طرز تهیه و آشنایی با دابل ریسترتو
double ristretto چیست؟ با یکی دیگر از فرزندان اسپرسو آشنا شوید! ریسترتو را می توان کوتاه شده یا محدود شده معنی کرد. یک ریسترتو دوبل از ۲ شات ریسترتو تشکیل شده است. دابل ریسترتو Double ristretto را می توان همان دابل اسپرسو نام گذاشت اما با زمان عصاره گیری کمتر! به این معنی که حجم آب کمتری نسبت به دابل اسپرسو از پودر قهوه می گذرانیم. حجم ریسترتو دوبل حدود ۴۰-۳۰ میلی لیتر است که در مقایسه با اسپرسو دوبل (۶۰- ۵۰ میلی لیتر) از آن کم تر است.
موارد مورد نیاز برای تهیه دابل ریسترتو:
- دستگاه اسپرسو ساز
- ۱۸-۱۴ گرم پودر قهوه
طرز تهیه ریسترتو دابل یا دوبل:
برای تهیه ریسترتو دوبل باید از دستگاه اسپرسوساز استفاده کنید و باید آب کمتری از پودر قهوه عبور کند و در نهایت این عصاره گیری حدود ۱۵-۲۰ ثانیه زمان می برد.
برای درک بهتر عصاره گیری قهوه را به ۳ قسمت تقسیم می کنیم: در یک سوم پایانی معمولا عصاره گیری در پایین ترین حد خود است یعنی می توان گفت که با گذر آب از پودر قهوه، عصاره گیری چندان مطلوبی انجام نمی شود که این عصاره گیری (یک سوم پایانی) منجر به تلخ شدن و آزاد شدن کافئین بیشتر می شود به همین خاطر برای تهیه ریسترتو یا ریسترتو دوبل از یک سوم پایانی عصاره گیری صرف نظر می شود. پیشنهاد می کنیم مطلب آموزش طرز تهیه دبل ریسترتو و مطلب کدام قهوه کافئین بیشتری دارد را نیز مطالعه کنید.
بارزه های طعمی دابل ریسترتو:
زمانی که ریسترتو یا دبل ریسترتو را میل می کنید متوجه خواهید شد که:
این نوشیدنی غلظت بالا و شیرینی بیشتری نسبت به اسپرسو یا دابل اسپرسو دارد. در مقابل از تلخی و هم چنین کافئین کمتری نیز برخوردار است. فراموش نکنید مناسب ترین نام برای صدا زدن این نوشیدنی دبل ریسترتو است.
پس از مطالعه این مطلب می توانید آموزش تهیه اسپرسو با دستگاه اسپرسو ساز را هم مطالعه کنید.