انواع روش های سرو و تهیه قهوه, نوشیدنی های قهوه

طرز تهیه قهوه با موکاپات یا قهوه جوش

تهیه قهوه با موکاپات

اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام می شود

.برای تهیه اسپرسو می‌توانید از قوری موکاپات بر روی اجاق گاز در خانه و یا از دستگاه اسپرسو ساز استفاده کنید. البته با توجه به تعریف اسپرسو، این نکته را متذکر شویم که فقط نوشیدنی نهایی اسپرسوساز را می‌توانید اسپرسو بنامید.  برای تهیه اسپرسو با دستگاه به  به این لینک مراجعه کنید.

حجم یک شات اسپرسو
سینگل شات اسپرسو

موارد مورد نیاز برای تهیه قهوه با موکاپات:

  1. حرارت
  2. آب سرد
  3. موکا اکسپرس
  4. پودر قهوه تازه آسیاب شده و تازه برشته شده مناسب تهیه قهوه با موکاپات

طرز تهیه قهوه با موکا اکسپرس:

موکاپات یا موکا اکسپرس
شمای کلی از طرز تهیه قهوه با موکاپات یا موکا اکسپرس (برای مشاهده تصویر در حالت متحرک، بر روی آن کلیک کنید)

آب سرد را در مخزن زیرین موکاپات (تا زیر سوپاپ) بریزید. سپس پودر قهوه را در سبد میانی موکاپات ریخته و سطح آن را صاف کنید. (نیازی به فشرده کردن پودر قهوه در سبد موکاپات نیست)

سطح اسپرسو را صاف کنید
سطح اسپرسو را صاف کنید

پس از صاف کردن پودر قهوه، قسمت بالایی موکاپات را روی قسمت پایینی آن ببندید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید.

موکاپات را روی شعله قرار دهید
دقت داشته باشید که حتما از شعله ملایم استفاده کنید

حالا منتظر بمانید تا قهوه تان آماده شود، البته کمی قبل از این که اسپرسو از استوانه بخش بالایی بیرون بیاید متوجه عطر و صدای آن می شوید.

خروج اسپرسو از قوری موکاپات
خروج اسپرسو از قوری موکاپات

پس از بالا آمدن کامل قهوه در مخزن بالایی، می توانید آن را در فنجان بریزید و نوش جان کنید. در صورتی که مایل اید نوشیدنی‌تان را شیرین میل کنید، می‌توانید از شکر یا … به همراه قهوه‌تان استفاده کنید.

تهیه قهوه با موکاپات
یک شات قهوه با موکاپات! نوش جان!

برای درک بهتر، توصیه می کنیم ویدئو طرز تهیه قهوه با موکاپات در انتهای مطلب را مشاهده کنید.

تهیه قهوه فرانسه با فرنچ پرس
بیشتر بدانید

اسپرسو معمولا در فنجان های ۲۰ تا ۳۰ میلی لیتری سرو می شود. این نوشیدنی همراه با مقداری کف کرم رنگ یا خامه و یا به اصطلاح کرما روی آن است. برای تهیه اسپرسو معمولا از ترکیب کردن دانه های عربیکا و ربوستا نواحی مختلف استفاده می شود. آفوگاتو، کن پانا، آمریکانو و … همگی مشتقات اسپرسو هستند این گونه که اسپرسو پایه اصلی این نوشیدنی ها است.

روش دوم برای تهیه قهوه با موکاپات:

می توانید قبل از بستن موکاپات آب را جوش بیاورید و سپس سبد قهوه را در جای خود بگذارید و موکاپات را ببندید و روی شعله قرار دهید. این روش مزیت هایی نسبت به روش بالا دارد.

در روش قبل احتمال دارد قهوه نهایی شما کمی سرد باشد یا کمی آب در مخزن زیرین باقی مانده باشد و یا بیش از حد طعم سوخته بگیرد، این گونه مشکلات معمولا در این روش برطرف می شود.

محصولات مناسب اسپرسو

نکات تهیه اسپرسو با موکاپات:

  • قهوه موکاپات نباید بر روی شعله قل بزند یا بجوشد.
  • اسپرسویی که برای اولین بار در موکاپات خود دم می کنید را حتما دور بریزید.
  • اسپرسو به تغیرات ناگهانی دما بسیار حساس است پس فنجان های تان را قبل از ریختن اسپرسو گرم کنید.

