آشنایی با Black Bean و سایر عیوب قهوه
همه ما عاشق قهوه هستیم و دوست داریم به صورت روزانه از این محصول فوقالعاده استفاده کنیم. نباید فراموش کرد که قهوه نیز مانند سایر گیاهان ممکن است به عیوب خاصی همچون Black Bean گرفتار شود. یکی از مهمترین مواردی که تولیدکنندگان قهوه باید با آن آشنا شوند، همین عیوب خطرناک است. در این متن قصد داریم به طور کلی در مورد اثرات ناشی از چنین عیوبهای خاصی بر روی قهوه بپردازیم، بنابراین، توصیه میکنیم که شما عاشقان قهوه نیز با ما همراه شوید و اطلاعات خوبی را در این زمینه به دست بیاورید.
فهرست مطالب
Black Bean و به طور کلی سایر عیوب در قهوه به چه معنا هستند؟
وقتی از Black Bean یا عیب قهوه صحبت میکنیم، منظور ما وجود نقصهای مختلف در ساختار آن محصول است. نقصها را میتوان مواردی دانست که موجب میشوند تا قهوه به کیفیت مد نظر کاربر نرسد. این عیوب میتوانند در زمان کشت، داشت و حتی برداشت قهوه و یا در مرحله رست کردن به وجود آیند.
امروزه با استفاده از دستگاههای پیشرفته بسیاری از دانههای ناقص قهوه در همان مراحل اولیه از چرخه ارسال به سمت مشتری حذف میشوند، اما راهکار بهتر آن است که به طور کامل از ایجاد چنون عیوبی در قهوه جلوگیری شود. برخی از عیوب قهوه آنچنان پیچیده هستند که تنها پس از پایان رست شدن میتوان به آنها پی برد.
مدلهای مختلف از نقص یا عیب در قهوهها وجود دارد. این عیوب را به عیوب اولیه و ثانویه دستهبندی میکنند. عیوب اولیه مواردی به شمار میآيند که بسیار خطرناک هستند و وجود آنها میتواند به معنای خراب شدن کل محصول باشد. عیوب ثانویه نیز خطرناک خواهند بود، اما نه به اندازه عیوب اولیه!
به طور معمول انتظار میرود که در سیصد گرم نمونه از یک نوع قهوه هیچ عیب اولیهای وجود نداشته باشد و عیوب ثانویه نیز کمتر از پنج عدد باشند. بسیاری از قهوههایی که در بازار به فروش میرسند حدوداً بیست و سه مدل عیب مختلف را با هم دارند! در حالت کلی وجود پنج ایراد موجب میشود تا محصول تحت عنوان «محصول ناقص» شناخته شود.
اگر دوست دارید محصولات باکیفیت و با عطر و طعم منحصر به فرد را تجربه نمایید سری به فروشگاه کافی استور بیاندازید. تمام تلاش ما ارائه بهترین و بی نقص ترین محصول ممکن به شما عزیزان است تا از آن بیشترین لذت را ببرید. 😉
شما میتوانید خرید قهوه رو به صورت آنلاین در فروشگاه کافی استور انجام دهید.
جداول مربوط به عیوب اولیه (مانند Black Bean) و عیوب ثانویه
یکی از بهترین مواردی که به شما کمک میکند با مواردی همچون Black Bean و سایر عیوب قهوه آشنا شوید، توجه به جداول عیوب اولیه و ثانویه است. در این بخش دو جدول مختلف مربوط به عیوب اولیه و ثانویه را به شما ارائه میکنیم تا بتوانید با هر یک از این موارد آشنایی بیشتری داشته باشید.
عیوب اولیه | |
عیب اولیه | تکرار به صورت غیرقابل قبول |
Full black یا قهوه سیاه | 1 |
Full sour یا قهوه ترش | 1 |
Pod یا cherry | 1 |
Large stones | 2 |
Medium stones | 5 |
Large sticks | 2 |
Medium sticks | 5 |
عیوب ثانویه | |
عیب ثانویه | تکرار به صورت غیر قابل قبول |
Parchment | 2-3 |
Hull یا husk | 2-3 |
قهوه شکسته | 5 |
آسیب به خاطر حشرات | 2-5 |
سیاهی به مقدار کم | 2-3 |
شوری به مقدار کم | 2-3 |
Floater | 5 |
Shell | 5 |
Small stones | 1 |
Small sticks | 1 |
Water damage | 2-5 |
همانند هر محصول دیگری، وجود نقص در قهوه موجود کاهش میزان فروش آن میشود. در واقع اگر این نقصها بیش از حد عادی باشند، تولیدکنندگان بخش بسیار زیادی از درآمد خود را از دست خواهند داد. شرکتهای بزرگ خریدار قهوه تنها به سمت محصولاتی میروند که میزان نقص در آنها بسیار کم باشد. طبیعی است که آنها دوست دارند میزان رضایت مصرفکنندگان خود را بدین نحو بالا ببرند.
رایجترین عیوب قهوه
حال که به بررسی انواع عیوب قهوه و همچنین اثر کلی آنها بر میزان فروش پرداختیم، بهتر است در مورد برخی از رایجترین نواقص یا عیوب موجود در دانههای قهوه نیست صحبت کنیم. با این روش میتوانید درک بهتری از هر مورد داشته باشید.
عیب موسوم به black bean یا partial black زمانی رخ میدهد که دانههای قهوه کاملاً سیاه و چروکیده به نظر میرسند. این در حالی است که شکاف میانی آنها بسیار پهن خواهد بود. بیماریهای قارچی خاص موجب ایجاد این عیب در قهوه میشوند. علاوه بر این، ممکن است کاهش میزان آبیاری گیاه نیز منجر به این مورد شود.
تخمیر کردن گیلاسهای قهوه به شکل بیش از حد یکی دیگر از عوامل موجود برای به وجود آمدن آن به شمار میآيد. دانههای این چنینی طعم بسیار نامطبوع و رایحهای بد دارند. در واقع بوی این دانهها چیزی شبیه به بوی ماهی گندیده است. به طبع با رعایت اصول آبیاری میتوان از این مورد جلوگیری کرد.
ترش شدن دانه قهوه نیز یکی دیگر از نواقص اولیه است. در این عیب، دانهها دارای پوستی روشن به رنگ قرمز یا زرد هستند. بوی این دانهها شبیه بوی سرکه است. از جمله مواردی که منجر به ایجاد این عیب میشوند میتوان به گزینههایی همچون تأخیر در چیدن گیلاسها، تخمیر بیش از حد و یا آبیاری به وسیله آب کثیف اشاره کرد. طعم این دانهها ترش خواهد بود.
سایر عیبها
شکسته شدن دانه بر خلاف Black Bean، جزو نواقص ثانویه است. همانطور که مشخص است این عیب به معنای شکسته بودن دانههای مختلف قهوه خواهد بود. مواردی همچون استفاده از دستگاههای نامناسب در طی فرایند تخمیر و یا آسیاب میتوانند موجب ایجاد این مشکل شوند. شکسته شدن دانه موجب ایجاد روست بد خواهد شد، زیرا گرما به خوبی بین دانهها پخش نمیشود. همین امر خود منجر به ایجاد کپک میشود.
کویکرها یکی دیگر از عیبهای مربوط به قهوه هستند. این دانههای ناقص بسیار کوچک خواهند بود. استفاده از مواد تغذیهای نامناسب در زمان رشد منجر به تولید گیلاسهای کوچک و نهایتاً به وجود آمدن کویکرها میشود. طعم این دانهها به شدت خشک و کاغذی است.
حشرات نیز میتوانند موجب به وجود آمدن عیبهای مختلفی بر روی قهوه شوند. طیف وسیعی از حشرات موجب ایجاد مشکلاتی همچون تغییر طعم دانه قهوه خواهد شد. کرم توت یکی از بدترین حشرات موذی در هنگام رشد قهوه به شمار میآید که باید به شدت مراقب آن بود.
در برخی موارد نیز میتوان وجود قارچهایی را بر روی دانههای قهوه مشاهده کرد. این عیب نیز از جمله مهمترین مواردی است که باید چه در زمان رشد و چه در زمان برداشت قهوه نسبت به آن توجه کرد. وجود هاگهای مختلف بر روی قهوه نشاندهنده این عیب است. دورههای تخمیر بیش از حد طولانی و یا رطوبت بالا مهمترین عوامل ایجاد این عیب بر روی قهوه هستند. طعم قهوههای کپکی به شدت بد است.
سوالات متداول
وجود عیوب در دانه های قهوه می تواند به طور قابل توجهی بر روی طعم قهوه دم شده تأثیر بگذارد. این عیوب می توانند به اشکال مختلفی ظاهر شوند و هر کدام می توانند علامت مشخص خود را بر روی فنجان نهایی بگذارند. به عنوان مثال، دانههایی که تحت تأثیر آسیب حشرات قرار گرفته اند ممکن است طعم ترش یا کپک زده از خود نشان دهند، در حالی که آنهایی که آلوده به کپک هستند می توانند نت های خاکی یا دارویی داشته باشند. عیوب فرآوری، مانند تخمیر بیش از حد یا خشک شدن نامناسب، میتواند منجر به طعمهای بد مانند گس یا عدم شیرینی شود.
ثبات و یکنواختی کلید اصلی در برشته کاری قهوه است. نقایص برشته کردن می تواند طعم منحصر به فرد و ثابت قهوه را مختل کند که شناسایی آنها را در مرحله کنترل کیفیت پس از برشته کردن ضروری می کند. عدم یکنواختی میتواند منجر به رست بد و ایجاد طعم قابض، سوخته و دودی در قهوه شود.
سخن پایانی
بهرهگیری از روشهای مختلفی همچون استفاده از بهترین شیوههای تولید، توجه به رطوبت و مواد مغذی خاک، ارائه کودهای مناسب، ارائه آفتکشهای مناسب و… میتوانند موجب کاهش خطر وقوع عیبهایی همچون Black Bean شوند.
توصیه میشود که پس از رسیده شدن گیلاس، آن را بلافاصله چید. در واقع با چیدن به موقع قهوه میتوان از به وجود آمدن عیوب بسیاری جلوگیری کرد. در این متن سعی کردیم به بررسی مهمترین عیوب اولیه و ثانویه قهوه بپردازیم. امیدواریم به پرسشهای شما در رابطه با این عیبها پاسخ داده باشیم.
منابع: sweetmarias, perfectdailygrind, classicbeans
این قهوه های معیوب استفاده ای دارند ؟
عکس اول لوبیا سیاه هس