قهوه یک نوشیدنی بین المللی است اما هر کشوری دستورالعملهای متفاوتی برای شیوهی درست کردن قهوه دارد. یکی از کشورهایی که دارای دستورالعملهای مختلف برای تهیه قهوه است اسپانیاست و یکی از معروفترین انواع قهوه در اسپانیا، کافه کُن میل Café Con Miel است.
کافه کن میل چیست؟
کافه کن میل یک نوع قهوه اسپانیایی بسیار معروف است که به طور سنتی در اسپانیا بعد از شام سرو میشود اما امروزه اسپانیاییها صبحگاه یا هر زمان دیگری که هوس کافه کن میل به سرشان بزند ،از این نوشیدنی گرم و مقوی لذت میبرند. کافه کن میل به زبان اسپانیایی به معنی قهوه با عسل است. این نوشیدنی ترکیبی از قهوه، عسل، شیر گرم و ادویههای متفاوت است که معجون غنی و متفاوتی از طعمهای مختلف را برای شما فراهم میکند. کافه کن میل نه تنها یک نوشیدنی جذاب و پر از طعمهای گوناگون است بلکه تهیهی آن نیز زمان کوتاهی، حدود پنج دقیقه وقت میبرد.
مواد لازم برای تهیه کافه کن میل
- سه چهارم قاشق غذاخوری عسل
- یک شات بزرگ اسپرسوی غلیظ ( یک اونس یا 60 میلیلیتر)
- یک سوم فنجان شیر گرم ( 80 میلیلیتر)
- یک پینچ دارچین برای تزیین
عسل: به جای شکر سفید برای شیرین کردن قهوه به کار میرود. عسل نه تنها طعم بهتری نسبت به شکر دارد بلکه سرشار از آنتیاکسیدانهای مختلف نیز هست.
قهوه: میتوانید از قهوهی دم شده با فرنچ پرس یا دریپ یا اسپرسو برای تهیه کافه کن میل استفاده کنید.
شیر: شیری که تا دمای 165 درجه فارنهایت حرارت دیده باشد. داشتن یک دماسنج مخصوص نوشیدنی میتواند به شما کمک کند که دمای شیر را بهتر کنترل کنید.
دارچین : برای تزئین و همچنین غنیتر کردن طعم کافه کن میل
طرز تهیه کافه کن میل
اگر به آموزش قهوه علاقه دارید یکی از قهوه هایی که باید با طرز تهیه آن آشنا شوید کافه کن میل است.
- ابتدا قهوهی خود را دم کنید. میتوانید قهوهی خود را با هر نوع دانهی قهوه و به هر شیوهای که دوست دارید دم کنید اما قهوهی شما باید قوی و غلیظ باشد.
- شیر را در ماهیتابه در حدی گرم کنید که روی آن کمی فوم تشکیل دهد. اگر دستگاه کف ساز شیر دارید، میتوانید به جای گرم کردن شیر در ماهیتابه برای صرفهجویی در وقت از آن استفاده کنید.
- پس از اینکه قهوه دم کرده و شیر گرم و فومدار خود را آماده کردید، زمان آن رسیده که آنها را با سایر متریال مخلوط کنید.
- با قهوه به عنوان متریال پایه شروع کنید و آن را داخل فنجان بریزید.
- سپس، عسل را به قهوه اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا عسل به طور کامل در قهوه حل شود.
- پس از آن، شیر گرم را به روی مخلوط قهوه و عسل اضافه کنید.
- روی شیر را با دارچین و یا سایر ادویههای مورد علاقهی خود تزیین کنید.
کافه کن میل شما اکنون آماده برای مصرف و لذت بردن است! به شما پیشنهاد میکنیم که کافه کن میل را قبل از نوشیدن کمی هم بزنید تا دارچین و سایر ادویههای روی آن با خود نوشیدنی مخلوط شوند و از طعمهای گوناگونی که به قهوهتان میدهند نهایت لذت را ببرید.
از چه نوع قهوهای برای تهیه کافه کن میل استفاده کنیم؟
قهوه مهمترین متریال است و بیشترین نقش را در این دستورالعمل ایفا میکند. از هر نوع قهوه، چه دمی و چه اسپرسو میتوانید برای تهیه کافه کن میل استفاده کنید. اسپرسو میتواند پایه خوبی برای این نوشیدنی باشد اما از آنجایی که شیر و عسل هم قرار است به آن اضافه شود، میزان آن کم است و طعم قهوه میان طعم عسل و شیر گم میشود؛ بنابراین، بهتر است میزان بیشتری اسپرسو آماده کنید. افزون بر این، قهوههای دمی مثل V60، فرنچ پرس و اروپرس هم قهوهی غلیظ و خوبی به شما میدهند که به خوبی با این دستورالعمل جور در میآیند.
از چه نوع شیری برای تهیه کافه کن میل استفاده کنیم؟
میتوانید از هر نوع شیری که دوست دارید برای تهیه کافه کن میل استفاده کنید. میتوانید انواع مختلف شیرها یا جایگزینهای آن مثل شیر سویا، شیر بادام، شیر نارگیل ، شیر جو یا سایر انواع شیرهای گیاهی را برای تهیه کافه کن میل به کار ببرید.
در میان انواع مختلف شیر، شیر معمولی گاو با چربی 2 درصد بیشترین فوم را به شما میدهد اما سایر جایگزین های شیر، پس از مدتی کف و فوم خود را از دست میدهند؛ بنابراین، اگر از جایگزینهای شیر به جای شیر معمولی استفاده میکنید انتظار یک کافه کن میل با فوم کم را داشته باشید.
برای خرید قهوه بهتره که به فروشگاه اینترنتی قهوه یه سربزنی.
از چه نوع عسل و ادویهای برای تهیه کافه کن میل استفاده کنیم؟
اگر عسل طبیعی در خانه دارید بهتر است از عسل طبیعی استفاده کنید در غیر این صورت میتوانید از انواع مختلف عسلهای فرآوری شده که در مغازهها یافت میشوند نیز استفاده کنید.
از انواع مختلف ادویه برای تهیه این نوشیدنی بهره ببرید اما پرکاربردترین انواع ادویه در درست کردن کافه کن میل دارچین، جوز هندی، میخک صد پر و هل هستند. بسته به ذائقهتان آزاد هستید از هر کدام از این ادویهها برای افزودن به کافه کن میل خود استفاده کنید.
چرا باید درست کردن کافه کن میل را امتحان کنیم؟
- بدون شکر تصفیه شده و بدون گلوتن: کافه کن میل اکثرا با عسل طبیعی شیرین میشود؛ به همین خاطر هیچ شکر تصفیهشدهای درون آن نیست و همچنین بدون گلوتن است و افرادی که به گلوتن حساسیت دارند میتوانند بدون هیچ مشکلی از آن لذت ببرند.
- مواد اولیه در دسترس: یک فنجان کافه کن میل داغ تنها به چهار مواد اولیه بسیار ساده که در اکثر خانهها یافت میشوند درست میشود و نیاز به هیچ متریال اضافه و سیراپ های ناشناخته ندارید.
- آسان و سریع: اگر در این حال و هوا هستید که نوشیدنیای برای خودتان درست کنید که هم انرژی شما را افزایش دهد و هم کمتر از پنج دقیقه زمان ببرد، کافه کن میل دقیقا آن نوشیدنیای است که به دنبالش میگردید.
- نیاز به هیچ تجهیزات اضافهای ندارد: شما برای درست کردن کافه کن میل نیاز به هیچ تجهیزات پیچیدهای ندارید و حتی اگر ماشین اسپرسو برای تهیه اسپرسو در خانه ندارید به جایش میتوانید از قهوههای دمی مثل فرنچ پرس، اروپرس و یا V60 استفاده کنید.
- سرشار از طعمهای متنوع: طعم این نوشیدنی بسیار منحصربفرد و جذاب و در عین حال ساده است. هر جرعه از کافه کن میل پر از طعمهای مختلف است به طوری که شما را غافلگیر میکند.
سخن آخر
ترکیب عسل، قهوه و شیر یک ترکیب رویایی است که حتما باید امتحانش کنید. کافه کن میل نه تنها یک نوشیدنی جذاب، جدید و متفاوت است بلکه تهیهی آن نیز راحت و بی دردسر است. طعم دلپذیر کافه کن میل شما را با خود به بعدازظهرهای پاییزی اسپانیا میبرد، جایی که این نوشیدنی هر روز بارها در خانهها، کافه ها و رستورانها برای عاشقان قهوه سرو میشود. تهیهی کافه کن میل را به تمام افرادی که از طعم قهوه و شیرینی و گرمی عسل و شیر لذت میبرند پیشنهاد میکنیم.
منابع: Sugar and Soul, Your Dream Coffee