انواع روش های سرو و تهیه قهوه, نوشیدنی های قهوه

طرز تهیه قهوه اسپرسو با اسپرسوساز

How to prepare espresso espresso machine

اسپرسو را در منزل بگیرید! ممکن است که شما عاشق اسپرسو های کافه مورد علاقه تون باشید اما شاید نتوانید در هر زمانی که اراده کردید قهوه‌ای نوش جان کنید به کافی شاپ بروید! البته که تهیه اسپرسو در خانه لذت خاص خودش را دارد و شاید هم بخواهید مهمان‌های‌تان را در یک شات قهوه اسپرسو خوب، لاته، یا … سهیم کنید در این حال، پیشنهاد می کنیم کافه را به خانه بیاورید.

لذت تهیه قهوه در خانه
آخ که چه حالی میده!

اسپرسو چیست؟

اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام می شود.  یک شات اسپرسو Espresso حجمی حدود ۲۵-۳۰ میلی لیتر دارد که به آن سینگل اسپرسو single espresso یا یک شات اسپرسو گفته می شود.

روش های تهیه اسپرسو:

با یک دستگاه اسپرسو ساز شما به راحتی می توانید در هر زمان، یک شات اسپرسو البته با دانه قهوه‌های منتخب خودتان نوش جان کنید اما این نکته را بدانید: اسپرسو دستگاهی که در یک کافی شاپ، روزانه صدها اسپرسو می گیرد کیفیت نسبتا بهتری به اسپرسو دستگاه خانگی دارد. اگر دستگاه اسپرسوساز ندارید می‌توانید تهیه اسپرسو را با موکاپات انجام دهید.

قبل از آموزش و تهیه اسپرسو با دستگاه این نکته را عرض کنیم که اسپرسو متد و روشی برای تهیه قهوه است این بدان معنی است که قهوه‌ای به نام اسپرسو نداریم. در این روش باید فعالیت‌ها و فیلترهایی را رعایت کنیم تا نوشیدنی ما اسپرسو نام گیرد فیلترهایی چون:

  1. استفاده از دستگاه اسپرسو ساز یا (بعضا موکاپات)
  2. درجه آسیاب متناسب پرتافیلتر
  3. برشتگی معمولا ملایم رو به تیره و تیره

(این نکته را هم بدانید: عملکرد موکاپات و دستگاه اسپرسوساز تا حدودی مشابه هم است اما نام نوشیدنی موکاپات اسپرسو نیست، اما به صورت عامیانه به آن اسپرسو گفته می شود، در اصل اسپرسو، نام نوشیدنی دستگاه اسپرسو ساز است.)

متدهای دیگری نیز برای تهیه قهوه وجود دارد، چون قهوه ترک، فرانسه، کمکس یا … هر کدام به طور جداگانه، فیلترهای مخصوص به خود را دارند. برای آموزش طرز تهیه اسپرسو با دستگاه پیشنهاد می کنیم ابتدا دستگاه اسپرسو ساز بخش‌ها و قطعاتش را بشناسید! و اما

طرز تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز:

الف) دانه یا پودر قهوه با برشتگی مورد نیاز:

خرید دانه یا پودر قهوه
بهتر است دانه را قبل از استفاده آسیاب کنید تا از تازگی بیشتری بهره مند شوید

تازگی قهوه یکی از فاکتورهای بسیار مهم در هنگام خرید است پس سعی کنید از قهوه تازه برشته استفاده کنید یا اگر از قهوه های بسته بندی استفاده می کنید حتما به تاریخ رست یا برشتگی آن دقت کنید. هم چنین به مقداری خریداری کنید که محصول، قبل از اتمام، تازگی خود را از دست ندهد. برای تهیه اسپرسو، معمولا از دانه با رست مدیوم و تیره استفاده می شود. میزان آسیاب برای دستگاه های اسپرسو خانگی و حرفه‌ای کمی متفاوت است، اما به طور کلی همه خیلی ریز آسیاب می‌شوند. برای اطلاعات بیشتر به مطلب راهنمای میزان آسیاب قهوه مراجعه کنید.

دله قهوه جوش عربی را بشناسید
بیشتر بدانید

ب) آماده سازی ماشین اسپرسوساز و پرتافیلتر:

۱-  ماشین را از دقایقی قبل روشن کنید تا گرم شود.

۲- مخزن آب دستگاه:

مخزن آب را پر کنید. اگر دستگاه به منبع آب متصل نیست آب تصفیه شده را به صورت دستی به آن اضافه کنید. دمای آب در نهایت به ۱۹۷-۲۰۴ درجه فارنهایت یا ۹۶-۹۲ درجه سانتی گراد می رسد. در عصاره گیری از ترکیبات قهوه دمای آب بسیار مهم است.

۳- پرتافیلتر:

تمیز کردن پرتافیلتر
پس از هر بار مصرف، پرتافیلتر را تمیز کنید

پرتافیلتر را ازدستگاه جدا کرده و آن را با یک پارچه مرطوب، تمیز و سپس خشک کنید.

۴- میزان پودر اسپرسو:

میزان دوز اسپرسو
مقدار یا دوز قهوه

اگر می خواهید تک شات اسپرسو بگیرید (۲۵-۳۰ میلی لیتر) از ۷ گرم پودر قهوه و اگر یک دابل شات (۵۰-۶۰ میلی لیتر) می خواهید از ۱۴-۱۸ گرم پودر استفاده کنید. تهیه اسپرسو دابل همانند اسپرسو تک شات است اما برای اطلاعات بیشتر به مطلب اسپرسو دابل چیست مراجعه کنید.

۵- فشرده کردن اسپرسو:

بعد از ریختن پودر قهوه در پرتافیلتر، سطح آن را با دست صاف کنید تا همه پودر قهوه، هم سطح پرتافیلتر شود حالا با یک کوبه قهوه یا تامپر، قهوه‌تان را فشرده کنید (تامپر ابزاری برای فشردن یا کوبیدن پودر قهوه است). سعی کنید فشار به طور یکسان به تمام پودر قهوه وارد شود تا آب نیز به طور یکسان از آن عبور کند.

فشرده کردن پودر قهوه اسپرسو
دست را به حالت ۹۰ درجه بگیرید

برای انجام این کار، پرتافیلتر را روی یک سطح صاف قرار دهید و به طور مساوی با فشار ۳۰ پوندی (۱۳٫۵ کیلوگرم) توسط تامپر، پودر قهوه را فشرده کنید.

ج) گرفتن شات اسپرسو

۱-  اتصال پرتافیلتر به هد گروپ:

اتصال پرتافیلتر به هد گروپ
ابتدا گروپ را شستشو دهید

قبل از اتصال پرتافیلتر، هد گروپ را روشن کنید تا آب از آن عبور کنید این کار باعث می شود که اگر قهوه ای از عصاره گیری قبلی، بر روی گروپ باقی مانده بود پاک شود تا طعم اسپرسو جدید را خراب نکند سپس پرتافیلتر را به هد گروپ وصل کنید.

۲- شروع شات گیری:

پایان شات گیری اسپرسو
اسپرسو خانگی میتونه خیلی لذت بخش تر باشه!

پس از روشن کردن دستگاه، دکمه گرفتن شات را بزنید البته در این حین حواس تان به زمان هم باشد. گرفتن یک شات اسپرسو حدود ۲۵ ثانیه به طول می انجامد. اسپرسو دستگاه اسپرسوساز نسبتا غلیظ، همراه با کرما یا خامه ای کرمی رنگ بر روی آن است.

طرز تهیه قهوه با موکاپات یا قهوه جوش
بیشتر بدانید

۳- پایان شات گیری:

گرفتن شات اسپرسو
نوش جان

میزان کافئین:

احتمالا شما هم مثل همه قهوه نوش ها به این فکر می‌کنید که میزان کفئین کدام نوشیدنی بیشتر است؟ ما در مطلب اختصاصی این موضوع را برایتان مورد بررسی قرار داده ایم پیشنهاد میکنیم مطالعه نمایید. کدام قهوه کافئین بیشتری دارد؟

د) سرو اسپرسو و تمیز کردن ماشین اسپرسوساز:

اسپرسو بلافاصله پس از ریخته شدن در فنجان باید سرو شود. در کنار اسپرسو معمولا یک شکلات کوچک و یک فنجان آب سرو می شود. می توانید آب را پیش از اسپرسو نوش جان کنید تا طعم آن را کاملا درک کنید.

