همه چیز را درباره کلد برو (Cold Brew) بدانید
کلد برو (Cold Brew) یا قهوه سرد دم یکی از نوشیدنی های محبوب جهانی میباشد که بسیاری عاشق آن هستند. قهوه ای که با طول دم آوری بیشتر از 12 ساعت تمامی عصاره و طعم های منحصر به فرد قهوه را به آب تزریق میکند.
شما با دریافت میزان بیشتر کافئین میتوانید لذت بیشتر و طعم بهتر از قهوه خود دریافت نمایید. قهوه سرد دم یا کلد برو قهوه ای میباشد که بیش از 12 ساعت آب از آن رد میشود و یا آب درون قهوه باقی میماند و بعد با فیلتر، تفاله قهوه از آب جدا میشود.
فهرست مطالب
قهوه کلد برو چیست؟
cold brew چیست؟ یا قهوه سرد دم چیست؟ قهوه کلد برو با درجه آسیاب قهوه Coarse یا درشت پودر میشود، این قهوه بیش از 12 ساعت داخل محفظه و یا ظرفی همراه با آب مانده و یا به صورت قطره ای آب از آن خارج میشود تا بتواند تمامی عصاره قهوه را از آن خارج کند.
یکی از قهوه های محبوب در ایران میباشد و شما هر کجا که باشید میتوانید این قهوه سرد را میل کنید. این قهوه در فصل های گرم میتواند به شما لذتی بیشتر از اسپرسو را هدیه کند.
تفاوت ایس کافی و کلد برو
کلد برو کافی و یا آیس کافی (IceCoffee) از لحاظ خنکی تفاوتی باهم ندارند اما تفاوت اصلی نوشیدنی کلد برو با تمامی قهوه های سرد این است که میزان کافئین بهتر و بسته به نوع نژاد قهوه اسیدیته کمتری دارد.
آیس کافی ها معمولا یک شات اسپرسو با ترکیب شیر، طعم دهنده (سیروپ) و… میباشد. کلد برو یا کولد برو باید بیش از 12 ساعت در رونده عصارهگیری و دم آوری قرار بگیرد. این تفاوت بزرگ بین کلد برو و آیس کافی میباشد.
چگونه کلد برو درست کنیم؟
معمولا دو روش برای تهیه کلد برو وجود دارد که در ادامه با سایت کافی استور برای شما بازگو میکنیم. شما میتوانید در قسمت محصولات قهوه سایت کافی استور بهترین نژاد های قهوه را مشاهده کنید. همچنین قبل از هر چیز میتوانید محصولات پیشنهادی ما را برای تهیه یک سرددم عالی در زیر مشاهده نمایید.
طرز تهیه کلد برو با فرنچ پرس
یکی از روش های طرز تهیه قهوه کلد برو خانگی استفاده از فرنچ پرس (French Press) میباشد. شما باید قهوه آسیاب شده و یا آسیاب قهوه داشته باشید. اگر قهوه آسیاب شده تهیه میکنید از باریستا و یا فروشگاه خواهش کنید که قهوه را درشت آسیاب کند.
بعد از آن که قهوه را تهیه کردید به ازای هر 1 فنجان آب، به 1 اونس (به وزن) قهوه درشت آسیاب شده نیاز دارید. این تقریباً 1/4 فنجان دانه های کامل قهوه است که تقریباً 1/2 فنجان قهوه آسیاب شده به دست میآید (1 اونس برابر با 28 گرم است).
قهوه را داخل فرنچ پرس ریخته و حدود یک چهارم حجم فرنچ آب بریزید و اجازه دهید گاز قهوه به صورت حباب از آن خارج شود. بعد از 20 ثانیه استراحت دادن به قهوه آسیاب شده، به آن بقیه آب را اضافه کنید و بعد در فرنچ را سر جایش بگذارید.
نکته مهم: قهوه را تا آخر پمپ نکنید بلکه تا اواسط فرنچ فشار دهید. این کار باعث میشود که قهوه فضایی در زیر فرنچ داشته باشد و کامل گاز های باقی مانده و همچنین کافئین خود را به خوبی آزاد کند.
نکته مهم: حتما از آب تصفیه شده استفاده کنید که درجه سختی آن روی 70 تا 90 باشد، آب معطر و یا آب شهری استفاده نکنید زیرا به شدت بر روی طعم قهوه تاثیر گذار است. برای بهتر متوجه شدن این موضوع به مقاله تاثیرات آب در قهوه مراجعه کنید.
دستگاه مخصوص کلد برو
دستگاه های مختلفی وجود دارد که به شما کمک میکند که به صورت حرفه ای کلد برو را تهیه کنید و با کمک دم آوری قطره ای میتوانید با کیفیت بسیار بیشتر آن را تهیه کنید که هر دو دستگاه به خوبی میتوانند کافئین قهوه را از قهوه استخراج کنند.
