در چند سال گذشته همیشه محققان اعلام کردهاند که فلان ماده خوشمزه به دلیل داشتن یک ماده خاص برای سلامتی ما خوب نیست! یکی از این مواد نیز گلوتن نام دارد. پرسش اصلی آن است که آیا قهوه گلوتن دارد؟
برای پاسخ به این پرسش در مورد رابطه گلوتن و قهوه باید موارد مختلفی را بررسی کنیم و ببینیم که آیا استفاده از قهوه چه رابطهای با گلوتن دارد.
فروش آنلاین قهوه در فروشگاه کافی استور.
فهرست مطالب
آیا قهوه گلوتن دارد؟
به طور مختصر میتوان گفت که خیر. در درون قهوه نمیتوان گلوتن خاصی را مشاهده کرد. گیاه قهوه از جمله دانههای زیر شاخه gentianales است. این گیاهان به طور کلی فاقد گلوتن هستند. در واقع گیاهانی که زیر مجموعه نسل Poales به شمار میآيند، مقداری گلوتن را در خود جای دادهاند.
چنانچه به دنبال قهوههای بدون گلوتن هستید، باید در اولین اقدام به سراغ بستهبندی محصول مد نظرتان بروید. مطمئن شوید که قهوه مد نظر در کارخانهای که به تولید محصولات گلوتندار میپردازد، تولید نشده است. البته، باید به این نکته اشاره کنیم که قهوههای ارزان قیمت به دلیل استفاده از مواد افزودنی جهت بهبود و طعم و بافت، شاید مقداری گلوتن داشته باشند.
بهترین روش ممکن برای جلوگیری از خریداری محصولات دارای گلوتن، خرید دانه قهوه به جای خرید قهوه آسیاب شده است. در این حالت میتوان اطمینان داشت که هیچ نوع گلوتن خاصی در درون قهوه مصرفی شما وجود ندارد. در ادامه بررسی این پرسش که آیا قهوه گلوتن دارد؟ باید به ساختار کلی گلوتن اشاره کنیم.
به دنبال قهوه خوش عطر و باکیفیت و سالم هستید؟ آیا علاوه بر فواید سلامتی به دنبال لذت بردن از دنیای جدید و پیچیده طعمهای قهوه هستید؟ به محصولات عربیکا زیر سری بزنید و خیالتان بابت بدون گلوتن بودن آنها راحت باشد.
آیا میتوان در دانههای قهوه گلوتن یافت؟
پاسخ به این پرسش نیز کاملاً منفی است. دلیل این امر را میتوان به حالت بیولوژیک دانههای قهوه مرتبط دانست. در واقع گیاهان حاوی گلوتن از نظر بیولوژیکی دارای ساختار متفاوتی نسبت به گیاهانی همچون قهوه هستند. چنانچه به عملکرد و ساختار کلی گیاهان دارای گلوتن توجه کنید به راحتی میتوانید به این موضوع پی ببرید.
گلوتن دارای دو مولکول پروتئین – گلیادین و همچنین گلوتنین است. این مواد برای حفظ حیات گیاه مد نظر کاملاً ضروری هستند. در واقع این مواد وظیفه دارند تا نشاسته را در هنگام جوانه زدن دانه به خوبی ذخیره کنند.
این در حالی است که گیاه قهوه برای رشد خود به چنین موادی نیاز ندارد. در حالی که گیاهان متکی به گلوتن باید حتماً دارای مولکولهای پروتئین – گلیادین و گلوتنین باشند، گیاه قهوه برای رشد خود به موادی همچون قندهای طبیعی نیاز خواهند داشت. بنابراین، برای یک بار دیگر میتوان گفت پاسخ این پرسش که «آیا قهوه گلوتن دارد؟»، منفی است.
گلوتن موجود در قهوههای فوری
همانطور که گفته شد، دانه قهوه به صورت طبیعی جزو گیاههایی به شمار میآید که برای رشد خود به مادهای مانند گلوتن نیاز ندارند. این گیاهان حتی در زمان جوانه زدن نیز بدون نیاز به گلوتن، رشد مد نظر خود را انجام میدهند. این موارد اگرچه همه کاملاً مناسب به نظر میرسند، اما نمیتوان در مورد قهوههای فوری نیز همین نظر را ارائه داد.
قهوههای ساده و برشته شده گلوتن ندارند، اما در برخی از قهوههای فوری از موادی استفاده میشود که میتوانند مقداری گلوتن را وارد قهوه مد نظر کنند. قهوههای خاصی همچون کاپوچینوی فوری، لاته، موکا و بقیه اشکال قهوههای فوری احتمال دارد که با مقداری گلوتن همراه باشند. محصولی مانند «لاته جو» به احتمال بسیار بالایی دارد گلوتن است.
چنانچه دارای بیماری سلیاک هستید، باید همواره جعبه قهوه مدنظر خود را بررسی کنید. تنها به سراغ برندهایی بروید که دارای اعتبار کامل هستند و بر روی جعبه خود عبارت «بدون گلوتن» را درج کردهاند. قهوههای فوری مخصوص باریستاها معمولاً دارای شیرها، قندها و روغنهای خاصی هستند که احتمال وجود گلوتن را افزایش میدهند. در بخش بعدی پاسخ به این پرسش که آیا قهوه گلوتن دارد؟ به بررسی کافی کریمرها میپردازیم.
آیا کرم یا خامه قهوه بدون گلوتن است؟
کرم قهوه یا کافی کریمر یکی از محصولات مصنوعی حاصل از شیر به شمار میآید که در ایالات متحده آمریکا و کشورهای اروپایی به وفور مورد استفاده قرار میگیرد. مهمترین برند تولیدکننده این محصول coffee mate نام دارد و میتوان آن را در بسیاری از فروشگاهها مشاهده کرد. این برند در زمینه تولید کافی کریمر بدون گلوتن شهرت دارد.
با این حال، در بعضی از محصولات گلوتن را میتوان به عنوان یک عامل بافتدهنده نیز استفاده کرد. چنانچه با بیماری سلیاک دست و پنجه نرم میکنید باید حتماً این مورد را مد نظر خود قرار دهید. باید به این نکته اشاره کنیم که حتی اگر کافی کریمر مربوطه فاقد گلوتن باشد، باز هم مواد فراوری شده بسیار زیادی را در خود جای داده است که قطعاً برای سلامت شما چندان مناسب نیستند.
وجود گلوتن در خامههای پودری (مارکهایی به جز کافی میت) ثابت شده است. در واقع هر وقت که محصولات خامهدار و شکر را به قهوه خود اضافه میکنید، شانس افزایش میزان گلوتن در قهوه بیشتر میشود. اگر پس از مصرف چنین محصولاتی نشانههای مربوط به حساسیت گلوتن را مشاهده کردید، باید خیلی سریع به پزشکتان مراجعه کنید. بیماری سلیاک در شرایط عادی و با رعایت کلیه دستورات پزشکی خطرناک نیست، اما در هر صورت بهتر است در شرایط غیرعادی به پزشکتان سر بزنید. موضوع بعدی برای پاسخ به این پرسش که آیا قهوه گلوتن دارد؟ خرید قهوههای طعمدار است.
آیا نوع طعم دار قهوه گلوتن دارد؟
امروزه قهوههای طعمدار خاصی همچون قهوه با طعم فندق یا قهوه با طعم شکلات در بین کاربران به محبوبیت رسیدهاند. اگرچه قهوه موجود در این محصولات گلوتن ندارد، اما طعمدهندههای غیرطبیعی موجود در بستهبندی آنها شانس وجود گلوتن را افزایش میدهد.
اگر به دنبال خرید قهوهای هستید که به طور کامل فاقد گلوتن باشد، بهتر است از این مواد به طور کامل دوری بکنید. طعمدهندههای این قهوهها بر پایه الکل هستند و در محصولات الکلی گلوتن مشاهده میشود.
سخن پایانی
در این متن به بررسی این پرسش که آیا قهوه گلوتن دارد؟ پرداختیم. همانطور که گفته شد، دانههای قهوه به خودی خود دارای گلوتن نیستند. این دانهها حتی در زمان رشد نیز به گلوتن نیاز ندارد. دانههای رست شده قهوه دارای گلوتن نیستند، اما فراوری این قهوهها میتواند به معنای اضافه کردن گلوتن به ترکیب محصول مد نظر باشد.
این مورد در محصولاتی با نام قهوه طعمدار دیده میشود. این قهوهها از طعمدهندههای غیرطبیعی خاصی استفاده میکنند که در درون آنها گلوتن وجود دارد. افرادی که دارای بیماری سلیاک هستند باید تحت هر شرایطی از مصرف محصولات دارای گلوتن خودداری کنند. قهوههای طعم دار و حتی کافی کریمرهایی که مارک معتبری ندارند نیز جزو همین محصولات به شمار میآیند.
منابع: atlasbiomed , verywellhealth