درباره دانه قهوه, رُست رُستِری رُستر

مشمع گرین پرو چیست؟

مشمع و یا کیسه گرین پرو GRAINPRO که به نام هایSuper grain pro bag  یا SGB هم شناخته می شود، به خریداران و مشتریان دانه های قهوه سبز اجازه می دهد تا موثر ترین راه را برای محافظت از قهوه خود در طول جا به جایی و حمل و نقل و سپس انبار کردن کالا هایشان، در اختیار داشته باشند. در حال حاظر، کیسه ها و مشمع های گرین پرو از مرسوم ترین کیسه ها برای بسته بندی قهوه در سرتاسر دنیا به شمار می آید. از گواتمالا گرفته تا سوماترا، این کیسه ها حتی در حال راه یافتن به زمین های کشت قهوه در اتیوپی هستند. البته کلمه انگلیسی بگ به فارسی مشمع ترجمه نمی شود اما نزدیکترین کلمه به آن است.

این کیسه ها به صورت دولایه و ایزوله یا به اصطلاح هوابند عرضه می شوند. لایه بیرونی این بسته بندی از جنس پلی اتیلن با استقامت بالا برای محافظت از محصول در برابر ضربه و پارگی و لایه درونی از کیسه هوابند به منظور جلوگیری از عبور و مرور هوا و رطوبت استفاده می شود.

تاریخچه شرکت گرین پرو

تاریخچه شرکت گرین پرو

از زمان تاسیس در سال ۱۹۹۲، این شرکت با به کار بردن تکنولوژِی هوابند و فوق ایزوله در بسته بندی های خود، و قیمت های مقرون به صرفه ای که برای این کیسه ها و مشمع ها ارائه می کند، محبوبیت خود را بین کشاورزان و به خصوص مزارع قهوه در سال های اخیر افزایش داده است.

این شرکت پنج هدف سازمان ملل را برای توسعه پایدار را هنگام تولید مشمع های خود، الگو قرار می دهد. این پنج هدف عبارت اند از پایان دادن به فقر، به حداقل رساندن قحطی و گرسنگی، برابری جنسیتی، تولید پایدار و فعالیت برای کاهش گرمایش زمین.

چه چیزی گرین پرو را خاص می کند؟

کیسه های گرین پرو به صورت هوابند طراحی شده اند و از پلاستیک چند لایه، سبک، با لایه داخلی مناسب برای جلوگیری از ورود و خروج رطوبت و هوا، ساخته شده است. علاوه بر دانه های قهوه و کاکائو، این کیسه ها برای بسته بندی حبوبات و بذر و دانه ها نیز بسیار مناسب می باشد. مشمع های گرین پرو به زبان دیگر با ایزوله کردن این دانه ها، باعث می شود که محصولات نگهداری شده تازه، سالم و مطمئن و ایمن تر بمانند. همچنین این کیسه ها برای نگهداری غذاهای ارگانیک انتخاب خوبی می باشند چرا که هرگونه نیاز یه استفاده از دودگیر و آفت کش را از بین می برد. این امر است که مشمع گرین پرو را دوست دار محیط زیست می کند.

بسته بندی مشمع های گرین پرو

بسته بندی مشمع گرین پرو

کیسه های زیپ دار گرین پرو، آخرین سیستم این دسته مشمع ها برای کاملا ایزوله کردن محصولات به شمار می آیند. این راه حل، به خریداران اجازه می دهد تا محصولات خشک را برای مدت زمان زیادی در انبار ذخیره کنند. کیسه  های مورد استفاده در بسته بندی گرین پرو از جنس پلی اتیلن با دوام بالا بوده و از ورود آب و هوا به محتویات داخل کیسه جلوگیری می کند. همین قابلیت است که محصولات بسته بندی شده در کیسه های گرین پرو را از نیاز به هرگونه آفتکش های سمی و مضر، سلب می کند.

زیپ و بسته بندی کیسه و مشمع گرین پرو برای کیسه های کنافی و کیسه هایی از جنس پلی پروپیلن، به مانند آستر دوزی داخلی عمل می کند و دوخت دیگری به منظور ایزوله سازی کامل کیسه بر روی هر دولایه این کیسه ها اعمال خواهد شد. این امر باعث می شود که محتویات زخیره شده در مشمع گرین پرو بیش از یک سال دست نخورده و قابل ذخیره باشند بدون اینکه خطر رطوبت و نفوظ، سلامت محصولات را تهدید کند. مشمع گرین پرو از هجوم حشرات و کرم های آفتی و رشد هرگونه قارچ آلاینده جلوگیری می کند.

چرا مشمع گرین پرو بهترین انتخاب است؟

همانطوری که گفته شد، این کیسه ها دانه های قهوه را از افت کیفیت و رطوبت محافظت کرده و در پروسه انبار کردن، محصولات را در بالاترین کیفیت نگهداری می کند. این مشمع بو، تازگی، رنگ و طعم قهوه را حتی پس از یکسال ذخیره هم در حالت اولیه نگه می دارد.

این کیسه ها به دو صورت عرضه می شوند. در هر دو نوع کیسه روش متفاوتی برای مهر موم کردن و آب بندی محصولات استفاده می شود. مشمع های زیپ دار گرین پرو (GrainPro Bag zipper) از دوخت های دوتایی برای ایزوله کردن محصولات استفاده می کنند، در صورتی که مشمع های بست کمربندی (GrainPro Bag Twist & Tie) همانطوری که از اسمش پیداست، از بست کمربندی برای مهر موم کردن کیسه ها استفاده می شود. این کیسه های هوابند، فضایی ضد آب و ضد هوا را به ارمغان آورده تا از دانه های قهوه سبز به خوبی محافظت می کنند.

قهوه تازه چیست؟
ببینم!

مشمع گرین پرو در سه سایز موجود می باشد:

  • کوچک – 15 کیلوگرم حجم متوسط (طراحی مخصوص  برای نگهداری قهوه)
  • متوسط – حجم بین 25 تا 30 کیلوگرم
  • بزرگ – حجم حداکثری تا 69 کیلوگرم

حال بهتر است برای درک بهتر محافظت از دانه های قهوه در برابر شرایط مختلف آب و هوایی و اهمیت آن در پروسه حمل و نقل و انبار، کمی به توضیح درباره این پروسه بپردازیم.

چگونه کیفیت دانه های قهوه سبز را در جا به جایی و انبار حفظ کنیم؟

پس از اینکه دانه های قهوه را شستشو و یا خشک می کنند، این دانه ها مسیر طولانی ای را از مزرعه برای رسیدن به دست صاحب خود و برشته شدن طی می کنند. در طول این مسیر، حتی کوچک ترین اختلال در برنامه جا به جایی می تواند هزینه گزافی را برای صاحب آن و تاثیر مخربی را بر کیفیت و سلامت دانه های ارزشمند قهوه سبز بگذارد.

چگونه کیفیت دانه های قهوه سبز را در جا به جایی و انبار حفظ کنیم؟

3 ریسک بزرگ برای دانه های قهوه در هنگام جا به جایی

سه تا از برزگ ترین ریسک هایی که می تواند در کیفیت دانه های قهوه تاثیر مخربی داشته باشد زمان، رطوبت و دما می باشد. البته که این سه مورد نمی توانند تنها خطراتی باشند که دانه ها را تهدید می کنند. برای مثال حشره و یا کرم زدن محصول می تواند از دیگر عوامل نگرانی به شمار بیاید. اما این سه مورد همانطوری که گفته شد، از بزرگ ترین تهدیدات به شمار می آیند.

برخی اوقات، افراد اهمیت به سزایی که شرایط انبارمی تواند در سلامت قهوه ها تاثیر داشته باشد را نادیده می گیرند. در هنگام ذخیره، دانه های قهوه به راحتی آب را به خود جذب می کنند و به همین دلیل است که باید رطوبت انباری را که محصول خود را در آن ذخیره می کنید توجه داشته باشید. توجه داشته باشید که دگرگونی و اختلاف دما همچنین در رطوبت موجود در هوا را  تاثیر دارد ومیزان تغییر می دهد. این امر می تواند بر روی دانه های قهوه شما تاثیرات زیادی داشته باشد، خصوصا اگر این شرایط مدت طولانی ادامه داشته باشد می تواند شرایط را از بد به بدتر تبدیل کند. البته اگر قهوه های شما بسته بندی ایزوله داشته باشند، این تاثیر به حداقل می رسد و بسته بندی می تواند به خودی خود این رطوبت و دما را برای شما کنترل کند.

 اینجاست که سرمایه گذاری در یک بسته بندی هوابند که دانه ها را ایزوله می کند، می تواند بهترین گزینه برای تضمین سلامت و کیفیت دانه های قهوه شما باشد. از آنجایی که دانه های قهوه ماه ها ادر انبار نگهداری می شوند، باید از شرایط ذخیره آنها اطمینان حاصل کرد. پس بهترین کاری را که مشتریان و صاحبان قهوه، قبل از استفاده و بو دادن دانه های قهوه خود می توانند انجام بدهند، سرمایه گذاری در بسته بندی مناسب می باشد.

امضای قرار داد با کارخانه قهوه

پس از اینکه قهوه از مزارع کشت شد و پروسه شسته شدن و خشک شدن را طی کرد، در انبار مزرعه نگهداری می شود تا بسته بندی و بریا جا به جایی فرستاده شود. در قرارداد با شرکت قهوه سازی کیفیت، کمیت، هزینه و قیمت، پرداخت، شرایط توزیع و فقره های دیگر باید ذکر شود. همچنین در حین نوشته شدن قرارداد، مسائل مربوط به حمل و نقل و ذخیره باید حل و فصل شده و باید اضافه شود.

البته هر کشوری قرارداد استاندارد مختص به خود را دارد، اما راهنمای صادرکننده قهوه که توسط مرکز تجارت بین المللی (ITC) ارائه شده است، پیشنهاد می کند که از قرارداد های فدراسیون قهوه اروپا و انجمن قهوه سبز الهام بگیرید.

اهمیت خشک شدن کامل دانه های قهوه در مزرعه وکارخانه

اهمیت خشک شدن کامل دانه های قهوه در مزرعه وکارخانه

قبل از اینکه دانه های قهوه مزرعه و کارخانه را ترک کنند، اهمیت بسیاری دارد که این دانه ها به صورت کامل خشک شده باشند. در غیر این صورت، حتی بهترین بسته بندی و شرایط حمل و نقل و انبار می تواند بی فایده باشد. در حقیفت بسته های ایزوله در شرایطی که دانه های قهوه هنوز هم خیس باشند، می تواند به بدتر شدن شرایط دامن بزند زیرا همانطوری که رطوبت نمی تواند وارد این نوع بسته بندی ها شود، امکان خارج شدن آن هم وجود ندارد. پس توجه داشته باشید که یک محصول بی کیفیت می تواند تمام سیستم اعمال شده را به هم بزند.

آشنایی با قهوه گشا، طعم آن و ویژگی‌های منحصربه‌فرد این قهوه
ببینم!

انبار مزرعه، مکان اولیه ذخیره قهوه

قبل از امضای قرار داد و خارج کردن قهوه از مزرعه، حائز اهمیت است که به به شرایط نگهداری دانه های قهوه ای که قصد خرید آنها را دارید توجه کنید. شرایط انبار، نوع بسته بندی مورد استفاده و کنترل کیفیت مداوم، همه و همه باید در نظر گرفته شود.

استفاده نادرست از مشمع گرین پرو برای بسته بندی در این انبارها به دلیل عدم وجود اطلاعات  کافی برای اجرای درست آن توسط کارکنان می تواند ایزوله بودن آنرا کاهش بدهد. به منظور جلوگیری از بروز چنین مشکلی، شرکت بسته بندی گرین پرو دوره های آموزشی بسته بندی را در آمریکای جنوبی و آفریقا برای کارکنان برگذار کرده است و همچنین تصاویری به همراه اطلاعات مربوط به اجرای این بسته بندی را برای یادآوری، به زبان مادری کارکنان هر کارخانه بر روی کیسه های بسته بندی چاپ کرده است تا از هر بهانه ای برای صحیح انجام نشدن بسته بندی جلوگیری کند.

از مزرعه تا حمل و نقل

وقتی که زمان انتقال قهوه به لنگرگاه می رسد، قبل از اینکه قهوه ها را در کانتینر بار بزنند، سازمان مرکز تجارت بین المللی پیشنهاد می کند که کیسه های حامل قهوه به دقت مورد بررسی قرار بگیرند. باید به میزان رطوبت، بو، و هر نشانه ای که هجوم حشرات و آفت به بسته بندی ها را نشان می دهد، مورد توجه قرار گیرد. هرچند که مشمع ها و کیسه های هوابند از هجوم هرگونه حشره به درون بسته بندی جلوگیری می کنند، اما اگر برای این نوع بسته بندی ها فقط از پارچه کناف استفاده شود، انتظار می رود که چنین خطر هایی دانه های قهوه شمال را تهدید کند.

اگر خرید دانه های قهوه فقط به منظور تست و به مقدار کم صورت بگیرد، بسته های قهوه را از طریق حمل و نقل هوایی به دست مشتری می رسانند. اما مقدار زیاد این دانه های با ارزش را معمولا از طریق راه های دریایی و به صورت کانتینری ارسال می کنند. هر کارمند دخیل در پروسه حمل و نقل موظف است تا توجه خود را کاملا به کالای مورد اختیار جمع کند و از نگهداری قهوه در بالاترین مرتبه کیفیت اطمینان حاصل فرماید تا بروز هرگونه اختلاف بین باربری و خریدار اجتناب شود.

ترخیص کالا از گمرک و انتقال آن به انبار

هنگام رسیدن بسته به مقصد و چک شدن وضعیت و اسناد آنها، زمان آن می رسد تا بسته ها به انبار انتقال پیدا کنند. صاحبان بسته باید از داشتن مدارک مورد نظر همچون اسناد مربوط به کالای خود و مجوز و سند مربوط به اندازه بسته بندی ها، اطمینان داشته باشند.

 در آخر، همانند انبار کارخانه کشت قهوه، باید وضعیت انبار مقصد هم مورد بررسی دقیق قرار بگیرد. این انبار ها باید شرایط مناسب برای نگهداری از دانه های قهوه را داشته باشند. پس از آن، خریداران دانه های قهوه باید با همکاران خود برای بو دادن دانه های قهوه هماهنگ کرده و میزان مورد نظر آنها را دوباره بسته بندی کنند. البته در صورت لزوم، باید به این همکاران روش درست بسته بندی را آموزش بدهند. شرکت گرین پرو خدمات آموزشی را به صورت ویدیو یا حضوری برای شرکت های بزرگ را در صورت نیاز ارائه خواهد داد.

مشما
مشمع گرین پرو

جمع بندی

مسیری که قهوه از کارخانه اصلی تا مرحله بوداده شدن طی می کند، مسیری طولانی و گیج کننده به نظر می رسد. قهوه از بند ها و لنگر گاه های زیادی سفر کرده و گاهی اوقات حتی وسیله انتقال نیز می تواند متفاوت باشد. توجه دقیق به دانه های قهوه در هر مرحله ای اعم از جابه جایی و انبار کردن به حفظ کیفیت بالای آنها کمک شایانی خواهد کرد.

منبع: postharvest

پیشنهاد هوشمندانه قهوه
5/5 - (2 امتیاز)

2 دیدگاه در “مشمع گرین پرو چیست؟

  1. امیررضا بودلائی گفت:

    بسیار مفید

  2. مرضیه توحیدیان گفت:

    چقدر جالبن این کیسه ها. کاش میشد برای محصولات داخلی هم از این شیوه بسته بندی استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *