۱۰ راز جالب درباره کف قهوه؛ رازهای کف قهوه
یک فنجان قهوه کف دار نسبت به یک فنجان قهوه بدون کف، بسیار شیکتر و لذیذتر است. برخی چنین تصور میکنند که کف روی قهوه را فقط با دستگاه میتوان تولید کرد. اما لازم است بدانید حتی بدون نیاز به دستگاه اسپرسوساز گران قیمت یا کفساز شیر نیز میتوانید یک کف کافهای در خانه تهیه کنید. امروز قصد داریم علاوه بر معرفی یک روش برای تهیه قهوه کف دار در خانه، رازهای کف قهوه را به شما بگوییم. این روش نه تنها در هزینه شما صرفه جویی میکند، بلکه فوق العاده سریع است و نیازی به تجهیزات فانتزی ندارد. تنها چیزی که نیاز دارید یک بطری پمپی و کرم قهوه (کافی کرم) است.
بطری پمپی یک راه ساده، اما موثر برای تهیه کف قهوه است که به تلاش کمی نیاز دارد. یک بطری پمپی تمیز (مثلا یک جا صابونی که هیچ اثری از صابون مایع در آن نیست)، میتواند به یک ابزار درست کردن کف قهوه تبدیل شود. عمل پمپاژ با ایجاد حبابهای کوچک هوا شبیه دستگاه چوب بخار یک باریستا، کف ایجاد میکند.
رازهای کف قهوه: چرا قهوه کف دار پرطرفدار است؟
علاقه مندان به قهوه میدانند که بافت به اندازه طعم مهم است. بافت خامهای و مطبوع قهوه کف دار، تجربه بهتری از نوشیدن قهوه ایجاد کرده و یک فنجان قهوه معمولی را به یک نوشیدنی فوقالعاده تبدیل میکند. کف روی قهوه، طعم بهتری به این نوشیدنی میدهد. با بطری پمپ، میتوانید بدون صرف هزینه برای خرید دستگاه کفساز شیر یا اسپرسوساز حرفهای، به این بافت مجلل دست پیدا کنید.

طرز تهیه قهوه کف دار در خانه
برای ایجاد کف قهوه با بطری پمپی به یک بطری پمپی تمیز و خالی نیاز دارید. برای این منظور میتوانید از یک جای صابون مایع قدیمی که کاملا شسته و تمیز شده است استفاده کنید. از طرفی میتوانید یک بطری پمپی جدید مخصوص این کار خریداری نمایید.
علاوه بر بطری پمپی بایستی مقداری کرم قهوه داشته باشید. شما میتوانید این کرم را از فروشگاههای بزرگ تهیه کرده یا به صورت اینترنتی سفارش دهید. کرم قهوه با طعمهای مختلفی در بازار موجود است. حتی کرم شیرین نشده یا بدون شکر هم داریم. ماده مهم بعدی برای تهیه کف قهوه کف دار، یک فنجان قهوه داغ است.
یکی از رازهای کف قهوه، اضافه کردن هوا به کرم قهوه است. پس مقداری کرم قهوه در بطری پمپی بریزید. اکنون چند بار پمپ بطری را فشار دهید. شما باید این کار را حدود 20 تا 30 ثانیه انجام دهید تا کفی غنی ایجاد کنید. هرچه بیشتر پمپاژ کنید، کرم شما بیشتر کف میکند. به خاطر داشته باشید که کرم قهوه که درست مانند خامه است با کف کردن منبسط میشود، بنابراین بطری را فقط تا نیمه پر کنید تا جا برای کف کردن داشته باشد.
سپس قوام کف را بررسی کنید. پس از پمپاژ، درب آن را بردارید و کرم را بررسی کنید. باید بافتی کف آلود و هوادار با حبابهای ریز داشته باشد. اگر میخواهید بیشتر کف کند، کمی بیشتر عمل پمپاژ را انجام دهید.
اکنون کرم کف کرده را روی قهوه داغ خود بریزید و از آن لذت ببرید. میتوانید کف را با قهوه مخلوط کنید تا بافت خامهای داشته باشد یا میتوانید کف را مانند لاته روی قهوه نگه دارید.
نکاتی برای دریافت بهترین نتیجه
خامه را کمی گرم کنید: اگرچه این مرحله اختیاری است، اما کمی گرم کردن خامه قهوه قبل از کف کردن میتواند بافت آن را بهبود بخشد و کف پایدارتری ایجاد کند. میتوانید خامه را به مدت 10-15 ثانیه در مایکروویو گرم کنید، فقط حواستان باشد نباید به جوش آید.
از خامههای غلیظ استفاده کنید: هر چه خامه غلیظتر باشد، بهتر کف میکند. کرمهایی که محتوای چربی بالاتری دارند، فوم غنیتری تولید میکنند.
برای تهیه قهوه کف دار خلاقیت به خرج دهید
برای ایجاد انواع نوشیدنی قهوه میتوانید خامهها و طعم دهندههای مختلف را آزمایش کنید. داشتن قهوه طعمدار یکی دیگر از رازهای کف قهوه است. در اینجا چند ماده برای اضافه کردن به قهوه پیشنهاد داده میشود:
لاته وانیلی: از خامه با طعم وانیل استفاده کنید. آن را روی یک شات اسپرسو بریزید تا یک لاته وانیلی خوشمزه و به سبک کافهای داشته باشید.
کاپوچینو دارچینی: قبل از کف کردن، یک پیمانه دارچین را به خامه خود اضافه کنید و آن را روی یک قهوه قوی بریزید. ادویه دارچین به زیبایی با کرم کف کرده ترکیب میشود.
موکای خانگی: قبل از اینکه کف روی قهوه را آماده کنید، کمی پودر کاکائو را به کرم قهوه اضافه کنید. کف خامهای شکلاتی، تجربه نوشیدن قهوه شما را بهبود میبخشد.
قهوه کارامل: مقداری شربت کارامل را به قهوه خود اضافه کنید، سپس روی آن را با خامه کف کرده بپوشانید. این نوشیدنی مانند یک ماکیاتو کاراملی است که به جای کافی شاپ در خانه تهیه شده است.

تهیه کف قهوه با همزن برقی
اگر از کرم قهوه پودری استفاده میکنید آن را به فنجان قهوه خود اضافه کنید. از پر کردن بیش از حد لیوان با محلول قهوه و کرم پودری خودداری کنید، زیرا بعد از کف کردن حجم آن زیاد میشود. اگر از خامه مایع استفاده میکنید، میتوانید قبل از افزودن به قهوه، آن را جداگانه به کف تبدیل کنید.
در هر دو حالت میتوانید با استفاده از همزن برقی، کف ایجاد کنید. همزن را در مخلوط قهوه و کرم یا در کرم مایع قرار دهید و تا جایی که حجم آن زیاد میشود عمل هم زدن را ادامه دهید. در نهایت میتوانید یک قهوه کف دار خوشمزه داشته باشید.
انتخاب خامه به جای شیر برای تهیه قهوه کف دار
یکی دیگر از رازهای کف قهوه استفاده از خامه است. خامه از شیر غلیظتر است، روغن و چربی بیشتر و کربوهیدرات کمتری دارد. چربی خامه با چربی موجود در قهوه ترکیب میشود و نوشیدنی نرمتر و غلیظتری ایجاد میکند. علاوه بر این، برخی از انواع خامههای لبنی، مانند خامه فرم گرفته، اصلاً حاوی کربوهیدرات نیستند. این مورد خامه را به گزینهای ایده آل برای تهیه قهوه کف دار تبدیل میکند؛ مخصوصا برای کسانی که به دنبال طعمی صاف و بدون قند یا کربوهیدرات هستند. اگرچه خامه لبنی بسیار چربتر از شیر است، اما برای افرادی که به دنبال قهوه غنی و بدون قند هستند، یک گزینه عالی است.
افزودن شیر کف دار به قهوه راهی عالی برای افزایش طعم آن و ایجاد بافتی ابریشمی و صاف است. به همین خاطر برخی از کافیشاپها، شیر کف کرده را به فنجان قهوه اضافه میکنند تا حس داشتن یک نوشیدنی لوکس را ایجاد نمایند. اما شما میتوانید در خانه از خامه به جای شیر استفاده کنید. زیرا کف کردن خامه بدون دستگاههای مخصوص امکان پذیر است.

رازهای کف قهوه: چه نوع خامههایی را میتوانید به کف تبدیل کنید؟
برای تهیه قهوه کف دار میتوانید از خامه فرم گرفته استفاده کنید. با اینکه میتوان خامه را در خانه و بدون دستگاه کف کرد اما استفاده از دستگاه نیز پیشنهاد بدی نیست هر چند خرید دستگاه هزینهبردار است.
در کل، بسیاری از خامههای قهوه که از فروشگاه خریداری میشوند حاوی شکر و روغنهایی هستند که هنگام بخارپز کردن با چوب قهوهساز دستگاه اسپرسوساز، عملکرد خوبی ندارند. برای داشتن بهترین نتیجه، پیشنهاد میشود خامه یا شیر واقعی بخرید و سپس دستگاه آن را به کف تبدیل کنید.
خامه لبنی را میتوان به همان روشی که شیر برای لاته بخارپز میشود، بخارپز کرد. در ادامه رازهای کف قهوه لازم است بدانید برای قهوه معمولی یا شاتهای اسپرسو، خامههای سنگین را نیز میتوان برای مدت کوتاهی بخارپز کرد تا طعمی لذیذ برای قهوه شما ایجاد کند.
اگر میخواهید حس لوکس بودن را به یک فنجان قهوه ساده اضافه کنید، استفاده از کف بر روی آن، یک راه عالی است. به علاوه، کف این امکان را به شما میدهد که نوشیدنیهای درجه یک به سبک کافی شاپ را در خانه برای خود، دوستان و خانواده درست کنید!

نکاتی درباره قهوه کف دار
اگر از چوب بخار بر روی دستگاه اسپرسوساز استفاده میکنید، بهتر است یک پارچ فلزی دسته دار با دهانه آبریز انتخاب کنید. برای بسیاری از افراد، دهانه بخار پز در دستگاه اسپرسوساز بهترین ابزار برای کف کردن یا بخارپز کردن خامه یا شیر است. گاهی اوقات به این دهانه بخار، عصای بخار نیز میگویند. هدف از این عصا دمیدن بخار داغ در شیر یا خامه است تا مایع کفدار غلیظ و مجللی ایجاد شود. باریستاها در کافی شاپها از چوبهای بخارپز برای گرم کردن شیر و تهیه کرم کف کرده استفاده میکنند.
با این حال، میتوانید یک ابزار برقی برای درست کردن کف نیز خریداری کنید. حتی میتوان از مخلوط کن یا میکسر نیز استفاده کرد. همچنین اگر نمیتوانید ابزارهای دیگری تهیه کنید اما قهوهای غنی میخواهید، میتوانید از یک بطری پمپی یا شیشه خالی برای تکان دادن خامه استفاده کنید. کافی است حدود نصف فنجان خامه گرم را به ظرف اضافه کنید و آن را به شدت به مدت حداقل 30 ثانیه تکان دهید تا کرم با هوای فراوان ترکیب شود. ترکیب با هوا مهمترین مورد از رازهای کف قهوه است.
منابع:







