قهوه هند
شاید شما با جستجو قهوه هند یا خرید قهوه هند و یا از هر روش دیگری به این صفحه در کافی استور آمده باشید اما آنچه قرار است در اینجا بخوانید چیزی فراتر از معرفی تنها چند محصول است، بلکه شما قرار است با داستان حدود 600 هزار کشاورز هندی آشنا شوید که این محصول شگفت انگیز را به سمت فنجان قهوه صبحگاهی شما سرازیر میکنند.
این افراد مشغول کشت قهوه هند در هندوستان هستند که 98 درصد آنها کشاورزان و مزارع کوچکی اند که توسط خانواده های هندی اداره میشوند و هر کدام داستان ناشنیده خود را دارند. اما داستان قهوه در هندوستان از قرن هفدهم شروع میشود جاییکه تاریخ قهوه هند از آنجا رقم میخورد.
اگر به چشیدن طعم منحصر به فرد قهوه هند علاقهمند هستید میتوانید محصولات زیر را بررسی کرده و به راحتی با چند کلیک آنها را از کافی استور تهیه نمایید 🙂
قهوه فوری هند
اگر شما به دنبال خرید قهوه هند باشید احتمالا متوجه میشوید که این کشور در زمینه تولید انواع قهوه فوری بسیار فعال است. ابتدا به این سوال پاسخ بدهیم که قهوه فوری چیست؟
قهوه فوری از دانه های واقعی قهوه درست می شود. محتویات محلول و فرار دانه استخراج شده و سپس آب خارج می شود تا پودر قهوه یا محلول غلیظ از قهوه باقی بماند. اساساً برای راحتی ما دیهیدراته شده است 😊 – فقط آب را اضافه کنید و برای خود دم کنید!
همچنین ممکن است قهوه فوری را با نامهای زیر مشاهده کنید:
قهوه محلول (Soluble coffee)
قهوه پودر شده (Powdered coffee)
قهوه دانه بندی شده/گرانوله (Granulated coffee)
مانند بسیاری از قهوه های دیگر، قهوه فوری نیز در انواع برشت/رست وجود دارد: تیره، متوسط و روشن، بنابراین شما همچنان می توانید نوع مورد علاقه خود را انتخاب کنید. همچنین ممکن است به دنبال همان طعم غنی اما بدون کافئین باشید. خوشبختانه، قهوه فوری بدون کافئین اینجاست تا هوس شما را با همان فرآیند سریع و آسان برطرف کند.
تفاوت بین قهوه معمولی و قهوه فوری چیست؟
قهوه معمولی، با دانههای قهوه بوداده و آسیاب شده به صورت پودر ریز، درست میشود. با این نوع قهوه، پس از اتمام فرآیند، همیشه ضایعات دانه قهوه وجود دارد. همانطور که قبلا ذکر کردیم، قهوه فوری محلول است. هیچ ضایعاتی وجود ندارد، زیرا همه آن ها در حالت غنی و خوشمزه حل می شوند.
در سال های اخیر، کیسه های قهوه فوری به قفسه های فروشگاه ها آمده است. این کیسه ها با قهوه فوری لذیذ پر شده اند اما به شکل پودر هستند و برخی از آنها حتی با شیر مخلوط می شوند.
میتوانید خرید قهوه هند را از طریق تهیه انواع قهوه فوری هند کلاسیک، قهوه فوری هند گلد و اسپرسو فوری از کافی استور تجربه نمایید.
تاریخ قهوه هند
تاریخ قهوه هند از زیارت حج آغاز میشود! در اواخر قرن هفدهم میلادی یکی از زائران مسلمان هندی به نام بابا بودان (Baba Budan) که برای زیارت به شهر مکه سفر کرده بود، توانست با پنهان کردن هفت دانه سبز قهوه در ریش خود این محصول ارزشمند را به هندوستان منتقل نماید!
شاید از خود بپرسید که چرا او این دانه ها را در ریش خود پنهان کرده است؟ از آنجایی که در آن زمان خارج کردن دانه قهوه سبز از عربستان و یمن به خارج از کشور ممنوع بود، شاید این موضوع منطقی تر به نظر برسد! با توجه به اینکه اعراب بر صادرات آن به کشورهای دیگر نظارت شدیدی داشتند و اجازه نمی دادند دانه های قهوه به هر شکلی به غیر از شکل بو داده یا دم شده صادر شود، این دستاورد شجاعت قابل توجه بابا بودان است.
از آنجایی که عدد هفت در دین اسلام و ادیان دیگر یک عدد مقدس است، حمل هفت دانه قهوه توسط زائر یک عمل مذهبی برای اهالی هندوستان محسوب شده است. این آغاز صنعت قهوه در هند و به ویژه در ایالت میسور بود که اکنون بخشی از ایالت کارناتاکا است.
او این دانه های قهوه را در ارتفاع 1800 تا 1900 متری از دریا بر روی تپه چاندرا درونا کشت کرد. کسی مطمئن نیست که این دانه های خارجی چه مسیری را برای رشد و تبدیل شدن به درخت قهوه طی کردهاند، و به چه میزان و به چه خوبی از آب در آمدهاند، اما این موضوع در آینده توسط بریتانیایی ها به صورت جدی دنبال شد.
کشت سیستماتیک به زودی پس از اولین کاشت بذر توسط بابا بودان، در سال 1670، عمدتاً توسط مالکان بومی هندی به شکل خصوصی انجام شد و اولین مزرعه در سال 1840 در تپه بابا بودان و تپه های اطراف آن در کارناتاکا ایجاد شد.
به زودی کشت قهوه در مناطق مختلفی از هندوستان گسترش یافت. در اواسط قرن 19 با حضور مستعمرات بریتانیا در هند، مزارع قهوه برای صادرات رونق گرفت. بنابراین فرهنگ قهوه به سرعت در جنوب هند گسترش یافت.
مانند اکثر کشورهایی که در آن بازه زمانی مشغول به کشت قهوه بودند، قهوه هند نیز توسط گونه عربیکا تسخیر شده بود. اما بزودی با هجوم جدی زنگ قهوه و پایین بودن مقاومت عربیکا در برابر آن دو نوع روبوستا و یک گونه هیبریدی بین لیبریکا و عربیکا برای کشت مرسوم شدند.
این گونه در برابر زنگ قهوه مقاوم تر بوده و شهرت فراوانی یافت تا آنجا که امروزه مرسوم ترین نوع کشت یافته قهوه هند در کشور هندوستان و به ویژه ایالت کارناتاکا است که به تنهایی 70 درصد از سهم تولید این گونه در این ایالت میباشد.
آنیل بانداری، رئیس India Coffee Trust، یک سازمان غیرانتفاعی که مصرف قهوه را ترویج میکند، گفت: «قهوه در آغاز قرن نوزدهم یک محصول تجاری تثبیت شده بود و از طریق لندن به اروپا صادر میشد. در اوایل دهه 1940، قهوه هندی عربیکا – یا قهوه میسور، همانطور که در آن زمان شناخته می شد – در بازار اروپا تثبیت شده بود و برندی خاص خود را داشت. با این حال… جنگ جهانی دوم و از دست دادن بازار اروپا در آن مرحله باعث شد تا برند منحصر به فرد قهوه Mysore از آگاهی خریداران ناپدید شود.
با تصمیم دولت هند در سال 1942 به جهت تنظیم بازار قهوه هند و حمایت از کشاورزان کوچک، هیئت قهوه هندوستان تحت نظارت وزارت صنعت و بازرگانی تاسیس شد. افزایش کنترل دولت بر روی صادرات قهوه به صورت چشمگیر در کنار ادغام محصولات تولید شده برای فروش، باعث شد تا کشاورزان حساسیت و انگیزه خود را برای افزایش کیفیت محصولات از دست بدهند.
در پنجاه سال گذشته تولید قهوه هندوستان بیش از 15 درصد افزایش یافته است. از سال 1991، آزادی اقتصادی به هند راه یافت و اقتصاد این کشور با استفاده از نیروی کار ارزانتر و هزینه تولید کمتر توانست به طور کامل از آن بهرهمند گردد.
در سال 1993، به صورت تدریجی اقداماتی صورت گرفت تا انگیزه کشاورزان و حساسیت آنها برای تولید محصولات با کیفیت تر و ارتقاء مزارع افزایش یابد. این مهم از طریق ایجاد سهمیه عظیم فروش داخلی یا Internal Sales Quota صورت پذیرفت که به اختصار به آن ISQ گفته میشود.
بر طبق این شرایط جدید ایجاد شده، تولید کنندگان قهوه هند توانستند در سه مرحله زمانی تا سال 1996، ابتدا 30% سپس تا 70% و در آخر تمامی محصولات خود را هر طور که میخواهند برای مصارف داخلی و یا صادرات به فروش برسانند.
اطلاعات کلی درباره قهوه هند
اگر به دنبال خرید قهوه هند هستید شاید آشنایی به آمار و ارقام زیر برای شما جذاب باشد.
رتبه در جهان برای صادرکننده قهوه
6 ام
صادرات سالانه گونی (60 کیلوگرم)
تقریبا: 6,028,000
سهم قهوه هند از بازار قهوه جهان
4.5٪
سایر صادرات عمده کشاورزی هندوستان
برنج، گندم، سویا و سایر حبوبات/غلات
تعداد تخمینی خانواده هایی که برای امرار معاش به قهوه متکی هستند؟
600000
انواع گونه تولید شده
30٪ عربیکا: Catimor، Kent، S795، Caturra، Cauvery و S9، و غیره
مناطق کلیدی قهوه
کارناتاکا، کرالا و تامیل نادو
زمان برداشت معمولی
نوامبر – مارس
فرهنگ هندوستان
هند خانه بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون نفر است که تنوع فرهنگی باورنکردنی بین زبان ها، مناطق جغرافیایی، سنت های مذهبی و طبقه بندی های اجتماعی را در خود جای داده است. با توجه به این تنوع جمعیتی زیاد، تعریف یک فرهنگ کلی برای این کشور شاید با حقیقت جور درنیاید.
با این حال، مضامین و اصول مشترکی وجود دارد که به ارزش ها، نگرش ها، باورها و هنجارهای جامعه غالب کمک می کند. به طور کلی، هندیها نسبت به متمایز بودن و تنوع فرهنگ خود احساس غرور قوی دارند. به عنوان مثال، توسعه کشاورزی کشور و پیشرفت های فناوری در زیرساخت ها، علم و مهندسی مایه مباهات است.
علاوه بر این، مقدار قابل توجهی از غرور ناشی از صادرات فرهنگی هنری غنی از موسیقی، هنرهای زیبا، ادبیات و معنویت هند (به ویژه تمرین یوگا) است.
فرهنگ هندی که قدمت آن به 5000 سال می رسد، در میان قدیمی ترین فرهنگ های جهان مورد احترام است. درواقع وجود تنوع به شکوه آن می افزاید. با مناطق، لباسها، زبانها و عادتهای غذایی فراوان، فرهنگ هند برای کاوش غنی است. برای هر نوع مسافری، هند بهترین گزینه را دارد زیرا ویژگی های فوق العاده غنی را برای کاوش ارائه می دهد.
با 28 ایالت و 7 قلمرو اتحادیه، هر مکان زبان خود را دارد و آن را از همه نظر به سادگی جذاب می کند. زبان ملی هندی است در حالی که 22 زبان رسمی با بیش از هزار گویش در سراسر شبه قاره هند وجود دارد. هر زبانی باشد، بیشتر زبان ها به خط آریایی و دراویدی تعلق دارند.
از نظر مذهب، هند عمدتاً از هندوئیسم پیروی می کند. بودیسم نیز یکی از ادیانی است که مردم به تعداد زیادی از آن پیروی می کنند. حدود 14 درصد از جمعیت هند مسلمان هستند. این کشور هند را از نظر جمعیت مسلمان در سرتاسر جهان سومین کشور بعد از اندونزی و پاکستان می کند.
ساختار اجتماعی و طبقه بندی اجتماعی
هند دارای یک ساختار اجتماعی سنتی بسیار طبقه بندی شده است که اغلب به عنوان سیستم “کاستی” از آن یاد می شود. اصطلاح “کاست” از کلمه “کاستا” گرفته شده است که توسط ناظران پرتغالی برای توصیف طبقه بندی اجتماعی جامعه هند استفاده می شود.
سیستم کاست یک نهاد باستانی است که به طور کلی اعتقاد بر آن میباشد که منحصر به شبه قاره هند است. اگرچه اغلب تحت یک اصطلاح طبقه بندی می شود، اما سیستم کاست در واقع نشان دهنده دو سیستم مختلف طبقه بندی است.
سیستم کاست در مقیاس بزرگ به سیستم “وارنا” معروف است. این جامعه را به چهار دسته کلی طبقه بندی می کند. برهمین (کاست کاهنی)، کشاتریا (کاست اشراف)، وایشیا (کاست بازرگان) و شدرا (کاست صنعتگر یا کارگر).سیستم وارنا توسط برخی از اعضای جامعه به عنوان ساختار اجتماعی ایده آل تلقی می شد.
با گذشت زمان، کاستهای خاص در طبقه پایین در مقایسه با کاستهای بالاتر به عنوان «کمتر خالص» انگ زده شدند و تعاملات بین آنها محدود شد. ایده «دالیت ها» («غیرقابل لمس») یک افزوده مدرن بود. این دسته که تصور میشود خارج از نظام کاست است، به عنوان پایینترین و «کم پاکترین» اعضای جامعه هند شناخته میشود.
سیستم کاست در مقیاس کوچک، معروف به سیستم “جاتی”، شامل بیش از 2000 دسته جاتی است که شغل یا مشاغل افراد را بر اساس خانواده محل تولدش تعیین می کند. این مشاغل یا جاتیها رتبهبندی میشوند و برخی از آنها بیطرف هستند (مانند کشاورزی یا خدمات دولتی غیرسنتی). سیستم جاتی به ویژه در سازمان اجتماعی روزانه فرهنگ هند قابل توجه است.
به عنوان مثال، کشاورزان قهوه هند در کشور هندوستان در طبقه بندی جاتی بی طرف هستند و توضیح می دهد که چرا یافتن افرادی که حرفه والدین، پدربزرگ و مادربزرگ و غیره خود را دنبال می کنند، معمول است.
غذاهای هندی
با در نظر گرفتن غذاهای هندی، متوجه می شویم که گرایش ترکی، عربی و اروپایی دارد. به خاطر طیف وسیعی از غذاها شناخته شده است، استفاده گسترده از گیاهان و ادویه جات و ترشی جات آنها را همیشه لذت بخش می کند. سبک آشپزی بسیار متفاوت است و این چیزی است که آن را فوق العاده غنی می کند. گندم، برنج باسماتی و حبوبات بخش اصلی رژیم غذایی هندی را تشکیل می دهند.
این غذاها سرشار از کاری و ادویه هایی است که شامل زردچوبه، هل، زنجبیل، گشنیز، فلفل تند خشک و دارچین و غیره می شود. اگرچه بسیاری از هندوها گیاهخوار هستند، گوشت بره و مرغ به طور گسترده استفاده می شود.
فرهنگ قهوه هند
خرید قهوه هند شاید بیشتر از یک خرید ساده باشد اگر با فرهنگ و آداب و رسوم موجود در فرهنگ قهوه نوشی هندوستان آشنا باشیم. این کشور خانه بیش از 16 گونه منحصر به فرد قهوه بومی است! هند تنها کشوری است که تمام محصولات قهوه خود را در سایه (بدور از نور خورشید) پرورش می دهد.
محصول نقدی (محصولی که برای ارزش تجاری خود به جای استفاده توسط پرورش دهنده تولید می شود، در واقع منظور همان محصول تجاری است) معمولاً در مناطق مرتفع در آب و هوای مرطوب کشت می شود.
بسیاری از مزارع قهوه نیز در کنار مزارع ادویه راه اندازی می شوند. در نتیجه، قهوه هندی اغلب در نزدیکی ادویه هایی مانند هل و دارچین کاشته می شود که به قهوه طعم تند خاصی می دهد. قهوه های دیگر توسط محصولات شیرین تر مانند پرتقال، وانیل و موز رشد می کنند که به قهوه طعمی سبک، میوه ای و/یا گل می دهد.
با این حال، همانطور که تجارت قهوه هندی موفق است، مردم محلی هنوز چای را به قهوه ترجیح می دهند. با توجه به این واقعیت، 80 درصد از قهوه هند صرفاً برای مقاصد تجاری کشت می شود. این به آرامی در حال تغییر است، زیرا فرهنگ قهوه در کشور به تکامل خود ادامه می دهد.
همانطور که گفته شد، فرهنگ قهوه در هند هنوز یک چیز نسبتاً جدید است. تا حد زیادی به لطف جوانان هندی که قهوه خانه ها را به عنوان مکان ملاقات انتخاب می کنند، به طور مداوم در حال رشد و تکامل است. نوشیدنی کافئین دار به آرامی اما مطمئناً در فرهنگ هند به طور کلی نامی برای خود دست و پا می کند و مصرف آن سالانه 5 درصد افزایش می یابد.
در اوایل دهه 1940، گروه کوچکی از اعضای هیئت قهوه هند که اخراج شدند، برند قهوه خانه هند یا «Indian Coffee House» را ایجاد کردند که امروزه وجود دارد. در سال 1957، قهوه خانه هند اولین کافی شاپی بود که در این کشور افتتاح شد. پس از استقلال، قهوه خانه در آستانه تعطیلی قرار گرفت، زمانی که کارگران جنبشی را آغاز کردند که قهوه خانه هند را به یک مدل تعاونی تبدیل کرد. آنها هنوز هم در بیش از 400 مکان به مشتریان وفادار خود خدمت می کند.
در سال 1996، سیذارتا یک قهوه خانه مدرن تر را معرفی کرد – Cafe Coffee Day که CCD نیز نامیده می شود. آنها استارباکس هند هستند. با بیش از 1500 فروشگاه در سراسر کشور، این کافهها و کافیشاپ های زنجیرهای، مکانی مناسب را برای ملاقات افراد فراهم میکند و همزمان امکان استفاده از بازار قهوه هند را به روی مخاطبان میگشاید.
نقشی که CCD در جامعه ایفا کرد بسیار شبیه قهوه خانه هند بود. آنها به مردم فضایی برای دور هم جمع شدن میدادند، بستری بود برای گفتگوهایی که قهوه به آنها دامن میزد، اما نه فقط قهوه – مجموعهای از نوشیدنیها وجود داشت. کافی شاپ های زنجیرهای اولین معرفی هند به یک قهوهبار به سبک «ایتالیایی» با ماکیاتو، کاپوچینو و بسیاری دیگر از قهوههای جدید بود.
تقریباً همه می گویند نوشیدنی انتخابی آنها در دوران رشد CCD ” کول بلو یا هات چاکلت یا تراپیکال آیسبرگ (شیر قهوه با یخ بیشتر از آنچه در لیوان جا می شود!) بود. CCD که از خانواده ای با 140 سال سابقه مزرعه داری می آمد، قهوه خود را در مقیاسی عظیم کشت، برشته و دم می کرد. تابلو بزرگ قرمز CCD همه جا بود! در بزرگراهی در میانه ناکجاآباد، اطراف هر گوشه خیابان، در بیمارستان ها، این برند تا سال 2011 به بیش از 1000 فروشگاه افزایش یافت.
در سال 2013، طرفداران صنعت چای به هیئت دولت هند رفتند تا از چای به عنوان نوشیدنی رسمی این کشور نام ببرند. دولت آنها را تکذیب کرد و نمیخواست صنعتی را که نه تنها میلیونها دلار را برای اقتصاد کشور به ارمغان میآورد، بلکه به نظر میرسد محبوبیت جدیدی در بین شهروندانش دارد را دلسرد کند.
برشته کردن و دم کردن در فرهنگ قهوه هندی
پرانوی تیپایا، پنجمین نسل کارخانه دار کاشت قهوه در املاک کرهاکلو، این موضوع را عنوان میکند که ما مردم هند این حقیقت را نمیگوییم که: «ما ملتی شیرخوار هستیم. ربطی به قهوه یا چای ندارد. ما شیر را با طعم دهنده می نوشیم.»
که به نظر می رسد درست باشد! هیئت ملی توسعه لبنی (و فائو) می گوید ما بزرگترین کشور تولید کننده شیر هستیم. اما این چه ربطی دارد به قهوه و توجهی که اکنون به آن میشود؟
خانم گانگا پرابهاکار صاحب یک کافه رستری، به نام Coffee Mechanics است. دانه های او مستقیماً از مزارع خانوادگی اش می آیند. قصد او از راهاندازی کافه و اتاق چشایی، ایجاد ارزش در قهوه و کاری بود که برای تولید آن انجام شد.
او میگوید: «اگر به قهوه هندی در بازار جهانی نگاه کنید، از کیفیت قهوههای ما به اندازه کافی قدردانی نمیشود. اکثر مردم حتی نمی دانند که هند قهوه تولید می کند و ما ششمین صادرکننده بزرگ قهوه در جهان هستیم! او میگوید: «وقتی شروع کردیم، دلیل آن را متوجه نشدیم.
اما با جستجو بیشتر دریافتیم که این در اصل به دلیل کیفیت است. بازار قهوه هند عمدتاً شیر مصرف می کند. بنابراین اکثر اوقات، حداقل تا به حال، کیفیت آن اهمیتی نداشت، زیرا شیر طعمها و پروفایلهای طعمی بسیاری را در خود محو کرده بود.»
پس از سال 2008 برندهای بین المللی بیشتری شروع به ظهور کردند. جان در از Costa Coffee خاطرنشان کرد که “متوسط زمان صرف شده در کافی شاپ در بریتانیا 25 دقیقه در مقایسه با یک ساعت در هند است” و مارک هایی مانند Costa Coffee، Lavazza و Starbucks شروع به طراحی کافی شاپ های خود بر اساس این روند جدید کردند.
رشد جمعیت جوان، استانداردهای رو به رشد زندگی و افزایش قشر طبقه متوسط رو به بالا، در حال تغییر روشی است که برندها در حال ایجاد برای تجربیات مشتریان هستند. جمعیت شهری به دنبال فضاهای بیشتری برای ملاقات های اجتماعی، سرگرمی و فضاهای کاری هستند و کافی شاپ ها به محیطی محبوب تبدیل شده اند.
در دهه گذشته شاهد تغییر الگوهای مصرف بوده ایم. افزایش مصرف قهوه سیاه (Black Coffee) در هندوستان وجود دارد. گانگا میگوید: «این ممکن است به دلایل سلامتی (عدم تحمل لاکتوز) یا جنبش وگان یا تأثیرات غربی از طریق رسانهها باشد، این بازاری است که روایت نوشیدن قهوه را تغییر میدهد.
او احساس میکند وقتی مردم لبنیات را کنار میگذارند و قهوه سیاه میخورند، به دنبال گزینههای باکیفیت هستند. با تمرکز بر قهوه با کیفیت در دهه گذشته، فرهنگ قهوه هند به برندهای خانگی روی آورده است که بر فروش قهوه با هدف های خاص متمرکز شده اند.
بلو توکای (Blue Tokai) یک برشته کننده قهوه است که این موج جدید را تقریباً در همان زمانی که استارباکس در حال گسترش در هند با شعار جسورانه «ما عاشق کشاورزان قهوه هند هستیم» آغاز نمود. از آنجایی که بیشتر قهوه هند در ایالت های جنوبی کشت می شود، بلو توکای قهوه با کیفیت را از مزارع انتخابی تهیه کرد، دانه ها را به صورت سفارشی برشته کرد و از طریق پستی شروع به فروش نمود.
اکنون بلو توکای کافه هایی در متروهای سراسر هند دارد. این موضوع به کافیشاپهای تخصصیتر مانندThird Wave Coffee Roasters و Flying Squirrel و دهها برشتهکننده دیگر که قهوههای تخصصی را از مزارع تهیه میکنند، دامن زد.
موج جدید برای قهوه هند
موج جدید خردهفروشان و کافههای قهوه نه تنها قهوههای خوشمزه را برشته و سرو میکنند، بلکه به دنبال این هستند که به مشتریان تجربه نحوه انتخاب دانههای خود و دم کردن آنها را از طریق تکنیکهای مختلف بدهند. از مسابقات قهرمانی قهوه Aeropress گرفته تا مراکز تجربه و رویدادهای قهوه محور، فرهنگ قهوه هند پشتوانه دلگرم کننده ای را برای خود احساس میکند.
مصرف کنندگان قهوه از کیفیت، طعم و مزه و ارزش قهوه هندی بیشتر آگاه می شوند. اما بسیاری از کشاورزان این سوال را مطرح می کنند که آیا این ارزش به مزارع نیز انتقال می یابد یا خیر.
اگرچه خانواده گانگا نسل ها در مزارع بودهاند، او 9 سال قبل از ورود به تجارت قهوه در صنعت تبلیغات کار میکرد. زمانی که وارد این تجارت شدم، قصدم این بود که چگونه می توانم برای کاری که در مزارع انجام می دهیم ارزش بیشتری کسب کنم. در کافه مکانیک ما این وظیفه را بر عهده گرفتهایم که تجربهای از قهوه را برای مصرفکنندگان ایجاد کنیم و به مردم آموزش دهیم که چه چیزی برای تهیه آن فنجان قهوه انجام میشود.»
طرز تهیه اسپرسو هندی
این تنها یکی از بسیاری از دستور العمل های موجود برای قهوه هندی است. چه کسی سوخت موشک که اسپرسو است را دوست ندارد؟
آنچه شما نیاز خواهید داشت:
1 اونس قهوه دم کرده قوی (ترجیحا قهوه هندی!)
لیوان قهوه بزرگ
قاشق
2 قاشق غذاخوری شکر (بیشتر یا کمتر بسته به ترجیح شخصی)
1 فنجان شیر
پودر کاکائو (برای پاشیدن روی آن، اختیاری)
طرز تهیه:
- در فنجان قهوه، قهوه دم کرده و شکر را اضافه کنید.
- با یک قاشق، مخلوط لیوان را به سرعت هم بزنید- با حداکثر هوای ممکن – تا زمانی که مخلوط کف کند ادامه بدهید.
- قبل از ریختن روی مخلوط همزده، شیر را گرم و یا استیم (بخارزده) کنید.
- به آرامی هم بزنید، مطمئن شوید که همه چیز ترکیب شده است.
- روی آن پودر کاکائو بپاشید.
- لذت ببرید!
طرز تهیه فیلتر کافی هندی
یک لیوان فیلتر کافی (Filter Coffee) یک نوشیدنی مناسب برای شروع روز است. تهیه آن یک هنر است، شیر روی دمای ثابتی نگه داشته میشود و نتهای شیرین از کاراملی شدن قندهای شیر به وجود میآید. گفته می شود که “Pulling” یا همان “کشیدن” قهوه، آن را هوادارتر، کف آلود و سبک تر می کند. فیلتر کافی، قوی است (ترکیبی از روبوستا / عربیکا و کاسنی – برای عطر و پر کردن دهان) و شیر و شکر برای متعادل کردن این نوشیدنی بسیار قوی لازم است.
قهوه به طور سنتی در یک استوانه دو قسمتی دم می شود. قسمت پایین لیوانی است که برای جمع آوری قهوه استفاده می شود و نیمه بالایی دارای یک دیسک سوراخ شده با یک دسته در مرکز میباشد. قهوه در سیلندر بالایی قرار می گیرد و با دیسک فشرده (تمپ) میشود.
در ادامه آب داغ بر روی آن ریخته شده و استوانه به آرامی رها می شود تا قهوه در لیوان زیرین چکه کند. نوشیدنی نهایی آن بسیار قوی است و شیر و شکر باید به آن اضافه شود. سپس قهوه در یک نعلبکی فلزی ضخیم – دابارا – خنک می شود. آن را به عقب و جلو (گاهی به طول یک متر) بین دابارا و لیوان می ریزند و در نتیجه دمای مناسبی از قهوه به خوبی مخلوط شده و کف آلود ایجاد می شود.
جغرافیای هندوستان
توپوگرافی هند بسیار متنوع است و از میان مناطق کوهستانی پوشیده از برف تا بیابان ها، دشت ها، تپه ها و فلات ها گسترش می یابد. اکثر شبه قاره هند در صفحه هند قرار دارد که شمالی ترین بخش سطح هند و استرالیا است. اکثریت هند در شبه جزیره ای در جنوب آسیا واقع شده است که به اقیانوس هند می چسبد و دارای خط ساحلی نزدیک به 7516 کیلومتر میباشد. دریای عرب در جنوب غربی با هند و خلیج بنگال در جنوب شرقی با آن همسایه است.
دشت سرسبز هند و گنگ بر شمال، مرکز و شرق هند مسلط است، در حالی که فلات دکن بر جنوب هند حاکم است. کویر ثار که ترکیبی از بیابان های سنگی و شنی است در غرب کشور واقع شده است. رشته شیب دار هیمالیا مرزهای شرقی و شمال شرقی هند را تشکیل می دهد.
پاکستان، جمهوری خلق چین، بوتان، میانمار، بنگلادش، نپال و افغانستان مرزهای هند هستند. جمهوری های جزیره ای سریلانکا و مالدیو در جنوب هند واقع شده اند. به جای تغییرات فیزیکی، شکاف های سیاسی اغلب از مرزهای قومی و زبانی پیروی می کنند.
جغرافیای قهوه هند
قهوه هندی نوشیدنی است که ظرافت و حس تحرک را به پرزهای چشایی شما هدیه میدهد. این قهوهها که معمولا ملایم و نه خیلی اسیدی هستند، طعمی عجیب و غریب و عطری خوب دارند.
همانطور که در تاریخچه قهوه هندی خواندید، قهوه هند طعم تاریخی منحصر به فردی دارد! اغلب گفته می شود، یک تولید کننده قهوه هندی زندگی خود را در محصول می ریزد. آیا جای تعجب است که هند به مدت بیش از صد و پنجاه سال به طور مداوم انواع قابل توجهی از قهوه های با کیفیت مناسب را تولید و صادر کرده است؟
شرایط رشد قهوه در هندوستان
هند تمام قهوه خود را در زیر سایه درختانی مانند درخت حبوبات همیشه سبز کشت می کند. نزدیک به 50 نوع مختلف درخت سایه دار در مزارع قهوه یافت می شود. درختان سایه دار از فرسایش خاک در زمین های شیب دار جلوگیری می کنند. آنها خاک را با بازیافت مواد مغذی از لایه های عمیق تر غنی می کنند، از گیاه قهوه در برابر نوسانات فصلی دما محافظت می کنند و میزبان گیاهان و جانوران متنوع هستند.
مزارع قهوه در هند نیز دنیای ادویه های ضروری هستند: طیف گسترده ای از ادویه ها و محصولات میوه مانند فلفل، هل، وانیل، پرتقال و موز در کنار گیاهان قهوه رشد می کنند.
مناطق کشت قهوه هند دارای شرایط آب و هوایی متنوعی هستند که برای کشت انواع مختلف قهوه مناسب است. برخی از مناطق با ارتفاعات بالا برای کشت عربیکا با کیفیت ملایم مناسب هستند، در حالی که مناطقی با شرایط مرطوب گرم برای روبوستا مناسب هستند.
روبوستا | عربیکا | فاکتور ها |
مانند عربیکا | عمیق، حاصلخیز، غنی از مواد آلی، زهکشی خوب و کمی اسیدی (Ph6.0-6.5) | خاک |
شیب ملایم تا زمین های نسبتاً هموار | شیب ملایم تا متوسط | شیب |
500-1000m | 1000-1500m | ارتفاع |
مانند عربیکا | وضعیت های شمالی، شرقی و شمال شرقی | وضعیت |
200 C – 300 C; hot, humid | 150 C – 25 0 C ; cool, equable | دما |
80-90% | 70-80% | رطوبت |
1000-2000 mm | 1600-2500 mm | بارش سالانه |
February – March (25-40 mm) | March- April (25-40mm) | بلاسم شاور |
March-April (50-75 mm) well distributed | April-May (50-75 mm) well distributed | بکینگ شاور |
گونه های مهم قهوه هند
یکی دیگر از موارد مهم در خرید انواع قهوه مانند خرید قهوه هند، شناخت و آشنایی داشتن با انواع گونه ها و زیرگونه هایی است که در این کشور کشت و تولید میگردد. این موضوع از آن جهت دارای اهمیت است که هر گونه و زیرگونه میتواند طعم متفاوتی را با توجه به شرایط رشد و خواصی که دارد در فنجان قهوه شما ایجاد نماید.
گونه قهوه کنتس (Kents)
کنتس اولین گونه عربیکا است که توسط یک کشاورز انگلیسی به همین نام در دهه 1920 انتخاب شد. این گونه تا دهه 1940 در بین جامعه کاشت قهوه هند محبوب باقی ماند، زیرا کمتر مستعد زنگ زدگی بود. امروزه در مناطق معدودی رشد میکند اما هنوز هم به دلیل کیفیت استثنایی فنجانی خود شناخته شده است.
زیرگونه قهوه S.795
این زیرگونه محبوب ترین انتخاب عربیکا است که در طول دهه 1940 با عملکرد بالا، دانه های پررنگ، کیفیت برتر و تحمل نسبی نسبت به زنگ برگ کشت شد. این انتخاب با استفاده از گونه کنتس عربیکا به یک زیرگونه بدل شد که به دلیل کیفیت بالای آن مشهور است. حتی امروزه، S.795 مورد علاقه کشاورزان است و یک رقم عربیکا به طور گسترده کشت می شود. S.795 فنجانی متعادل با نت های طعمی لطیف از موکا دارد.
گونه قهونه Sln.9
انتخاب Sin.9 از تلاقی بین مجموعه عربیکای اتیوپی، «Tafarikela» و «هیبرید تیمور» است. Sln.9 تمام ویژگی های کیفی برتر فنجان تافاریکلا را به ارث برده است. این زیرگونه برنده جایزه Fine Cup برای بهترین عربیکا در “طعم هند – مسابقه کاپینگ 2002” شده است که توسط هیئت قهوه هند برگزار شده است.
طبقه بندی قهوه هند
قهوه های هندی به دو روش مختلف درجه بندی می شوند:
اولین مورد منحصر به هند است و تمام قهوه های شسته شده را به عنوان قهوه های پلنتیشن، تمام قهوه های فرآوری شده طبیعی را به عنوان چری/گیلاس و تمام قهوه های شسته شده روبوستا را به عنوان قهوه های پارچمنت/پوستی طبقه بندی میکند.
روش دوم یک سیستم درجه بندی بر اساس اندازه است، مانند آفریقا، با استفاده از غربال. این برای هر دو گونه عربیکا و روبوستا قابل استفاده است. دانه های قهوه از AAA (بزرگترین اندازه)، تا AA، A و Peaberry (PB) درجه بندی میشوند. توجه داشته باشید که این یک سیستم درجه بندی سنتی است و اندازه بزرگ لزوماً به معنای کیفیت بهتر نیست، اگرچه آنها بالاترین قیمت را در یک مقدار معین دریافت میکنند.
اگر تمایل به خرید قهوه هند را دارید، آشنایی با این موضوع میتواند برای شما کمک کننده باشد. درجهبندی به شرح زیر است و بالاترین درجات در بالا ذکر شده است. توجه داشته باشید که این درجهبندی ها در وهله اول بر اساس اندازه دانه قهوه است (هر دانه در طول دانه بندی در الکهای خاصی قرار می گیرد که به کل فرآیند آن اسکرین کردن قهوه میگویند). برخی از بالاترین نمرات نیز محدودیت هایی برای درصد نقص دارند.
ربوستا
- شسته شده/WASHED
- Robusta Kaapi Royale
- Parchment-A
- Parchment-PB Bold
- Parchment-PB
- Parchment-AB
- Parchment-B
- Parchment-C
- Parchment-BBB
- Parchment-Bulk
- طبیعی/NATURAL/DRY-PROCESSED
- Cherry-AA
- Cherry-A
- Cherry-PB Bold
- Cherry-PB
- Cherry-AB
- Cherry-C
- Cherry-BBB
- Cherry-Bulk
عربیکا
- شسته شده/WASHED
- Mysore Nuggets Extra Bold
- Plantation-AA
- Plantation-PB Bold
- Plantation-PB
- Plantation-A
- Plantation-B
- Plantation-C
- Plantation-BBB
- Plantation-Bulk
- طبیعی/NATURAL/DRY-PROCESSED
- Cherry-AA
- Cherry-A
- Cherry-PB Bold
- Cherry-PB
- Cherry-AB
- Cherry-C
- Cherry-BBB
- Cherry-Bulk
مناطق کشت قهوه هندوستان
قهوه در هندوستان در مناطق بسیاری و به صورت گسترده کشت میگردد. همانطور که میدانید این کشور بسیار فراخ است و بدیهیست که مناطق تحت کشت قهوه هندوستان نیز متفاوت و وسیع باشند.
Anamalais (Tamil Nadu)
آنامالایس (تامیل نادو)، پناهگاه های حیات وحش در این منطقه محل سکونت پلنگ های خالدار است، در حالی که مزارع این منطقه خانه عربیکاهای باکیفیت و با رشد بالا، از جمله کنت های محبوب است.
ارتفاع: 1000-1400 متر MSL
میزان بارندگی: 2500-3000 میلی متر
نوع قهوه اصلی: عربیکا
مساحت کل زیر قهوه: 2500 هکتار
میانگین تولید: 1500 تن
انواع اصلی: S.795، Cauvery، Sln.9
کشت مخلوط اصلی: فلفل، پرتقال، موز
Araku Valley (Andhra Pradesh)
دره آرارکو (آندرا پرادش)، محل زندگی طوطیهای رنگارنگ، دیدن دستهای از پرندگان قرمز و سبز رنگارنگ که از میان درختان در این دره دیدنی میچرخند، غیرعادی نیست.
ارتفاع: 900-1100 متر MSL
میزان بارندگی: 1000-1200 میلی متر
نوع قهوه اصلی: عربیکا
مساحت کل زیر قهوه: 20000 هکتار
میانگین تولید: 3100 تن
انواع اصلی: S.795، Sln.4، Sln.5، Cauvery
کشت مخلوط اصلی: فلفل، انبه، جک فروت، سبزیجات
Bababudangiris (Karnataka):
تپه بابابودان (کارناتاکا)، بابابودان هفت دانه قهوه جادویی از یمن (عربستان) آورد و در تپه های بلند این منطقه کاشت. آهو اغلب در اینجا دیده می شود و در کنار مزارع فراوان با عربیکاهای تنومند چرا می کنند.
ارتفاع: 1000-1500 متر MSL
میزان بارندگی: 1750-2200 میلی متر
نوع قهوه اصلی: عربیکا
مساحت کل زیر قهوه: 15000 هکتار
میانگین تولید: 10500 تن
انواع اصلی: S.795، Sln.9، Cauvery
کشت مخلوط: فلفل، هل، آرکانات
Biligiris (Karnatka/Tamil Nadu):
بیلیگیریس (کارناتاکا/تامیل نادو)، بعلاوه عربیکاهای تنومند، این منطقه برای سامبار – بزرگترین گوزن هندی با شاخ های بزرگ – مورد توجه قرار گرفته است.
ارتفاع: 1500-2000 متر MSL
میزان بارندگی: 1100-1200 میلی متر
نوع قهوه اصلی: عربیکا
مساحت کل زیر قهوه: 800 هکتار
میانگین تولید: 700-800 تن
انواع اصلی: S.795، Sln.9، Cauvery
کشت مخلوط اصلی: پرتقال، موز، فلفل
Brahmaputra (براهماپوترا):
برهماپوترای قدرتمند که از ایالت های شمال شرقی می گذرد، راه نجات این منطقه است که کرگدن های تک شاخ را در خود جای داده است. این حیوان قوی به تعداد زیاد در پارک ملی کازیرانگا در شرق آسام یافت می شود.
ارتفاع: 800-1200 متر MSL
میزان بارندگی: 1500-2000 میلی متر
نوع قهوه اصلی: عربیکا
مساحت کل زیر قهوه: 5000 هکتار
میانگین تولید: 300 تن
انواع اصلی: S.795، Cauvery
کشت مخلوط اصلی: آناناس، فلفل، جک فروت، سبزیجات
Chikmagalur (Karnataka):
جنگل ها و پناهگاه های حیات وحش چیکماگالور با طاووس های زیبا، پرنده ملی هند، فراوان است. طاووس عاشق این است که پرهای رنگارنگ خود را به نمایش بگذارد، به خصوص در حین رقص مفصل خود.
ارتفاع : 700-1200 متر MSL
میزان بارندگی: 1000-4500 میلی متر
انواع اصلی قهوه: عربیکا، روبوستا
مساحت کل زیر قهوه: عربیکا – 37000 هکتار، روبوستا – 23000 هکتار
میانگین تولید: عربیکا – 29000 تن، روبوستا – 30000 تن
انواع اصلی: Arabica – S.795، Sln.5B، Sln.9، Cauvery
Robusta – Peridenia, S.274, CxR
کشت مخلوط اصلی: فلفل، هل، نارنج، پرتقال، وانیل
Coorg (Karnataka):
کورگ (کارناتاکا)، مزارع سرسبز قهوه مملو از زنبورهای عسل است که عسل خوشمزه کورگ را تولید می کنند که توسط قبایل nimble-footed جمع آوری میشوند.
ارتفاع : 750-1100 متر MSL
میزان بارندگی: 1000-2500 میلی متر
انواع اصلی قهوه: عربیکا، روبوستا
کل سطح زیر قهوه: عربیکا – 26000 هکتار، روبوستا – 56000 هکتار
میانگین تولید: عربیکا – 24000 تن، روبوستا – 69000 تن
انواع اصلی: Arabica – S.795, Sln.6, Sln.9; Cauvery; روبوستا – S.274، CxR
کشت مخلوط اصلی: فلفل، هل، پرتقال، موز، آرکانات
Manjarabad (Karnataka):
منجرآباد (کارناتاکا)، زمین های شیب دار ملایم با نهرهای کوچک و بوته های قهوه، زیستگاه طبیعی پرندگان جنگل را فراهم می کند. این پرنده سر زرد با شانه قرمز و پرهای چند رنگ معمولاً به صورت جفت و نزدیک به مزارع قهوه دیده می شود.
ارتفاع: 900-1100 متر MSL
میزان بارندگی: 1000-2500 میلی متر
انواع اصلی قهوه: عربیکا، روبوستا
کل سطح زیر قهوه: عربیکا – 31700 هکتار، روبوستا – 9400 هکتار
میانگین تولید: عربیکا – 21000 تن، روبوستا – 9500 تن
انواع اصلی: Arabica – S.795، Sln.6، Sln.9، Cauvery Robusta – S.274، CxR
محصولات مخلوط اصلی: فلفل، هل، پرتقال، آرکانات، موز
Nilgiris (Tamil Nadu):
نیلگیریس (تامیل نادو)، پناهگاه های حیات وحش در این منطقه محل سکونت پلنگ های خالدار است، در حالی که مزارع این منطقه خانه عربیکاهای خوب و با رشد بالا، از جمله کنت های خوش طعم است.
ارتفاع: 900-1400 متر MSL
میزان بارندگی: 1600-2600 میلی متر
انواع اصلی قهوه: عربیکا، روبوستا
کل سطح زیر قهوه: عربیکا – 3600 هکتار، روبوستا – 4000 هکتار
میانگین تولید: عربیکا – 1400 تن، روبوستا – 2800 تن
انواع اصلی: Arabica – S.795، K ents، Cauvery Robusta – P eridenia، S.274، CxR
محصولات مخلوط اصلی: فلفل، پرتقال، موز، زنجبیل، سبزیجات
Pulneys (Tamil Nadu):
پولنیز (تامیل نادو)، یکی از ویژگی های شناخته شده این منطقه، گل کورینجی درخشان و زنگی شکل و آبی رنگ است که هر 12 سال یک بار ظاهری چشمگیر به خود می گیرد. با این حال، عربیکا های با رشد بالا، سال به سال یک منظره غالب هستند.
ارتفاع: 600-2000 متر MSL
میزان بارندگی: 1000-1600 میلی متر
نوع قهوه اصلی: عربیکا
مساحت کل زیر قهوه: 14000 هکتار
میانگین تولید: 7500 تن
انواع اصلی: S.795، Sln.5B، Sln.9، Sln.10، Cauvery
محصولات مخلوط اصلی: پرتقال، موز، فلفل، هل، سبزیجات
Sheveroys (Tamil Nadu):
شورویس (تامیل نادو)، گور باشکوه یا گاومیش کوهان دار هندی تجسمی از نشاط و قدرت است، بسیار شبیه به عربیکاهای پررنگی که در اینجا رشد می کنند. این حیوان عظیم الجثه با سر بزرگ و اندام های محکم خود در تپه های پایینی این منطقه زیبا می چرد.
ارتفاع: 900-1500 متر MSL
میزان بارندگی: 800-1500 میلی متر
نوع قهوه اصلی: عربیکا
مساحت کل زیر قهوه: 5000 هکتار
میانگین تولید: 3000 تن
انواع اصلی: S.795، Cauvery، Sln.9
کشت مخلوط اصلی: پرتقال، موز، فلفل
Travancore (Kerala):
تراوانکور (کرالا)، گل ملی هند، نیلوفر آبی نماد پاکی و زیبایی است. این گلهای روشن و معطر با برگهای شناور و ساقههای بلند در آبهای کمعمق در این منطقه که بهخاطر عربیکا و روبوستا معروف است رشد میکنند.
ارتفاع: 400-1600 متر MSL
میزان بارندگی: 2000-4000 میلی متر
نوع قهوه اصلی: روبوستا
کل مساحت زیر قهوه: 13000 هکتار
میانگین تولید: 9000 تن
انواع اصلی: S.274, CxR
محصولات مخلوط اصلی: فلفل، موز، زنجبیل، سبزیجات، گیاهان دارویی
Wayanad (Kerala):
وایاناد (کرالا)، وایاناد خانه ببر هندی، حیوان ملی هند است – نمادی از شجاعت و شجاعت.
ارتفاع: 600-900 متر MSL
میزان بارندگی: 1100-1200 میلی متر
نوع قهوه اصلی: روبوستا
مساحت کل زیر قهوه: 67000 هکتار
میانگین تولید: 54000 تن
ارقام اصلی: Peridenia, S.274, CxR
محصولات مخلوط اصلی: فلفل، موز، زنجبیل، سبزیجات
قهوه های اسپشیالیتی هند (Specialty Coffees)
مانسون مالابار (Monsooned Malabar AA)
قرنها پیش، وقتی دانههای قهوه با کشتیهای بادبانی به اروپا منتقل شدند، یک حادثه «شگفتانگیز» رخ داد. بادهای موسمی باعث شد که دانه ها متورم شوند، رنگشان تغییر کند و طعم ملایمی پیدا کنند که نظر ها را به خود جلب کرد. امروزه، این سحر و جادو با ریختن بهترین دانههای عربیکا برای تولید یک قهوه تخصصی معروف جهانی، مانسونینگ (به معنای باران های موسمی) میشود.
قهوه موسمی یا دانههای قهوه که با رطوبت هوا متورم شدهاند، در کارخانههای برشته کاری قهوه واقع در ساحل غربی جنوب هند تهیه میشوند. دانه ها که در انبارهای مخصوص نگهداری میشوند، شبه بادهای موسمی مرطوب در اطراف دانههای قهوه میچرخند و اندازه آنها را متورم میکنند و طعمی ملایم، اما تهاجمی و متمایل به تخمیری به خود میگیرند. این فرآیند دانهها را زرد میکند و اسیدیته آن را کاهش میدهد و حالت سنگین و شربتی مانند قهوههای قدیمی را برایتان به ارمغان میآورد.
برای تهیه قهوه هند مانسون، فقط از دانه های عربیکا و روبوستا فرآوری شده خشک استفاده می شود. قهوهها عمدتاً در مخلوطهایی برای لطافت و غنای قهوههای خشنتر و اسیدیتر استفاده میشوند. بهترین درجه در قهوه موسمی، Monsooned Malabar AA است.
قهوه پی بری هند (Peaberry Coffee)
وقتی صحبت از قهوه به میان میآید، کلمه پیبری یا PB خود دانه قهوه را توصیف میکند، نه منشا یا نوع آن. این نوع از قهوه که به آن کاراکول (به اسپانیایی به معنای حلزون) نیز گفته می شود، یک جهش طبیعی است که در انواع قهوه عربیکا و روبوستا وجود دارد که در آن فقط یک دانه به جای دو دانه در داخل گیلاس قهوه ایجاد می شود. Peaberries در انواع قهوه و مناطق در حال رشد در سراسر جهان وجود دارد.
این نوع از قهوه پیچیده و دارای طعمهای متفاوت است. یافتن نت هایی از شکر قهوه ای، جوز هندی، نوقا و کمی سیب پخته آسان است. بسیار آشامیدنی، فوق العاده خوش طعم، با بادی متوسط و شیرینی سبک که روی زبان می ماند.
روبوستا کاپی رویال (Robusta Kaapi Royale)
فیل باشکوه با هوداه (howdah) خود – یک صندلی سایبان پوشیده شده با گل و جواهرات که در طول مراسم تشریفات استفاده می شود – نشانه سلطنت هند است. بسیار شبیه آن میتوان به پادشاه قهوه های اسپشیالیتی هندی یعنی کاپی رویال اشاره کرد که از دانه های پررنگ روبوستا با بهترین کیفیت تهیه شده است.
این قهوه از Robusta Parchment AB (ربوستا پارچمنت) از مناطق کورگ، وایاناد، چیکماگالور و تراوانکور تهیه شده است. دانه ها پررنگ، گرد با انتهای نوک تیز و خاکستری تا آبی مایل به خاکستری هستند. فنجان قهوه نهایی طعمی کامل، نرم، صاف و ملایم را به شما ارائه می کند.
میسور ناگت (Mysore Nuggets Extra Bold)
قدرت و عظمت مجسمه گاو نر ناندی در تپههای چاموندی میسور در این دانههای بزرگ و عجیب و غریب عربیکا منعکس شده است که این قهوهی خاص و کمیاب را برای علاقمندان به قهوه هند یک محصول ویژه و خاص میکند.
این قهوههای شگفتانگیز و عجیب و غریب از عربیکاهای شسته شده در مناطق چیکماگالور، کورگ، بیلیگیریس، بابابودانگیریس و شوارویس تهیه میشوند. دانه ها بسیار درشت، به همان رنگ سبز مایل به آبی یکنواخت، با ظاهر صیقلی و تمیز است. در فنجان، این نوع از قهوه هند دارای رایحه کامل، بادی متوسط تا خوب، اسیدیته مناسب و طعم خوب، همراه با کمی نت های ادویه ای را بروز می دهد. این قهوه کمیاب و درجه یک است و واقعاً نشان دهنده بهترین قهوه هند است.
روبوستا چری هند (India Robusta Cherry)
بیشتر مناطق در حال رشد در مناطق ساحلی غربی کارناتاکا، کرالا و تامیل نادو قرار دارند. این روبوستای گیلاس هندی یک قهوه با کیفیت بالا و نه چندان غالب است. برای ترکیب اسپرسو ایده آل است. اما همچنین وقتی به تنهایی برشته شود، یک تجربه طعم غلیظ خوب را تضمین می کند.
این قهوه چری هندی به دلیل داشتن روغن زیاد، کرمی زیبا و پایدار تولید می کند. قهوه هند به طور ذاتی اسیدیته بسیار کمتری نسبت به قهوه های آمریکای مرکزی و جنوبی دارد. بنابراین قهوه برای بسیاری خوشایندتر است، به خصوص برای قهوه نوشانی که معده حساسی دارند. این یک روبوستا با دانه با کیفیت بالا (گیلاس AA با کیفیت، شسته نشده) است که کافئین قوی دارد.
روش های فرآوری قهوه هندی
در هند گیلاس قهوه پس از برداشت گیلاس به سه روش فرآوری می شود. فرآیندی که کشاورز دنبال می کند بر اساس منابع موجود (آب، برق و نیروی کار) است.
به دلیل شرایط آب و هوایی هند، برداشت قهوه تنها در یک فصل انجام می شود. بین نوامبر تا ژانویه برای قهوه عربیکا و دسامبر تا فوریه برای قهوه روبوستا. اکثر گیلاس های قهوه به صورت دستی (دستچین) برداشت میشوند و این به کار بیشتری نیاز دارد زیرا برداشت گیلاس های قهوه رسیده و سالم کلیدی است! آلبالوهای معیوب یا نارس می توانند تاثیر زیادی بر کیفیت فنجان قهوه نهایی داشته باشند.
روش مرطوب/شسته شده
قهوه شسته شده کیفیت واقعی دانههای سبز را به نمایش میگذارد زیرا تمرکز این فرآیند فقط بر روی قسمت داخلی گیلاس است.
پس از برداشت گیلاس، آنها را در مخازنی خیس می کنند که در آن گیلاس های شناور خارج می شوند. سپس با استفاده از دستگاه پالپ پاک کن، تفاله گیلاس جدا می شود. گیلاس های بدون تفاله، سپس تحت یک فرآیند تخمیر قرار می گیرند و در مخازن حاوی آب به مدت 18 تا 72 ساعت نگهداری می شوند.
زیر سایه مصنوعی در شرایط آب و هوایی ایده آل حدود 7 تا 10 روز طول می کشد تا دانه ها به خوبی خشک شوند. هنگامی که رطوبت به 10.5٪ رسید، قهوه فرآوری شده مرطوب برای پوسته کردن آماده می شود، در این فرآیند لایه پوستی از دانه جدا می شود و دانه ها را جلا می دهند.
این فرآیند به دلیل تمرکز بر آنچه در داخل است، شخصیت واقعی یک قهوه منشاء واحد را مانند هیچ فرآیند دیگری برجسته می کند.
دنبال چه طعمهایی در پروفایل طعمی قهوه هند شسته شده باشیم – نت های تمیز، پیچیده و پر جنب و جوش.
روش خشک/طبیعی
پس از برداشت گیلاس قهوه هند، گیلاس های نارس و معیوب دسته بندی می شوند. سپس گیلاس را مستقیماً زیر نور خورشید خشک می کنند و قسمت میوه آن باقی است. بزرگترین تفاوت آن است که پوست بیرونی و موسیلاژ در حین خشک کردن این گیلاس ها روی دانه باقی می ماند.
12 تا 20 روز در شرایط آب و هوایی ایده آل طول می کشد تا گیلاس ها به طور یکنواخت خشک شوند. زمانی که رطوبت گیلاس به 11.5 درصد رسید، آماده پوست گیری هستند. پوست بیرونی و لایه های پوستی با پوست کندن و صیقل دادن دانه ها جدا می شود.
فرآیند پروسس طبیعی نیز دوستدار محیط زیست است زیرا برای فرآوری از آب زیادی استفاده نمیشود.
منتظر چه طعمهایی در طعم قهوه هند در روش خشک باشیم – طعم های میوه ای و تخمیری.
روش خشک کردن در آفتاب/فرآوری عسلی (HSD)
فرآیند خشک کردن در آفتاب روشی است که در آن گیلاسهای قهوه تازه، پالپ می شوند (پوست بیرونی آن برداشته می شود) اما اجازه داده می شود بدون شستن موسیلاژ، خشک شود. بنابراین، این فرآیند نیمه راه بین یک قهوه شسته شده و یک قهوه فرآیند طبیعی در نظر گرفته می شود.
دانه ها بر اساس کیفیت مطلوب فنجانی به مدت 3 تا 5 هفته در سایه خشک می شوند. زیر شاخه های دیگری از قهوه های HSD به نام قهوه های فرآوری شده عسلی زرد، قرمز و سیاه وجود دارد. اینها هم از نظر مقدار موسیلاژ باقیمانده روی دانه قهوه (زرد دارای کمترین میزان موسیلاژ در مقابل سیاه دارای بیشترین مقدار موسیلاژ) و مدت زمان خشک شدن آنها متفاوت است.
هنگام خوردن قهوه HSD به چه نت هایی توجه کنید – میوه ای، طعم پیچیده و شیرینی در دهان.
سخن آخر درباره قهوه هند
شاید با یک جستجو ساده درباره قهوه هند یا خرید قهوه هند به این مقاله رسیدید اما همانطور که در ابتدا به شما قول دادیم بسیار بیشتر از معرفی چند محصول با شما به اشتراک گذاشتیم تا با داستان و جادوی قهوه هندوستان اخت بگیرید.
هند پس از برزیل، ویتنام، اندونزی، کلمبیا و اتیوپی، ششمین تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان است. این کشور حدود 70 درصد تولید خود را صادر می کند – با صادرات دانه سبز تقریباً بین 30 درصد عربیکا و 70 درصد روبوستا.
مانند برزیل، بازار داخلی رو به رشدی برای قهوه در هند وجود دارد، زیرا کافههای زنجیرهای در مناطق شهری باز میشوند تا طبقه متوسط رو به رشد را تامین کنند. مصرف قهوه بین سالهای 2000 و 2011 بیش از دو برابر شد و سالانه بین 5 تا 6 درصد به طور پیوسته افزایش مییابد.
در نهایت هندوستان به عنوان یک سرزمین تاریخی علاوه بر داستان ها و عقاید و فرهنگ های گوناگون میتواند یک جشنواره بالی از طعم های قهوه را نیز برای شما برپا کند تا بتوانید از آن لذت برده و خاطرات خوشی بسازید.
نظرات و پیشنهادات خودتون رو با ما در بخش نظرات به اشتراک بذارید 😊
منابع:
atlascoffeeclub, thisismold, unacademy, culturalatlas, indiacoffee, thirdwavecoffeeroasters, coffeehunter