نوشیدنی های سرد

کلددریپ – نوشیدنی قهوه سرد تابستانی

کلددریپ

محبوبیت قهوه کلددریپ در سالهای اخیر به سرعت در حال افزایش است. همچنین همانطور که می‌دانید بر پایه کلد دریپ نوشیدنی های متنوعی نیز به وجود آمدند که جذابیت های خاص خود را دارند. به هر حال در اینجا ما میخواهیم به این سوال پاسخ بدهیم که قهوه کلددریپ چیست، چه چیزی آن را با کلد برو متفاوت می‌کند و چگونه درست می‌شود؟

قهوه کلددریپ چیست؟

حتی اگر قبلاً نام کلددریپ را نشنیده باشید، این یک اختراع کاملاً جدید نیست. در واقع، گفته می شود که تاجران هلندی این روش را در اوایل قرن هفدهم اختراع کردند. در طول سفرهای خود در سراسر آسیا، آنها اغلب فرصت دم کردن قهوه خود را با آب داغ به صورت روزانه نداشتند.

به همین دلیل است که قهوه‌ی سرد دمی که تا به امروز با روش قطره‌ای سرد تولید می‌شود، هنوز هم گهگاهی «قهوه هلندی» نامیده می‌شود. تاجران توانستند قهوه خود را در مقادیر زیاد پیش تولید کنند و در طول سفر با خود حمل کنند.

اینگونه بود که روش کلددریپ به ژاپن راه یافت. در آنجا، ژاپنی ها هنر دم کردن قهوه با آب سرد یا یخ را اقتباس کردند و آن را در طول قرن ها به کمال رساندند. از ژاپن، برج‌های کلددریپ براق به ایالات متحده و بعداً به اروپا آمدند، جایی که طلای کافئین‌دار به زودی محبوبیت فزاینده‌ای پیدا کرد.

کلددریپ
دستگاه تهیه کلددریپ شاید در ابتدا شما را به یاد آزمایشگاه شیمی دبیرستان بیاندازد، البته دست کمی از آن هم ندارد 🙂

از آن زمان به بعد، قهوه سرد و خوشمزه، به معنای واقعی کلمه، روی لبان همه است. روش کلددریپ نیاز به تجهیزات ویژه‌ای برای تهیه دارد، اما نتیجه یک قهوه کوچک اسپرسویی با طعم غنی 45 میلی‌لیتری است که نسبت به قهوه لانگ بلک داغ، اسیدیته کمتر و کافئین‌ بیشتری نیز دارد.

به دلیل روش چکیدن قطره به صورت آهسته، طعم دانه های قهوه حفظ می شود و طعم نرم تری دارد. از این رو متوجه می‌شوید که چرا استرالیایی ها آن را بسیار دوست دارند!

درباره کلددریپ بیشتر بدانید

احتمالاً قبلاً یک برج کلددریپ را در یک کافه دیده‌اید – این برج‌ها ساختار چند لایه‌ای هستند که ممکن است به شما فلاش‌بک‌هایی به شیمی دبیرستان بدهد. در برخی از کافی شاپ ها، آنها در گوشه ای بیکار می نشینند و بیشتر برای نمایش استفاده می شوند تا برای دم کردن.

با این حال، ما فکر می‌کنیم که کلددریپ می‌تواند یک روش دم‌آوری خانگی عالی برای ماه‌های گرم‌تر باشد، و به اندازه‌ای همه‌کاره است که با کمی آزمایش مطمئناً دستوری را پیدا می‌کنید که از آن لذت می‌برید.

به دلیل طولانی بودن زمان تماس، آسیاب درشت برای کلددریپ بهترین است. مثل همیشه، توصیه می کنیم برای هر دم، آسیاب تازه را استفاده کنید اما می توانید از قهوه پیش آسیاب شده نیز استفاده نمایید.

مانند کلد برو، بسته به نتیجه دلخواه می توان از قهوه روست فیلتر (filter roast) یا قهوه اسپرسو استفاده کرد. برای نوشیدن یک نوشیدنی میوه ای روشن و مشکی، توصیه می کنیم از روست فیلتر استفاده کنید. برای داشتن نوشیدنی پررنگ‌تر و برای کسانی که شیر اضافه می‌کنند، قهوه برشته شده برای اسپرسو بهترین است!

قهوه کلددریپ ای چگونه تهیه می شود؟

قهوه کلددریپ با فرآیند عصاره گیری آهسته دم آوری می شود که به طعم دانه قهوه اجازه می دهد تا کاملاً بالغ و آزاد شود، برخلاف عصاره گیری سریع پودر قهوه با آب جوش برای یک لاته معمولی.

برای بدست آوردن یک کلددریپ خوب، آب نزدیک به نقطه انجماد یا سرد، به آرامی از پودر قهوه تازه که تا حد امکان آب را قبل از چکیده شدن در ظرف زیرین جذب می‌کند، عبور می‌دهند. این فرآیند به طور متوسط ​​12 ساعت طول می کشد، اما بسته به مقدار قهوه مورد نظر می توان آن را در سه ساعت نیز انجام داد.

کلددریپ به تجهیزات خاصی نیاز دارد – یک برج کلددریپ. این مجموعه ای با ظاهر آزمایشات علمی از سه لیوان یا قیف تشکیل شده است است که نه تنها از نظر بصری جذاب است، بلکه قهوه عالی می سازد.

کن پانا یا اسپرسو با خامه
ببینم!

اگر قهوه ساز کلددریپ و قهوه آسیاب شده مناسب این کار را در اختیار دارید، می توانید به راحتی در خانه خودتان کلددریپ درست کنید، این نوشیدنی در بسیاری از کافه های استرالیا نیز سرو می شود.

از آنجایی که تهیه قهوه کلددریپ بسیار طول می‌کشد، کافه‌هایی که آن را سرو می‌کنند اغلب خود را متعهد به مشتریان وفاداری می‌بینند که به‌طور مرتب برای تامین کافئین خود می‌آیند، به این امید که آن را نفروخته باشند!

کلد دریپ
مانند تمام نکاتی که در تهیه هر نوع از قهوه وجود دارد، نکات زیادی درباره تهیه کلد دریپ نیز وجود دارد و حتی آب مصرفی برای تهیه یخ می‌تواند کاملا بر روی طعم نهایی اثرگذار باشد.

چگونه از قهوه کلددریپ استفاده می شود؟

کلددریپ را معمولاً یا به تنهایی به صورت اکسپرسو شات (Expresso Shot) یا با کمی شیر و شیرین کننده می نوشند. در آشپزی هم میشه از آن استفاده نمود! آن را در کوکتل‌های با طعم قهوه، به عنوان یک ترکیب تابستانی روی آفوگاتو، تیرامیسو، یا در دسرهای و شیرینی های پخته شده امتحان کنید.

کلد دریپ در مقابل کلدبرو – چه تفاوتی دارد؟

کلدبرو و کلددریپ اغلب با هم اشتباه گرفته می شوند زیرا هر دو با آب سرد یا یخ تهیه می شوند اما در واقع یکسان نیستند! هر دو زمان دم کردن متفاوت، طعم های متفاوتی دارند و قهوه ای با قدرت متفاوت تولید می کنند.

کلد برو با مخلوط کردن پودر قهوه با آب سرد، اجازه دادن به آن به مدت 12 ساعت و سپس صاف کردن پودر قهوه با یک فیلتر تهیه می شود. کلدبرو مزه گلی بیشتری دارد و از نظر رنگ و طعم روشن تر است.

سپس به عنوان کنسانتره برای لاته های سرد استفاده می شود یا به تنهایی گرم و سپس نوشیده می شود (چه کاریه سردش بهتره 😊). افزودن شیر به کلدبرو بنا به تجربه اکثریت توصیه نمی شود اما به هر حال برای امتحان آن آزاد هستید.

همانطور که ما آموختیم کلددریپ فرآیندی به همین ترتیب کند است، اما پودر قهوه در آب غوطه ور نمی شود و محصول نهایی به مراتب کمتر است. طعم یک کلددریپ پرتر و غنی تر و شبیه به اسپرسو است.

هر دو برای استخراج نت های قهوه به جای گرما از زمان استفاده می کنند، بنابراین نرم تر هستند، و هر دو دارای غلظت بیشتری از کافئین هستند، اما چیزهای متفاوتی نسبت به همدیگر هستند.

برای مطالعه کامل درباره این دو نوشیدنی می‌توانید مطلب کلدبرو و کلددریپ تفاوت در چیست؟ را مطالعه کنید.

مراحل و وسایل تهیه و آماده سازی کلد دریپ

برای تهیه قهوه به روش کلددریپ، آب سرد یا یخ آب شده از طریق دریچه روی پودر درشت قهوه می چکد. سپس مایع حاصل فیلتر شده و در ظرفی جمع آوری می شود. فرآیند چکه کردن طعم ها و کافئین را استخراج می کند و به انواع مختلفی از عطرها اجازه می دهد تا آشکار شوند.

وقتی صحبت از تهیه قهوه به میان می‌آید، عصاره‌گیری به روش کلددریپ یکی از پیچیده‌ترین روش‌های دم کردن قهوه است. به طور کلی، برای این کار به یک دستگاه مخصوص به نام سرد چکان نیاز دارید. با دستورالعمل های دقیق و لوازم جانبی مناسب می توانید به راحتی قهوه کلددریپ خود را در خانه تهیه کنید.

برخلاف قهوه معمولی، قهوه کلددریپ ماندگاری بسیار طولانی تری دارد – حتی بیشتر از آنچه فکر می کنید. حداکثر ماندگاری کلددریپ اگر خودتان آن را دم کنید سه هفته است. کلددریپ تولید شده و بسته بندی شده به صورت حرفه ای حتی می تواند بیش از 6 ماه دوام بیاورد.

تاور کلد دریپ
در تصویر یک مدل از تاورهای کلد دریپ را میبینید.

وسایل مورد نیاز

از آنجایی که قهوه سرد قطره ای با روش بسیار خاصی تولید می شود، به تجهیزات مناسب قهوه سرد قطره ای نیاز خواهید داشت:

کلدبرو و کلددریپ – تفاوت در چیست؟
ببینم!

کلد دریپر / سرد چکان (Cold Dripper)

مخزن آب (Water Tank)

فیلتر قهوه (Coffee Filter)

پات یا ظرف قهوه (Coffee pot or Coffee Container)

آسیاب قهوه (Coffee Grinder)

مراحل تهیه و آماده سازی

مراحل آماده سازی نیز در زیر برای شما آورده شده است.

مرحله 1: وسایل خود را آماده کنید.

تجهیزات خود را با قرار دادن فیلترهای لازم در انتهای محفظه قهوه تنظیم کنید (فیلتر کاغذی مستطیلی برای DripLab، فیلتر توری فلزی برای Hario، فیلتر توری فلزی برای Bruer). این فیلتر مانند یک فیلتر سنتی عمل می کند و آسیاب قهوه را از عصاره نهایی دور نگه می دارد.

آسیاب قهوه رای قهوه سرد
دانه های قهوه خود را وزن و سپس آسیاب کنید.

مرحله 2: دانه های قهوه را وزن و در آسیاب قهوه آسیاب کنید.

توصیه می کنیم با نسبت تقریبی 1:8 شروع کنید. برای این دستور ما از 60 گرم قهوه برای 500 میلی لیتر کلددریپ استفاده می کنیم. 60 گرم از قهوه انتخابی خود را وزن کرده و درشت-متوسط (medium-coarse) آسیاب کنید. شما می توانید از قهوه از قبل آسیاب شده استفاده کنید، اما نتیجه بهتری را با آسیاب کردن خودتان خواهید داشت.

یخ کلد دریپ
یخ را در محفظه بالایی تاور کلد دریپ قرار دهید.

مرحله 3: فیلتر بالایی را بر روی پودر قهوه خود قرار دهید.

کمی به محفظه قهوه ضربه بزنید تا آسیاب ها یکنواخت شوند. فیلتر کاغذی بالایی (مرتبط برای همه دم‌سازها) را روی آسیاب‌های قهوه قرار دهید و به آرامی اطراف لبه بیرونی آن را فشار دهید. این یک گنبد کوچک ایجاد می کند که به پخش شدن آب در کل بستر قهوه کمک می کند. محفظه قهوه را در موقعیت خود قرار دهید.

کلددریپ پودر قهوه
پودر قهوه را در مخزن زیرین قسمت محقظه یخ قرار بدهید.

مرحله 4: محفظه آب یا یخ را پر کنید و منتظر بمانید!

500 میلی لیتر آب خود را داخل محفظه بریزید. پیشنهاد می کنیم برای کمک به استخراج از آب با دمای اتاق استفاده کنید. میزان چکه را روی 1 قطره هر 2-3 ثانیه تنظیم کنید. دم کردن باید تقریباً 6 ساعت طول بکشد. همچنین با توجه به میزان قهوه زمان عصاره گیری کلد دریپ بین 3 تا 12 ساعت متغیر خواهد بود.

عصاره گیری کلددریپ
با آب شدن یخ و عبور آن از میان پودر قهوه فرآیند عصاره گیری آغاز خواهد شد.

مرحله 5: یخ اضافه کنید یا همانطور که هست سرو کنید و لذت ببرید!

پس از اتمام دم کردن، آن را در یخچال نگهداری کنید. دم کرده حداقل دو هفته ماندگاری دارد. نوشیدنی حاصل کنسانتره خواهد بود. آن را 1:2 با آب یا شیر و مقدار زیادی یخ رقیق کنید و از نوشیدن کلد دریپ خود لذت ببرید.

توجه: پس از استفاده از پودر قهوه، نمی توانید از آنها مجددا استفاده کنید. آنها قبلاً با آب کاملا درگیر شده اند و همه چیزهای خوب از آنها استخراج شده اند. اگر برای بار دوم استفاده شود، آب از میان آن بدرستی چکه نمی‌کند، بلکه در عوض آب قهوه‌ای کم رنگ با کمی قهوه خواهید داشت. در عوض تفاله قهوه خود را برای مصارف بهینه تری استفاده کنید 😉.

قهوه با یخ
هر جور دوست داری بزن تو رگ!

محصولات سرد دم

در آخر …

کلددریپ روشی بسیار ملایم برای تهیه قهوه است. در نتیجه، این روش عطرها و روغن های قهوه را استخراج می کند و تجربه طعم جدیدی ایجاد می کند. اجتناب عمدی از گرما برای عصاره گیری، رایحه شیرین و میوه ای قهوه را برجسته می کند. علاوه بر این، به این نوشیدنی شیرینی طبیعی خود را می دهد.

بنابراین، مواد تلخ ناخواسته ای که معمولاً در اثر دم کردن قهوه با آب داغ ایجاد می شوند، از بین می روند. نتیجه یک قهوه بسیار معطر و غلیظ است. کنسانتره قهوه کلد دریپ طعم پیچیده و شدیدی دارد. می توانید آن را به تنهایی میل کنید، یا قبل از نوشیدن آن را با آب رقیق کنید یا با مایعات دیگر مخلوط نمایید.

کلددریپ یک نوشیدنی تابستانی با طراوت است و قهوه داغ نمی تواند با آن کنار بیاید. علاوه بر این، نوشیدنی با طراوت و سالمی به حساب می‌آید.

منابع: cold-drip-coffee, pedrocoffee, newideafood

4.4/5 - (7 امتیاز)

2 دیدگاه در “کلددریپ – نوشیدنی قهوه سرد تابستانی

  1. unknown گفت:

    توضیح مفید✌️👌

  2. حدیثه چوبدار گفت:

    مرسی بابت زحماتتون خیلی کامل و مفید بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *