ابزار های تهیه قهوه

پیکوپرسو، کوچکترین اسپرسوسازی که می‌تواند شما را غافلگیر کند.

پیکوپرسوی واکاکو یک اسپرسوساز دستی بسیار کوچک ساخت شرکت هنگ کنگی واکاکوست. این شرکت سابقه‌ی طولانی در ساخت اسپرسوسازهای کوچک و قابل حمل دارد اما پیکوپرسو، محصول سال 2021، یکی از جدیدترین و در عین حال کوچک‌ترین اسپرسوسازهای این شرکت، حقیقتا از لحاظ طراحی، کیفیت و کارایی یک سر و گردن از سایر اسپرسوسازهای خانگی این شرکت بالاتر است.

پیکوپرسو که در کف دست جا می‌شود قادر است به شما دابل اسپرسوی غلیظ و بافت دار، خامه‌ای و بسیار باکیفیتی بدهد که با بسیاری از اسپرسوسازهای خوب خانگی برابری می‌کند. در این مقاله، به طور مفصل به این وسیله‌ی جالب و کاربردی می‌پردازیم.

پیکوپرسو
پیکوپرسو که در کف دست جا می‌شود قادر است برای شما دابل اسپرسوی غلیظ و بافت دار، خامه‌ای و بسیار باکیفیتی تهیه کند.

اجزای پیکوپرسو

پیکوپرسو قطعات و اکسسوری‌های بسیار مفیدی دارد که وقتی در باکس را باز کنید بعضی از این قطعات را می‌بینید و برخی دیگر درون خود دستگاه پیکوپرسو هستند.

اول جعبه‌ی محافظ EVA را داریم که پوسته‌‌ی بیرونی آن سخت و محکم و درون آن نرم است و زیپ محکم و قوی‌ای هم دارد. این جعبه محافظ خصوصا برای وقت‌هایی که می‌خواهید پیکوپرسو را بیرون ببرید و با آن قهوه درست کنید خیلی به درد می‌خورد. افزون بر این، درون باکس، قیف اندازه‌گیری برای سبد فیلتر و تمپر وجود دارد.

دسته تمپر پیکوپرسو برخلاف تمپر نانوپرسو که پلاستیکی بود، از جنس استیل مقاوم است و بهبود قابل توجهی برای پیکوپرسوی واکاکو به شمار می‌آید. در نهایت هم WDT tool را داریم که ابزاری سوزنی شکل است و برای جدا و یکدست کردن دانه‌های قهوه به کار می‌رود.

شاید تصور کنید که تمام قطعات پیکوپرسو همین‌ها باشند اما اگر قسمت بالایی دستگاه را باز کنید، آنجا یک براش برای تمیز کردن دستگاه پیدا می‌کنید. به علاوه، بیس دستگاه نیز باز می‌شود و اگر داخل آن را نگاه کنید سبد، پورتافیلتر نیکد 52 میلی‌متری و شاور اسکرین با درز متصل لاستیکی را می‌بینید. در انتها، در بدنه کناری دستگاه نیز پیستون دستی را مشاهده خواهید کرد.

تمامی این قطعات و عناصر مفید هستند و کارایی خاص خود را دارند. مثلا، حلقه قیف باعث می‌شود که دانه‌های قهوه را آسانتر و بدون شلوغ کاری درون سبد فیلتر ریخته شود. تمپر کمک می‌کند که بافت قهوه یکدست شود. ابزار WDT برای جدا کردن ذرات بهم چسبیده‎ قهوه و یکنواخت کردن دانه‌های قهوه بسیار کارآمد است.

سبد نیز برای جای دادن میزان کافی قهوه‌ی آسیاب شده‌ی اسپرسو برای استخراج یک دابل شات اسپرسوی استاندارد است. در نهایت نیز براش ابزار بسیار مفیدی برای پاک کردن ذرات باقیمانده‌ی قهوه درون دستگاه پیکوپرسو است.

قطعات پیکوپرسو
اجزا و قطعات پیکوپرسو

کیفیت طراحی و ساخت

اولین ویژگی‌ای که در مورد پیکو پرسو نظر ما را به خود جلب می‌کند سایز بسیار کوچک آن است. این دستگاه به طور خیره‌کننده‌ای کامپکت (Compact) و جمع و جور است. به طوری که بدنه استوانه‌ای شکل و شبیه به فلاسک آن به راحتی در کف دست جا می‌گیرد.

وقتی که پیکو پرسو را در دست می‌گیرید احساس می‌کنید که با وسیله‌ای کوچک ولی محکم و بادوام طرف هستید. خصوصا اگر آن را با مدل‌های قدیمی‌تر واکاکو مثل نانوپرسو مقایسه کنید. علاوه بر این، دیزاین شیک مشکی و مدرن این دستگاه نیز از دیگر جذابیت‌های این دستگاه کوچک است. طراحی این دستگاه برنده‌ی جایزه‌ی Red Dot Design Award در سال 2022 شده است.

جعبه این دستگاه از جنس TPV، نوعی لاستیک فشرده و مقاوم است اما سبد فیلتر (filter basket)، شفت پیستون (piston shaft) و شاور اسکرین (shower screen) این دستگاه از جنس استیل ضد زنگ هستند. افزون بر این، پورتافیلتر آن از جنس آلومینیوم و تمامی چسب‌های آن سیلیکونی است. تنها شمار اندکی از قطعات این دستگاه مانند در، از جنس پلاستیک است. کیفیت ساخت این دستگاه حقیقتا قابل توجه و بی‌نقص می‌باشد.

معرفی و بررسی کامل نانوپرسو (Nanopresso)
ببینم!

ارتفاع این دستگاه 15 سانتی‌متر است و وزن آن چیزی حدود 350 گرم و فقط کمی از نانوپرسو سنگین‌تر است. به عبارت دیگر، این دستگاه طوری ساخته شده که سبک و قابل حمل باشد و قطعا مانند اسپرسوسازهای سنگین خانگی فضای زیادی را در آشپزخانه‌ی شما اشغال نمی‌کند و بسیار جمع و جور است.

اسپرسو و پیکوپرسو
اسپرسوی پیکوپرسو می‌تواند پایه‌‌ی خوبی برای نوشیدنی‌های ترکیبی قهوه و شیر مانند لته، کاپوچینو یا فلت وایت باشد.

کیفیت اسپرسو

کیفیت شات‌های اسپرسوی پیکو پرسو به طرز غافلگیرکننده‌ای بسیار خوب است. به دلیل داشتن ظرفیت و دوز استاندارد دابل شات اسپرسو، سبد قهوه‌ی استاندارد و فشار دم‌آوری کافی، وضوح طعمی و تراکم فوق‌العاده‌ای دارد.

کف روی اسپرسو غلیظ و غنی از بافت و دقیقا همان چیزی است که از یک اسپرسوساز باکیفیت انتظار دارید. آرومای اسپرسوی پیکوپرسو تأثیرگذار و بافت آن کرم دار با ویسکوزیته‌ی مناسب است. در نهایت، می‌توان گفت اسپرسوی پیکوپرسو بسیار خوش طعم است و می‌تواند پایه‌‌ی خوبی برای نوشیدنی‌های ترکیبی قهوه و شیر مانند لته، کاپوچینو یا فلت وایت باشد.

شاید تنها ایراد این اسپرسو دمای آن باشد. حتی با گرم کردن و آماده کردن پیکوپرسو قبل از استخراج و دم‌آوری اسپرسو، دمای اسپرسوی خروجی مانند ماشین اسپرسو قطعا نخواهد بود. با این حال، اگر به دنبال یک اسپرسوی خیلی گرم نیستید، غیر از مسئله دما، سایر ویژگی‌های کیفی اسپرسو اصلا تحت تأثیر قرار نمی‌گیرند.

البته کیفیت اسپرسوی پیکوپرسو به پای دستگاه‌های اسپرسوساز حرفه‌ای در کافه‌ها نمی‌رسد اما می‌توان به جرأت گفت که کیفیت آن به خوبی دستگاه‌های اسپرسوساز خانگی زیر 500 دلار است.

اگر به دنبال قهوه برای مینی‌پرسو، نانوپرسو یا پیکوپرسو خود هستید، به محصولات زیر نگاهی اندازید. این محصولات طبق نظرات سایر مشتریان و تجربه ما برای شما دستچین شده‌اند.

 

چگونه از پیکوپرسو استفاده کنیم؟

استفاده از پیکوپرسو کار چندان دشواری نیست و صرفا چند مرحله است که باید طبق آن جلو بروید.

مرحله اول: دستگاه را گرم کنید.

این مرحله اختیاری است اما از آنجایی که دستگاه قبل از دم کردن اسپرسو گرم نمی‌شود، بهتر است که خودتان محفظه دم آوری قهوه را از قبل کمی گرم کنید. برای این کار کافیست که در پیکوپرسو را باز کنید، داخل محفظه دم‌آوری را با آب جوش پر کنید. سپس در آن را ببندید و دستگاه را کنار بگذارید تا کمی گرم شود.

مرحله دوم: دانه‌های قهوه خود را آسیاب کنید.

دانه‌های قهوه‌ی خود را به صورت ذرات بسیار ریز مناسب اسپرسو آسیاب کنید.

مرحله سوم: دانه‌های قهوه را به طور همسان پخش و تمپ (فشرده) کنید.

پورتافیلتر را بردارید و قیف مغناطیسی را درون سبد قرار دهید. سپس دانه‌های قهوه آسیاب شده‌ی خود را اضافه کرده و با استفاده از WDT tool آنها را به طور یکدست پخش کنید. بعد از آن، تمپر را روی قیف فشار دهید و دانه‌های قهوه را فشرده کنید. از آنجایی که این دستگاه تمپر اختصاصی خودش را دارد، به طور کامل روی سطح قیف قرار می‌گیرد. همچنین، دانه‌های قهوه را به طور همسان و یکدست تمپ و فشرده می‌کند.

طرز استفاده از پیکوپرسو
پیکوپرسو بسیار کوچک، کارآمد و جمع و جور است.

مرحله چهار: واحد دم آوری را سر هم کنید.

قیف و تمپر را بردارید و صفحه را به دستگاه اتصال دهید. سپس آب جوشی که با آن دستگاه را گرم کرده بودید را پمپ کرده و از مخزن آب خارج کنید. پورتافیلتر را سر جای خودش قرار دهید. می‌توانید مستقیما از پورتافیلتر نیکد استفاده کنید تا فرآیند استخراج اسپرسو را بهتر مشاهده کنید یا پورتافیلتر هد را برای جلوگیری از ریختن اسپرسو مورد استفاده قرار دهید.

مرحله پنج: مخزن آب را پر کنید.

آب جوش خود را در مخزن آب بریزید و در آن را ببندید. آن را پچرخانید تا پیستون را آزاد کنید.

راهنمای جامع خرید اسپرسوساز و انواع آن
ببینم!

مرحله شش: شروع به پمپ زدن کنید.

با سرعتی معادل یک پمپ در ثانیه شروع به پمپ زدن کنید. پس از تقریبا 8-12 پمپ، کم کم قهوه اسپرسو شروع به ظاهر شدن می‌کند. سپس 10 ثانیه پمپ زدن را متوقف کنید و اجازه دهید قهوه فرآیند پیش از عصاره‌گیری (pre-infusion) را طی کند.

در این مرحله، شما می‌توانید متوجه شوید که آیا سایز آسیاب قهوه شما صحیح است یا نه. اگر نیاز به پمپ‌های بیشتری دارید تا قهوه شروع به استخراج شدن بکند به این معناست که سایز آسیاب شما زیادی ریز است.

برعکس، اگر با تعداد پمپ‌های کمتری قهوه استخراج می‌شود سایز آسیاب شما زیادی درشت است. به خاطر داشته باشید که به طور طبیعی کمی مقاومت (اما نه زیاد) در پمپ کردن وجود دارد. با توجه به تعداد پمپ لازم و مقاومت هنگام پمپ کردن، سایز آسیاب خود را تنظیم کنید.

پس از پیش عصاره‌گیری، با سرعت ثابتی تا آنجا پمپ بزنید که اسپرسو درون لیوان بریزد و هنگامی که حجم اسپرسوی درون لیوان به حجم معمول دابل شات اسپرسو رسید پمپ زدن را متوقف کنید (18 گرم قهوه اسپرسو به شما 36 گرم دابل شات اسپرسو می‌دهد).

سوالات متداول

چه مقدار پودر آسیاب شده قهوه در پیکوپرسو جای می‌گیرد؟

سبد قهوه این اسپرسوساز کوچک قادر است 16-20 گرم قهوه با درجه آسیاب بسیار ریز و استاندارد برای دبل شات اسپرسو را در خود جای دهد که برای اسپرسوساز دستی قابل حمل رقم بسیار شگفت‌انگیزی است. شاید به سختی بتوان اسپرسوساز دستی‌ای مشابه پیکوپرسو پیدا کرد که چنین ظرفیتی داشته باشد.

تفاوت نانوپرسو و مینی پرسو و پیکوپرسو واکاکو

هنگام انتخاب بین Nanopresso، Picopresso و Minipresso، مهم است که ترجیحات شخصی خود را برای تهیه قهوه و موقعیت هایی که در آن از دستگاه استفاده می کنید در نظر بگیرید. اگر ترجیح می دهید کنترل کامل روی اسپرسوی خود داشته باشید، پیکوپرسو انتخاب ایده آلی است. برای دوستداران اسپرسو همیشه در حال حرکت که قهوه آسیاب شده را ترجیح می دهند، نانوپرسو یک انتخاب عالی است. آن دست از افرادی که به دنبال حداکثر راحتی و سرعت هستند، مینی پرسو انتخاب مناسبی خواهد بود.

برایداشتن یک فنجان اسپرسو ایده‌آل در دسترس داشتن قهوه خوب شرط اول و مهم‌ترین عامل است. محصولات اسپرسو زیر می‌توانند بهترین انتخاب برای دوستداران قهوه باشند. هر کدام را که امتحان کردید، نظر خود را با ما در میان بگذارید. 😉

 

سخن نهایی درباره پیکوپرسو

پیکوپرسو دستگاه کوچک، کارآمد و جمع و جوری است که قادر است برای شما اسپرسوی باکیفیت و خوش طعم تهیه کند. طراحی پمپ هوشمندانه‌ی این دستگاه سبب می‌شود که پیکوپرسو یک اسپرسوساز سوپرکامپکت و سبک وزن و در عین حال بادوام برای هر گونه سفر و ماجراجویی محسوب شود.

بنابراین اگر هم اهل سفر هستید و هم عاشق قهوه و نمی‌توانید بدون قهوه سر کنید یا حتی اگر به سادگی فضای آشپزخانه‌ی کوچکی در دست دارید و دنبال یک اسپرسوساز جمع و جور اما در عین حال باکیفیت و کارآمد می‌گردید، حتما پیکوپرسو را امتحان کنید.

نقاط قوت پیکوپرسو

  • اسپرسوی باکیفیت
  • قیمت مناسب نسبت به کارایی
  • کوچک و قابل حمل
  • همراه با تمام اکسسوری‌های موردنیاز فروخته می‌شود.

نقاط ضعف پیکوپرسو

  • نیاز به یک دستگاه آسیاب خوب و کمی دانش دارد تا بتوان از آن یک اسپرسوی باکیفیت استخراج کرد.
  • بدنه‌ی آن هنگام دم کردن اسپرسو کمی داغ شده و نگه‌داشتنش در دست مشکل می‌شود.
  • مکانیزم پمپ کردن آن می‌تواند کمی خسته‌کننده باشد.

منابع: Brew Coffee at Home, HomeGrounds, CoffeeChronicler

پیشنهاد هوشمندانه قهوه
5/5 - (1 امتیاز)

1 دیدگاه در “پیکوپرسو، کوچکترین اسپرسوسازی که می‌تواند شما را غافلگیر کند.

  1. محمد صادق یعقوبی راد گفت:

    سلام از کجا باید تهیه کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *