معمولا باریستاها برای ایجاد طعم های جدید و خوشمزه قهوه دست به خلاقیت می زنند و قهوه را با مواد مختلفی مانند شیر و خامه و … ترکیب می کنند. از میکس قهوه با این مواد طعم های متفاوت مانند: خرید کاپوچینو و قهوه لاته و فلت وایت و … ایجاد می شود و اگر از آن دسته افرادی هستید که طعم تلخ قهوه را دوست ندارند، از میکس قهوه با ترکیبات دیگر لذت بیشتری می برند؛ با این حال میکس قهوه را می توان به روش های مختلفی انجام داد، بعضی ها قهوه را با شیر و بعضی با شکر ترکیب می کنند و هر کسی بسته به سلیقه و ذائقه ش قهوه را تهیه و دم آوری کرده و میل می کند.
اما فلت وایت چیست؟ و طرز تهیه فلت وایت چگونه است؟ نوشیدنی فلت وایت (flat white) یکی از انواع نوشیدنی های پرطرفدار قهوه است و شباهت زیادی به کافه لاته دارد، که با اسپرسو و شیر بخار داده شده و یک لایه نازک فوم شیر تهیه می شود. این نوشیدنی برای افرادی که به دنبال طعم قوی قهوه هستند نامناسب است. بیایید نگاهی به تاریخچه این نوشیدنی، طرز تهیه فلت وایت و آنچه آن را از لاته یا پودر کاپوچینو متمایز می کند، بیاندازیم.
فلت وایت چیه؟ قهوه فلت وایت یا (flat white coffee) در استرالیا و نیوزیلند بسیار محبوب است و محبوبیت آن به طور فزاینده ای در سراسر جهان گسترش یافته است. مگر قهوه فلت وایت، یک اسپرسو با شیر بخار داده شده و کف کم نیست؟ پس فلت وایت اسپرسو چه فرقی با لاته دارد!
تفاوت بین نوشیدنی لاته و فلت وایت چیست؟
لاته و فلت وایت (Flat White) هر دو از نوشیدنی های محبوب و پرفروش هستند. یک لاته، با شیر بخار داده شده و یک لایه کف شیر که روی آن نشسته است سرو می شود؛ اما فلت وایت از کف یا فوم شیر کمتری نسبت به لاته برخوردار است. قهوه فلت وایت (flat white coffee) نوشیدنی غلیظ تری است که در آن طعم قهوه نسبت به شیر قوی تر است. بگذارید تفاوت های اصلی بین پودر کاپوچینو، لاته و فلت وایت را به روشی ساده به شما نشان دهم.
کاپوچینو دارای1/3 اسپرسو ، 1/3 شیر بخار داده شده، 1/3 کف شیر است.
لاته دارای 1/6 اسپرسو ، 4/6 شیر بخار داده شده، 1/6 کف شیر است.
فلت وایت دارای 1/3 اسپرسو و 2/3 شیر بخار داده شده است.
به طور خلاصه ، تفاوت اصلی این سه در نسبت شیر به اسپرسو است. آیا تاکنون به تهیه فلت وایت در خانه فکر کرده اید؟ درست کردن این نوشیدنی محبوب، در منزل کار سختی نیست! در اینجا بصورت مرحله به مرحله یاد میگیری که یک نوشیدنی قهوه فلت وایت با طعمی بی نظیر در منزل آماده کنی.
برای تهیه قهوه فلت وایت خوشمزه به مواد زیر نیاز دارید :
- دستگاه اسپرسو : فلت وایت یک نوشیدنی است که باید با ظرافت تهیه شود، با استفاده از اهرم بخار اسپرسوساز می توانید کف شیر تهیه کنید اما اگر دستگاه اسپرسوساز ندارید، می توانید از روش های دیگر برای تهیه کف شیر استفاده کنید. حتما نیاز به دستگاه خاص نیست، از هر دستگاه دیگری که دارای اهرم بخار است می توانید استفاده کنید.
- شیر تازه : شیری که درصدی چربی داشته باشد به میکروفوم طعم و عطر بهتری می دهد؛ اما اگر از آن دسته از افرادی هستید که میزان کالری و چربی شیر برای شما اهمیت دارد؛ پیشنهاد می کنم که از شیر با 2% چربی استفاده کنید. ولی هرگز از شیر بدون چربی استفاده نکنید.
- یک پارچ که شیر را درون آن بریزید. پارچ باید طوری باشد که بتوان با آن شیر را بخارپز نمود و فضای کافی برای کف وجود داشته باشد.
- فنجان قهوه: یک فنچان چینی؛ طعم قهوه اصیل را برای شما به ارمغان می آورد.
- دانه های قهوه تازه: از تازه ترین دانه های قهوه استفاده کنید ترجیحا دانه هایی که 3 تا 5 روز از زمان بو دادن آن گذشته باشد. حتما هنگام خرید دانه های قهوه بدانید چه زمانی برشته شده است.
خب بعد از آماده کردن مواد لازم، مراحل زیر را با دقت انجام بده تا بتونی یک فلت وایت خوشمزه درست کنی.
مراحل آماده سازی فلت وایت :
مرحله اول: ابتدا فنجان را از قبل گرم کنید، این کار باعث گرم نگه داشتن نوشیدنی فلت وایت می شود.
مرحله دوم : 1/2 پارچ را شیرتازه بریزید و توجه داشته باشید که شیر پس از اینکه بخار داده می شود، حجم آن دوبرابر می شود، پس پارچ کوچک را بیش از نصف پر نکنید. می توانید از شیر بادام یا شیر سویا هم استفاده کنید؛ اگر از شیرهای جایگزین استفاده می کنید احتمالا زودتر بخار می شود بنابراین حواستان باشد که زیاد آن را بخارپز نکنید.
مرحله سوم : اهرم یا میله بخار دستگاه اسپرسوساز را کاملا پاکسازی کنید. اگر رطوبتی در آن به دام افتاده دستگاه را روشن کنید تا رطوبت درون میله بخار شود و از تمیزی آن اطمینان داشته باشید. اگر میله را پاک نکنید؛ رطوبت درون آن به شیر شما وارد می شود و طعم آن را بد می کند.
مرحله چهارم : اهرم بخار را درون شیر قرار دهید و آن را طوری قرار دهید که سر اهرم 2،5 سانتی متر زیر سطح شیر باشد تا حباب های بزرگ ایجاد نشود و همنطور زاویه اهرم را 15 درجه نسبت به پارچ بگذارید این عمل باعث می شود که شیر هنگام بخار دادن درون پارچ به راحتی بچرخد و حجم آن دو برابر شود.
مرحله پنجم : شیر را 130 تا 140 درجه فارنهایت (54 تا 60 درجه سانتیگراد) بخارپز کنید. اگر میله بخار را به طور صحیح غوطه ور نگه دارید، باید به جای حباب های بزرگ، کف ظریف مشاهده کنید و رنگ شیر باید به صورت براق باشد. از تهیه شیر بر روی اجاق گاز خودداری کنید چون نمی توانید کف مناسبی تهیه کنید.
نکته: اگر میله ی بخار ندارید، یک شیشه کوچک مخصوص مایکروویو را تا نیمه از شیر پر کنید و درب آن را محکم ببندید. ظرف را 30 تا 60 ثانیه تکان دهید و درب آن را بردارید. شیشه شیر را به مدت 30 ثانیه درون مایکروویو قرار دهید و بلافاصله کف را از روی شیر بردارید.
مرحله ششم : بعد از اتمام بخارپز شدن شیر، دستگاه را خاموش کنید و پارچ شیر را کنار بگذارید. یک یا دو بار به آرامی به پارچ ضربه بزنید تا حباب های بزرگی که ممکن است روی سطح شیر ایجاد شده باشد، از بین بروند. شیر را در ظرف کمی بچرخانید تا زمانی که آماده ریختن آن روی اسپرسو باشید.
مرحله هفتم : دو قاشق عصاره اسپرسویی که تهیه کردید را درون فنچان بریزید و سپس شیر بخار داده شده را در مرکز اسپرسو بریزید و سعی کنید این کار را سریع انجام دهید تا شیر بخار داده شده حجم خود را از دست ندهد. هنگام انجام این عمل می توانید با تکان دادن مچ دست خود طرح های زیبایی ایجاد کنید.
فلت وایت یک نوشیدنی محبوب و دلچسب بر پایه شیر است. ترکیب اسپرسو با شیر احساس طعم و عطر عالی برای شما به ارمغان می آورد. می توانید همین حالا انواع قهوه و اسپرسو های بی نظیر را از ما تهیه کنید و شروع به آماده کردن این نوشیدنی خوشمزه کنید.
منبع : yuppiechef, coffeesphere