نوشیدنی های سرد

تفاوت سرد دم و آیس کافی در چیست؟

icedcoffee-vs-cold-brew
لاگین کنید، دیدگاه بگذارید، کد تخفیف دریافت کنید!

ده سال پیش تعداد کافه هایی که قهوه و دمنوش های سرد سرو می کردند بسیار کم بود اما در حال حاضر تمام کافی شاپ های بزرگ و کوچک، همیشه داخل منوهاشون قهوه سرد و آیس کافی دارند. ولی اینکه فقط داخل همه منو ها قهوه سرد دم و آیس کافی میبینید دلیل نمیشه ک بدونید اون چی هست. در این مقاله قصد داریم آیس کافی و قهوه سرد دم را مقایسه کنیم تا شما بدونید وقتی وارد کافی شاپ میشید دقیقا چه چیزی میخواهید و چی باید سفارش بدید.

 icecoffee
روز‌های داغ تابستانی و زمانی که دمای هوای محیط به قدری بالا است که احساس کلافگی می کنیم. احتمال انتخاب یک لیوان قهوه دم سرد یا آیس کافی خنک خیلی بیشتر از یک فنجان چای یا قهوه داغ است.

آیس کافی

آیس کافی یکی از اون نوشیدنی هایی هست که چه تو گرما و چه تو سرما حسابی میچسبه مخصوصا وقتی از کار روزمره خسته شده باشید و دلت یه نوشیدنی بخواد که کاملا حالت رو سرجاش بیاره از طرفی درست کردن آیس کافی خیلی راحته و زمان زیادی ازتون نمیگیره فقط کافیه یخ تو فریزر داشته باشید، پس پاشینو آیس کافی خوشمزه را درست کنید تا حسابی خستگی از تنتون در بره.

خیلی ساده ست، قهوه یخی دقیقاً همون چیزیست که به نظر می رسد، قهوه دم کرده که مقداری یخ به آن افزوده شده. تنها کاری که باید انجام بدید اینه که به طور معمول  قهوه را دم کنید، خنک کنید و بهش یخ اضافه کنید. با این حال، این روش قهوه را رقیق می کند. برای اینکه قهوه رقیق نشود آن را با مقدار پودر قهوه بیشتری دم کنید تا غلیظ تر شود. راه دیگری برای افزایش طعم و مزه، تهیه تکه های یخ قهوه است. قهوه خنک شده را در یک قالب یخ بریزید، فریز کنید و برای فنجان قهوه سرد بعدی خود استفاده کنید.

icecoffee
برای تهیه آیس کافی غلیظ بهترین انتخاب برای شما استفاده از تکاه های یخ قهوه هست. حالا اگه به این تکه های یخ قهوه اضافه کنید میشه آیس کافی اگر خامه و شیر اضافه کنید میشه آیس لاته.

قهوه سرد دم

اگرچه قهوه و دم نوش های سرد قرن‌ هاست که وجود داشته ، اما واقعاً در ده سال گذشته است که به یکی از موارد اصلی منوی کافی‌ شاپ‌ ها تبدیل شده و برای اکثر عاشقان قهوه قابل تشخیص است. قهوه سرد دم صرفاً قهوه ای است که با آب سرد به جای داغ دم شده است و معمولاً شامل یک فرآیند طولانی خیساندن، بین 12 تا 24 ساعت هست. از نظر طعم، قهوه سرد دم به طور کلی کم اسیدی تر و سنگین تر از قهوه دم شده گرم است. درست کردن قهوه سرد دم بسیار آسونه و نیازی به تجهیزات فانتزی ندارد. 

cold-brew
مهمترین دلیل محبوبیت قهوه دم سرد این است که طعم و عطر آن بسیار قوی است. به دلیل دقت و حوصله‌ ای که در تهیه آن به کار می‌ رود، خالص‌ ترین طعم را به شما می‌دهد. 

