کافئین بیشتر متعلق به کدام قهوه است؟

کافئین بیشتر متعلق به کدام قهوه است؟

آیا شما هم در در حین نوشیدن قهوه به فکر فرو می روید و این سوال را از خود می پرسید؟ "کدام قهوه کافئین بیشتری دارد؟" ممکن است انتخاب اولتان اسپرسو باشد یا یک ریسترتو؟! یا شاید هم فکر می کنید قهوه دستگاه قهوه ساز کافئین بیشتری دارد؟ آیا میزان برشته شدن یا رست شدن آنها هم موثر است؟ البته انتظار نداشته باشید یک فنجان قهوه به شما بدهیم و بگوییم "اینجوری درست کنی بیشترین کافئین رو داره" حتما ابتدا مطلب کافئین و تاثیرات آن بر مغز + ویدیو را مشاهده کنید!

عوامل مختلفی در میزان کافئین قهوه تاثیر می گذارد. مانند میزان برشتگی قهوه، حجمی که برای هر فنجان در نظر میگیرید،  متد دم‌آوری، نوع دانه‌ها، مقدار پودر مصرفی و حتی مقدار زمانی که برای دم‌آوری صرف می کنید!

تاثیر گونه های قهوه بر میزان کافئین:

وقتی درباره بیشتر یا کمتر بودن کافئین قهوه‌ها جستجو می کنید، ابتدا به دو گونه عربیکا و ربوستا می رسید.
عموما قهوه عربیکا کیفیت بالاتری نسبت به دانه ربوستا دارد، ربوستا شرایط کشت آسان تری دارد که محصول ارزان قیمت تری را حاصل می شود، و دانه های قدرتمند تر و تلخ تر نسبت به عربیکا دارد، در عوض عربیکا شیرین تر و عطر و طعم میوه ای تری دارد.

مقایسه دان عربیکا با دان ربوستا دان عربیکا و دان ربوستا

در رقابت میزان کافئین در دانه های عربیکا و ربوستا، عربیکا مغلوب ربوستا است. ربوستا تقریبا دو برابر عربیکا کافئین دارد.

بیشتر بدانید: وقت مناسب برای نوشیدن قهوه چه زمانی است؟

تاثیر میزان برشتگی بر کافئین

در تفکر عامیانه در خصوص برشتگی قهوه، بر این باور اند که قهوه تیره برشته شده کافئین بیشتری دارد! برخی دیگر هم فکر می کنند قهوه روشن برشته شده کافئین بیشتری دارد! باید بگوییم تقریبا هر دو تفکر اشتباه است! قضیه به این سادگی ها هم نیست!

انواع رست ها و تاثیر آن بر کافئین رست تیره تر سبک تر است و به اعزای هر گرم تعداد دانه بیشتری را شامل می شود

هنگامی که قهوه رست می شود برخی از موارد از درون قهوه استخراج می شود و هر دانه حجیم تر می شود، قهوه های تیره زمان بیشتری را در مرحله برشته شدن گذرانده اند و موارد بیشتری را از دست داده اند بنابراین قهوه های تیره تر سبک تر و حجیم تر شده اند. پس 200 گرم قهوه تیره برشته شده، حجم بیشتری نسبت به 200 گرم قهوه با برشتگی روشن دارد. توجه کنید"حجم"!

وقتی شما برای تهیه قهوه، مقدار پودر قهوه مورد نظر خود را، بر حسب حجم اندازه گیری می کنید (مثلا یک پیمانه) قهوه با برشتگی روشن تر کافئین بیشتری دارد. به این دلیل که تعداد دانه های بیشتری را شامل می شود. (یعنی یک پیمانه تیره تر و یک پیمانه روشن، روشن برنده است!)

اما وقتی برای اندازه گیری میزان پودر قهوه، وزن پودر مصرفی را در نظر می گیرید، رست تیره تر کافئین بیشتری دارد. دلیل این اتفاق این است که در وزن مساوی تعداد دانه های برشته تیره بیشتر می شود.

