شاید برایتان جالب باشد که بدانید قهوه و کاکائو از آن دست محصولاتی هستند که بیشترین فراوردهها و ترکیبات را به دنیا ارائه کردهاند. بیش از 600 ترکیب خوشمزه با کاکائو و بیش از 1000 ترکیب با قهوه در جهان وجود دارد که در وعدههای مختلف غذایی مورد استفاده هستند.
نکته جالبتر اینکه بسیاری از ما گمان میکنیم میان این دو ماده تفاوتی وجود ندارد؛ اما اینگونه نیست. با ما همراه باشید تا شباهت و فرق کاکائو با قهوه را بررسی کنیم.
خرید قهوه از فروشگاه کافی استور.
فهرست مطالب
مختصری در مورد قهوه
اجازه دهید بحث را با مروری کوتاه در مورد هر کدام از این مواد مغذی شروع کنیم. با پیگیری این هدف متوجه میشوید که قهوه از دانههای میوه قهوه به دست میآید که نوعی گیلاس است. پس از چیدن، میوه قهوه برای حذف لایه بیرونی مورد فرآوری قرار میگیرد و دانه داخلی آن خشک و برشته میشود. این کار باعث تولید دانه قهوهای تکمیل شده و محصولی میشود که همه ما با آن آشنا هستیم.
برای درک بهتر شباهت و فرق کاکائو با قهوه، بد نیست بدانید که دانههای قهوه بسته به منطقهای که در آن رشد میکنند، طعمهای مختلفی دارند. برخی از محبوبترین انواع قهوه در اتیوپی، کلمبیا و برزیل تهیه و تولید میشوند.
همچنین دانههای قهوه حاوی کافئین هستند که مسئول اثرات انرژی بخشی در بدن بوده و لذت نوشیدن آن را دو چندان میکند. در واقع، یک فنجان قهوه میتواند تا 200 میلیگرم کافئین داشته باشد که آن را به یکی از غنیترین مواد غذایی کافئیندار تبدیل کند.
کافئین موجود در این ماده میتواند فواید زیادی نیز برای سلامتی داشته باشد. این مزیتها شامل موارد زیر میشوند:
- بهبود عملکرد شناختی
- افزایش هوشیاری
- کاهش خطر ابتلا به انواع بیماری
مختصری در مورد کاکائو | شباهت و فرق کاکائو با قهوه
در مقابل، دانه کاکائو از میوه کاکائو به دست میآیند که از گونه پنیرکیان (Malvaceae) محسوب میشود. میوه کاکائو را چیده و سپس تخمیر میکنند تا لایه بیرونی آن جدا شود. دانههای داخلی میوه خشک و بو داده میشود تا آنچه که ما به عنوان دانه کاکائو میشناسیم، تولید شود.
در این مورد نیز طعم دانههای کاکائو بسته به منطقهای که در آن رشد میکنند، مختلف است. برخی از محبوبترین گونههای آن عبارتند از: کاکائو آفریقایی، پرو و ونزوئلا. محققان با بررسی بیشتر شباهت و فرق کاکائو با قهوه متوجه شدهاند که میوه کاکائو مملو از تئوبرومین است.
در آزمایشهای بالینی انسانی مشخص شده که میتواند به طور مثبت بر چندین نشانگر سلامت تأثیر بگذارد. از جمله:
- • فشار خون را کاهش میدهد
- • مینای دندان را تقویت میکند
- • به عنوان یک محرک ملایم عمل میکند
- • ممکن است سطح کلسترول HDL را افزایش دهد
- • دارای خواص ضد التهابی بالقوه است
آیا به دنبال خرید پودر کاکائو درجه یک هستید؟ آیا از طعم ناخوشایند کاکائوهای بیکیفیت رنج میبرید؟ محصولات زیر را امتحان کنید و از آنها لذت ببرید. فراموش نکنید که نظرات خود را با ما درمیان بگذارید.
تئوبرومین در مقایسه با کافئین قهوه چگونه عمل میکند؟
در حالی که آنها هر دو این مواد نوعی محرک برای بدن هستند، تئوبرومین ماهیت ملایمتری نسبت به کافئین در قهوه داشته و اثر محرک کمتری دارد. اگرچه اثرات تئوبرومین خفیف است، اما ماندگاری بیشتری نسبت به کافئین دارد.
میزان عمر این ترکیب در بدن 7.2 ساعت است. یعنی که تئوبرومین تقریبا 7.2 ساعت در بدن میماند. با این حال، این مدت زمان بسته به فرد، ممکن است از شش تا ده ساعت متغیر باشد.
چه تفاوتهایی میان قهوه و کاکائو وجود دارد؟
اجازه دهید ادامه مبحث شباهت و فرق کاکائو با قهوه را با بررسی تفاوتها ادامه دهیم. این مسئله میتواند گزینههای زیادی از کالری هر دو ماده تا نوع مصرف آنها را پوشش بدهد. در نتیجه باید اینگونه پیش برویم که تفاوت میان کاکائو و قهوه شامل موارد زیر است.
1- میزان کالری | شباهت و فرق کاکائو با قهوه
دانههای قهوه حاوی حدود 5 کالری در هر دانه هستند، در حالی که دانههای کاکائو حاوی حدود 220 کالری در هر دانه خواهند بود.
2- میزان کافئین
دانههای قهوه حاوی کافئین بیشتری نسبت به دانههای کاکائو هستند. یک فنجان قهوه میتواند تا 200 میلیگرم کافئین داشته باشد، در حالی که یک تکه شکلات تلخ حاوی حدود 20 میلیگرم کافئین است.
3- منطقه رشد| شباهت و فرق کاکائو با قهوه
دانههای کاکائو در مناطق گرمسیری رشد میکنند، در حالی که دانههای قهوه را میتوان در آب و هوای مختلف پرورش داد. این یکی از دلایل اصلی گران بودن دانههای کاکائو نسبت به دانههای قهوه است.
4- اندازه
دانههای قهوه معمولا کوچکتر از دانههای کاکائو هستند.
5- مراحل برداشت و آماده سازی
زمان برداشت دانههای قهوه با حذف لایه بیرونی پردازش میشوند، در حالی که دانههای کاکائو برای حذف لایه بیرونی تخمیر میشوند. همچنین مهمترین مورد در بررسی شباهت و فرق کاکائو با قهوه مرحله خشک کردن است. دانههای قهوه خشک میشوند، در حالی که دانههای کاکائو چنین مرحلهای را از سر نمیگذرانند.
6- ظاهر و طعم | شباهت و فرق کاکائو با قهوه
خوب است بدانید که هم دانههای قهوه و هم دانههای کاکائو قبل از اینکه برشته شوند، ظاهر و طعم بسیار متفاوتی دارند. دانههای کاکائو رنگ سفید گوشتی دارند در حالی که بیشتر دانههای قهوه قبل از برشته شدن سبز هستند. در حالی که گوشت میوه کاکائو شیرین است، خود دانهها طعم تلخ خاکی دارند که کمی شبیه شکلات تلخ است. از طرف دیگر، دانههای قهوه بو داده نشده، رایحه علف دارند.
7- روشهای استفاده
راههای استفاده از دانههای کاکائو و قهوه بسیار متفاوت هستند؛ اما شبیه به هم نخواهند بود. گرچه میتوان زمان استفاده از اسموتی شکلاتی، قهوه را هم به این ترکیب اضافه کرد؛ اما طعم متفاوتی را به دست خواهید آورد. همچنین درست کردن شکلات داغ و لاته شکلاتی معمولا با کاکائو امکان پذیر است. در حالی که قهوه چنین مصارفی را ندارد.
8- محتوای آنتی اکسیدانی
دانههای کاکائو نسبت به دانههای قهوه مقادیر بیشتری آنتی اکسیدان دارند. اگرچه زمانی که قهوه به صورت نوشیدنی مصرف شود، فعالیت آنتی اکسیدانی بیشتری دارد.
شباهتهای قهوه و کاکائو
در کنار موارد گفته شده به عنوان وجه تفاوت میان کاکائو و قهوه، نوبت آن است که به وجوه مشترک این دو ماده بپردازیم. زمان بررسی شباهت و فرق کاکائو با قهوه، به این نتیجه میرسیم که بزرگترین شباهت بین هر دو ماده این است که آنها قبل از تبدیل شدن به نوشیدنی و محصولات مختلف دیگر باید برشته شوند. در واقع این فرایند بو دادن است که به آنها رنگ و طعم غنی میدهد.
یکی دیگر از موارد مشترک کاکائو و قهوه، نوع شرایطی است که هر دو در آن رشد میکنند. البته اشاره کردیم که قهوه را میتوان در شرایط آب و هوایی مختلف هم کشت کرد؛ اما به طور کلی اکثر کشورهای تولید کننده کاکائو، قهوه نیز تولید میکنند. قهوه در شمال شرق آفریقا کشف شد و به یک محصول اصلی در آمریکای جنوبی تبدیل شد و کاکائو از آمریکای جنوبی به ساحل عاج رفت که امروزه بزرگترین تولیدکننده کاکائو در جهان است.
هر دو گیاه در آب و هوای گرمسیری رشد میکنند؛ اما برای رشد به شرایط کمی متفاوت نیاز دارند. قهوه گیاه بسیار ظریفتری است و در محدوده دمایی معتدل هم میتواند رشد کند. دمای لازم برای زنده ماندن این گیاه باید بین 64 تا 70 درجه فارنهایت باشد.
یک نکته جالب درباره شباهت و فرق کاکائو با قهوه
هم قهوه و هم کاکائو از طریق استعمار در سراسر جهان پخش شدند. پس از اینکه اسپانیاییها کاکائو را در قرن شانزدهم کشف کردند، آن را به آمریکای شمالی رساندند. آنها ابتدا این نوشیدنی را به اشراف معرفی کردند و سپس آن را در مستعمرات خود پخش کردند. اینگونه بود که درخت کاکائو راه خود را به هند غربی و فیلیپین باز کرد.
تقریبا در همین دوران بررسی شباهت و فرق کاکائو با قهوه مورد توجه قرار گرفت. زیرا قهوه هم از اتیوپی به یمن معرفی و مدتی بعد توسط بازرگانان عثمانی در جهان توزیع گردید. این نوشیدنی اولین بار پس از حمله عثمانیها به مجارستان در اروپا راه پیدا کرد. سپس از طریق تجارت از اروپا به سایر نقاط جهان ارسال شد.
از پودرهای زیر میتوانید برای تهیه انواع نوشیدنی، خوراکی و دسر در ترکیب با شکلات استفاده نمایید. محصولات موجود در کافی استور همگی تازه و دارای سطح کیفی بالایی هستند. با خیال راحت خرید کنید و لذت ببرید.
سوالات متداول
این مسئله به ذائقه شما مربوط است. شما میتوانید اسپرسو خود را با شکلات تلخ 70 درصد مزه دار کنید. البته قانون دقیقی برای این ترکیبات وجود ندارد و همه چیز بسته به تجربه افراد متفاوت خواهد بود.
با توجه به تفاوت این دو ماده در مبحث میزان کالری، استفاده از قهوه برای افرادی که رژیم دارند بیشتر توصیه شده است.
به لحاظ علمی کاکائو سالمتر از قهوه است، زیرا سرشار از آنتی اکسیدانها و فلاونوئیدها است. با این حال، هم قهوه و هم کاکائو باید در حد اعتدال مصرف شوند.
کلام آخر
با توجه به آنچه که در متن ذکر شد، دو نوشیدنی محبوب ما نقاط مشترک و متفاوت زیادی دارند. از این رو مهم است که با توجه به این موارد برای خرید محصولات مورد علاقه خود اقدام کنید. برای نمونه اگر میزان بیشتر کالری مصرفی برای شما مهم است، کاکائو با مقدار 220 کالری میتواند گزینه بهتری باشد. اما اگر به دنبال کافئین بیشتری هستید، قهوه را امتحان کنید.
منابع: nutritionadvance ، baristainstitute
خوب بود بیشتر یاد گرفتم ممنون
ممنون بابت راهنمایی هاتون
ممنون از سایت خوبتون (: