طرز تهیه و آشنایی با قهوه عربی

طرز تهیه و آشنایی با قهوه عربی

این نوشیدنی به روش و متدی برای تهیه قهوه اشاره می کند. برای تهیه قهوه عربی "arabic coffee" حتما باید از ظرف خاصی به نام دله استفاده کنید اما اگر دله ندارید به ناچار از ایبریک یا قهوه جوش استفاده کنید. برای درست کردن قهوه عربی بر خلاف اسپرسو یا قهوه فرانسه باید به آن ادویه و طعم دهنده افزوده شود.

موارد مورد نیاز برای تهیه قهوه عربی (برای ۳ نفر):

  1. دله
  2. ۳ فنجان آب
  3. هل به صورت پودر- به مقدار لازم
  4. پودر قهوه با درجه آسیاب بسیار ریز و رست تیره - ۳ قاشق سوپ خوری سر پر
  5. پنج یا شش حبه میخک، زعفران و گلاب نیز می توانید به صورت اختیاری اضافه کنید.

درجه آسیاب قهوه برای این نوشیدنی باید بسیار ریز باشد همانند درجه آسیاب قهوه ترک، اما عده ای معتقدند که باید از درجه آسیاب درشت استفاده شود.

حالا روند تهیه قهوه عربی؟!

۱- افزودن آب به دله

درون دله سه فنجان آب بریزید و بگذارید بجوشد. زمانی که به جوش آمد دله را به مدت سی ثانیه از روی گاز بردارید تا کمی دمای آن فروکش کند.

دم کردن قهوه عربی هوووم!!!
۲- افزودن پودر قهوه

پودر قهوه تان را اضافه کنید و آن را هم بزنید و دله را روی گاز با شعله کم قرار دهید.

تهیه قهوه عربی می توانید از قهوه ای با رست روشن نیز استفاده کنید.
۳- دم آوری قهوه عربی

دله تان باید به مدت ۱۰-۱۲ دقیقه با شعله کم بر روی گاز بماند. پس از این زمان فوم روی قهوه شروع به بالا آمدن می کند. یادتان باشد قهوه نباید بجوشد زیرا در نهایت قهوه ای سوخته خواهید داشت. زمانی که قهوه نزدیک به جوشیدن شد دما را کاهش دهید.

قهوه عربی قهوه عربی
۴- افزودن هل، میخک یا موارد دیگر

اجاق تان را خاموش کنید و بگذارید دله تان به مدت یک دقیقه ساکن بماند. بعد از پایین آمدن فوم، هل را به آن اضافه کنید هم چنین میخک نیز می توانید به آن بیافزایید حالا یک بار دیگر دله تان را روی گاز قرار دهید و بگذارید تا نزدیک جوشیدن برسد.

دیگر تمام است

۵- سرو قهوه عربی

دله تان را بردارید و در فنجان بریزید و نوش جان کنید در صورت تمایل می توانید از صافی رد کنید. در ضمن بهتر است قبل از ریختن قهوه در فنجان، دله را کمی ساکن بگذارید تا پودر یا لرد قهوه ته نشین شده و در نهایت نوشیدنی صاف تری داشته باشید.

نکات تهیه قهوه عربی:

  • اضافه کردن شیر و شکر به قهوه عربی مرسوم نیست.
  • بهتر است برای این قهوه و سایر قهوه ها فنجان های تان را از پیش گرم کنید.
  • تهیه قهوه عربی با ذغال می تواند کیفیت بهتری داشته باید از آن جهت که حرارت آن به صورت یکسان و پیوسته است.
  • در هنگام خرید محصول بهتر است قهوه هایی خریداری شود که با ادویه و طعم دهنده ها ترکیب نشده باشند تا تناسب ترکیب دست خود فرد باشد.
قهوه عربی چیست شات شما حاضر است!

اگر می خواهید با دله بیشتر آشنا شوید، این مطلب را مطالعه کنید. هم چنین به آداب سرو این نوشیدنی در مطالب بعدی اشاره خواهیم کرد.
اگر مایل اید دوستان تان هم این آموزش را مطالعه کنند می توانید مطلب را با استفاده از شبکه های اجتماعی در انتهای هر مطلب، برای شان ارسال کنید.

برای مشاهده گالری تصاویر تهیه و سرو این نوشیدنی به این لینک گالری تصاویر قهوه عربی مراجعه نمایید.

 


به اشتراک بگذارید:


10 نظر در “طرز تهیه و آشنایی با قهوه عربی”

  • کامک کافی
    کامک کافی مارس 1, 2017 at 00:54

    سلام
    تقربیا میتونم بگم ۹۰ درصد مطلبی که گذاشتید غلطه چون قهوه عربی اصلا با پودر دانه قهوه درست نمیشه ۱۰۰ درصد عربها با قهوه فوری یا همون نسکافه گلد یا بعضی موقع ها با کلاسیک هم درست میکنند و حداقل زمان برای درست کردن قهوه عربی نیم ساعت و حداکثر ۱ ساعت زمان لازمه .و اینکه بدترین روش درست کردن قهوه هست که فقط تو جهان سومی ها مرسومه و تو ایران هم متاسفانه چون اطلاعات در این مورد کم هست فکر میکنیم که روش خوبیه .
    یکی از دلیل هایی که میگم روش خوبی نیست اینه که قهوه فوری یعنی با اب جوش حل بشه و مصرف بشه نه اینکه ۱ ساعت روی حرارت باشه همه میدونن که قهوه سوخته چه عوارضی داره

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام
      هر کدام از روش های تهیه قهوه بنابر ذائقه و فرهنگ مردمان آن کشور بوجود آمده. در خصوص قهوه عربی هم این گونه هستش.

      در خصوص منبع هم میتونید به وب سایت wikihow.com مراجعه کنید.

      پاسخ
    • عاطفه

      اولین باره میشنوم با قهوه فوری قهوه عربی درست میکنن این روشی که در سایت اومده صحیحه و هر قهوه ای بسته به نوع ذائقه اون منطقه است و ما جنوبیا این قهوه جز اصلی مهمانیهامون هست و هرگز با قهوه فوری درست نمیکنیم نمیدونم کامک کافی درصدش رو از کجا آورده...

      پاسخ
      • محمد

        کاملا با شما موافقم عاططفه خانم. چند صد ساله که این روش قهوه درست کردن هست . از زمانی که قهوه فوری بوجود نیامده بود. اداب تفت قهوه و اداب زیبای اسیاب کردن این قهوه گویای همین هست

        پاسخ
      • فریدون

        من هم بار ها دیدم که از قهوه فوری استفاده می کنند.
        متاسقانه بعضی قهوه فروشی ها هم قهوه فوری رو توصیه میکنند،که همون طور که دوستان اشاره کردند،کار نادرستیه.

        پاسخ
  • وحید

    سلام روشی که گفته شده تقریبا درسته اما با توجه به منطقه متفاوته اما دوستی که گفته بودن بعضیا قهوه فوری میریزن منم دیدم البته خیلی کم دیدم که کاملا اشتباه و مندراوردی و غیر اصولی . بهتره برای تهیه انواع قهوه مطالعه کنیم یا سایتهایی مثل همین سایت رو ببینیم تا روشهای صحیح رو انتخاب و نتیجه خوب و لذتبخش بدست بیاد .البته متاسفانه خیلی از قهوه فروشهای ما اطلاعاتشون ناقص و غلطه

    پاسخ
  • مجد عيلام
    مجد عيلام June 19, 2017 at 12:26

    سلام مطلب خوبی بود و تقریبأ طرز تهیه قهوه عربی با دله اینطوره و با قهوه فوری مرسوم نیست و از قدیم با این روش تهیه میشده و همانطور که فرمودید بسته به اداب و رسوم عربها به این شکل تهیه میشه من خودم بجز افزودنی ها هر روز این نوع قهوه رو درست میکنم! با تشکر

    پاسخ
  • سالار

    سلام من مادرم لبنانی و این روش که شما گذاشتید کاملا درسته فقط یه سوال برام پیش اومده که از چه نوع قهوه ای استفاده کنیم ؟؟ ترکیبی عربیکا و روبوستا ؟؟؟درصد ترکیبشون چقدر باشه؟؟؟ ممنون میشم جواب بدید

    پاسخ
    • کافی استور

      سلام، روز بخیر
      بستگی به سلیقه تون داره. برای مثال قهوه ترک در ایران بیشتر از نوع روبوستا کشور اندونزی استفاده میشه اما بعضا افرادی از ۱۰۰% عربیکا هم استفاده می کنند
      بسته به اون طعم، عطر و کافئینی که می خواهید داره، با تست کردن انواع ترکیب ها، درصد ترکیب تون رو میتونید بدست بیارید

      پاسخ
  • ندا

    قهوه عربی با هر قهوه ای قابل تهیه هست، اما چیزی ک اونو متمایز از بقیه ی قهوه ها کرده ادویه هایی هست ک بهش اضافه میشه و ابزار تهیه اش هست

    پاسخ