انواع روش های سرو و تهیه قهوه, نوشیدنی های قهوه

طرز تهیه قهوه با موکاپات یا قهوه جوش

تهیه قهوه با موکاپات

اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام می شود

.برای تهیه اسپرسو می‌توانید از قوری موکاپات بر روی اجاق گاز در خانه و یا از دستگاه اسپرسو ساز استفاده کنید. البته با توجه به تعریف اسپرسو، این نکته را متذکر شویم که فقط نوشیدنی نهایی اسپرسوساز را می‌توانید اسپرسو بنامید.  برای تهیه اسپرسو با دستگاه به  به این لینک مراجعه کنید.

حجم یک شات اسپرسو
سینگل شات اسپرسو

موارد مورد نیاز برای تهیه قهوه با موکاپات:

  1. حرارت
  2. آب سرد
  3. موکا اکسپرس
  4. پودر قهوه تازه آسیاب شده و تازه برشته شده مناسب تهیه قهوه با موکاپات

طرز تهیه قهوه با موکا اکسپرس:

موکاپات یا موکا اکسپرس
شمای کلی از طرز تهیه قهوه با موکاپات یا موکا اکسپرس (برای مشاهده تصویر در حالت متحرک، بر روی آن کلیک کنید)

آب سرد را در مخزن زیرین موکاپات (تا زیر سوپاپ) بریزید. سپس پودر قهوه را در سبد میانی موکاپات ریخته و سطح آن را صاف کنید. (نیازی به فشرده کردن پودر قهوه در سبد موکاپات نیست)

سطح اسپرسو را صاف کنید
سطح اسپرسو را صاف کنید

پس از صاف کردن پودر قهوه، قسمت بالایی موکاپات را روی قسمت پایینی آن ببندید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید.

موکاپات را روی شعله قرار دهید
دقت داشته باشید که حتما از شعله ملایم استفاده کنید

حالا منتظر بمانید تا قهوه تان آماده شود، البته کمی قبل از این که اسپرسو از استوانه بخش بالایی بیرون بیاید متوجه عطر و صدای آن می شوید.

خروج اسپرسو از قوری موکاپات
خروج اسپرسو از قوری موکاپات

پس از بالا آمدن کامل قهوه در مخزن بالایی، می توانید آن را در فنجان بریزید و نوش جان کنید. در صورتی که مایل اید نوشیدنی‌تان را شیرین میل کنید، می‌توانید از شکر یا … به همراه قهوه‌تان استفاده کنید.

تهیه قهوه با موکاپات
یک شات قهوه با موکاپات! نوش جان!

برای درک بهتر، توصیه می کنیم ویدئو طرز تهیه قهوه با موکاپات در انتهای مطلب را مشاهده کنید.

طرز تهیه اسپرسو لانگو
بیشتر بدانید

اسپرسو معمولا در فنجان های ۲۰ تا ۳۰ میلی لیتری سرو می شود. این نوشیدنی همراه با مقداری کف کرم رنگ یا خامه و یا به اصطلاح کرما روی آن است. برای تهیه اسپرسو معمولا از ترکیب کردن دانه های عربیکا و ربوستا نواحی مختلف استفاده می شود. آفوگاتو، کن پانا، آمریکانو و … همگی مشتقات اسپرسو هستند این گونه که اسپرسو پایه اصلی این نوشیدنی ها است.

روش دوم برای تهیه قهوه با موکاپات:

می توانید قبل از بستن موکاپات آب را جوش بیاورید و سپس سبد قهوه را در جای خود بگذارید و موکاپات را ببندید و روی شعله قرار دهید. این روش مزیت هایی نسبت به روش بالا دارد.

در روش قبل احتمال دارد قهوه نهایی شما کمی سرد باشد یا کمی آب در مخزن زیرین باقی مانده باشد و یا بیش از حد طعم سوخته بگیرد، این گونه مشکلات معمولا در این روش برطرف می شود.

محصولات مناسب اسپرسو

نکات تهیه اسپرسو با موکاپات:

  • قهوه موکاپات نباید بر روی شعله قل بزند یا بجوشد.
  • اسپرسویی که برای اولین بار در موکاپات خود دم می کنید را حتما دور بریزید.
  • اسپرسو به تغیرات ناگهانی دما بسیار حساس است پس فنجان های تان را قبل از ریختن اسپرسو گرم کنید.

طعم و ویژگی های فیزیکی اسپرسو با موکاپات:

  • اسپرسو با موکاپات خیلی رقیق تر از اسپرسو با اسپرسوساز و اسپرسوی کافه ها است.
  • تقریبا بیشتر مواقع، کرما روی قهوه با موکاپات تشکیل نمی شود.
  • نوشیدنی‌ای خیلی تلخ (البته درک سطح تلخی آن بستگی به ذائقه شما دارد)، همراه با چربی قهوه (کمی چرب)، نسبتا رقیق و تیره رنگ (مانند تصویر بالا)، محصول نهایی موکاپات است.
  • ممکن است بعد از تهیه آن خیلی کم به نظر برسد، می توانید حجم آن را تا ۳۵ میلی لیتر (۳۵ گرم) افزایش دهید.
انواع ماکیاتو و طرز تهیه آنها
بیشتر بدانید

شستشو موکاپات:

نیازی به استفاده از مایع ظرف شویی یا مواد شوینده نیست کافی است پس از هربار دم کردن قهوه، موکاپات را فقط با آب داغ و دستمال بشویید (البته نه همیشه).
در ضمن بهتر است از واژه های تهیه و درست کردن به جای دم کردن اسپرسو استفاده نماییم.

میزان کافئین قهوه اسپرسو:

احتمالا به این فکر افتاده اید که نوشیدنی اسپرسو بیشترین کافئین را دارد. درست است. البته به شرطها و شروطها! پیشنهاد میکنیم حتما به مطلب کدام قهوه کافئین بیشتری دارد مراجعه کنید.

برای تماشای تصاویر آموزشی و جذاب از تهیه قهوه با این ابزار می توانید به گالری تصاویر اسپرسو مراجعه کنید. در این مطلب سعی بر این بود تا طرز تهیه قهوه با موکاپات را به ساده ترین و کاملترین روش ارائه کنیم تا بتوان بهترین قهوه را با موکاپات در خانه یا محل کار تهیه کرد. اگر نکته یا سوالی مد نظرتان هست حتما کامنت کنید تا سایر کاربران نیز از آن استفاده نمایند. دکمه های اشتراک گذاری در پایین مطلب شما را برای این کار کمک می کند.

ویدئو طرز تهیه قهوه با موکاپات:

منابع: bluebottlecoffee، wikipedia

follow coffeestore telegram - طرز تهیه قهوه با موکاپات یا قهوه جوش
follow coffeestore instagram - طرز تهیه قهوه با موکاپات یا قهوه جوش

نوشته های مشابه

guest
74 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه‌ها
سارا
سارا
2 years قبل

سلام …من موکاپات ۴نفره دارم..اما خب شاید نخوام گاهی برای ۴ نفر درست کنم و تکشات بزنم…با این حساب میزان قهوه و آب باید چقد باشه؟ حتما باید موکاپات تک نفره داشته باشم؟ممنونم ازتون

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  سارا
2 years قبل

سلام

بهتره که سبد رو پر کنید و اب رو هم پر کنید اما خروجی رو تک شات بگیرید و زودتر از موعد از روی شعله بردارید
اب و پودر قهوه کمتر ریختن توصیه نمیشه.

بیگلو
بیگلو
2 years قبل

سلام خسته نباشید
وقتی من داخل قهوه ساز موکاپات قهوه درست میکنم پودرقهوه میاد قسمت بالای وبا آب قهوه قاطی میشه ،باید چکار کنم که قهوه نیاد بالا

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  بیگلو
2 years قبل

سلام
ابتدا اب رو جوش بیارید و سپس موکاپات رو ببندید. اگر نشد .کم ی اسیاب قوه درشت تر انتخاب کنید

علیرضا
علیرضا
2 years قبل

سلام.
با تشکر از اینکه واقعا یک کار حرفه‌ای رو در این زمینه ارائه می‌دین.
لطفا راهنمایی کنید؛ بعد از تهیه اسپرسو با موکاپات، به اندازه یک شات آب در مخزن پائینی دستگاه باقی می‌مونه. آیا این حالت طبیعی هستش؟ دستگاه من درست کار می‌کنه؟
یا اینکه می‌بایست تمامی مقدار آب از مخزن پائینی (پس از عبور از قهوه) به قسمت بالا منتقل بشه؟
ممنون از مطالب تخصصی شما.

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  علیرضا
2 years قبل

سلام، ممنون از لطف شما
به این دلیل هست که فشار هوا در بخش زیرین موکاپات خیلی سریع به حد اکثر میرسه و اب رو به طبقه بالا فشار میده. و وقتی کمی از اب به طبقه بالا میرود دیگر فشار هوا توان کافی برای الباقی اب را ندارد. کمی اب رو کم کنید اگر درست نشد همیشه اب رو قبل از بستن موکاپات جوش بیارید و سپس ببندید

sasan
sasan
2 years قبل

سلام خسته نباشید
من بعد از اینکه قهوه رو داخل سبد پودر ریختم بعد ۲۰ ثانیه سد خیس شد و قهوه خیس شدن و شبیه گل شد
آیا این طبیعی هست ؟ اگه نیست مشکل از کجاست؟
در ضمن بعد از درست شدن قهوه قهوه مزه ترش مزه داره که تو دهن بعد از چند مدتی باقی میمونه
مشکل از کجا میتونه باشه؟
ممنون برای سایت خوبتون

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  sasan
2 years قبل

منظورتون این هست که بخش رویی موکاپات رو نپیچیدید روی اون؟
بله بعد از تهیه اسپرسو پودر آن شبیه گل هستش
ترش مزه بودن قهوه به محل کشت دان قهوه (برزیل، اندونزی و …) و به فاصله زمانی از زمان برشته کردن و … وابسته است

رضا
رضا
2 years قبل

با سلام
دوستان چرا وقتی آب جوش میاد قهوه از اون خروجی نمیاد و اگه هم میاد خیلی خیلی کم میاد .ایا باید بیشتر بجوشه ؟

