قهوه ملل, نوشیدنی های سرد

ایس کافی ژاپنی و تایلندی

ایس کافی ژاپنی و تایلندی

ایس کافی همواره به عنوان یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های قابل تهیه از قهوه شناخته شده است. در این میان ایس کافی ژاپنی و تایلندی دارای محبوبیت بیشتری نسبت به سایر مدل‌های ایس کافی هستند. دلیل این امر را می‌توان نحوه جالب تهیه آن‌ها و همچنین طعم بی‌نظیرشان دانست. در این متن قصد داریم شما کاربران گرامی را با نحوه تهیه ایس‌کافی تایلندی و ژاپنی آشنا کنیم، بنابراین توصیه می‌شود که ادامه متن را به هیچ وجه از دست ندهید تا بتوانید در نهایت یک ایس کافی فوق‌العاده را تهیه کنید!

تصویری از ایس کافی تایلندی
تصویری از ایس کافی تایلندی

ایس کافی ژاپنی چیست؟ |‌ ایس کافی ژاپنی و تایلندی

در ابتدای بررسی روش‌های تهیه ایس کافی ژاپنی و تایلندی، به ایس کافی ژاپنی می‌پردازیم. ایس کافی ژاپنی یک نوع نوشیدنی بسیار خوشمزه به شمار می‌آید که به طور مستقیم با کمک یخ تولید می‌شود. جالب است بدانید که به طور کلی ایس کافی اولین بار در کشور ژاپن ساخته شد و در همانجا محبوبیت بی‌نظیری را به دست آورد. امروزه برای ساخت این ایس کافی از دستگاه‌هایی خاصی بهره می‌گیرند.

برای تهیه این ایس کافی به مواد چندان ویژه‌ای نیاز نخواهید داشت. در واقع مواد موردنیاز به راحتی در دسترس هستند به همین دلیل اکثر افراد می‌توانند بدون مشکل خاصی این ایس کافی را تهیه کنند. مهم‌ترین مواد موردنیاز برای تهیه این نوشیدنی عبارت‌اند از:

  • سی گرم قهوه که به صورت متوسط آسیاب شده است
  • صد و هشتاد گرم تکه یخ
  • دویست و هفتاد میلی‌لیتر آب داغ با دمای نود و شش درجه سانتی‌گراد
  • زمان مدت نظر برای دم کردن قهوه: سه الی چهار دقیقه
  • تجهیزات موردنیاز: کتری، ترازو و یک دستگاه POUR – OVER DRIP BREWER که می‌تواند HARIO V60،‌ KALITA WAVE و یا CHEMEX باشد.
تصویری از ایس کافی ژاپنی
تصویری از ایس کافی ژاپنی

مراحل تهیه ایس کافی ژاپنی

تهیه ایس کافی ژاپنی و تایلندی دارای مراحل منحصربه‌فرد خود است. در اولین گام از تهیه ایس کافی ژاپنی باید سی گرم دانه قهوه که به تازگی رست شده‌اند را به خوبی آسیاب کنید. این آسیاب باید متوسط باشد. در مرحله بعد صد و هشتاد گرم یخ را وزن کنید و آن را به درون یک فنجان انتقال دهید. در همین مرحله دویست و هفتاد میلی‌لیتر آب را به درون یک کتری بریزید.

فیلتر دستگاه را مانند زمانی که قصد تولید یک قهوه عادی دارید، بشویید. در گام بعدی قطره‌چکان یا Dripper را بر روی فنجانی که تکه‌های یخ در آن قرار گرفته‌اند بگذارید. پس  از این مرحله باید قهوه آسیاب شده را به فیلتر بیفزایید.

قهوه گواتمالا
ببینم!

میزان آب جوش مدنظر دو الی سه برابر وزن قهوه است به همین دلیل باید فرایند ریختن آب جوش بر روی قهوه را به آرامی طی کنید. معمولاً چهل و پنج ثانیه آب دادن به قهوه آسیاب شده مناسب است. حال برای مخلوط شدن قهوه و تکه‌های یخ از یک قاشق استفاده کنید. اجازه بدهید تا قهوه خوب دم بکشد. هم زدن را آن‌قدر ادامه دهید تا تکه‌های موجود در فنجان به طور کامل آب شوند.

تصویری از دم کردن قهوه برای ایس کافی
تصویری از دم کردن قهوه برای ایس کافی

ایس کافی تایلندی |‌ ایس کافی ژاپنی و تایلندی

حال که به بررسی ایس کافی ژاپنی و روش ساخت آن پرداختیم نوبت به ایس کافی تایلندی می‌رسد. ایس کافی تایلندی را معمولاً oliang می‌نامند. این نام دارای ویژگی‌های خاص خود است. به عنوان مثال o  معنی سیاهی می‌دهد و liang نیز به معنای یک نوشیدنی خیلی سرد است! جهت تولید این قهوه در تایلند از پودر خاصی به همین نام استفاده می‌شود. این پودر را می‌توان در بسیاری از فروشگاه‌های مخصوص محصولات آسیایی جهت تولید ایس کافی ژاپنی و تایلندی مشاهده کرد.

حال شاید بپرسید که این پودر چه ویژگی خاصی دارد؟ در پاسخ باید بگوییم که پودر اولیانگ دارای قهوه، ذرت، هل، دانه‌های کنجد سفید، دانه‌های سویا و همچنین مقداری برنج است. به طبع همة این موارد به خوبی خرد می‌شوند و در نهایت یک ترکیب ادویه مانند را ایجاد می‌کنند. نسبت مخلوط کردن این مواد با توجه به سلیقه مصرف‌کننده تعیین می‌شود. در دستورالعمل اصلی تهیه قهوه تایلندی از فیلتر خاصی به نام tungdtom کمک می‌گیرند. این فیلتر به کمک یک کیسه ویژه به نام موسلین تولید می‌گردد و دارای یک حلقه فلزی است.

تصویری از ریختن شیر به درون ایس کافی
تصویری از ریختن شیر به درون ایس کافی

مواد موردنیاز برای تولید قهوه تایلندی و روش تهیه آن

برای تهیه این قهوه نیز مانند هر نوشیدنی دیگر به یک سری مواد اولیه نیاز خواهید داشت. اولین و مهم‌ترین ماده موردنیاز همان پودر oliang است. جهت تولید یک فنجان از این قهوه باید ۳ قاشق غذاخوری از این پودر را به همراه داشته باشید. سایر موارد موردنیاز عبارت‌اند از:

  • یک فنجان آب جوشیده
  • دو قاشق غذاخوری شیری که به صورت کاملاً تغلیظ شده درآمده است
  • دو قاشق غذاخوری شیر تبخیر شده
  • دو قاشق غذاخوری شکر سفید
  • یخ
  • نمک (اختیاری)
  • عصاره بادام یا عصاره وانیل
کلدبرو و کلددریپ – تفاوت در چیست؟
ببینم!

در ادامه بحث بررسی ایس کافی ژاپنی و تایلندی باید گفت که اولین مرحله برای تهیه ایس کافی تایلندی ترکیب مواد مختلف است. برای این کار مقداری از پودر oliang را با شکر سفید مخلوط کنید، البته باید به این نکته اشاره کنیم که شما می‌‌توانید میزان شکر را بر اساس اندازه مدنظر خود انتخاب نمایید. به طور معمول برای ساخت یک فنجان ایس کافی تایلندی از دو قاشق غذاخوری شکر استفاده می‌کنند.

در گام بعدی باید فنجان مدنظر خود را پر از تکه‌های یخ خرد شده بکنید. سپس ترکیب پودر قهوه oliang  و شکر را به همین فنجان اضافه نمایید. در گام بعدی باید سه قاشق غذاخوری شیر تغلیظ شده و یک قاشق غذاخوری از شیری که به خوبی بخار دیده است تا به ترکیب مدنظر بیفزایید. بهتر است که مقدار هرکدام از این شیرها حدوداً دو قاشق غذاخوری باشد.

اگر دوست دارید ایس کافی ژاپنی و تایلندی شما دارای حالتی خامه‌ای باشد، می‌توانید مقداری خامه غلیظ را به فنجان مدنظر خودتان اضافه کنید. این امر یک موضوع سلیقه‌ای است و باید با توجه به نظر مصرف‌کننده تعیین گردد.

تصویری از ساخت ایس کافی تایلندی
تصویری از ساخت ایس کافی تایلندی

سخن پایانی

در این متن به بررسی ایس کافی ژاپنی و تایلندی و همچنین روش‌های تولید ‌آن‌ها پرداختیم. هرکدام از این ایس کافی‌ها دارای دستور مختص به خود هستند. اگر به تهیه بهترین ایس کافی هستید باید از همین دستورات پیروی کنید‌، البته در بعضی از مراحل مربوط به ساخت این ایس کافی‌ها می‌توان با ترکیب کردن مواد جدید مقداری خلاقیت به خرج داد.

اگرچه روش‌های دیگری نیز برای تولید این محصول وجود دارد، اما توصیه می‌کنیم که از همین روش‌های سنتی بهره ببرید. این روش‌ها تضمین‌کننده دریافت بهترین طعم ایس کافی هستند.

منابع: homegrounds , bonappetit

thespruceeats

پیشنهاد هوشمند قهوه
کافی استور را در اینستاگرام فالو کنید
لطفا امتیار دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *