکا اکسپرس
شمای کلی از طرز تهیه قهوه با موکاپات یا موکا اکسپرس (برای مشاهده تصویر در حالت متحرک، بر روی آن کلیک کنید)

آب سرد را در مخزن زیرین موکاپات (تا زیر سوپاپ) بریزید. سپس پودر قهوه را در سبد میانی موکاپات ریخته و سطح آن را صاف کنید. (نیازی به فشرده کردن پودر قهوه در سبد موکاپات نیست)

سطح اسپرسو را صاف کنید
سطح اسپرسو را صاف کنید

پس از صاف کردن پودر قهوه، قسمت بالایی موکاپات را روی قسمت پایینی آن ببندید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید.

موکاپات را روی شعله قرار دهید
دقت داشته باشید که حتما از شعله ملایم استفاده کنید

حالا منتظر بمانید تا قهوه تان آماده شود، البته کمی قبل از این که اسپرسو از استوانه بخش بالایی بیرون بیاید متوجه عطر و صدای آن می شوید.

خروج اسپرسو از قوری موکاپات
خروج اسپرسو از قوری موکاپات

پس از بالا آمدن کامل قهوه در مخزن بالایی، می توانید آن را در فنجان بریزید و نوش جان کنید. در صورتی که مایل اید نوشیدنی‌تان را شیرین میل کنید، می‌توانید از شکر یا … به همراه قهوه‌تان استفاده کنید.

تهیه قهوه با موکاپات
یک شات قهوه با موکاپات! نوش جان!

برای درک بهتر، توصیه می کنیم ویدئو طرز تهیه قهوه با موکاپات در انتهای مطلب را مشاهده کنید.

قهوه اسپرسو و انواع آن را بشناسید
بیشتر بدانید

اسپرسو معمولا در فنجان های ۲۰ تا ۳۰ میلی لیتری سرو می شود. این نوشیدنی همراه با مقداری کف کرم رنگ یا خامه و یا به اصطلاح کرما روی آن است. برای تهیه اسپرسو معمولا از ترکیب کردن دانه های عربیکا و ربوستا نواحی مختلف استفاده می شود. آفوگاتو، کن پانا، آمریکانو و … همگی مشتقات اسپرسو هستند این گونه که اسپرسو پایه اصلی این نوشیدنی ها است.

روش دوم برای تهیه قهوه با موکاپات:

می توانید قبل از بستن موکاپات آب را جوش بیاورید و سپس سبد قهوه را در جای خود بگذارید و موکاپات را ببندید و روی شعله قرار دهید. این روش مزیت هایی نسبت به روش بالا دارد.

در روش قبل احتمال دارد قهوه نهایی شما کمی سرد باشد یا کمی آب در مخزن زیرین باقی مانده باشد و یا بیش از حد طعم سوخته بگیرد، این گونه مشکلات معمولا در این روش برطرف می شود.

محصولات مناسب اسپرسو

نکات تهیه اسپرسو با موکاپات:

  • قهوه موکاپات نباید بر روی شعله قل بزند یا بجوشد.
  • اسپرسویی که برای اولین بار در موکاپات خود دم می کنید را حتما دور بریزید.
  • اسپرسو به تغیرات ناگهانی دما بسیار حساس است پس فنجان های تان را قبل از ریختن اسپرسو گرم کنید.

طعم و ویژگی های فیزیکی اسپرسو با موکاپات:

  • اسپرسو با موکاپات خیلی رقیق تر از اسپرسو با اسپرسوساز و اسپرسوی کافه ها است.
  • تقریبا بیشتر مواقع، کرما روی قهوه با موکاپات تشکیل نمی شود.
  • نوشیدنی‌ای خیلی تلخ (البته درک سطح تلخی آن بستگی به ذائقه شما دارد)، همراه با چربی قهوه (کمی چرب)، نسبتا رقیق و تیره رنگ (مانند تصویر بالا)، محصول نهایی موکاپات است.
  • ممکن است بعد از تهیه آن خیلی کم به نظر برسد، می توانید حجم آن را تا ۳۵ میلی لیتر (۳۵ گرم) افزایش دهید.
طرز تهیه و آشنایی با قهوه عربی
بیشتر بدانید

شستشو موکاپات:

نیازی به استفاده از مایع ظرف شویی یا مواد شوینده نیست کافی است پس از هربار دم کردن قهوه، موکاپات را فقط با آب داغ و دستمال بشویید (البته نه همیشه).
در ضمن بهتر است از واژه های تهیه و درست کردن به جای دم کردن اسپرسو استفاده نماییم.

میزان کافئین قهوه اسپرسو:

احتمالا به این فکر افتاده اید که نوشیدنی اسپرسو بیشترین کافئین را دارد. درست است. البته به شرطها و شروطها! پیشنهاد میکنیم حتما به مطلب کدام قهوه کافئین بیشتری دارد مراجعه کنید.

برای تماشای تصاویر آموزشی و جذاب از تهیه قهوه با این ابزار می توانید به گالری تصاویر اسپرسو مراجعه کنید. در این مطلب سعی بر این بود تا طرز تهیه قهوه با موکاپات را به ساده ترین و کاملترین روش ارائه کنیم تا بتوان بهترین قهوه را با موکاپات در خانه یا محل کار تهیه کرد. اگر نکته یا سوالی مد نظرتان هست حتما کامنت کنید تا سایر کاربران نیز از آن استفاده نمایند. دکمه های اشتراک گذاری در پایین مطلب شما را برای این کار کمک می کند.

ویدئو طرز تهیه قهوه با موکاپات:

منابع: bluebottlecoffee، wikipedia

follow coffeestore telegram - طرز تهیه قهوه با موکاپات یا قهوه جوش
follow coffeestore instagram - طرز تهیه قهوه با موکاپات یا قهوه جوش

نوشته های مشابه

guest
74 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه‌ها
Bialetti
Bialetti
8 months قبل

سلام من موکاپاتم یه مدته یه جوری شده قهوه رو درست بالا نمیده قهوه رو میپاشه قطره قطره به اطراف طوری که اگه درشو نبندم قهوه همه جا میریزه جز مخزن قهوه و این قهوه ای که میده کاملا مزش ترشه و واضعه که سوخته به نظرتون چکار باید بکنم که درست بشه واشر هم کاملا سالم هست و موکاپات هم کاملا تمیز درجه آسیاب قهوه هم کمی درشت تر هست یعنی دقیق همونطور که باید باشه

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  Bialetti
7 months قبل

سلام
اگر قهوه تون کمی ترش هست ممکنه بحخاطر نوع قهوه تون باشه نه لزوما بخاطر سوخته بودن! روشی که اب رو اول جوش میاریم و بعد درب رو میبندیم رو تست کنید. و قهوه رو هم اصلا در سبد فشرده نکنید

Bialetti
Bialetti
پاسخ به  کافی استور
7 months قبل

قهوه رو اصلا فشرده نمیکنم و فقط با یه وسیله صاف سطحش رو صاف میکنم در ضمن همیشه عادت داشتم و دارم آب رو اول جوش میکنم بعد میریزم داخل مخزن دقیق همین روشی که گفتید ولی در کل هنوز نفهمیدم مشکلش چیه کل موکاپات رو ریختم به هم تمیزش کردم حتی اون فیلتری که پودر قهوه رو روش میریزیم در اوردم تمیز کردم ولی بازم قهوه رو قطره قطره به اطراف میپاشه و به شدت داغ میشه موکاپات کاملا آب به جوش میاد ولی قهوه درستی بالا نمیاد.

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  Bialetti
7 months قبل

فقط میمونه کنترل شعله و میزان آسیاب شدن قهوه

رضا
رضا
9 months قبل

باسلام.ممنون که اینقدر به سوالات همه توجه کرده و جواب میدین
یه دستور اینه که اب سرد بذاریم و قسمت بالا رو ببندیم و بذاریم جوش بیاد
یه دستور اینه قسمت پایینو اب سرد کنیم و بذاریم قبل جوش اومدن قسمت بالا رو ببندیم و…
حالا نمیشه تو قسمت پایین آبجوش مثلا از سماور بریزیم و بعد کامل ببندیم و بذاریم رو گاز؟متشکر

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  رضا
8 months قبل

سلام
ممنون نظر لطف شماست
بله میتونید اب از سماور بریزید

نازنین
نازنین
9 months قبل

سلام، ممنون بابت آموزش خوبتون. اگر قهوه تهییه شده با موکاپات رو بذاریم سرد شه بعد بخوریم، آیا مشکلی به وجود میاره ؟ یعنی ممکه تغییراتی در خود قهوه ایجاد شه که برای سلامتی بدن مضر باشه؟

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  نازنین
9 months قبل

سلام
این که قهوه سرد شده از نظر پزشکی مضر هست یا خیر رو اطلاع ندارم. فذاموش نکنید قهوه سرد شده با قهوه دم سرد متفاوت هست

مهناز رضایی
مهناز رضایی
10 months قبل

خیلی خوب بود ، ممنون از آموزش تون ، یک سوال انکان این رو دارید که طرز تهیه قهوه با شیر رو با ظروف مختلف آموزش بدهید

آرش
آرش
10 months قبل

سلام
من وقتی موکاپات رو میذارم روی شعله از قسمت اتصال مخزن و قوری سر ریز می‌کنه
سفتش کردم آب هم تازیر سوپاپ ریختم اما بازهم آب میداد واشر هم برعکس کردم اما فایده ای نداشت.

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  آرش
10 months قبل

سلام
واشرتون رو عوض کنید و میتونید یکبار با نوار تفلون تست کنید

هادی
هادی
11 months قبل

با سلام
چند بار میشه از اسپرسو داخل مخزن موکاپات استفاده کرد
موکاپات من سه کاپه و برای من زیاده میتونم آب کمتر بریزم و چند بار ازهمون اسپرسو اولی استفاده کنم

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  هادی
11 months قبل

سلام
پودر قهوه ای که یکبار تا تهیه و سرو رسیده باشه رو توصیه نمیشه دوباره مصرف کنید

aidin
aidin
11 months قبل

سلام وقت بخیر
اول از همه ه خاطر این علاقه و خوش ذوقیتون باید تشکر کرد
یک سوال کدوم قهوه ها تلخیشون کمتره؟؟کدوم ها بیشتر؟؟

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  aidin
11 months قبل

سلام متشکریم بابت نظرتون
اگر منظور عربیکا ربوستا هست ربوستا تلخیش بیشتر
اما اگر منظور روش‌های تهیه هستش که اسپرسو تلخ تره

D0N
D0N
11 months قبل

درود دوستان در کامنت ها خوندم که یه نفر گفته بود یه کاغذ نازک بزارید رو سطح قهوه تا کریما بتونید بگیرید با موکاپات؛ اول بگم که من با موکاپات هر روشی که فکرشو کنید برای گرفتن کریما امتحان کردم و تجربه زیادی تو تهیه قهوه با موکا و دستگاه اسپرسو ساز دارم اینو بگم که با گذاشتن کاغذ فشار بخار قبل از بالا اومدن آب زیاد میشه و باعث میشه مقداری کف سفید ( اسمشو کریما نمیشه گذاشت چون کریمای واقعی با اسپرسو ساز فقط به دست میاد که موندگاره رو قهوه ولی این کف موندگار نیست ) بالا… نمایش بیشتر »

Fatemeh
Fatemeh
11 months قبل

میخواستم بدونم چطور بفهمم که اسپرسو کاملا درست شده و از رو گاز برش دارم ؟، چون تو ویدیوهایی که دیدم یه حالتی اخرش باید حباب و کف اب خارج شه ولی مال من همچین حالتی نداره و معمولا اخرش فقط قهوه بصورت قطره قطره ریز میاد ،این یعنی تمومه ؟

sama
sama
1 سال قبل

سلام وقت بخیر
ممنون بابت اطلاع رسونی مفید و جامعتون
یک شات اسپرسو با موکاپات دقیقا چقدر میشه
ینی برای ۱ شات چه میزان پور قهوه و چه میزان اب استفاده کنیم و در نهایت چه میزان اسپرسو به ما میده

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  sama
1 سال قبل

سلام
اسپرسو با موکاپات رو کمی بیشتر ازاسپرسو با اسپرسو ساز سرو میکنن. مثلا تا ۳۵ میلی لیتر
میزان پودر قهوه و اب هم به انداختن مخازن موکاپات هست