درباره دانه قهوه

با قهوه ربوستا آشنا شوید

قهوه robusta چیست؟

قهوه روبوستا چیست؟ حالا نوبت به شرح  ۴/۱ جهانی شده است ( یک چهارم از قهوه جهان). دانه های قهوه روبوستا حدود سی درصد از قهوه های مصرفی جهان را تشکیل می‌دهند. در مطالب پیشین، یکی از  گونه‌های قهوه به نام عربیکا شرح داده شد، حال سوال بعدی این است قهوه روبوستا چیست؟ در این محتوا قصد داریم در مورد گونه ای دیگر به نام روبوستا Robusta صحبت کنیم و با مزایا و معایب قهوه روبوستا، خواص قهوه روبوستا و انواع قهوه روبوستا آشنا شویم.

درختان روبوستا برای رشد به ارتفاع حدودی زیر ۱۰۰۰ متر نیازمندند. تنه‌هایی تنومند و قدرتمند، ویژگی‌هایی هستند که این درختان را قادر می‌سازد تا در شرایط سخت و نامناسب، هم چنان استوار بمانند و آسیبی نبینند. درخت یا درختچه قهوه ی روبوستا تا ارتفاع ۱۰ متر نیز ممکن است رشد کنند.

ویژگی های دانه روبوستا:

  1. عطری تلخ و کم
  2. بارزه طعمی شاخص دانه روبوستا تلخی می‌باشد.
  3. برای این گونه متوسط بادی (body) 2 درصد می‌باشد.
  4. میزان کافئین در دانه های روبوستا ۱٫۷ تا ۴ درصد است که این درصد کافئین نسبت به دانه عربیکا تقریبا دو برابر می‌باشد..
  5. قیمت کمتر
  6. چربی و قند کمتر
  7. تنه‌های تنومندتر و بطبع در برابر آفات مقاوم ترند

این که می‌گوییم این گونه عطر کمی دارد، به این معنی نیست که عطر آن به شدت ضعیف باشد، منظور این است که در مقایسه با دانه عربیکا، عطر ضعیف تری دارد.

ظاهر دانه روبوستا:

دانه های روبوستا
این گونه (روبوستا) عطر کمتری نسبت به گونه (عربیکا) دارد
  1. خط وسط دانه حدودا صاف است.
  2. این دانه‌ها کمی گرد و دایره ای مانند هستند.
  3. این دانه نسبت به دانه عربیکا کمی کوچکتر است.
تفاوت های اساسی قهوه با چای
ببینم!

در این صفحه می‌توانید قهوه های عربیکا کنیا، عربیکا کلمبیا، روبوستا اندونزی و … را از سایت کافی استور خریداری نمایید.

این گونه قیمت ارزان تری نسبت به گونهعربیکا دارد، اما ارزانی آن به دلیل کیفیت ضعیف یا بد آن نیست. دانه قهوه ی روبوستا به این دلیل ارزان‌تر است که درختان آن در برابر آفات و آسیب‌ها و … مقاوم ترند و به طور کلی شرایط نگه داری آسان تری نسبت به دانه عربیکا دارند که به همین دلیل قیمت شان پایین تر از دانه عربیکا است.

 

سوال؟

درخواستتان از فنجان قهوه تان چیست؟

فنجان قهوه روبوستا
کافئین! عطر! طعم! ؟؟؟

اگر به انرژی زیاد نیاز دارید، به بیداری ماندن نیازمندید، فعالیت‌های دقت برانگیزی را می‌خواهید انجام دهید، کافئین بالایی می‌خواهید و یا … یک فنجان قهوه روبوستا برای تان توصیه می‌کنیم.
دانه‌های روبوستا دارای فوم غلیظی اند که می‌توانند از این جهت، برای تهیه اسپرسو مناسب باشند. اما در کل عربیکا و روبوستا را طبق نیاز به نوشیدنی و سلیقه افراد ترکیب نیز می‌کنند.
با توجه به این که میزان کافئین استخراج شده از نوشیدنی شما به روش دم‌آوری هم بستگی دارد، در خصوص میزان کافئین قهوه‌ها در مطلب کدام قهوه بیشترین کافئین را دارد مفصل صحبت کردیم.

مشمع گرین پرو چیست؟
ببینم!

کشور های تولید کننده دانه روبوستا:

از کشورهای تولید کننده دانه روبوستا می‌توان به ویتنام، برزیل، اندونزی و هند اشاره کرد. فراموش نکنید فنجان‌تان را آن گونه که مایل‌اید لبریز از قهوه کنید… نوش جانتون!

خواص قهوه روبوستا

  1. قهوه روبوستا به دلیل داشتن مقادیر زیاد کافئین برای بهبود متابولیسم بدن مفید بوده و خاصیت چربی سوزی آن باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
  2. مقدار زیاد کافئین در قهوه روبوستا سبب تقویت عملکرد مغز شده و از ابتلا به آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می کند.

مزایا و معایب قهوه روبوستا

از مزایای قهوه روبوستا می توان به کشت آسان آن، کم چرب بودن وکافئین بالا ( حدود 2.7 درصد در مقابل 1.5 درصد قهوه عربیکا) اشاره کرد.

داشتن طعم خسته کننده، تلخی بالا و کیفیت پایین  نیز از معایب قهوه روبوستا است به همین دلیل مورد توجه افراد کمتری می باشد.

منبع: ویکی پدیا، enjoyjava

3.5/5 - (31 امتیاز)

21 دیدگاه در “با قهوه ربوستا آشنا شوید

  1. حجت تقوی گفت:

    عالی

  2. ابوالفضل صالحی گفت:

    سلام
    میشه بیشتر در مورد دانه ها مطالب بزارید و عکس هر کدوم دانه ها رو بزارید کنارش
    مثلا
    چری روبوستا

    1. کافی دان گفت:

      در فروشگاه داخل محصول عکسهای واقعی را میتوانید ببینید.

  3. مهشید گفت:

    سلام، عربیکا یا ربوستا؟ از نظر همه چیز کدوم برتری داره با در نظر نگرفتن ذائقه فرد های مختلف؟

    1. کافی دان گفت:

      قطعا عربیکا تنوع طعمی بیشتر و جذابیت بیشتری داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *