موکاپات محبوب ترین دم ابزار قهوه در سراسر آمریکا جنوبی است که برای دم کردن قهوه نزدیک به اسپرسو از آن استفاده میشود. اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام می شود. ما در زیر نحوه دم كردن قهوه با موکاپات را به شما آموزش میدهیم.
برای تهیه اسپرسو میتوانید از قوری موکاپات بر روی اجاق گاز در خانه و یا از دستگاه اسپرسو ساز استفاده کنید. البته پیش از هر چیز بهتر است با طرز استفاده از موکاپات کاملا آشنا باشید. البته با توجه به تعریف اسپرسو، این نکته را متذکر شویم که فقط نوشیدنی نهایی اسپرسوساز را میتوانید اسپرسو بنامید. برای تهیه اسپرسو با دستگاه به این لینک مراجعه کنید. با این وجود بهتر است پیش از آشنایی با طرز تهیه قهوه اسپرسو روی گاز با موارد مورد نیاز جهت این کار بیشتر آشنا شوید.
فهرست مطالب
موارد مورد نیاز برای تهیه قهوه با موکاپات:
رعایت تمامی موارد ذکر شده در زیر برای درست كردن قهوه با موكاپات الزامی هستند
نکاتی که در بالا گفته شد از اصلی ترین مراحل طرز تهیه قهوه روی گاز است. البته در انتهای محتوا فیلم درست كردن قهوه روي گاز را نیز برای شما عزیزان قرار داده ایم.
طرز تهیه قهوه با موکا اکسپرس:
پیش از شروع این آموزش بهتر است بدانید که نحوه درست كردن قهوه با موکاپات نکات ریز و درشتی دارد که تنها در صورت رعایت تمامی آن ها موفق به تهیه قهوه ای خوش طعم خواهید شد. بنابراین برای درست كردن قهوه با موكاپات مراحلی که در ادامه ذکر می کنیم را با دقت انجام دهید.
ابتدا آب سرد را در مخزن زیرین موکاپات (تا زیر سوپاپ) بریزید. سپس پودر قهوه را در سبد میانی موکاپات ریخته و سطح آن را صاف کنید. (نیازی به فشرده کردن پودر قهوه در سبد موکاپات نیست).
پس از صاف کردن پودر قهوه، مرحله بعد جهت درست كردن قهوه با موكاپات این است که قسمت بالایی موکاپات را روی قسمت پایینی آن ببندید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید.
حالا منتظر بمانید تا قهوه تان آماده شود، البته کمی قبل از این که قهوه از استوانه بخش بالایی بیرون بیاید متوجه عطر و صدای آن می شوید.
پس از بالا آمدن کامل قهوه در مخزن بالایی، می توانید آن را در فنجان بریزید و نوش جان کنید. در صورتی که مایل اید نوشیدنیتان را شیرین میل کنید، میتوانید از شکر یا … به همراه قهوهتان استفاده کنید.
برای درک بهتر فرایند طرز تهیه اسپرسو با موکاپات، توصیه می کنیم حتما ویدئو طرز تهیه قهوه با موکاپات در انتهای مطلب را مشاهده کنید.
اسپرسو معمولا در فنجان های ۲۰ تا ۳۰ میلی لیتری سرو می شود. این نوشیدنی همراه با مقداری کف کرم رنگ یا خامه و یا به اصطلاح کرما روی آن است. برای تهیه اسپرسو معمولا از ترکیب کردن دانه های عربیکا و ربوستا نواحی مختلف استفاده می شود. آفوگاتو، کن پانا، آمریکانو و … همگی مشتقات اسپرسو هستند این گونه که اسپرسو پایه اصلی این نوشیدنی ها است.
روش دوم برای تهیه قهوه با موکاپات:
روش دوم طرز تهیه قهوه اسپرسو با موکاپات اینگونه است که می توانید قبل از بستن موکاپات آب را جوش بیاورید و سپس سبد قهوه را در جای خود بگذارید و موکاپات را ببندید و روی شعله قرار دهید. این روش مزیت هایی نسبت به روش بالا دارد.
در روش قبل احتمال دارد قهوه نهایی شما کمی سرد باشد یا کمی آب در مخزن زیرین باقی مانده باشد و یا بیش از حد طعم سوخته بگیرد، این گونه مشکلات معمولا در این روش که طرز تهیه اسپرسو را به شیوه ای دیگر بیان می کند، برطرف می شود.
نکات تهیه اسپرسو با موکاپات:
- قهوه موکاپات نباید بر روی شعله قل بزند یا بجوشد.
- اسپرسویی که برای اولین بار در موکاپات خود دم می کنید را حتما دور بریزید.
- اسپرسو به تغیرات ناگهانی دما بسیار حساس است پس فنجان های تان را قبل از ریختن اسپرسو گرم کنید.
طعم و ویژگی های فیزیکی اسپرسو با موکاپات:
- اسپرسو با موکاپات خیلی رقیق تر از اسپرسو با اسپرسوساز و اسپرسوی کافه ها است.
- تقریبا بیشتر مواقع، کرما روی قهوه با موکاپات تشکیل نمی شود.
- نوشیدنیای خیلی تلخ (البته درک سطح تلخی آن بستگی به ذائقه شما دارد)، همراه با چربی قهوه (کمی چرب)، نسبتا رقیق و تیره رنگ (مانند تصویر بالا)، محصول نهایی موکاپات است.
- ممکن است بعد از تهیه آن خیلی کم به نظر برسد، می توانید حجم آن را تا ۳۵ میلی لیتر (۳۵ گرم) افزایش دهید.
شستشو موکاپات:
پس از یادگیری طرز استفاده از قهوه جوش موکا و تهیه قهوه دلخواه خود نوبت به شستشو موکاپات می رسد. علیرغم ساده به نظر رسیدن این کار، نکاتی وجود دارد که باید به آن ها نیز توجه کنید. نیازی به استفاده از مایع ظرف شویی یا مواد شوینده نیست کافی است پس از هربار دم کردن قهوه، موکاپات را فقط با آب داغ و دستمال بشویید (البته نه همیشه).
در ضمن بهتر است از واژه های تهیه و درست کردن به جای دم کردن اسپرسو استفاده نماییم.
میزان کافئین قهوه اسپرسو:
احتمالا به این فکر افتاده اید که نوشیدنی اسپرسو بیشترین کافئین را دارد. درست است. البته به شرطها و شروطها! پیشنهاد میکنیم حتما به مطلب کدام قهوه کافئین بیشتری دارد مراجعه کنید.
در این مطلب سعی بر این بود تا طرز تهیه قهوه با موکاپات و همچنین طرز تهیه قهوه اسپرسو روی گاز را به ساده ترین و البته کاملترین روش ارائه کنیم تا بتوان بهترین قهوه را با موکاپات داخل خانه یا محل کار تهیه کرد. اگر نکته یا سوالی مد نظرتان هست حتما کامنت کنید تا سایر کاربران نیز از آن استفاده نمایند. دکمه های اشتراک گذاری در پایین مطلب شما را برای این کار کمک می کند.
مجددا متذکر می شویم که بهتر است برای درست کردن قهوه اسپرسو با موکا پیش از هر چیز نحوه استفاده از موکاپات را فرا بگیرید. در ادامه ویدیویی جهت درک بهتر این موضوع(نحوه درست كردن قهوه با موکاپات) برای شما قرار داده شده است که با مشاهده آن تمامی ابهاماتتان در این رابطه برطرف خواهد شد.
ویدئو طرز تهیه قهوه با موکاپات:
منابع: bluebottlecoffee، wikipedia
من موکاپات ۶ نفده دارم ولی به اندازه ی ۳ نفر میده چیکارش کنم همه ی نکات رو هم رعایت کردم لطفا بگید
سلام
توجه داشته باشید که به اعزای هر نفر ۲۰ گرم اسپرسو باید بریزید. یکبار امتحان کنید! اگر مشکلتون حل شد حتما نتیجه رو برای کاربران دیگه کامنت کنید
این روشی ک دوست عزیز گفتن مگه همون روش دوم شما نیست ک بالا نوشتین؟
برای روش دوم هم باید آب رو داخل بخش زیرین موکاپات تا سوپاپ بریزیم و ب
جوش بیاریم؟
درضمن گفتین اولین اسپرسو رو باید دور ریخت چرا؟
تفاله هارم باید دور بریزیم دیگه؟ D:
سلام بله همون روش هست. به این دلیل دور بریزیم که بوی آهنی مانند میده. و تفاله هارو هم میتونیم برای گل هامون استفاده کنیم. مطلب تفاله قهوه رو مشاهده کنید
سلام میخواستم بدونم چرا قهوه هایی که با موکا پات درست میکنم اصلا غلیظ نمیشه،چکار باید بکنم که قهوه ام با استفاده از موکاپات غلیظ تر باشه؟؟؟
سلام
قهوه موکاپات به همون صورت هست جناب. رقیق و تلخ
سلام با موکاپات اسپرسو درست کردم دراخرسبدقهوه پرمیشه از آب طبیعیه یا اشکالی داره از آب جوشیده استفاده کردم
سلام
اگر تفاله باقی مانده در سبد پس از تهیه اسپرسو کمی خیس باید ایرادی ندارد اما اگر بتوانید قطره اب را ببینید بهتره اب داخل مخزن رو کمی کمتر بریزید
سلام …من موکاپات ۴نفره دارم..اما خب شاید نخوام گاهی برای ۴ نفر درست کنم و تکشات بزنم…با این حساب میزان قهوه و آب باید چقد باشه؟ حتما باید موکاپات تک نفره داشته باشم؟ممنونم ازتون
سلام
بهتره که سبد رو پر کنید و اب رو هم پر کنید اما خروجی رو تک شات بگیرید و زودتر از موعد از روی شعله بردارید
اب و پودر قهوه کمتر ریختن توصیه نمیشه.
سلام خسته نباشید
وقتی من داخل قهوه ساز موکاپات قهوه درست میکنم پودرقهوه میاد قسمت بالای وبا آب قهوه قاطی میشه ،باید چکار کنم که قهوه نیاد بالا
سلام
ابتدا اب رو جوش بیارید و سپس موکاپات رو ببندید. اگر نشد .کم ی اسیاب قوه درشت تر انتخاب کنید
سلام.
با تشکر از اینکه واقعا یک کار حرفهای رو در این زمینه ارائه میدین.
لطفا راهنمایی کنید؛ بعد از تهیه اسپرسو با موکاپات، به اندازه یک شات آب در مخزن پائینی دستگاه باقی میمونه. آیا این حالت طبیعی هستش؟ دستگاه من درست کار میکنه؟
یا اینکه میبایست تمامی مقدار آب از مخزن پائینی (پس از عبور از قهوه) به قسمت بالا منتقل بشه؟
ممنون از مطالب تخصصی شما.
سلام، ممنون از لطف شما
به این دلیل هست که فشار هوا در بخش زیرین موکاپات خیلی سریع به حد اکثر میرسه و اب رو به طبقه بالا فشار میده. و وقتی کمی از اب به طبقه بالا میرود دیگر فشار هوا توان کافی برای الباقی اب را ندارد. کمی اب رو کم کنید اگر درست نشد همیشه اب رو قبل از بستن موکاپات جوش بیارید و سپس ببندید