دیدید گفتم پیچیده تر از این حرف هاست! اگر این گونه نگاه کنید بهتر متوجه می شوید.

یک فنجان پر از دانه های قهوه با برشتگی روشن از یک فنجان قهوه برشته تیره، کافئین بیشتری دارد. (وزن قهوه روشن تر بیشتر است. در نتیجه در یک لیوان مساوی تعداد دانه های بیشتری از برشته روشن تر قرار دارد)

کافئین بیشتر برای کدام نوع رست است؟ دانه های تیره تر حجیم تر هستند، در لیوان برشته تیره تعداد کمتری دانه قهوه وجود دارد و وزن کمتری نیز دارد

اما در بررسی با وزن، اگر از هر دو نوع برشتگی 200 گرم کنار هم بگذارید خواهید دید که قهوه تیره تر خیلی بیشتر به نظر می رسد(حجم آن بیشتر است) پس تعداد دانه های بیشتری دارد و کافئین بیشتری نیز دارد.

تاثیر روش های دم آوری

تفکر قالب این گونه است که یک فنجان قهوه اسپرسو کافئین بیشتری نسبت به یک فنجان قهوه فرانسه دارد. اما این گونه نیست. یک فنجان اسپرسو با 42 گرم وزن "توجه کنید 42 میلی گرم"، 60 الی 80 میلی گرم کافئین دارد. اما یک فنجان قهوه از دستگاه قهوه ساز ،با وزن 226 گرم، 70 تا 140 میلی گرم کافئین دارد.

اما اگر این گونه حساب کنیم، اسپرسو کافئین بیشتری دارد. اسپرسو برای هر 30 گرم 43 تا 55 میلی گرم کافئین دارد. و این یعنی قهوه ی دستگاه قهوه ساز به اعزای 30 گرم نوشیدنی، تنها 9 الی 18 گرم کافئین دارد.

بیشتر بدانید: اصطلاحات کافی شاپی و صنعت قهوه

بنابراین کدام نوع دم آوری کافئین بیشتری دارد؟

این موضوع به موارد بیشتری وابسته است. مثلا ممکن است در تهیه قهوه با دستگاه، بخواهید قهوه و آب را بیشتر باهم هم نشین نگهدارید در این صورت کافئین بیشتری استخراج می‌شود! یا ممکن است فنجان اسپرسوی شما بیش از 42 گرم یا میلی گرم باشد! شاید هم از دانه ربوستا برای اسپرسو استفاده کردید دانه ربوستا دو برابر کافئین نسبت به عربیکا دارد!

میزان کافئین در هر فنجان قهوه

یک شات اسپرسو دابل، کافئین بیشتری از قهوه ی تهیه شده با دستگاه (با توجه به حجم فنجان) دارد اما اگر باز هم می خواهید پا را فراتر بگذارید می توانید از قهوه های ربوستا برای دستگاه قهوه ساز استفاده نمایید.
جای قهوه ترک و آیس کافی در تصویر بالا خالی است این دو قهوه از قهوه دمی فیلتری هم کافئین بیشتری دارند. توجه داشته باشید موارد تصویر بالا به صورت تقریبی در نظر گرفته شده است.

ممنون از توجه شما. حتما با نظرات خود ما را یاری کنید.

تفاوت میزان کافئین اسپرسو وفرانسه اسپرسو یا فرانسه نوش جان!

منبع: HomeGround

caffeineinformer

می‌تونید قهوه ترک، فرانسه و اسپرسو رو به صورت آنلاین خرید کنید!

مشاهده محصولات

32 نظر در “کافئین بیشتر متعلق به کدام قهوه است؟”

  • Ariya

    یعنی قهوه رست تیره که تلخی بیشتری داره کافیین بیشتری هم داره ؟برای اسپرسو

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام
      اگر دانه ربوستا باشه یا بر حسب وزن و یابر حسب حجم اندازه گیری کنید متفاوت میشه. ولی با توجه به نتکه اخر اسپرسو چون عصاره گیری میشه کافئین بیشتری دارد

      پاسخ
    • سینا

      بالاخره کدوم مدل قهوه کافئینه بیشتری داره؟

      پاسخ
  • محمد

    به شخصه استفاده از شکر زیاد در قهوه تلخ حاوی کافئین زیاد را تجربه کردم ، برای رژیم لاغری بسیار مفید بود . هرقدر کافئین را بالا ببریم میتوانیم شکر بیشتر اضافه کنیم و برای شکستن چربیها نیاز به انفجار اولیه داریم که این کافئین بالا در کنارشکر چاشنی انفجار برای لاغری را فراهم میکند. تنها در اینجاست که شکر باعث چاقی نمیشود.

    پاسخ
    • علی

      سلام محمد جان وقتی میفرمایید قهوه چاشنی برای انفجار میشه برای شکستن چربیها اگه با شکر زیاد باشه منظور تون اینه که باید قبل از ورزش و فعالیت بدنی قهوه رو بخوریم؟ یا اینکه کلا بدون فعالیت بدنی این فرایند خود به خود اتفاق می افته؟
      یا نه منظور دیگه ای داشتید.
      با تشکر

      پاسخ
  • آرش

    درود بر شما،
    اگه درست متوجه شده باشم یعنی از لحاظ داشتن کافیین در یک نوع قهوه تفاوتی بین دانه ای با رست تیره و رست روشن وجود نداره،و این تفاوت کافیین ناشی از حجم و .. است؟
    درست متوجه شدم یا خیر؟
    خیلیی ممنون از سایت خوبتون

    پاسخ
  • هادي

    با سلام، ترشي قهوه از چيه؟ عربيكا ترش تر از ربوستا نيست؟

    پاسخ
  • اشکان

    چرا نصفه نیمه توضیح میدی پس بین قهوه ترک و اسپرسو کدومش سنگین تره ؟

    پاسخ
  • امیر حسین
    امیر حسین May 18, 2019 at 16:04

    با سلام
    رست قهوه چه تاثیری رو عطر قهوه داره ؟ منظورم اینکه من دنبال عطر بیشتر هستم در مدل عربیکا رست تیره بهتره یا مدیوم ؟

    پاسخ
  • بردیا

    ما که بالاخره نفهمیدیم کدوم کافئین بیشتری داره یه جا گفتید اسپرسو چون عصاره قهوه رو میگیره بیشتره یه جا گفتید ترک چون حجم بیشتری مستقیم در آب حل میشه ... چیزی که من متوجه شدم اینه که قهوه عربیکا با رست بالا و برشتگی بالا که به روش فرانسه درست بشه و تلخ باشه و حجم متوسط یا کم در فنجون بریزیم کمترین کافئین رو داره آیا درسته و یا بهتره بگم چقدش درسته؟؟؟ و البته قهوه های فوری اینم هست داشت یادم میرفت

    پاسخ
  • بردیا

    ببخشید قهوه فوری گلد و کلاسیک کدومش کافئین کمتری داره؟؟؟

    پاسخ
    • امیرحسین
      امیرحسین October 31, 2019 at 00:57

      قهوه گلد کافئین کمتری داره اما طعم بوی بهتری نسبت به کلاسیک

      پاسخ
  • مهران

    یه تجربه شخصی دارم که گفتم با دوستان در میون بزارم....
    قهوه رو میتونین در یه قوطی خالی یا جای خوشبو کننده ادکلنی ماشین بریزین و در روی هواکش کولر خودرو قرار بدین تا بوی ماشین رو حسابی عوض کنه
    البته اگه مثل من با بوی قهوه حال میکنین

    پاسخ
  • Md

    ببخشید کافئین اسپرسو بیشتره یا علی کافه؟

    پاسخ
  • محمد

    با سلام.
    نمی دونم سوالم رو باید اینجا مطرح کنم یا نه ؟ اما مطرح می کنم.
    با این توضیحات خوبی که در مورد قهوه دادین ممنونم فقط یه قهوه خوب میتونین بهم معرفی کنین کافئینش بالا باشه چون روزای پرمشغله ای دارم می خوام یه لیوان قهوه تمام روزم رو شارژ باشم گفتم لیوان بخاطر اینکه من فنجونی مصرف نمی کنم من یه موکاپات 6 نفره رو به تنهای روزی یه بار یا دوبار استفاده میکنم چون قهوه های زیادی رو با کافئین بالا استفاده کردم اما تاثیری رو من نداشت نهایت یک ساعت من شارژ داشت یه نمونه قهوه ای که فعلا دارم ازش استفاه میکنم فول کافئین اندونزی این تموم شد رفتم عربیکای خالص خریدم.
    اگه میشه یه ترکیبی یه قهوه ای معرفی کنین بهم ممنون میشم.
    مرسی

    پاسخ
  • سمانه

    کافئین نسکافه بیشتر است یا کاپوچینو؟؟

    پاسخ
  • از سرزمین پارس !
    از سرزمین پارس ! مارس 8, 2020 at 16:28

    سلام عرض شد خدمت شما
    با تشکّر از کافی استور و مطالب عالی و کاملش.
    سوالی داشتم :
    میان همه انواع دانه های قهوه ، در جرم( اصتلاح عامیانه : وزن ) مساوی ,کدام یک مقدار کافئین بیشتری را شامل مشود؟ ( مثلا در ده "گرم" )

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام شبتون بخیر
      ابتدا قهوه ربوستا هست، هر چه روشن تر کافِین بیشتر. اما این که کدوم دون قهوه ربوستا اطلاع ندارم

      پاسخ
      • " ازسرزمین پارس "
        " ازسرزمین پارس " مارس 13, 2020 at 17:18

        خیلی ممنون ازشما
        دمتون گرم
        امّا یه سوال دیگه داشتم :
        اینکه کدام نوع دم آوری ( لانگو , ترک , یا ... ) با کدام دستگاه ( موکاپات , جذوه , اسپرسو ساز , یا ... ) کافئین بیشتری استخراج میکنه
        ( قهوه مورد نظرم ربوستا ( ترجیحا اندونزی ) هست )
        و اینکه کدام نوع دم آوری ( لانگو , ترک , یا ... ) با کدام دستگاه ( موکاپات , جذوه , اسپرسو ساز , یا ... ) طعم و عطر و بو یبیشتری استخراج میکنه ( حال بیشتری بهمون میده ! )
        ببخشید انقدر سوال می پرسم (شرمنده)
        با سپاس فراوان .

        پاسخ
        • کافی استور

          سلام خواهش میکنم
          قهوه ترک ابتدا و سپس قهوه لانگو و قهوه دستگاه قهوه ساز. البته باید اندازه فنجون هم در نظر بگیرید
          برای عطر هم قهوه با وی 60 کمکس و کلور خوبه. توی شرایطی دستگاه قهوه ساز هم خوبه

          پاسخ
  • Sorena

    بلاگر محترم
    حداقل یه بار اعدادی که برای میزان کافئینی که برای قهوه ها تو متن اعلام کردی با شکلت چک می کردی
    همش اشتباهه

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام
      دوست عزیز هدف از گذاشتن این تصویر دریافت درک درست و کلی ازین که بالاخره کدام قهوه کافئینش بیشتره یا کمتر هستش. شما سه گرم قهوه رو بیشتر کنید کافئین بیشتر میشه و یکم کمتر اجازه درگیر شدن با آب رو بدید کافئین کمترمیشه. اصلا این اعداد قابل حساب کردن به درستی نیستن.

      پاسخ