چطور قهوه سرد دم درست کنیم؟

دم کردن قهوه سرد دم برای افرادی که تا حالا با هیچ دستگاه قهوه سازی کار نکرده اند بسیار ساده است چون که به اندازه بقیه روش ها نیاز به دقت و نیاز به هیچ دستگاه قهوه سازی نیست و تنها چیزی که نیاز دارید یک ظرف برای دم کردن، قهوه، آب و صبر هست. اگر بخواهیم ساده‌ ترین دستور تهیه قهوه سرد دم را بگوییم، این هست که

قهوه را آسیاب کنید، آب اضافه کنید، بذارید بمونه و در آخر آن را از صافی رد کنید.

یکی از ویژگی های منحصر به فرد در مورد قهوه سرد دم این است که شما قهوه رو برای ساختن محصول نهایی قهوه را دم نمی کنید فقط قهوه را داخل آب سرد ریخته و از صافی رد میکنید. البته، این دستور که اینجا گفتیم یک دستور ساده بود ک شما بتوانید قهوه را در خانه دم کنید.

cold-brew
عکس بالا نشان می دهد در هر ظرفی میتونید قهوه دم سرد خودتون رو درست کنید و تا 7 الی 10 روز از اون لذت ببرید.

نکته مهم

اینکه چه مدت مناسب دم کشیدن قهوه سرد دم است، در نهایت به ترجیحات شخصی و برنامه زمانی شما بستگی دارد. اگر قهوه زمان زیادی برای دم شدن داشته باشد، غنی و پر رنگ می شود.

آیا امکان تهیه قهوه سرد دم با فرنچ پرس هست؟ بله! فرنچ پرس ظرف مناسبی برای تهیه قهوه سرد دم است چون میتونید با پیستون قهوه را فیلتر کنید. یک نکته برای دم کردن با فرنچ پرس این هست که قهوه شما ممکن است طعم سنگین و بافت شنی داشته باشد. پس از دم کردن، سعی کنید قهوه سرد دم خود رو از فیلتر کاغذی بگذرونید تا برخی لرد های باقی مونده رو از فیلتر رد کنید و قهوه سبک تری داشته باشید.

قهوه سرد دم چقدر تاریخ مصرف دارد؟

قهوه سرد دم معمولاً 7 تا 10 روز در یخچال ماندگاری دارد. اگر بعد از گذشت چند روز قهوه شما طعم بدی پیدا کرد باید ظرف قهوه خود را کاملا تمیز کنید و هیچ جای ظرف رو جا نندازید تا قهوه بعدی که دم میکنید بد مزه نشود.

cold-brew
مهمترین تفاوت قهوه دم سرد یا همان کلد برو با سایر قهوه‌ ها در نحوه دم کردن آن است. زمانی که شما می‌خواهید یک اسپرسو یا قهوه ترک درست کنید، معمولا از آب جوش برای عصاره‌ گیری دانه‌ های قهوه استفاده می‌ کنید. عامل دما، کیفیت دانه‌ های قهوه و نحوه آماده‌ سازی در تهیه قهوه اسپرسو، لاته، قهوه ترک و قهوه فرانسوی اهمیت زیادی دارد.

تفاوت قهوه سرد دم در مقابل آیس کافی

در حالی که برخی ممکن است قهوه سرد را یک نوشیدنی تابستانی بدانند، ما معتقدیم که نوشیدن این نوشیدنی خنک و کافئین‌ دار در تمام طول سال قابل قبول است. اما وقتی به یکی از کافی شاپ های مورد علاقه خود می رسید، دو گزینه پیش روی شما قرار می گیرد، قهوه سرد دم در مقابل آیس کافی. هر دو سرد هستند پس چه تفاوتی دارند؟

قهوه سرد دم و آیس کافی بیشتر از چیزی که فکر کنید باهم فرق دارند. قهوه سرد دم بدون هیچ گرما و حرارتی تهیه می شود و به طور معمول اسیدیته کمتر و طعم شیرین تری دارد ولی در مقابل، آیس کافی اول با حرارت دم میکشه بعد سرد میشه یا یخ به اون افزوده میشه که باعث میشه سبک تر و اسیدیته بالاتری داشته باشد و معمولا با شیر سرو می شود.

آیا قهوه سرد دم کافئین بیشتری نسبت به آیس کافی دارد؟

معمولاً بله، اکثر آیس کافی ها را با استفاده از 14-18 گرم آب در هر گرم قهوه دم می کنند. قهوه سرد دم با استفاده از نسبت فشرده‌ تری تهیه می‌شود و معمولا از قهوه بیشتری استفاده می شود.

کدام یک برای شما مناسب است: قهوه سرد دم یا آیس کافی؟

قهوه سرد دم یا آیس کافی! باید بگوییم هیچ کدام از اون یکی بهتر نیست. هر فردی سلیقه های متفاوتی دارد و ممکن است یک نوشیدنی را به دیگری ترجیح بده. آیس کافی برای افرادی مناسب است که به دنبال نوشیدنی سبک و با طراوت با طعم قهوه کلاسیک هستند که بتوانند به راحتی شیر یا شکر را به آن اضافه کنند. قهوه سرد دم برای کسی که به دنبال قهوه ای شیرین است که یکمی هم کافئین داشته باشه و می خواهد مقدار کمی خامه یا شیر به آن اضافه کند، مناسب تر است. آیس کافی سنتی همیشه با ذوب شدن یخ بیشتر رقیق می شود، در حالی که قهوه سرد دم همچنان طعم قوی قهوه را پس از آن حفظ می کند. پیشنهاد ما این است که هر دو را امتحان کنید و ببینید چه چیزی رو بیشتر دوست دارید!

cedcoffee-vs-cold-brew
همانطور که در عکس بالا میبینید به طور کامل قهوه دم سرد با آیس کافی مقایسه شده است که در ادامه ما با جزئیات کامل درباره این تفاوت ها صحبت خواهیم کرد.

1.تفاوت طعم

دلیلی که قبل از هر چیز در ذهن همه وجود دارد این است که طعم سرد دم بر طعم آیس کافی معمولی برتری دارد. روش تهیه قهوه سرد دم شامل خیساندن قهوه آسیاب شده در آب سرد به مدت حداقل 12 ساعت است و این باعث ایجاد طعم بسیار غلیظ تری می شود. همچنین به دلیل طرز دم کردن دانه های قهوه، تلخی را از بین می برد. آب گرم باعث آزاد شدن این عناصر تلخ قهوه می ‌شود، اما خیساندن قهوه در آب سرد از این اتفاق جلوگیری می‌کند و باعث می ‌شود دانه ‌ها به طور کلی طعم شیرین ‌تری داشته باشند.

2. اسیدیته کمتر

اگر معده حساسی دارید اما عاشق نوشیدن قهوه هستید، قهوه سرد دم بهترین دوست شماست. قهوه سرد دم تا 65 درصد در مقایسه با قهوه معمولی اسیدیته کمتری دارد زیرا آب داغ در آن دخیل نیست و روغن های حامل اسید موجود در دانه های قهوه را خارج می کند. در نتیجه طعم بسیار شیرین تری دارد، بنابراین چه معده حساسی داشته باشید چه نداشته باشید، آن را دوست خواهید داشت. دم کردن قهوه به معنای استفاده از آب برای استخراج طعم و کافئین از قهوه آسیاب شده است، و هیچ فرآیند جادویی وجود ندارد که هنگام دم کردن با آب سرد، کافئین بیشتری استخراج کند. با توجه به این نکته، لطفا با خیال راحت قهوه سرد دم خود را با قهوه بدون کافئین درست کنید!

3.طرز تهیه ساده

یکی دیگر از مزیت های بزرگ نوشیدن قهوه سرد دم در مقابل آیس کافی این است که می توان به راحتی اون رو در خانه دم کرد و هر بار طعم آن فوق العادست. با استفاده از فرنچ پرس، می توانید قهوه سرد را در خانه در یک لحظه دم کنید. به سادگی قهوه خود را به فرنچ پرس خود اضافه کنید و آنها را حداقل 12 ساعت در آب سرد قرار دهید تا طعم تلخ آن گرفته شود، سپس پس از خیساندن پیستون را فشار دهید و قهوه شما آماده است.

4. غلظت بیشتر

همونطور که گفته شده بعد از اضافه کردن یخ به قهوه باعث رقیق شدن آیس کافی میشه بنابراین اگر قهوه غلیظ رو ترجیح میدید پیشنهاد ما به شما قهوه سرد دم است چون که غلظت بیشتری دارد و یخ باعث سرد شدن آن نمی شود بلکه خود قهوه با آب سرد تهیه شده است.

5. مقرون به صرفه

زمانی که شما آیس کافی یا قهوه معمولی دم میکنید معمولا از دانه های تازه آسیاب شده قهوه استفاده می کنید ولی در قهوه سرد دم می توان از قهوه هایی که زمان بیشتری از برشت آنها گذشته هم استفاده کرد و همین باعث می شود نیاز به تهیه سریع دانه قهوه نداشته باشید و از دانه های قدیمی استفاده کنید.

icedcoffee-vs-cold-brew
برای تهیه قهوه دم‌ سرد کیفیت و نوع دانه قهوه بسیار مهم و تأثیر گذار است و بسیاری از قهوه دوستان بر این اعتقادند که قهوه روبوستا با رُست تیره طعم بهتر و خوشایندتری دارد و برخی دیگر معتقدند که قهوه با درجه رُست روشن‌ تر مناسب این نوع قهوه است؛ اما برای تهیه آیس کافی رُست یا برشته‌ گی مدیوم و میانه را پیشنهاد می‌ دهند.

کلام آخر

برای تهیه آیس کافی تنها کاری که باید انجام دهید این است که به طور معمول قهوه را دم کرده، خنک کنید و یخ اضافه کنید. قهوه سرد دم صرفاً قهوه ای است که با آب سرد به جای داغ دم شده است و معمولاً شامل یک فرآیند طولانی خیساندن، بین 12 تا 24 ساعت است. از نظر طعم، قهوه سرد دم به طور کلی کم اسیدتر و سنگین تر از قهوه دم شده گرم است. قهوه سرد دم بدون هیچ گرما و حرارتی تهیه می شود و به طور معمول اسیدیته کمتر و طعم شیرین تری دارد ولی در مقابل، آیس کافی اول با حرارت دم میکشه بعد سرد میشه یا یخ به اون افزوده میشه که باعث میشه سبک تر و اسیدیته بالاتری داشته باشد و معمولا با شیر سرو می شود.

در این مقاله با آیس کافی و قهوه سرد دم آشنا شدیم و تفاوت این دو رو باهم بررسی کردیم. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. سپاس که تا به انتها این مقاله همراه ما بودید، شما می‌توانید سوالات، نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک گذاشته و امتیاز کافی کلاب نیز دریافت نمایید.

منابع: seriouseatstasteofhomeblackoutcoffee

پیشنهاد هوشمند قهوه
کافی استور را در اینستاگرام فالو کنید
4.2/5 - (5 امتیاز)

نوشته های مشابه

1 دیدگاه در “تفاوت سرد دم و آیس کافی در چیست؟

  1. شهریار پوراحمدی گفت:

    دست کسی که این مطلب راگردآوری کرده درد نکنه . یک مقاله جامع و کامل درموردطرزتهیه انواع قهوه سردوآیس کافی که مزیت مهم آن خلاصه وکوتاه بودن مطلب بود . ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *