انواع شکلات: معرفی جامع همه شکلاتها
شکلات به عنوان یک ماده خوراکی بسیار خوشمزه و پرطرفدار انواع مختلفی از جمله شکلات سفید و شکلات تلخ دارد. شکلات محصول یک فرآیند طولانی است که با چیدن دانههای درخت کاکائو آغاز میشود. این دانهها پس از خشک شدن، بو داده شده و آسیاب میشوند. سپس محصولات مختلفی از جمله شکلات از آن به دست میآید. آنچه انواع شکلات را به وجود میآورد استفاده از مقادیر مختلف کاکائو و مقدار شکر و هر ماده دیگری است که به این مخلوط اضافه میشود. این راهنما شما را با انواع مختلف شکلات آشنا میکند.
پودر کاکائو، ماده اصلی در تهیه شکلات
قبل از اینکه با انواع مختلف شکلاتها آشنا شوید بهتر است کمی در مورد اصلیترین ماده تشکیلدهنده آنها یعنی پودر کاکائو بدانید. این پودر شیرین نشده، تا حدی بدون چربی است. پودر کاکائو طعم شکلاتی شدیدی میدهد و در انواع فرآوری شده (قلیایی) یا طبیعی موجود است. پودر کاکائو طبیعی، قهوهای روشن و کمی اسیدی است، بنابراین بهتر است از پودر کاکائو طبیعی در دستور العملهایی که به جوش شیرین نیاز دارند، استفاده کنید. پودر کاکائو قلیایی، رنگ تیرهتر و اسیدیته کمتری دارد و طعم شکلاتی آن ملایمتر است. پودر کاکائو قلیایی شده برای دستور العملهایی که به بکینگ پودر نیاز دارند گزینه مناسبتری است.
شکلات شیرین نشده
شکلات شیرین نشده به عنوان شکلات تلخ نیز شناخته میشود. این محصول، شکلات خالص است که فقط از دانههای کاکائو آسیاب شده تشکیل شده است. اگرچه ظاهر و بوی آن شبیه شکلات است، اما طعم بسیار تلخی دارد و به تنهایی قابل خوردن نیست. با این حال میتوان آن را با شکر ترکیب کرده و در شیرینی پزی استفاده کرد. از آنجایی که دانههای کاکائو حاوی مقادیر مساوی کره کاکائو و مواد جامد کاکائو هستند، شکلات شیرین نشده طعم شکلاتی عمیق و غنی به محصولات شیرینی پخته شده میدهد.
از شکلات شیرین نشده میتوانید برای تهیه فراستینگ، براونی، کوکی و به عنوان پایهای برای شکلات داغ استفاده کنید. این نوع شکلات، ماده اصلی به کار رفته در دیگر انواع شکلات به جز شکلات سفید است.
انواع شکلات: شکلات تیره
شکلات تیره محصولی بوده که حاوی لیکور شکلات، شکر، کره کاکائو، وانیل و لسیتین (امولسیفایر) است. مقدار کاکائو استفاده شده در شکلات تیره، میتواند از 30 درصد (برای شکلات تیره شیرین) تا 80 درصد (برای شکلات تیره تلخ) متغیر باشد. در شکلات تیره شیرین، درصد زیادی شکر به کار میرود. این محصول بسیار شیرینتر از شکلات تیره تلخ است. بسیاری از مارکهای شکلات تیره شیرین تنها 20 تا 40 درصد کاکائو دارند. در این نوع شکلات از شیر استفاده نمیشود. به همین خاطر رنگ آن تیره است.
شکلات تلخ
شکلاتی که توسط FDA تعریف شده است، حاوی حداقل 35 درصد کاکائو است. این شکلات اغلب طعمی عمیقتر و تلختر از شکلاتهای شیرین تیره یا نیمه شیرین دارد. با این حال، میزان شکر موجود در شکلات تنظیم نشده است، بنابراین یک تولید کننده ممکن است شکلات با طعم شیرینتری نسبت به دیگر تولید کنندهها تولید کند.

شکلات نیمه شیرین
شکلات نیمه شیرین نیز حاوی حداقل 35 درصد کاکائو است و با اینکه تیرهتر از شکلات تلخ با درصد کاکائو یکسان است، اما شیرینتر از شکلات تلخ است. با این حال، فقدان قانون خاصی در مورد مقدار شکر به این معنی است که طبقه بندیها نسبی بوده و در بین برندهای مختلف متفاوت است.
شکلات نیمه شیرین معمولا 35 تا 50 درصد کره کاکائو دارد. همچنین میتواند شامل چربیهای دیگری مانند روغنهای گیاهی، روغن نارگیل یا روغن هسته خرما باشد. برای شیرین کردن برخی از انواع شکلات نیمه شیرین (بیش از شیرینی طبیعی خود که فقط از کره کاکائو به دست میآید)، شکر به آن اضافه میکنند.
شکلات نیمه شیرین طعم تلختری نسبت به شکلات شیری دارد. البته به شرط اینکه شکر به آن اضافه نشده باشد. اما به دلیل مقدار چربی بالای آن که ناشی از کره کاکائو است، همچنان طعم شیرینی دارد.
انواع شکلات: شکلات شیری
شکلات شیری علاوه بر اینکه حاوی کره کاکائو است، مقداری شیر تغلیظ شده یا شیر خشک نیز دارد. شکلات شیری باید حداقل 10 درصد لیکور شکلات، 3.4 درصد چربی کره و 12 درصد شیر جامد داشته باشد. شکلاتهای شیری معمولاً بسیار شیرین تر از شکلاتهای تلخ هستند و رنگ روشنتر و طعم شکلاتی کمتری دارند. شکلات شیری معمولا به سختی نرم میشود و در صورت نیاز به نرم شدن باید حرارت ببیند.
شکلات سفید
شکلات سفید، نام خود را از کره کاکائوی موجود در آن گرفته است، اما حاوی کاکائو نیست. در نتیجه، طعم شکلات نمیدهد و معمولا طعمی شبیه وانیل یا سایر طعمدهندههای اضافهشده دارد. با این حال میتوانید شکلات سفید را مانند شکلات شیری یا شکلات تیره نرم کنید. طبق قانون، شکلات سفید باید حداقل 20 درصد کره کاکائو، 14 درصد شیر جامد و حداکثر 55 درصد شکر داشته باشد. برخی از محصولات شکلات سفید به جای کره کاکائو حاوی چربیهای گیاهی هستند. این محصولات طعم جالبی ندارند زیرا اصلاً حاوی مشتقات کاکائو نیستند و از نظر فنی شکلات سفید محسوب نمیشوند.

شکلات کوورتور
این شکلات که عمدتا توسط قنادهای حرفهای استفاده میشود، حاوی درصد بسیار بالایی (حداقل 30 درصد) کره کاکائو است. این نسبت بالا در برخی از انواع شکلات، به این معنی است که شکلات به دست آمده صاف است و به سرعت و به طور یکنواخت آب میشود. از شکلات کوورتور به عنوان پوشش شیرینی استفاده میشود. این نوع شکلات در انواع تیره، شیری و سفید موجود است و میتوان آن را به صورت آنلاین یا در فروشگاههای تزیین کیک با قیمت مناسب خریداری کرد.
این محصولات ارزانتر از اکثر شکلاتها هستند. بنابراین، طعم شکلاتی قوی یا حس جذابی در دهان ندارند. با این حال، به راحتی ذوب میشوند. بنابراین اغلب برای غوطه ور کردن شیرینی در آن یا به عنوان روکش برای کیک و شیرینی به کار میروند. آنها میتوانند دمای بالای محیط را تحمل کنند.
انواع شکلات: شکلات جیاندوجا
Gianduja نامی است برای شکلاتی که به سبک اروپایی تهیه میشود. این شکلات در واقع یک خمیر شکلاتی آجیلی است. شکلات فندقی رایجترین نوع است، اما جیاندوجا را میتوان با بادام نیز درست کرد. شکلات جیاندوجا در انواع شیری یا شکلات تلخ موجود است. شکلات جیاندوجا را میتوان به عنوان طعم دهنده یا به عنوان جایگزین شیر یا شکلات تلخ استفاده کرد. در دمای اتاق، آنقدر نرم است که بتوان آن را رول کرد یا برش داد.

شکلات شیرین آلمانی
ساموئل آلمانی شکلات شیرین آلمانی را ساخت. او این محصول را به نام خود نامگذاری کرد و آن را به عنوان یک ماده به شیرینی پزیها معرفی نمود. شکلات شیرین آلمانی، برخلاف شکلات نیمه شیرین، حاوی شکر است، بنابراین از شکلات نیمه شیرین شیرینتر است. از این نوع شکلات در کیک شکلاتیهای آلمانی استفاده میشود، یک کیک سه لایه که روی آن را با نارگیل و گردو میپوشانند.
جمعبندی
شکلاتها انواع و اقسام مختلفی دارند. آنها توسط برندهای زیادی تولید شده و با مارکهای متفاوتی وارد بازار میشوند. اگر به دنبال نوع خاصی از شکلات هستید یا میخواهید بدانید شکلات چگونه ساخته میشود، دانستن انواع شکلات میتواند کمک بزرگی برای شما باشد. آنچه ما در اینجا به آن اشاره کردیم تنها برخی از انواع مختلف شکلاتهاست. این خوراکی خوشمزه با توجه به درصد کاکائو و شیر و شکر به کار رفته در آن میتواند انواع زیادی داشته باشد. شکلات حتی اگر تلخ هم باشد فوق العاده خوشمزه است. با این حال برخی نوع شیرین آن را ترجیح میدهند و بدون توجه به مقدار شکر استفاده شده در تهیه این نوع شکلات آن را مصرف مینمایند.
منابع: thespruceeats, lovers







