انواع نوشیدنی های گرم و سرد کافی شاپ و تفاوت آنها با یکدیگر

برای اینکه منو و تفاوت انواع نوشیدنی های کافی شاپها را بهتر بشناسید خوب است ابتدا با انواع نوشیدنی های کافی شاپ آشنا شوید. سپس نوشیدنی های دیگر که مشتقاتی از این ها هستند و یادگیری آنها ساده تر است را بشناسید. در این مطلب آموزش کوتاهی برای آشنایی خواهید دید در صورتی که میخواهید بیشتر با آن نوشیدنی و ابزار تهیهاش آشنا شوید به لینک آن که به رنگ قرمز است مراجعه نمایید. ما در این محتوا با اسم نوشیدنی های کافی شاپ آشنا میشویم.
فهرست مطالب
انواع نوشیدنی های کافی شاپ
تفاوت نوشیدنیهای کافیشاپی معمولاً به نوع دانه قهوه، روش تهیه، نسبت ترکیب شیر، کف شیر، آب یا یخ و طعمدهندههایی مثل شکر، شکلات یا شربت بستگی دارد. در ادامه انواع نوشیدنی های کافی شاپ را به شما عزیزان معرفی کردهایم تا بهراحتی متوجه تفاوت میان آنها شوید. پس در ادامه با ما همراه باشید.
اسپرسو
یک شات قهوه اسپرسو حجمی حدود ۲۵-۳۰ میلی لیتر دارد که به آن سینگل اسپرسو single espresso یا یک شات اسپرسو گفته میشود. اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که در این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام میشود، البته این نکته را بدانید که اصطلاحا نوشیدنی خروجی از موکاپات، را نیز اسپرسو میگویند، اما در اصل نوشیدنی که از دستگاه اسپرسو ساز گرفته میشود اسپرسو نام دارد.
در میان تنوع نوشیدنیهای کافیشاپی، پودر هات چاکلت گزینهای محبوب برای کسانیست که طعمی شیرین و بدون کافئین رو ترجیح میدن.

دابل اسپرسو یا دوپیو
دبل اسپرسو double espresso یا دوپیو doppio نامهای دیگر اسپرسو دوبل هستند. عدهای از قهوه نوشان حرفهای که همیشه تمایل به نوشیدن اسپرسو دارند ممکن است به این نوع از مشتقات اسپرسو روی بیاورند. چون یک اسپرسو تک شات یا اسپرسو سینگل، جواب گوی آنها نیست، آنها نیازمندند که از یک قهوهای با حجم بیشتر استفاده کنند. شما کدام را دوست دارید؟

ریسترتو
ریسترتو یا اسپرسو ریسترتو گزینهای دیگر برای حرفهایها: کلمه ریسترتو Ristretto، کوتاه شده یا محدود شده معنی میشود. اما ریسترتو چیست؟ همان اسپرسو است اما با زمان عصاره گیری کوتاهتر و غلظتی بیشتر، یک شات سینگل اسپرسو حدود ۲۵ تا ۳۰ میلی لیتر حجم دارد اما یک ریسترتو حجمی برابر ۱۵ تا ۲۰ میلی لیتر دارد.
شما میتوانید قیمت قهوه روبوستا از کافی استور را بررسی کرده و بهترین گزینه را برای خرید انتخاب کنید.

دابل ریسترتو
یکی دیگر از فرزندان اسپرسو! دابل ریسترتو را میتوان دو شات کوتاه شده یا محدود شده معنی کرد. یک ریسترتو دوبل از دو شات ریسترتو تشکیل شده است. دابل ریسترتو double ristretto را میتوان همان دابل اسپرسو نام گذاشت اما با زمان عصارهگیری کمتر! به این معنی که حجم آب کمتری نسبت به دابل اسپرسو از پودر قهوه میگذرانیم. حجم ریسترتو دوبل حدود ۴۰-۳۰ میلی لیتر است که در مقایسه با اسپرسو دوبل (۶۰- ۵۰ میلی لیتر) از آن کمتر است.

آمریکانو
غلظت اسپرسوی خود را کاهش دهید تا به آمریکانو Americano برسید!!! ترکیبی از اسپرسو و آب داغ. البته ابتدا اسپرسو را در فنجان ریخته و سپس آب داغ به آن اضافه کنید. آب داغ را معمولا بین ۳۰ تا ۴۷۰ میلی لیتر به اسپرسو تک یا دابل اسپرسو اضافه میکنند.

لانگ بلک
لانگ بلک یکی دیگر از فرزندان اسپرسو، “شاید هم داداش آمریکانو!” است. نوشیدنی که دوستداران آن بیشتر در نیوزیلند و استرالیاست، که از همنشینی اسپرسو با آب داغ تهیه میشود. “لابد میخواهید بپرسید آمریکانو چی پس؟ با لانگ بلک بیشتر آشنا شوید.

لانگو
رقیق، ملایم اما تلخ، از ویژگیهای اسپرسو لانگو است، در زبان ایتالیایی لانگو Lungo را میتوان کشیده و طولانی معنی کرد. برای تهیه اسپرسو لانگو، دوست و یار همیشگی حتما باید حضور داشته باشد، بله اسپرسو! اما این بار کمی بیشتر با اسپرسو کار داریم! لانگو حجمی حدود ۹۰ تا ۱۲۰ میلی لیتر دارد برای تهیه لانگو باید آب بیشتری را از اسپرسو عبور دهیم. زمان شات گیری حدود ۱ دقیقه است! با طرز تهیه لانگو در اینجا آشنا شوید آشنا شوید.

کاپوچینو
این نوشیدنی ایتالیایی اصیل کاپوچینو cappuccino نام گروهی از کاتولیکهاست. مردم ایتالیا ظاهر این نوشیدنی را مشابه راهبان کاپوچین میپندارند و میگویند این نوشیدنی بههمین دلیل، کاپوچینو نام گرفته است. کاپوچینو چندین حالت مختلف دارد که از ترکیب شیر، کف شیر و اسپرسو تهیه میشود.

لاته آرت یا لاته
لاته، لاته آرت Latte Art، لته، کافه لاته Cafe Latte نوشیدنیای بسیار پر طرفدار بر پایه اسپرسو است که با ظاهری زیبا، امروزه در کافهها و میان مردم طرفداران زیادی پیدا کرده است. لاته آرت مانند اسم خود، تلفیلی از هنر، قهوه و شیر است. این ترکیب، اولین بار توسط لوییچی لویی اختراع شد و امروزه مسابقات در سطح جهانی برای تهیه این نوشیدنی برگزار میشود.

کورتادو
کورتادو cartado ترکیب جذاب دیگری از شیر و اسپرسو که در زبان اسپانیایی به معنی بریده شده است، در کشور پرتغال Pingo یا Garoto در فرانسه با نام noisette شناخته میشود پس اگر با نامهای دیگر آن مواجه شدید خونسردی خود را حفظ کنید. حتما میپرسید “این بار دیگه چجوری میخواد شیر و اسپرسو ترکیب شه؟” برای دریافت پاسخ این سوال مطلب طرز تهیه کورتادو را مشاهده نمایید.

لاته ماکیاتو
لاته ماکیاتو Latte macchiato یک نوشیدنی ایتالیایی که در زبان ایتالیایی لاته به معنی شیر و ماکیاتو، خال خال، علامت گذاری شده یا نشانه دار معنی میشود که اشاره دارد به شیری که با اسپرسو لکه دار شده است. اسپرسو این بار در یک نوشیدنی با تقسیم رنگ بسیار زیبا جلب توجه میکند.

آفوگاتو
این نوشیدنی ایتالیایی در این کشور غرق شده ترجمه میشود. آفوگاتو affogato یا اصطلاحا قهوه بستنی، دسری است که از یک یا دو شات اسپرسو داغ با بستنی ترجیحا وانیلی تهیه میشود. البته عدهای از قهوه دمی نیز استفاده میکنند که چندان مرسوم نیست. در دسته بندیها، آفوگاتو با اینکه نوشیدنی چندان داغی نیست اما جزو نوشیدنیهای گرم کافی شاپ محسوب میشود.

قهوه موکا
قهوه موکا نوشیدنیای است که عمده ترکیبات آن شکلات و اسپرسو است! البته ممکن است قهوه موکا caffè mocha را با دانههای قهوه موکا که در یمن کشت میشود اشتباه بگیرید. شهر موکا در یمن یکی از قدیمیترین شهرهای مرتبط با داستان پیدایش قهوه است. در حال حاضر در شهر موکای یمن قهوه موکا کشت میشود که به آن موکای عربی گفته میشود. و البته نوشیدنی موکاچینو mocaccino که از ابتکارات آمریکایی است بی ربط به آن نیست. طعم شکلات با قهوه! قهوه موکا یکی از گونههای کافه لاته است که ترکیبی شکلاتی دارد.

کن پانا
با خامه ترجمه جالب کن پانا con panna به ایتالیایی است. نوشیدنی خوش ظاهری که دوست داران خاص خودش را دارد. این نوشیدنی از دست آوردهای دیگر اسپرسو است به این معنی که پایه اصلی این نوشیدنی، همچون لاته آرت، کاپوچینو، آفوگاتو و … اسپرسو است. در ایران این نوشیدنی کم کم در اکثر کافهها رواج یافته است البته غیر از کافهها، در خانهها نیز تهیه میشود. به کافه کن پانا در ایالات متحده، café Vienne و در فرانسه و انگلیس café Viennois میگویند.

قهوه ترک
قهوه ترک Turkish coffee نوعی قهوه نیست در واقع یکی از روشها و متدهای تهیه قهوه است. به روشهای دیگری مانند اسپرسو، قهوه فرانسه و … میتوان اشاره کرد. البته قهوه ترک را بهعنوان قهوه ارمنی هم میشناسند.

قهوه فرانسه
قهوه فرانسه، قهوهای ملایم که برای تهیه آن حتما باید از فرنچ پرس استفاده شود. طرز تهیه قهوه فرانسه با فرنچ پرس بسیار کار سادهای است، محصول نهایی، قهوهای غلیظ همراه با روغن قهوه است. این روغن به دلیل استفاده نکردن از فیلترهای کاغذی در فرنچ پرس، از بین نمیرود.

بلک کافی
همانطور که از اسم آن پیداست حتما تیرهتر از دوستانش است! قهوهای که با دستگاه قهوه ساز تهیه شده باشد و میزان برشتگی دانههای قهوه استفاده شده در این نوشیدنی تیره میباشد. بلک کافی یک فنجان قهوه تیره برشته شده است که با دستگاه قهوه ساز تهیه شود. همین!

فلت وایت (Flat White)
فلت وایت یکی از نوشیدنیهای محبوب استرالیایی-نیوزلندی است که از ترکیب اسپرسو و شیر بخار داده شده با بافتی لطیف و میکروفوم تشکیل میشود. این نوشیدنی شبیه لاته است، اما حجم کمتری دارد و نسبت قهوه به شیر در آن بالاتر است، در نتیجه طعمی قویتر و بافتی غلیظتر دارد. فلت وایت بهویژه برای کسانی مناسب است که بهدنبال تجربهای قویتر از قهوه، همراه با لطافت و کرم موجود در شیر هستند، اما تمایل به نوشیدنیای با فوم ضخیم ندارند.
آیس کافی (Iced Coffee)
آیس کافی یک نوشیدنی خنک و انرژیبخش است که از قهوه دمشده سرد یا قهوه داغی که روی یخ ریخته میشود تهیه میگردد. بسته به سلیقه، میتوان آن را با شیر، خامه، شربتهای طعمدار یا بستنی ترکیب کرد. این نوشیدنی، بهویژه در فصول گرم سال، جایگزینی عالی برای قهوه داغ است و تنوع بالایی در طرز تهیه دارد. آیس کافی نهتنها طعمی دلپذیر دارد، بلکه ظاهری جذاب و سرو آسانی نیز دارد.

کافه کن لچه (Café con Leche)
کافه کن لچه نوشیدنیای سنتی در فرهنگ اسپانیایی و لاتین است که از ترکیب قهوه اسپرسو و شیر داغ با نسبتهای تقریباً برابر تهیه میشود. این نوشیدنی شباهتهایی به لاته دارد، اما با طعمی سادهتر و ساختاری بدون فوم شیر سرو میشود. کافه کن لچه بهطور معمول در وعده صبحانه یا اوایل روز مصرف میشود و بهخاطر تعادل مناسب بین شدت قهوه و لطافت شیر، در میان دوستداران قهوه سبک جایگاه خاصی دارد.
فراپه (Frappe)
فراپه یک نوشیدنی قهوهی سرد و کفدار است که منشا آن به یونان بازمیگردد. این نوشیدنی معمولاً با قهوه فوری، آب، شکر و یخ تهیه میشود و با استفاده از شیکر یا بلندر به ترکیبی کفدار و خنک تبدیل میشود. فراپه برخلاف آیس کافی، بافتی کفدار و طعمی منحصربهفرد دارد و اغلب با شیر یا خامه نیز ترکیب میشود. فراپه بهدلیل راحتی در تهیه و ظاهر جذاب، گزینهای محبوب در تابستان و کافههای مدیترانهای است.

لانگ بلک (Long Black)
لانگ بلک نوشیدنیای قوی و ساده است که ریشه در استرالیا و نیوزلند دارد. این قهوه با ریختن دو شات اسپرسو یا ریسترتو روی آب داغ تهیه میشود. بر خلاف امریکانو که آب به اسپرسو اضافه میشود، در لانگ بلک اسپرسو روی آب ریخته میشود تا کرما (لایهی کرمی روی قهوه) حفظ شود. نتیجه، نوشیدنیای است با طعمی قویتر و بافتی نرمتر که مناسب افرادی است که طعم قهوه را خالص و بدون شیر ترجیح میدهند.
در نهایت کدام قهوهها برای ذائقه و شرایط شما مناسب هستند؟
با توجه به تنوع بالای نوشیدنیهای قهوه، انتخاب گزینه مناسب کاملاً به ذائقه فرد، هدف از نوشیدن قهوه و حتی شرایط فیزیکی یا زمانی بستگی دارد. برای افرادی که بهدنبال طعمی قوی، خالص و انرژی فوری هستند، نوشیدنیهایی مانند اسپرسو، دوپیو (دابل اسپرسو)، ریسترتو و بلک کافی مناسباند. این نوشیدنیها فاقد شیر هستند و طعم ناب دانه قهوه را نمایان میکنند. در این میان، ریسترتو و دابل ریسترتو برای کسانی پیشنهاد میشود که طعمی غلیظتر و عصارهایتر از اسپرسو میخواهند، در حالیکه لانگ بلک و آمریکانو برای افرادی مناسب است که طعم قهوه قوی را دوست دارند اما نوشیدنی با حجم بیشتر و رقیقتر میپسندند.

در مقابل، افرادی که طعم ملایمتر، شیرینتر و ترکیبی از قهوه و شیر را ترجیح میدهند، میتوانند از گزینههایی مانند لاته، فلت وایت، کاپوچینو، لاته ماکیاتو و کافه کن لچه لذت ببرند. برای کسانی که تجربه بصری نیز برایشان اهمیت دارد، لاته آرت با طراحیهای جذاب روی سطح نوشیدنی انتخاب مناسبی است. اگر به دنبال گزینهای متعادلتر میان اسپرسو و شیر هستید، کورتادو پیشنهاد میشود که هم قدرت اسپرسو را دارد و هم لطافت شیر را. همچنین، برای عاشقان طعمهای خاص و شکلاتی، موکاچینو یا قهوه موکا با ترکیب شکلات و اسپرسو انتخابی دلچسب است. اگر علاقهمند به طعم سنتی و بافت دانهای هستید، قهوه ترک میتواند تجربهای اصیل و فرهنگی به شما ارائه دهد، در حالی که قهوه فرانسه برای کسانی مناسب است که طعم ملایم و حجیم قهوه را دوست دارند.
برای روزهای گرم یا سبک زندگی پرتحرک، نوشیدنیهایی مانند آیس کافی، فراپه و آفوگاتو مناسبتر هستند. آیس کافی و فراپه گزینههایی خنک، انرژیزا و تنوعپذیرند که میتوان آنها را با شیر، بستنی یا طعمدهندههای متنوع ترکیب کرد. همچنین، کن پانا با ترکیب اسپرسو و خامه فرمگرفته، برای کسانی که به طعمهای خامهای و قهوه قوی علاقه دارند، تجربهای منحصربهفرد است. در نهایت، انتخاب نوشیدنی قهوه کاملاً وابسته به سبک زندگی، میزان تحمل کافئین، علاقه به طعم شیر یا شکلات، و حتی زمان مصرف (صبح، ظهر، شب) خواهد بود.
سخن پایانی
آشنايى با منوى نوشيدنى هاى كافه با مطالعه اين مقاله بسيار راحت تراست.؛ زيرا در اين مطلب ما انواع نوشيدنى هاى معروف كافىشاپ را به همراه توضيحات مختصرى معرفى كرديم، هر كدام از اين نوشيدنى هاى كافه طرز تهيه متفاوتى دارند ولى اكثر آنها از دسته نوشیدنی های گرم كافى شاپ محسوب می شوند.
سوالات متداول
تفاوت اصلی بین نوشیدنیهای گرم و سرد کافیشاپی چیست؟
نوشیدنیهای گرم مانند اسپرسو، لاته و کاپوچینو با آب داغ یا شیر بخار دادهشده تهیه میشوند، در حالی که نوشیدنیهای سرد مثل آیس لاته یا آیس موکا با یخ، شیر سرد یا قهوه خنکشده سرو میشوند.
کدام نوشیدنیها پایه اسپرسو دارند؟
لاته، کاپوچینو، آمریکانو، ماکیاتو، موکا، آیس لاته و آیس موکا همگی از اسپرسو به عنوان پایه استفاده میکنند.
چه نوشیدنیهایی بدون کافئین هستند؟
چای گیاهی، هات چاکلت، یا قهوه دیکاف گزینههای بدون کافئین در منوی کافیشاپها هستند.
کدام نوشیدنیها برای تابستان مناسبتر هستند؟
نوشیدنیهای سرد مانند آیس لاته، آیس آمریکانو، آیس موکا یا حتی چای سرد (آیس تی) گزینههای محبوب تابستانیاند.
چگونه میتوان نوشیدنی مناسب ذائقه خود را انتخاب کرد؟
اگر طعم تلخ و غلیظ میپسندید، اسپرسو یا آمریکانو را انتخاب کنید. برای طعمی ملایمتر، لاته یا کاپوچینو مناسباند. اگر طعم شیرین دوست دارید، موکا یا هات چاکلت بهترین انتخاباند. برای روزهای گرم، نسخههای آیس همان نوشیدنیها را امتحان کنید.
