کافه کوبانو یا قهوه کوبایی – تاریخچه و طرز تهیه
cubano چیست؟ یا کوبانو چیست؟ اسپرسو کوبانو، کافه کوبانو یا قهوه کوبایی یک نوع اسپرسو شیرین میباشد که بیشتر در کارائیب و فلوریدا محبوب است. قهوه کوبایی یک قهوه فوق العاده شیرین است.
در این نوشیدنی شکر بر روی مایع قهوه غلیظ یا اسپرسو میآید و مانند کفی ظاهر می شود. به این لایه از کف اسپوما (Espuma) گفته میشود. برای تهیه این نوع کافه معمولا از موکاپات استفاده میشود.
فرهنگ مردم کوبا با وجود قهوه کوبانو غنی تر به نظر میرسد. در کشور کوبا در کنار تنباکو، قهوه یکی از محبوبترین و لوکسترین محصولات این کشور به شمار میآید. کوبایی ها در طول روز مقدار زیادی از قهوه کوبایی مینوشند بدون در نظر گرفتن موقعیت و زمان. قهوه کوبایی بسیار شیرین و قوی است به همین خاطر است که آن را در فنجان های کوچک سرو میکنند. این دم کرده خوش طمع اولین بار توسط کشاورزان فرانسویی به جزیره کوبا آورده شد. از آن پس این دانه لوبیا شکل در کوه های کوبا و در زمین های سرشار از مواد مغذی کوبا کاشت شد و این دانه های قهوه ای رنگ به آرامیرشد کردند.
عطر کم اما تند این قهوه مشخصه قهوه کوبایی است. مزارع قهوه در کوبا سالیانه 6000 تن قهوه تولید میکنند اما این میزان قهوه محصولی انبوه نیست به همین دلیل در بین متخصصان قهوه در سراسر جهان دارای محبوبیت و جذابیت خاصی است. شاید در نگاه اول نوشیدنی قهوه کوبانو شبیه به یک شات از اسپرسو باشد اما این نوع از کافه با روشی متفاوت آماده میشود و عطر و طعم خاص و فوق العادهای دارد.
گیاه قهوه در سال 1748 وارد کشور کوبا شد. اما کشاورزی قهوه تا دهه 1790 به یک صنعت و یک تجارت مناسب و چشم گیر تبدیل نشد. بعداز ورود فراریان فرانسوی به دلیل انقلاب هائیتی، قهوه که عمدتا در کوه های کوبا کشت میشد، در اواسط قرن نوزدهم به اندازه قند اهمیت پیدا کرد. این محصول در بین مردم به یک کالای مهم و با ارزش تبدیل شد. میزان مصرف داخلی آن در مدت زمان کوتاهی سر به فلک کشید. زیرا کوبایی ها محصولی را که عمدتا در منزل تمام افراد جامعه وجود داشت را در برنامه ریزی روزانه و حتی ساعتی خود گنجانده بودند. و این محصول با ارزش و خوش طعم در مدت کوتاهی به تمام مناطق اطراف کوبا صادر شد.
رونق فروش و صادرات قهوه کوبایی در این کشور باعث شد کوبا در سال 1940 به بزرگ ترین و قدرتمند ترین صادر کننده قهوه کوبایی در جهان تبدیل شود. در همین حین در پی انقلاب کوبا در سال 1959 صنعت صادرات قهوه کوبا با رکود مواجه شد و متأثر از اتفاقات پیش روی مردم به سرعت صنعت قهوه در جزیره نابود شد. با این حال با رکود تولید و فروش قهوه کوبایی توسط کوبایی ها هنوز هم این محصول پرسود، عضو جدایی ناپذیری از فرهنگ و ملت و مردم کوبا است. بسیاری از مردم کوبا عادت دارند در طول روز چندین مرتبه از قهوه کوبانو استفاده کنند. در صبحانه اغلب در مقادیر کم در کنار تابه (نان کوبایی برشته شده) مصرف میشود.
در ناهار و شام نیز با دیگر غذاهای اصلی آشپزخانه همراه است. افرادی که ترجیح میدهند کام خود را با این طعم از قهوه بی نظیر تغییر دهند میتوانند قبل از نوشیدن این قهوه شیرین با یک لیوان آب سرد دهان و کام خود را تمیز کنند تا طعم بی نظیر و فراموش نشدنی این قهوه ناب را احساس کنند. نوشیدن این قهوه در حین معاشرت با دوستان و اعضای خانواده میتواند بهترین انتخاب باشد. میتوانید انتظار داشته باشید که با ورود یک مهمان به خانه یک کوبایی چه چیزی در انتظار مهمان است؟ بله، درست حدس زدید یک فنجان کوچک قهوه اصیل کوبایی، در خانه یک کوبایی و در فرهنگ مردم کوبا قهوه نقش اساسی و مهمیرا ایفا میکند و انکار این مسئله ممکن نیست. به همین دلیل کافه کوبانو بر خلاف نقش کابردی تری که قهوه اغلب در ایالات متحده دارد، از جایگاه ویژه ای به عنوان یک نوشیدنی مهم برخوردار است.
کافه کوبانو امروزه برخلاف شکل سنتی خود به شکلی مدرن نیز تهیه میشود که چیزی شبیه به شکل قبل از انقلاب آن است. علاوه بر کاهش شدید تولید قهوه در کوبا و تحریم های چند دهه ای ایالات متحده در این جزیره، هرگونه تجارت با یکی از بزرگترین اقتصادهای جهانی را قطع کرد و رشد اقتصادی کوبا در سال های پس از انقلاب کاهش یافت و مجبور به جیره بندی این محصول در جزیره شدند. قبلا گفتیم که کافه کوبانو نشأت گرفته از کوبا است. اما رشد این محصول تنها متعلق به کشور کوبا نیست و در چند دهه گذشته تا حد بسیار زیادی فراتر از کشور کوبا بوده است. پس از انقلاب کوبا در سالهای 1959، بسیاری از افراد ساکن کوبا به ایالت متحده آمریکا نقل مکان کردند و اغلب این افراد در شهر فلوریدا ساکن شدند. این افراد فرهنگ و قهوه کوبایی را با خود به کشور های دیگر از جمله ایالات متحده آمریکا بردند.
(مارتین مایورگا) مدیر عامل شرکت Mayorga Organics است. او و خانواده اش پس از نقل مکان به فلوریدا در میان جامعه کوبایی بزرگ شده و درباره قهوه کوبایی میگوید: به یاد دارم که زن ها و مردهای بسیاری در حالی که داستان های را درمورد کوبا تعریف میکردند درحال نوشیدن کافه کوبانو هم بودند. این نکته نشان دهنده علاقه بسیار مردم کوبا به این نوع از قهوه است. مارتین میگوید برای آماده کردن این نوع کافه، قهوه غلیظ را با شکر به مقدار زیاد ترکیب میکنند و در نهایت یک نوشیدنی بسیار شیرین تهیه میکنند. برای تهیه این نوع کافه معمولا از شکر (قهوه ای) استفاده میشود و با توجه به روش سنتی تهیه این نوع کافه از بهترین موکاپات ها استفاده میشود.
مارتین برای آماده کردن این نوع کافه میگوید روش سنتی درست کردن کافه کوبانو ابتدا مقدار زیادی شکر ار درون یک فنجان کوچک ریخته.سپس قهوه غلیظ کوبا را در موکاپات به میزان زیاد ریخته و با قاشق مواد را به دورن موکاپات فشار میدهیم و موکاپات را روی حرارت قرار داده تا عصاره گیری انجام شود. بعد از عصاره گیری چند قطره از قهوه را درون یک فنجان کوچک ریخته و شکر را به آن اضافه میکنیم و به صورت سریع و شلاقی آن را هم میزنیم تا در نهایت یک نوع کرم دست ساز به رنگ روشن آماده شود.و در اخر باقی مانده قهوه رادرون یک فنجان ریخته و کرم دست سازرا به آن اضافه میکنیم.
کافه کوبانو چیست؟
برای توصیف کافه کوبانو می توان به دو ویژگی شاخص که در این نوع کافه وجود دارد اشاره کرد: کافه کابونا یک اسپرسو بسیار قوی است و حاوی مقدار زیادی شکر میباشد.
دیوید مک لنان بنیان گذار شرکت اسپرسوبار XO در کوبا است او درباره قهوه کوبایی می گوید: مردم اغلب انواع کافه کوبانا رو مصرف می کنند، که شامل: کوبانوی پر از شیر بخار داده شده که به آن (کورتادیتو) گفته می شود. به همراه سه تا شش شات کوبانو در یک فنجان بزرگ که بعد بین چندین نفر تقسیم شده و سرو می شود که به آن کولادا گفته می شود.
مواد لازم جهت تهیه کافه کوبانو یا قهوه کوبایی
- آب
- اسپرسو
- 2 قاشق چای خوری شکر (قهوای)
- دستگاه اسپرسو یا (موکاپات) است
طرز تهیه کافه کوبانو
روش های مختلفی برای دم کردن و تهیه این کافه وجود دارد که ما یکی از این روش ها را جهت آموزش به شما نشان خواهیم داد:
در مرحله اول یک الی دو شات از اسپرسو را با استفاده از دستگاه اسپرسو می گیریم.
سپس دو قاشق چای خوری شکر را در یکی از دو فنجان اسپرسو که آماده کرده اید بریزید.
ودر آخر ترکیب اسپرسو با شکر را به بقیه شات یعنی فنجان دوم اضافه کرده و خوب هم می زنیم. زمانی که مخلوط رنگ روشن تری نسبت به اسپرسو به خود گرفت. کافه کوبانو شما آماده است.
محصولات اسپرسویی
در آخر …
کافه کوبانو یا قهوه کوبایی را باید به صورت تیره رست کرد (Dark Roast). این کار باعث می شود که شیرینی (Sweetnees) و شدت طعم قهوه (Coffee Taste Intensity) نمایان شود. دیوید مک لنان در این باره می گوید: برای کوبانویی که در XO سرو می کنیم از یک ترفند که از کلمبیا آمده استفاده می کنیم و آن هم رست کردن قهوه است. این نوع از قهوه به خوبی برای تهیه کوبانو مارا یاری میدهد و با اضافه کردن شکر به آن طعمش را متعادل می سازیم. اما دیوید اعتقاد دارد که این رست هم به میزان لازم باید صورت گیرد و قهوه نباید خیلی تیره رست شود.
اهالی کوبا و سایر مردم که از این نوع قهوه استفاده می کنند، قهوه را اغلب با خانواده و در معاشرت ها و دوستی های خود سرو میکنند و در تمام لحظات خود قهوه می نوشند. در نتیجه تغییر رویه و ساخت قهوه کوبانو در بین این افراد خوشایند نیست و مردم تمایل زیادی به تغییر آن ندارند. به این دلیل که دستورالعمل آن را نسل به نسل از گذشتگان خود دریافت کرده اند و این یک نوع سنت در میان آنان است.
منابع: Kaffeetechnik، Foodandwine، Kaffee-Partner
چرا قهوه کوبا نمیارین؟
بنظر خوش طعم باشه حتما امتحان میکنم
عالییه👌👍