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  رضا
2 years قبل

سلام

منظورتون از اون خروجی کدام هست؟ اگر از بالای موکاپات خارج نشود جای دیگری برای خروج نیست!
با کم و زیاد کردن شعله می توانید سرعت خروج را بیشتر کنید اما باید عملیات عصاره گیری به خوبی انجام گیرد.
میزان آسیاب کردن قهوه نیز در سرعت خروجش تاثیر گذار است

سحر
سحر
2 years قبل

میشه جای آب از شیر استفاده کرد ؟

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  سحر
2 years قبل

سلام
بهتر است شیر را بعد از تهیه به اسپرسو اضافه نمایید. دمای جوش شیر با آب یکی نیست
شیر ناخالصی هایی دارد که از روزنه های موکاپات عبور نمی کند

امیر
امیر
پاسخ به  سحر
1 سال قبل

خیر…آب تا زیر سوپاپ..من رو شهایی بلدم که کاملا با موکا میتونم قهوه رو مثل دستگاه کرم دار(کف دار کنم)…کاملا نزارین تا اخر ب کف سفید برسه..وسطش بردارید کمی تو فنجان بریزید و دوباره روی گاز بریزد…شیر داغ اضافه کنید نه سر..نوشیدن قهوه ب هیچ عنوان سرد توصیه نمی شد…کاملا م شش ر است برای قلب..موفق باشید

الهه
الهه
3 years قبل

برای منم دقیقا یهو میپره بیرون همه جا رو داغون می کنه
میشه بگید درجه اسیاب باید چقدر باشه?
البته یه جور ملموس بگین چون من خودم با هاون اسیاب می کنم نه دستگاه مخصوص.
و سوال دیگه این که اگر قهوه رو تو سبد قهوه پر نکنیم چی میشه?
میدونم استاندارده ولی اگه این کارو نکنیم چه اتفاقی میفته?
و دیگه این که میتونیم مقدار اب رو ب دلخواه کمو زیاد کنیم???
ممنون

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  الهه
3 years قبل

سلام وقت بخیر/اصلاحیه – قهوه باید با درجه ریز آسیاب بشه، بین درجه آسیاب شکر و نمک و به نمک نزدیک تر. البته می تونید یک بار برای متوجه شدن درجه آسیاب دقیق، پودر قهوه مناسب موکاپات رو خریداری کنید. – اگر سبد قهوه رو پر نکنید، عصاره گیری مطلوب و کامل انجام نمیشه و قهوه ای بی رمق خواهید داشت. – آب باید تا زیر سوپاپ باشه اما اگه بیشتر بریزید در نتیجه آب بیشتری از پودر قهوه میگذره و در نهایت تلخی قهوه تان بیشتر میشه اگر آب کم بریزید فشار مورد نیاز برای بالا آمدن آب، ممکن… نمایش بیشتر »

علیرضا
علیرضا
3 years قبل

سلام ممنون از سایت کاملتون
من نمیدونم چرا محصول نهایی موکاپاتم سرده. قهوه ک میاد بیرون اصن داغ نیستش چرا؟

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  علیرضا
3 years قبل

سلام ممنون از لطفتون
توجه داشته باشید که آب را باید تا زیر سوپاپ موکاپات پر کنید. یکی از دلایل این اتفاق میتونه استاندارد نبودن سایز موکاپات باشد که قبل از جوش آمدن آب فشار هوای بالای سوپاپ،باعث خارج شدن آب از بخش زیرین می شود.
راه حل این مشکل این هست که شما آب را قبل از بستن موکاپات جوش بیاورید و سپس موکاپات راببندید و دوباره روی اجاق قرار دهید.

Faran
Faran
پاسخ به  کافی استور
1 سال قبل

سلام
منم همین مشکل رو داشتم یعنی همیشه قهوه ام سرد بود ، موکاپات مشکل داره. من سوپاپ رو باز کردم و دوباره بستم پیش خودم فکر کردم حتی اگه خراب بشه بازم فرقی نداره در هر حال قابل استفاده نیست ولی درست شد.

Milad
Milad
3 years قبل

سلام خسته نباشید آموزش تهیه اسپرسوبا دستگاه رو هم بذارید

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  Milad
3 years قبل

سلام
طرز تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه در سایت قرار دارد.

هلیا
هلیا
3 years قبل

سلام
اگ قهوه مونو تومخزن پرنکنیم مثلا درحد دوق مرباخوری بریزیم چه مشکلی ایجادمیشه؟اخه وقتی پرش میکنم خیلی قهوم تلخ میشه منم مجبور میشم کمتر توش قهوه بریزم

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  هلیا
3 years قبل

سلام روز بخیر
سایزی که برای سبد قهوه در نظر گرفته شده، سایز استاندارد هستش
به نظر بنده اگر قهوه تون زیادی تلخ میشه، از آب کمتری استفاده کنید یا نگذارید تمام آب از پودر قهوه رد بشه، یعنی زودتر از موعد، موکاپات رو از روی حرارت بر دارید