طعم و ویژگی های فیزیکی اسپرسو با موکاپات:

  • اسپرسو با موکاپات خیلی رقیق تر از اسپرسو با اسپرسوساز و اسپرسوی کافه ها است.
  • تقریبا بیشتر مواقع، کرما روی قهوه با موکاپات تشکیل نمی شود.
  • نوشیدنی‌ای خیلی تلخ (البته درک سطح تلخی آن بستگی به ذائقه شما دارد)، همراه با چربی قهوه (کمی چرب)، نسبتا رقیق و تیره رنگ (مانند تصویر بالا)، محصول نهایی موکاپات است.
  • ممکن است بعد از تهیه آن خیلی کم به نظر برسد، می توانید حجم آن را تا ۳۵ میلی لیتر (۳۵ گرم) افزایش دهید.
طرز تهیه قهوه اسپرسو با اسپرسوساز
بیشتر بدانید

شستشو موکاپات:

نیازی به استفاده از مایع ظرف شویی یا مواد شوینده نیست کافی است پس از هربار دم کردن قهوه، موکاپات را فقط با آب داغ و دستمال بشویید (البته نه همیشه).
در ضمن بهتر است از واژه های تهیه و درست کردن به جای دم کردن اسپرسو استفاده نماییم.

میزان کافئین قهوه اسپرسو:

احتمالا به این فکر افتاده اید که نوشیدنی اسپرسو بیشترین کافئین را دارد. درست است. البته به شرطها و شروطها! پیشنهاد میکنیم حتما به مطلب کدام قهوه کافئین بیشتری دارد مراجعه کنید.

برای تماشای تصاویر آموزشی و جذاب از تهیه قهوه با این ابزار می توانید به گالری تصاویر اسپرسو مراجعه کنید. در این مطلب سعی بر این بود تا طرز تهیه قهوه با موکاپات را به ساده ترین و کاملترین روش ارائه کنیم تا بتوان بهترین قهوه را با موکاپات در خانه یا محل کار تهیه کرد. اگر نکته یا سوالی مد نظرتان هست حتما کامنت کنید تا سایر کاربران نیز از آن استفاده نمایند. دکمه های اشتراک گذاری در پایین مطلب شما را برای این کار کمک می کند.

ویدئو طرز تهیه قهوه با موکاپات:

منابع: bluebottlecoffee، wikipedia

follow coffeestore telegram - طرز تهیه قهوه با موکاپات یا قهوه جوش
follow coffeestore instagram - طرز تهیه قهوه با موکاپات یا قهوه جوش

نوشته های مشابه

guest
74 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه‌ها
علی شکور
علی شکور
1 سال قبل

سلام
دوتا سوال داشتم ممنون میشم پاسخ بدید
۱-اگه موکا رو با فاصله روی گاز بگیریم تا شعله مستقیم در تماس نباشه بهتر نیست؟
چون وقتی موکا رو روی ذغال گذاشتم نتیجه خیلی بهتری از گاز داشت ک فک کنم بخاطر شعلش بود
۲-وقتی قهوه دم میکشه یکم اب تو مخزن موکا میمونه ک یکم قهوه هم مخلوطش شده و قهوه تو صافی هم گل مانند شده ولی بعضی مواقع اب تمیزه و قهوه هم حالت خشک و سفتی داره دلیل این مورد رو هم لطفا بگید
ممنون از سایتتون

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  علی شکور
1 سال قبل

سلام.سلامت باشید
سوال اولتون. در خصوص این که روی ذغال تهیه میکنید بهتر است یا خیر اطلاعی ندارم.اما برای این که شعله مستقیم کمتری به قهوه اصابت کنه میتونید اب رو از قبل توی ظرف زیرین جوش بیارید

سوال دوم احتمالا این مورد به این خاطر هست که فشار آب توانایی بالا رفتن رو نداشته برگشته پایین. با استفاده از روش بالا این اتفاق کمتر میفته

امیررضا
امیررضا
1 سال قبل

امروز که رفتم قهوه بخرم یه نفر بهم گفت اگه روی قهو در سبد موکاپات یه کاغذ به جنس کاغذ های یاداشت مثل شکل خودش (گرد) بزاریم میشه کمی فوم روی قهوه درست بشه. ایا به نظرتون امکان داره همچین چیزی.؟ من فعلا امتحان نکردم

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  امیررضا
1 سال قبل

سلام
باید تست کنیم جناب. چیزی در این خصوص نشیدم

ابراهیم
ابراهیم
پاسخ به  امیررضا
1 سال قبل

سلام.درجواب سوال شما باید بگم گذاشتن برگه سفید روی محفظه قهوه خیلی خوبه به این صورت که: محفظه اب رو پر کنید تا زیر سوپاپ،محفظه قهوه پربشه و با انگشت یکدستش کنین،یه برگه حتما سفید،رنگی نباشه،بذارین روی قهوه و برای راحت بسته شدنش لبه های اضافه رو با انگشت خیس کنین و دستگاه رو ببندین و کاغذای اضافه رو جدا کنین،روی حرارت خیلی خیلی ملایم بزارین.🙂 با اینکار یه لایه کف فراوون روی قهوه تشکیل میشه که توی موکاپات بعیده درحالت عادی بدستش بیارین.از آخر هم وقتی کفها تموم شد ودیدین که داره آب وبخار خارج میشه کافیه برش دارین.… نمایش بیشتر »

Mohamaf
Mohamaf
1 سال قبل

سلام ممنون از مطالب مفیدتون واقعا عالی بود..ی سوال ی جا تو نظرات خوندم گفته بودین برای ی شات قهوه تو موکاپات ۴ نفره به اندازه یه شات خروجی بگیرین و زودتر از موعد مقرر بردارین میشه یکم توضیح بیشتر بدین راجب این موضوع؟

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  Mohamaf
1 سال قبل

سلام
وقتی زودتر از موعد موکاپات رو از روی اجاق بردارید تلخی کمتری داره. چون کمتر عضاره گیری میشه. مطلب ریسترتو رو دبل ریسترتو رو ببینید

D0N
D0N
1 سال قبل

سلا خسته نباشید روش دوم به نظرم جالب اومد و اجراش کرد ناگفته نماند دستمم سوزوندم با این روش دوم 🙂 فقط سوالی داشتم اونم اینه که زمانی آب به جوش اومد و به اصطلاح شروع به قل قل کردن کرد از رو اجاق برداریم و سبد قهوه رو بزاریم یا قبل از جوش آمدن آب ؟ چون به نظرم در این روش آب وقتی به جوش میاد دماش خیلی زیاده و قهوه رو میسوزونه و ترش میشه اما در روش عادی آب قبل از جوش آمدن که دماش کمتره میاد بالا

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  D0N
1 سال قبل

سلام سلامت باشید
ممنون از دقت و توجهتون. یکی از تخصصی ترین کامنت ها و دقیق ترین ها

در خصوص این مورد باید بگم، واقعا من مطلب اثبات شده ای رو ندیدم ولی نظرتون رو خودمم تست کردم و قبول دارم ک بهتر میشه

فریبرز
فریبرز
1 سال قبل

سلام و وقت به خیر
من اسپرسو را با موکاپات تهیه می کنم. آیا اصولا رایج هست که پس از آماده شدن اسپرسو، به آن پودر شیر (مثلا کافی میت) اضافه شود؟
با سپاس فراوان

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  فریبرز
1 سال قبل

سلام
نوشیدن قهوه به روشهای مختلف به سلیق افراد بازمیگردد. و افوزدن کافی میت به آن ایرادی نداره. کافی میت از تلخی اسپرسو میکاهد.

محمد
محمد
1 سال قبل

سلام اگه بخواهیم اسپرسو آماده شده رو به دفعات مصرف کرد برای گرم کردن مجددش دوباره زیر موکاپات رو روشن کنیم ؟

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  محمد
1 سال قبل

سلام
بهتره که اسپرسو رو همون میقداری که تهیه میکنید میل کنید. گذاشتن موکاپات بدون آب روی گاز خطرناکه، میتونید روی بخاری شوفاژ و … برای دقایقی فقط اون رو گرم نگهدارید

سهیل
سهیل
1 سال قبل

من موکاپات ۶ نفده دارم ولی به اندازه ی ۳ نفر میده چیکارش کنم همه ی نکات رو هم رعایت کردم لطفا بگید

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  سهیل
1 سال قبل

سلام
توجه داشته باشید که به اعزای هر نفر ۲۰ گرم اسپرسو باید بریزید. یکبار امتحان کنید! اگر مشکلتون حل شد حتما نتیجه رو برای کاربران دیگه کامنت کنید

Saeed
Saeed
1 سال قبل

این روشی ک دوست عزیز گفتن مگه همون روش دوم شما نیست ک بالا نوشتین؟
برای روش دوم هم باید آب رو داخل بخش زیرین موکاپات تا سوپاپ بریزیم و ب
جوش بیاریم؟
درضمن گفتین اولین اسپرسو رو باید دور ریخت چرا؟
تفاله هارم باید دور بریزیم دیگه؟ D:

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  Saeed
1 سال قبل

سلام بله همون روش هست. به این دلیل دور بریزیم که بوی آهنی مانند میده. و تفاله هارو هم میتونیم برای گل هامون استفاده کنیم. مطلب تفاله قهوه رو مشاهده کنید

علی
علی
1 سال قبل

سلام میخواستم بدونم چرا قهوه هایی که با موکا پات درست میکنم اصلا غلیظ نمیشه،چکار باید بکنم که قهوه ام با استفاده از موکاپات غلیظ تر باشه؟؟؟

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  علی
1 سال قبل

سلام
قهوه موکاپات به همون صورت هست جناب. رقیق و تلخ

محمد
محمد
2 years قبل

سلام با موکاپات اسپرسو درست کردم دراخرسبدقهوه پرمیشه از آب طبیعیه یا اشکالی داره از آب جوشیده استفاده کردم

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  محمد
2 years قبل

سلام
اگر تفاله باقی مانده در سبد پس از تهیه اسپرسو کمی خیس باید ایرادی ندارد اما اگر بتوانید قطره اب را ببینید بهتره اب داخل مخزن رو کمی کمتر بریزید