هم چنین می توانید با استفاده اسپرسو‌تان، نوشیدنی‌های دیگری را در خانه درست کنید نوشیدنی های چون کن پانا یا اسپرسو با خامه، کاپوچینو، آمریکانو و … و البته فراموش نکنید برای تهیه برخی از نوشیدنی های بر پایه اسپرسو نیاز به فوم شیر دارید این مطلب شما را راهنمایی می کند.

در انتهای مطلب، ویدئو طرز تهیه اسپرسو با دستگاه قرار داده شده است، برای درک بهتر موضوع می‌توانید ویدئو را مشاهده نمایید.

نکات تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز:

  1. در پرتافیلتر غیر از پودر قهوه، افزودنی دیگری مانند شکر یا … نریزید.
  2. فنجان های تان را از پیش با آب داغ گرم کنید این کار از سرد شدن سریع قهوه‌تان جلوگیری می‌کند.
  3. ترجیحا از آب شیر برای تهیه اسپرسو استفاده نکنید زیرا املاح آن باعث رسوب در ماشین اسپرسو شما می شود.
  4. اگر در خانه دستگاه آسیاب ندارید، در هنگام خرید مطرح کنید که دانه قهوه برای چه دستگاهی آسیاب شود.
  5. اگر دانه‌های‌تان درشت آسیاب شده باشد آب با سرعت بیشتر و زمان کمتری از آن عبور می کند و در نتیجه اسپرسو رقیق و بدون طعم خواهید داشت و برعکس اگر دانه‌های‌تان ریز آسیاب شده باشد زمان گرفتن شات افزایش می باید و در پایان نیز اسپرسوتان به تلخی می زند.

این هم گالری تصاویر آموزشی زیبا و با کیفیت از تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز. با استفاده از شبکه های اجتماعی در انتهای مطلب، می توانید این آموزش را بین دوستان تان به اشتراک بگذارید. کافی‌لاورهای عزیز، نظرات و سوالات خود را می توانید در انتهای مطلب با ما در میان بگذارید.

بفرمایید!

یک شات اسپرسو
دوستان تان را به یک شات اسپرسو، در کافه خانگی تان دعوت کنید!

ویدئوی تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز:

نوشته های مشابه

guest
42 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه‌ها
مصطفی
مصطفی
2 months قبل

با سلام بعد ازاینکه قهورو گرفتیم میگن بایددکمه بخاروبزنیم برای چیه؟

عرفان
عرفان
5 months قبل

سلام خسته نباشید
خیلی ممنون میشم اگه سوللاته منو جواب بدید واقعا لطفه بزرگی در حقم میکنید چون واقع محتاج جواب این سوالات هستم
۱٫قربان نظرتون درمورد دلونگی ۴۲۱ چیه ؟
۲٫میتونم سبد پرتافیلتر (بسکت) رو عوص کنم چون ماله خودش ۱۴ گرمی هست و واسه من کمه امکانش هست ک بسکتمو عوص کنم؟
۳٫ب جز لولر و تمپر،دیگه چ وسایل هست ک میتونه کمکمون کنه برای دریافت شات اسپرسو بهتر.
۴٫فشار ۱۴kg برای تمپ مناسب هست؟
۵٫اسپرسویی ک میگیرم یک شاتم کمتر از ۲۰ ثانیه میشه از نسبت ۱٫۲ استفاده میکنم ۷ گرم پودر قهوه ۱۴ گرم اسپرسو این نسبت ایا خوب هست
۶٫برای کاپوچینو نبست شیر ب اسپرسو باید چقد باشه؟

Ali
Ali
6 months قبل

با سلام
لطفا اگر امکانش هست طرز تهیه یه میکس قهوه با طعم میوه ای یا آجیلی را بفرمایید ممنون میشوم(چند مدل دانه قهوه از کدام نوع را با هم میکس کنیم؟)

فاطمه
فاطمه
6 months قبل

سلام من میخوام بدونم دستگاه اسپرسو ساز مباشی دستگاه خوبیه؟
و پودر قهوه ای که از همه نظر خوب باشه چه مارکیه؟

علی
علی
پاسخ به  فاطمه
18 days قبل

قهوه کلمبیا