قهوه تازه چیست؟ چرا باید نوشید؟
دو عامل اصلی در دم کردن یک فنجان عالی، قهوه تازه و کیفیت دانه ها هستند. اگر دانههای شما بی کیفیت یا کهنه هستند، راهی برای دم کردن یک فنجان قهوه فوق العاده با آنها وجود ندارد. با این حال، اگر این دو جزء را به درستی دارید، میتوانید تقریباً از هر روشی برای دم کردن قهوه عالی استفاده کنید.
چگونه میتوانید بفهمید که قهوه تازه دارید؟
در اینجا چندین راه برای تشخیص تازه یا کهنه بودن قهوه شما هنگام خرید یا دم کردن فنجان در خانه آورده شده است.
1. آیا دانه یا قهوه آسیاب شده خریدید؟
ما معمولاً خرید دانهها را در مقابل قهوه آسیاب شده توصیه میکنیم زیرا قهوه آسیاب شده سریعتر کیفیت خود را از دست میدهد.
قهوه شما فقط برای مدت کوتاهی پس از آسیاب شدن دانه ها به اندازه کافی «تازه» باقی میماند (نهایت تا یک یا دو هفته). به علاوه، ممکن است در رابطه با قهوه از قبل آسیاب شده با چندین مشکل دیگر مواجه شوید:
- کاهش دی اکسید کربن (دانه اکسید شده و کهنه میشود.)
- آلودگی (رایحههای مختلف ممکن است با قهوه شما ترکیب یا مخلوط شود.)
- قرار گرفتن در معرض رطوبت (روغنهای قهوه شما را رقیق میکند.)
تنها زمانی که ممکن است خرید قهوه از قبل آسیاب شده را توصیه کنیم این است که آسیاب قهوه با کیفیتی در خانه ندارید.
رستری (roastery) محلی شما میتواند قهوه شما را آسیاب کند تا ذرات از نظر اندازه ثابت باشند، که منجر به استخراج یکنواخت و کنترل بیشتر در طول فرآیند دم کردن میشود.
نکته تخصصی: احتمالاً شنیدهاید که باید بلافاصله پس از آسیاب کردن دانه ها دمآوری قهوه را شروع کنید، در غیر این صورت کهنه میشود. با این حال، ما آموختهایم که میتوانید قهوهتان را آسیاب کنید و تا 48 ساعت منتظر بمانید تا تفاوت کیفیت را تشخیص دهید.
این را میگوییم تا دفعه بعد که به سفر رفتید و میخواهید قهوه مورد علاقه خود را همراه خود ببرید، بتوانید! قهوه شما حداقل یک یا دو روز پس از آسیاب کردن آن تازه میماند.
سفارش قهوه ماندلینگ سوماترا به صورت آنلاین از فروشگاه کافی استور.
2. آیا میتوانید تاریخ برشته شدن را پیدا کنید؟
تاریخ برشته شدن ممکن است شاخص خوبی برای قهوه تازه باشد یا نباشد. همه چیز بستگی به نحوه نگهداری قهوه قبل از رسیدن به خانه شما دارد. اگر قهوه را از خواربارفروشی میخرید، بهدنبال تاریخ رست شدن آن باشید.
سعی کنید قهوه بو داده شده در طی ده روز گذشته را خریداری کنید. بسیاری از قهوههای موجود در قفسهها هیچ کدام از این برچسبها را ندارند، به این معنی که ممکن است ماهها به در نگاه کرده باشند و دریچه آه کشیده باشد و اکنون کهنه شدهاند.
“برشته شده در” یا “بهترین تاریخ مصرف تا” مسئله این است
“برشته شده در” نشانگر بهتری از تازگی قهوه نسبت به “بهترین تاریخ مصرف تا” است، زیرا بس
یاری از محصولات موجود در فروشگاه مواد غذایی از تولیدکنندگان بزرگ تجاری و برندها میآیند که در حجم بزرگ برشته میشوند.
خرید مستقیم از یک رستری کوچک – آنلاین یا محلی – ایمن تر است. آنها احتمالاً قهوه با حجم کوچک بیشتری را خواهند فروخت که به سرعت ناموجود میشوند. به همین دلیل بهتر است به محصولات کافی استور نگاهی باندازید.
کیسه های قهوه در مقابل ظرف مهر و موم شده
در حالی که مهم است که تاریخ برشتهکاری را در نظر داشته باشید، اما این نشانه ای از تازگی ایده آل قهوه نیست. نحوه بستهبندی قهوهها ارتباط زیادی با نحوه تازه ماندن آن در طول زمان دارد. کیسه های مناسب باید قهوه شما را تا شش یا هفت هفته تازه نگه دارند.
در Coffeestore، ما از با کیفیتترین کیسههای موجود استفاده میکنیم. ما دانه ها را در بهینهترین زمان ممکن بسته بندی میکنیم.
نکته تخصصی: بسیار مهم است که قهوه خود را مدت کوتاهی پس از باز کردن بسته استفاده کنید. ما همیشه به مشتریان خود میگوییم که باید ظرف دو هفته پس از باز شدن، آن را تمام کنند.
3. آیا شکفت قهوه رخ میدهد؟
یکی از دقیقترین راهها برای تشخیص اینکه آیا قهوه تازه میخورید یا نه، درست کردن آن به روشهای پراور (pour over) است. ابتدا دانه خود را آسیاب کنید و دستگاه مورد علاقه خود را مانند Chemex تهیه نمایید. شکفت قهوه یا بلومینگ قهوه
وقتی آب داغ را روی پودر قهوه میریزید، حباب تشکیل میشود؟ به عبارت دیگر، آیا بالا میآید و حباب میزند؟ (اگر قهوه کف کند شما نیز از خوردن آن کف خواهید کرد.)
اگر چنین است، نشانه خوبی است. دیاکسید کربن از دانهها آزاد میشود (off-gassing) و با آب جایگزین میشود که منجر به عصارهگیری قهوه میگردد. اگر قهوه شما قدیمیو کهنه باشد، شکفت رخ نمیدهد.
4. آیا باید به روغنی بودن دانه توجه کرد؟
شاید شنیده باشید که خشکی یا چرب بودن دانه نشان دهنده تازگی است. با این حال، این یک تصور غلط رایج است. روغنی بودن نشان دهنده مدت زمان بو دادن دانه است. هرچه دانه طولانیتر برشته شود، روغن بیشتری خارج میشود.
بنابراین، یک رست تیره به طور طبیعی روغنیتر از رست روشنتر به نظر میرسد. دانههای روغنی و خشک میتوانند هم برای قهوه تازه یا بیات باشند.
5. آیا کیسه دریچه گاززدایی دارد؟
اگر قهوه را کیسه ای خریداری میکنید، که اکثر برشته کننده ها از آن برای فروش قهوه خود استفاده میکنند، مطمئن شوید که راه ورود هوا به کیسه بسته باشد.
باید یک دریچه گاززدایی داشته باشد – یک دریچه یک طرفه که به دی اکسید کربن (2CO) اجازه خروج میدهد اما اجازه ورود اکسیژن را نمیدهد. اکسیژن چیزی است که باعث میشود قهوه کهنه شود و طعم آن کم شود. سوپاپ قهوه یا پاکت سوپاپ دار
شما همچنین میتوانید دانههایی را که در شیشه یا ظروف مهر و موم شده با خلاء فروخته میشود، خریداری کنید. قهوه تازه بعد از رست، شروع به انتشار گاز دی اکسید کربن میکند.
بیشتر بدانید از قهوه روبوستا ساحل عاج در فروشگاه کافی استور.
6. دانه را از کجا آوردی؟
قهوههایی که در حجم کوچک کشت و رست میشوند به دلایل مختلفی از قهوههایی که در حجم بزرگتری این فرآیند را طی میکنند، بهتر هستند.
در یک مقاله به آنها به صورت مفصل پرداختیم: «بررسی کامل انواع قهوه سینگل اورجین، نانولات و میکرولات». به طور خلاصه، قهوه برشته شده در دسته های کوچک یا نانو امکان کنترل کیفیت، مراقبت و توجه بیشتر و حداکثر تازگی و قدرت را فراهم میکنند.
7. طعم قهوه شما در فنجان چگونه است؟
بالا برویم یا پایین بیاییم، همه چیز به طعم قهوه برای شما بستگی دارد. آیا بعد از دم کردن آن طعم تازه ای دارد؟ آیا از آن لذت میبرید؟ میتوانید نت های طعم مختلف را بچشید؟ آیا تعادل خوبی دارد؟ اگر پاسخ کاملاً مثبت است، این چیزی است که از همه مهمتر است – نیازی به پیچیده کردن مسائل در اینجا نیست.
آیا قهوه شما خیلی تازه است؟
چیزی به نام قهوه خیلی تازه وجود دارد. رستری ها این را به خوبی میدانند. اگر میخواهید یک فنجان قهوه بنوشید که به تازگی برشته شده است، بهتر است قبل از آن دورهای خود را بزنید! طعم خوبی نخواهد داشت دلیلش این است که زمان کافی برای خارج شدن گاز را به صورت مناسب نداشته است.
بسیاری از دانه های قهوه به مدت زمان مشخصی نیاز دارند تا پس از برشته شدن به زمان مطلوب خود برسند. قبل از آن آماده آسیاب کردن و دم کردن نیستند. به عنوان مثال، برخی قهوهها 14 روز پس از برشته شدن طعم شگفت انگیزی دارند.
قهوه شما کهنه شده است؟
اگر قهوه شما بوی کپک زدگی یا گند زدگی میدهد و طعمیکسل کننده دارد، کهنه است. کلمات دیگری که مردم برای توصیف قهوه کهنه خود استفاده میکنند عبارتند از: مقوا مانند، نان دار و بی جان.
نحوه خرید دانه های قهوه تازه برشته شده
به دنبال یک روستر قهوه محلی باشید. بسیاری از روستکنندههای محلی خدمات با کیفیتی ارائه میدهند، بنابراین میتوانید قهوههای مختلف را امتحان کنید و مستقیماً درب منزل تحویل بگیرید.
در اینجا در کافی استور، ما با افتخار مجموعه متنوع از دانههای قهوه را ارائه میدهیم. با سفارش آنلاین یا در فروشگاه ما در پونک، قهوه تازه مورد علاقه خود را سفارش دهید یا چیز جدیدی را امتحان کنید. ما همیشه انتخابهایتان را تازه نگه میداریم، بنابراین شما میتوانید راحت بنشینید، استراحت کنید و به دلخواه بنوشید.
منابع:Is That Fresh Coffee? [A Guide to Coffee Freshness] | fathomcoffee, WHY FRESH ROASTED COFFEE MATTERS | kaldiscoffee, Myths and Facts about Fresh Coffee | berto-online
با سلام و عرض ارادت خدمت شما عزیزیان و تیم بسیار خوب سایت شما .بنده خیلی توی این سایت ها پرسه میزنم ولی هیچ جای فضای مجازی اینقدر سلیس و شفاف این حجم از اطلاعات خیلی عالی رو در اختیار هیچ کسی نذاشتن بازم ممنون از این اطاع رسانی درباره قهوه و تنوع و ….با تشکر علی اسکندری