نکته مهم: آب که برای فرنچ پرس و دستگاه مخصوص کولد برو استفاده میکنید باید حتما سرد باشد و نباید از آب جوش استفاده کنید.
حقایق جالب در مورد کلد برو
در اینجا چند نکته و حقیقت را آوردهایم که خواندن و دانستن آنها میتواند برای شما جالب و جذاب باشد.
Cold Brew میتواند قوی باشد
این موضوع به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله قهوه مورد استفاده، زمان خیساندن و رقیق شدن. کنسانتره کلد برو را به صورت مستقیم ننوشید، زیرا دارای کافئین بسیار زیاد است.
کلد برو اسیدیته کمتری دارد
اگر قهوه یا اسپرسو معمولی باعث ناراحتی معده شما میشود، نوشیدنی کلد برو ممکن است اینطور نباشد. تنها راه برای دانستن این موضوع آن است که امتحانش کنید، و اگر خودتان آن را تهیه کنید، کنترل بیشتری روی طعم و آثار آن بر معده تان خواهید داشت.
میتوانید کلد برو کافی را گرم کرده و گرم بنوشید
در واقع، این موضوع درست بوده و میتواند بسیار خوب باشد به دلیل آنکه طعم نهایی تقریباً یکسان میماند. (اما چه کاریه سردش که بهتره! 😊)
کلد برو بیشتر از دریپ کافی طول میکشد
قهوه درشت آسیاب شده بهترین کلد برو را میسازد. از آنجایی که آب سرد است، باید حدود 12 تا 18 ساعت دم آوری طول بکشد تا رنگ، طعم و کافئین قهوه وارد آب شود. فرآیند دم آوری سرد، ترکیبات تلخ کمتری را به همراه میآورد که نتیجه شیرینتر و بهتری را برای قهوه ایجاد میکند.
آسیاب قهوه در خانه ندارید؟ مشکلی نیست فقط کافی است قهوه خود را در کافی شاپ ها با استفاده از دستگاه آسیاب قهوه بزرگ آنها آسیاب کنید و صفحه آن را روی گزینه پرس درشت/فرانسه تنظیم کنید.
همچنین در صورت سفارش قهوه از کافی استور میتوانید درجه آسیاب مد نظر خود را سفارش دهید.
از هر نوع قهوه ای که دوست دارید برای تهیه کلد برو استفاده کنید
شما میتوانید با هر نژاد قهوه ای کلد برو تهیه کنید و در نظر داشته باشید که هرچه قدر ربوستا قهوه بیشتر باشد کافئین داخل کلد برو بیشتر است. (هر کلد برو کافئین ندارد مانند قهوه های اسپشیالیتی)
نسبت اولیه قهوه سرد دم
این نسبت انعطاف پذیر است. ترازو آشپزخانه را اگر دارید خیلی میتواند به شما کمک کند اما اگر نداشتید مشکلی نیست. شما در حال تهیه کنسانتره کلد برو هستید و میتوانید پس از تمام شدن آن، کنسانتره را برای تغییر طعم رقیق کنید.
- به ازای هر 1 فنجان آب، به 1 اونس (به وزن) قهوه درشت آسیاب شده نیاز دارید. این تقریباً 1/4 فنجان دانه های کامل قهوه است که تقریباً 1/2 فنجان قهوه آسیاب شده به دست میآید. اگر به سیستم متریک عادت دارید، 1 اونس برابر با 28 گرم است.
- در نهایت مقداری کنسانتره کمتر از مقدار آبی که استفاده کرده اید خواهید داشت، زیرا مقداری از آن توسط تفاله های قهوه جذب میشود. با این حال، شما قصد دارید آن را با مقدار مساوی آب رقیق کنید، بنابراین بازده نهایی خود را دو برابر خواهید کرد.
مثال ها
- بیایید قهوه سرد را در یک شیشه 1 لیتری دهان گشاد درست کنیم. در شیشه، 3 اونس قهوه درشت آسیاب شده (یعنی 3/4 فنجان دانه های قهوه کامل تبدیل به 1/2 فنجان قهوه درشت آسیاب شده) را با 3 فنجان آب ترکیب میکنید.
- پس از دم کشیدن و صاف کردن مخلوط، حدود 1/2 فنجان کنسانتره سرد دم خواهید داشت که برای 5 فنجان قهوه سرد دم کافی است. شما به اندازه کافی قهوه درست کرده اید که از دوشنبه تا جمعه برای شما دوام بیاورد!
- اگر یک شیشه 2 لیتری دارید، به سادگی مقدار ارائه شده در بالا را دو برابر کنید.
- اگر یک فرنچ پرس بسیار بزرگ دارید، میتوانید از 5 اونس قهوه (حدود 1 1/4 فنجان دانه های قهوه کامل تبدیل به 2 1/2 فنجان قهوه درشت آسیاب شده) و 5 فنجان آب استفاده کنید. در نهایت حدود 4 1/4 فنجان کنسانتره یا به اندازه 8 1/2 فنجان دم نوش سرد خواهید داشت.
زمان توصیه شده برای عصارهگیری
زمان نیز انعطاف پذیر است. کافی استور پیشنهاد میکند که شما میتوانید از 12 ساعت تا 48 ساعت قهوه را داخل آب نگه دارید تا کاملا خیس بخورد، استارباکس کولد برو خود را به مدت 20 ساعت خیس میکند، این متود کاملا انعطاف پذیر است.
اگر به طور تصادفی مدت طولانی تری (حتی بیش از 24 ساعت) طی کنید، اشکالی ندارد. ممکن است طعم کنسانتره شما کمیتلخ تر از آنچه هست باشد، همچنین ممکن است بسیار قوی باشد، شاید بخواهید آن را با مقداری آب اضافی رقیق کنید.
چگونه کلد برو خود را صاف کنیم
هنگامی که خیساندن قهوه را تمام کردید، باید تفاله قهوه را از آب خارج کنید. یک غربال ریز مشبک یا فیلتر فرنچ پرس کافی نیست (در نهایت با کنسانتره کدر و گل مانند مواجه خواهید شد). اکثر روش ها استفاده از پارچه پنیر را پیشنهاد میکنند. گزینه های دیگری نیست هستند از جمله:
- فیلترهای کاغذی نازک قهوه: از فیلترهای کاغذی “سبدی” استفاده کنید که به شکل صدف دریایی گرد هستند. اطمینان حاصل کنید که فیلتر شما از کاغذ بسیار نازک ساخته شده است، نه یک ماده ضخیم تر که برای همیشه طول میکشد تا از طریق آن فیلتر شود.
- یک دستمال قدیمی: بله، واقعاً – هر پارچه نخی کوچک، نازک، تمیز، بدون پرز و مانند یک دستمال کوکتل باشد این کار را بهتر انجام میدهد. باید به اندازهای بزرگ باشد که صافی شما را وقتی روی آن قرار میدهید بپوشاند.
برای صاف کردن، کافی است فیلتر قهوه را در یک صافی کوچک مشبک قرار دهید یا پارچه خود را روی صافی بکشید. آن را روی یک پارچ یا فنجان اندازه گیری مایع قرار دهید و کنسانتره را در آن بریزید.
سوالات متداول
به گفته فرانک هو کارشناس تغذیه از دانشگاه هاروارد تی اچ، قهوه سرد – که معمولاً یک روز کامل با خیساندن پودر قهوه در آب سرد تهیه می شود – به اندازه قهوه معمولی سالم است.
دانههای قهوه تیره-برشت بهترین کلدبرو را میسازند، زیرا طعم عمیقتری به قهوه سرد میدهند. اسیدیته کم برشتهای تیره باعث می شود بافت دهانی نرمی ایجاد شود. دانههای تک منشا ترجیح داده می شوند زیرا تفاوت های ظریف قهوه با شکوه و عظمت در کلدبرو نمایان میشوند.
ما به آن “Strength” نیز می گوییم. کلدبرو اغلب دارای تناسب 1:4 تا 1:8 است. این به معنای واقعی کلمه یک نوشیدنی قهوه غلیظ است و بسیار قوی تر – و دارای کافئین بسیار بیشتری – از همان مقدار مایع بدست آمده از طریق روش دمآوری چکه ای یا دریپ است.
کلام آخر …
کلد برو یک نوشیدنی محبوب در ایران و جهان است. محبوبیت این نوشیدنی پایه قهوه هر روز در دنیا گسترش مییابد به حدی که به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی برخی تبدیل شده است. شما عزیزان میتوانید با تهیه انواع قهوه از فروشگاه کافی استور نسبت به دم آوری و تهیه انواع کلد برو، دریپ کافی و آیس کافی اقدام نمایید.
منبع: cookieandkate.com، Simplyrecipes
والا من درست کردم خیلی هم سعی کردم جزییات رو رعایت کنم ولی مزه ته سیگاری مونده توی آب زیر سیگاری رو میده من نمیدونم چه جذابیتی داره
دارک کارامل عالیه برای کلد برو. بارها درست کردم و هدیه دادم و همه لذت بردن از طعمش😍
کلد برو عالیه 👍