درباره دانه قهوه

دانه قهوه پی بی PEABERRY چیست؟

pb coffee

دانه قهوه پی بی چیست؟ یا قهوه پی بی چیست؟ شاید در مورد قهوه pb شنیده باشید و اگر می خواهید بفهمید که این جواهرات کوچک چه هستند در این مقاله با ما همراه باشید تا با قهوه پی بی بیشتر آشنا شوید.

دانه قهوه پی بی (PEABERRY) چیست و چگونه تشکیل می شود؟

در داخل یک گیلاس قهوه معمولی بدون عیب، انتظار می رود دو دانه پیدا کنید که جلوی صاف آنها به سمت داخل و پشت گرد آنها به سمت بیرون باشد. دانه های گیلاس قهوه همان چیزی است که فرآوری و رست می شود تا مصرف کنندگان از «دانه های قهوه» لذت ببرند.

تخمین زده می شود که قهوه پی بی حدود 5 تا 10 درصد از برداشت را تشکیل می دهد. آنها در نتیجه یک جهش یا نقص طبیعی در داخل گیلاس قهوه رخ می دهند، جایی که یک تخمک نمی تواند گرده افشانی کند. این باعث ایجاد فضای اضافی برای دانه در حال رشد می شود.

در این فضا، یک دانه بزرگتر و گردتر در داخل رشد می کند. این یک دان قهوه پی بی است. قهوه پی بی معمولاً در طی فرآیند پس از برداشت دسته بندی و جدا می شود. آنها یا بر اساس اندازه با استفاده از یک غربال یا در عوض، ماشین آلات به سرعت بر اساس وزن و اندازه مرتب می شوند، جدا می شوند.

pb coffee
قهوه پی بی معمولا در طول فرآیند پس از برداشت طبقه‌بندی و جدا می‌شوند. آن‌ها یا با استفاده از الک از هم جدا می‌شوند و یا با استفاده از دستگاه‌های پیچیده که به سرعت با وزن و اندازه مناسب دسته‌بندی می‌شوند. ​

آیا دانه های پی بی بهتر از دانه های معمولی است؟

از آنجایی که قهوه پی بی تنها دانه درون گیلاس قهوه است، نسبت به همتایان دو دانه خود کوچک ‌تر، گرد تر و متراکم‌ تر است. این ویژگی ها می تواند بر میزان یکنواختی برشته شدن دانه تأثیر بگذارد که می تواند بر طعم آن تأثیر بگذارد.

دوستداران پی بی و برخی از قهوه سازهای حرفه ای نیز معتقدند که از آنجایی که دانه پی بی تنها تمام مواد مغذی گیلاس قهوه را دریافت می کند نه اینکه با دانه دیگری شریک شود، می تواند کافئین بیشتری داشته باشد و طعم شیرین تری نسبت به دانه های دیگر داشته باشد.

معمولاً گفته می شود که دانه پی بی می دارای عطر، طعم و کافئین فوق العاده خلاصه همه چیز در داخل یگ فنجان قهوه به شما ارائه دهد. اما با توجه به تحقیقات بسیار محدودی که بر روی انواع دانه های قهوه انجام شده است، دقیق نمی‌توان گفت که آیا واقعا این دانه های با کیفیت تر هستند یا فقط بخاطر شرایط رشد اونها با دیگر دانه های قهوه تفاوت دارند.

تحقیقات نشان داده است که هرچقدر شیوه کشاورزی با کیفیت تر باشد، دانه و میوه با کیفیت تری خواهیم داشت. با کیفیت بودن روش کشاورزی باید در اولویت باشد و تولیدکنندگان باید هدفشان این باشد که کل فرآیند تولید را منسجم کنند تا از این کیفیت اطمینان حاصل کنند.

pb coffee
سمت چپ قهوه پی بی و سمت راست قهوه معمولی هست. همونطور که مشاهده می کنید سایز قهوه پی بی کوچکتر از قهوه معمولی است.

چه چیزی قهوه پی بی را منحصر به فرد می کند؟

هیچ چیز خاصی به جز کمیاب بودن  این دان قهوه پی بی وجود ندارد. البته در این روزها انقدر تولید قهوه در سراسر جهان زیاد و گسترده شده که 5 درصد از آن ها مقدار زیادی می شود و البته یافتن این دانه ها باعث می شود که قیمت و ارزش این دانه ها بالا برود.

بسیاری از افرادی که قهوه پی بی هند را مصرف می کنند و به آن علاقه دارند دیگر نمی توانند طعم و عطر قهوه دیگری را تحمل کنند. اگر براتون سوال شده که آیا این قهوه را امتحان کنم یا خیر، پیشنهاد ما به شما این است که اگر طرفدار سرسخت قهوه هستنید حتما آن را امتحان کنید چون ارزش یک بار امتحان کردن را دارد.

یکی از دلایلی که باعث می‌شود قهوه ‌های پی بی طعم بهتری داشته باشند این است که شکل گردتر آن‌ها به آن‌ها اجازه می‌ دهد تا به طور یکنواخت ‌تر برشته شوند و گرما را بهتر جذب کنند و در نتیجه طعم بهتری خواهند داشت.

قهوه پی بی کجا رشد می کند؟

دانه‌های قهوه پی بی که از مناطق خاصی مانند تانزانیا، کنیا، کونا، جامائیکا و برزیل می‌آیند، بسیار معروف هستند. با این حال، آنها را می توان در هر منطقه ای که دانه های قهوه معمولی در آن کشت می شود، یافت.

دانه قهوه پی بی
تخمین زده می‌ شود که قهوه پی بی حدود ۵ تا ۱۰ درصد از محصول را تشکیل می‌دهد.

رست کردن قهوه پی بی

چه کیفیت دانه قهوه خوب باشد چه بد باشد برای به دست آوردن بهترین نتیجه باید دانه های قهوه، رست خوب با روش مناسبی داشته باشند و به درستی رست شده باشند. چند نکته مهم درباره رست قهوه پی بی وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.

آشنایی با گیاه قهوه
ببینم!

نکته مهم اول این است که دانه های قهوه پی بی باید از دانه های معمولی جدا شوند، معمولا این کار را بعد از فرآیند برداشت انجام می دهند. به دلیل تفاوت در اندازه و چگالی آنها با دانه های معمولی، گرما به طور متفاوتی در سراسر دان منتقل می شود.

این منجر به اختلاف در نحوه رست شدن و سرعت رست کردن می شود. رست کردن قهوه پی بی یکی از مهم ترین قدم ها برای تعیین طعم قهوه است. همانطور که گفتیم رست کردن قهوه پی بی دشوار تر از قهوه معمولی است. معمولا توصیه می شود با توجه به شکل گرد پی بی از دستگاه درام استفاده شود.

تحقیقات نشان می دهد قهوه پی بی می‌ تواند «کرک اول نسبتاً زودتر و کمتری داشته باشد (گاهی اوقات حتی غیرقابل توجه) »، که همین مورد باعث می شود که هنگام رست توجه بیشتری به این دانه ها شود. قهوه پی بی با کیفیت بالا وجود دارد.

با این حال، این نتیجه چیزی فراتر از جهش آن خواهد بود. قهوه به خاطر جایی که از آن می آید، حمل و نقل و مراقبت در طول سفر آن خاص است، نه صرفاً به دلیل شهرت آن.

Peaberry roast
مهم است که به این نکته توجه داشته باشید که قبل از برشت کردن، قهوه پی بی باید از دانه های معمولی جدا شوند.

تفاوت قهوه معمولی و قهوه پی بی

طعم قهوه پی بی با قهوه معمولی متفاوت است چون شکل ظاهری آن با قهوه عادی متفاوت هست. معمولا قهوه پی بی اسیدی تر از قهوه معمولی است. وزن قهوه پی بی از قهوه معمولی سبک تر است.

  • دانه های قهوه پی بی کوچک تر و گرد تر هستند.
  • کافئین قهوه پی بی بیشتر از قهوه معمولی است.
  • رست دانه پی بی، حرفه ای تر و سخت تر از دانه معمولی است.

گفته می شود با توجه به شرایط خوبی که دانه های قهوه pb در آن ها رشد میکنند باعث می شود که دانه های قهوه باکیفیت تر شوند و قهوه با کیفیت تری هم ارائه بدهند. همانطور که کیفیت یک قهوه معمولی به کشت، روش رست، ارتفاع، کنترل کیفیت و البته دم کردن آن بستگی دارد، دانه های قهوه پی بی هند هم مانند آن هستند.

PB Tanzania
قهوه پی بی تانزانیا دارای اسیدیته بالا و طعم شکلانی است.

انواع قهوه پی بی

در ادامه به معرفی قهوه پی بی مخصوص هر کشور می پردازیمو طعم و محل کشت آن ها را بررسی میکنیم.

قهوه پی بی هند

یکی از معروفترین پی بی های شناخته شده در ایران ربوستای هند پی بی است که همگان به اختصار پی بی می شناسند که در ترکیبات هم بسیار استفاده می شود و از کافئیین بالا و طعم خوبی هم برخوردار است

مشخصات طعم:

اسیدیته پایین

شکلات

کارامل

برای تهیه و لذت بردن از طعم قهوه پی بی می‌توانید به صفحه مربوط به محصول آن که در زیر قرار دارد سر بزنید. پس از تهیه و نوشیدن آن حتما نظرات خود را با ما درمیان بگذارید.

خرید قهوه پی بی
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه پی بی تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۱۹۵,۰۰۰

 

قهوه پی بی تانزانیا

تانزانیا خانه کوه کلیمانجارو، یک آتشفشان خاموش است که بلندترین قله موجود در آفریقا است. برای رسیدن به قله باید بر 19341 فوت (5895 متر) را طی کنید. ترکیب خاک آتشفشانی و آب و هوای آفریقا ، زمینه ایده آلی را برای رشد گیلاس قهوه ایجاد می کنند که برخی از آن ها تبدیل به پی بی می شوند.

مشخصات طعم:

  • مدیوم لایت
  • اسیدیته بالا
  • شکلات
  • توت سیاه
  • مرکبات
  • نت های بویایی گل
kona peaberry
قهوه پی بی کونا دارای اسیدیته کم و طعم میوه ای است.

قهوه پی بی کونا

دانه های نادر قهوه پی بی کونا از جزیره بزرگ هاوایی می آیند. آتشفشان های موجود در کونا، درختان قهوه را از باد محافظت می کنند و شرایط آب و هوایی ایده آلی را برای کشت گیلاس قهوه ایجاد می کنند. قهوه  پی بی کونا به عنوان گل سر سبد قهوه ها در نظر گرفته می شود زیرا نسبت به بقیه قهوه ها کمیاب تر است.

مشخصات طعم:

  • اسیدیته کم
  • میوه ای
  • آجیل
  • ادویه
دانه قهوه پی بی
قهوه پی بی اتیوپی دارای اسیدیته کم و طعم شکلانی و لیمو است.

قهوه پی بی اتیوپی

در واقع قهوه اتیوپی شهرت جهانی دارد. منطقه یرگاشفه به خاطر قهوه پی بی خود شناخته شده است، اما از نظر فنی می تواند در هر جایی که قهوه در اتیوپی کشت می شود رشد کند. قهوه پی بی اتیوپی دارای مقدار اسیدیته پایین است. طعم های گیلاس، آلو و شکلات، همراه با لیمو، ترنج و یاس به طور  کلی در فنجان قهوه ای که مینوشید مشهود است.

مشخصات طعم:

  • اسیدیته کم
  • گیلاس
  • آلو
  • شکلات
  • لیمو
  • ترنج و یاس
دانه قهوه پی بی
قهوه پی بی کنیا دارای اسیدیته بالا و طعم توت سیاه است.

قهوه پی بی کنیا

با وجود سابقه تیره تولید گیلاس قهوه، کنیا در حال حاضر برخی از با ارزش ترین قهوه های جهان را تولید می کند. قهوه پی بی کنیا نیز از این قاعده مستثنی نیست. از نظر جغرافیایی، کوه کلیمانجارو درست در آن سوی مرز کنیا و تانزانیا قرار دارد. بنابراین، کنیا نیز مانند تانزانیا از شگفتی های خاک آتشفشانی بهره می برد. پی بی کنیا درای نت‌های میوه‌ای مانند توت سیاه و توت فرنگی است. طعم مرکبات لیمو نیز قابل در این قهوه قابل تشخیص است.

می دانید قهوه عربیکا چیست؟
ببینم!

مشخصات طعم:

  • اسیدیته بالا
  • توت سیاه
  • توت فرنگی
  • لیمو
دانه قهوه پی بی
قهوه پی بی سوماترا دارای اسیدیته کم و طعم تند و خاکی است.

قهوه پی بی سوماترا

پی بی سوماترا در جزیره سوماترا، اندونزی رشد می کند. خاک آتشفشانی حاصل خیز و بارندگی سالانه قابل توجه دارد که طعم منحصر به فردی را برای هر گیلاس قهوه تولید میکند. دانه های قهوه پی بی سوماترا دارای اسیدیته پایینی است. طعم های این قهوه اغلب به عنوان خاکی شناخته می شوند. طعم هایی مانند میخک، دارچین، شکلات و شکر قهوه ای کاراملی شده کاملا در این قهوه به چشم می آید.

مشخصات طعم:

  • اسیدیته کم
  • خاکی
  • تند
  • شکلاتی
  • شکر کاراملی شده
Thai pea berry
قهوه پی بی تایلند دارای اسیدیته کم و طعم شکلانی است.

قهوه پی بی تایلند

از ویژگی‌های قهوه تایلندی این است که در ارتفاع 4900 فوتی (1493 متری) از سطح دریا رشد می کند. این دانه ها طعم گیلاس، رنگ شکلاتی دارند. اگرچه مردم وقتی به قهوه فکر می کنند هرگز اسم تایلند به ذهنشان نمی رسد اما کسانی که قهوه پی بی را چشیده اند ار طرفداران سر سخت آن شده اند.

مشخصات طعم:

  • اسیدیته کم
  • گیلاس
  • شکلات
Vietnamese peaberry
قهوه پی بی ویتنام دارای اسیدیته کم و طعم آجیل و شکلاتی است.

قهوه پی بی ویتنام

رشد گیلاس قهوه در ارتفاعات مرکزی ویتنام نسبتاً چشمگیر است. اگر چه قهوه جزو میوه های بومی ویتنام نیست، اما به بخشی از فرهنگ اصلی ویتنامی تبدیل شده است. برخلاف بسیاری از نقاط جهان که مردم همیشه برای خوردن قهوه عجله دارند، ویتنامی ها از قهوه به صورت اجتماعی لذت می برند و اغلب ساعت ها در کافه ها می نشینند.

هر دانه قهوه در داخل گیلاس خود در آفتاب خشک می شود که شیرینی طبیعی در این قهوه روبوستا ایجاد می کند که به عنوان یکی از پرکافنئین ترین قهوه ها شناخته می شود.

مشخصات طعم:

  • اسیدیته کم
  • غنی
  • آجیل
  • شکلات
Blue Mountain
می‌توان گفت قهوه پی بی کوه آبی دارای اسیدیته متوسط و طعم شکلانی کره ای است.

قهوه پی بی کوه آبی

قهوه پی بی کوه آبی جامائیکا به دلیل طعم دار بودن و متعادل بودن آن معروف است. در واقع، قهوه پی بی کوهع آبی، یکی از معروف ترین قهوه های جهان است. همچنین این قهوه نسبت به دیگر قهوه ها بسیا رگان قیمت تر هم هست.

قهوه پی بی کوه آبی که در آفتاب روی صفحات بتنی خشک شده است، اسیدیته متوسطی دارد. طعم پوست پرتقال و شکلات از ویژگی های این قهوه شگفت انگیز هستند.

مشخصات طعم:

  • اسیدیته متوسط
  • پوست پرتقال
  • شکلات
  • کره ای
Brazil peaberry
قهوه پی بی برزیل دارای اسیدیته کم و طعم شکلات و فندوق است.

قهوه پی بی برزیل

دانه‌های قهوه پی بی برزیل، طعمی غنی و لطیف با رنگ‌ های آجیلی ایجاد می‌کند.

مشخصات طعم:

  • اسیدیته کم
  • شکلات
  • فندوق
  • تمشک
Costa Rica
قهوه پی بی کاستاریکا دارای اسیدیته کم و طعم عسل و لیمو است.

قهوه پی بی کاستاریکا

در واقع قهوه پی بی کاستاریکا یکی از با ارزش ترین قهوه های جهان به حساب می آید. این گیلاس قهوه افسانه ای که در ارتفاع 5200 فوتی (1584 متری) از سطح دریا رشد می کند، دانه ای با طعم عسل، لیمو، زردآلو، بادام و شکر قهوه ای تولید می کند.

مشخصات طعم:

  • سبک
  • اسیدیته کم
  • عسل
  • لیمو
  • بادام
  • شکر قهوه ای
دانه قهوه پی بی
قهوه پی بی تانزانیا دارای اسیدیته کم و طعم شکلان و دارچین است.

قهوه پی بی کلمبیا

مستقیماً از مثلث قهوه کلمبیا، این گیلاس قهوه پی بی به دست می دهد که اسیدیته آن متعادل است. طعم شکلات، دارچین و گردو در این قهوه کام شما را زنده می کند.

مشخصات طعم:

  • سبک
  • اسیدیته کم
  • شکلات
  • دارچین
  • گردو
دانه قهوه پی بی
قهوه پی بی گواتمالا دارای اسیدیته متوسط و طعم توت فرنگی است.

قهوه پی بی گواتمالا

خاک آتشفشانی غنی مشخصه منطقه آنتیگوا در گواتمالا است، این خاک شرایط ایده آلی را برای کشت گیلاس قهوه برای کشاورزان فراهم می کند.

قهوه پی بی گواتمالا، سطح اسیدی متوسطی دارد. طعم های آبدار توت فرنگی، همراه با نت های لطیف دود و ادویه، باعث شهرت بسیار زیاد قهوه گواتمالا شده است.

مشخصات طعم:

  • اسیدیته متوسط
  • توت فرنگی آبدار
  • تند
  • دودی
pb coffee
بسیاری از تستر های قهوه ادعا می کنند که این نوع قهوه از قهوه های معمولی، شیرین تر، سبک تر و طعم دار تر هستند. با این حال این ویژگی ها برتری ویژه ای به قهوه پی بی نخواهد داد

کلام آخر

قهوه پی بی در نتیجه یک جهش یا نقص طبیعی در داخل گیلاس قهوه رخ می دهند، جایی که یک تخمک نمی تواند گرده افشانی کند. این باعث ایجاد فضای اضافی برای دانه در حال رشد می شود. در این فضا، یک دانه بزرگتر و گردتر در داخل رشد می کند.

این یک دانه قهوه پی بی است. معمولا از آنجایی که قهوه پی بی تنها دانه درون گیلاس قهوه است، نسبت به همتایان دو دانه خود کوچک ‌تر، گرد تر و متراکم‌ تر است. این ویژگی ها می تواند بر میزان یکنواختی برشته شدن دانه تأثیر بگذارد.

برخی از قهوه سازهای حرفه ای نیز معتقدند که از آنجایی که دانه پی بی تنها تمام مواد مغذی گیلاس قهوه را دریافت می کند نه اینکه با دانه دیگری شریک شود، می تواند کافئین بیشتری داشته باشد و طعم شیرین تری نسبت به دانه های دیگر داشته باشد.

در این مقاله با قهوه پی بی  آشنا شدیم و رست آن و همچنین طعم قهوه مربوط به هر منطقه مانند تانتزانیا، کنیا، ویتنام و … را بررسی کردیم. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.ممنون که تا به انتها این مقاله همراه ما بودید، شما می‌توانید سوالات، نظرات و پیشنهادات خودتون رو با ما به اشتراک گذاشته و امتیاز کافی کلاب نیز دریافت نمایید.

منابع: perfectdailygrind coffeeness

4.2/5 - (5 امتیاز)

4 دیدگاه در “دانه قهوه پی بی PEABERRY چیست؟

  1. حامد کلهری گفت:

    خیلی جالب بود . من فک میکردم پی بی فقط هند داره

  2. میلاد گفت:

    این نوع از دانه در دسته عربیکا ها قرار میگیره یا اینکه هم تو ربوستا هست هم تو عربیکا؟

    1. کافی دان گفت:

      هم عربیکا و هم ربوستا میتونه باشه

  3. مرضیه توحیدیان گفت:

    خیلی جالب بود نمیدونستم که پی بی انقد تنوع داره.
    مسلما نمیشه مقایسه کرد کیفیت رو چون هرکسی عطر و طعم خاص خودش رو میپسنده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *