حواشی قهوه

کافئین بیشتر متعلق به کدام قهوه است؟

highest caffeine

آیا شما هم در در حین نوشیدن قهوه به فکر فرو می روید و این سوال را از خود می پرسید؟ “کدام قهوه کافئین بیشتری دارد؟” ممکن است انتخاب اولتان اسپرسو باشد یا یک ریسترتو؟! یا شاید هم فکر می کنید قهوه دستگاه قهوه ساز کافئین بیشتری دارد؟ آیا میزان برشته شدن یا رست شدن آنها هم موثر است؟ البته انتظار نداشته باشید یک فنجان قهوه به شما بدهیم و بگوییم “اینجوری درست کنی بیشترین کافئین رو داره” حتما ابتدا مطلب کافئین و تاثیرات آن بر مغز + ویدیو را مشاهده کنید!

عوامل مختلفی در میزان کافئین قهوه تاثیر می گذارد. مانند میزان برشتگی قهوه، حجمی که برای هر فنجان در نظر میگیرید،  متد دم‌آوری، نوع دانه‌ها، مقدار پودر مصرفی و حتی مقدار زمانی که برای دم‌آوری صرف می کنید!

تاثیر گونه های قهوه بر میزان کافئین:

وقتی درباره بیشتر یا کمتر بودن کافئین قهوه‌ها جستجو می کنید، ابتدا به دو گونه عربیکا و ربوستا می رسید.
عموما قهوه عربیکا کیفیت بالاتری نسبت به دانه ربوستا دارد، ربوستا شرایط کشت آسان تری دارد که محصول ارزان قیمت تری را حاصل می شود، و دانه های قدرتمند تر و تلخ تر نسبت به عربیکا دارد، در عوض عربیکا شیرین تر و عطر و طعم میوه ای تری دارد.

مقایسه دان عربیکا با دان ربوستا
دان عربیکا و دان ربوستا

در رقابت میزان کافئین در دانه های عربیکا و ربوستا، عربیکا مغلوب ربوستا است. ربوستا تقریبا دو برابر عربیکا کافئین دارد.

تاثیر میزان برشتگی بر کافئین

در تفکر عامیانه در خصوص برشتگی قهوه، بر این باور اند که قهوه تیره برشته شده کافئین بیشتری دارد! برخی دیگر هم فکر می کنند قهوه روشن برشته شده کافئین بیشتری دارد! باید بگوییم تقریبا هر دو تفکر اشتباه است! قضیه به این سادگی ها هم نیست!

انواع رست ها و تاثیر آن بر کافئین
رست تیره تر سبک تر است و به اعزای هر گرم تعداد دانه بیشتری را شامل می شود

هنگامی که قهوه رست می شود برخی از موارد از درون قهوه استخراج می شود و هر دانه حجیم تر می شود، قهوه های تیره زمان بیشتری را در مرحله برشته شدن گذرانده اند و موارد بیشتری را از دست داده اند بنابراین قهوه های تیره تر سبک تر و حجیم تر شده اند. پس ۲۰۰ گرم قهوه تیره برشته شده، حجم بیشتری نسبت به ۲۰۰ گرم قهوه با برشتگی روشن دارد. توجه کنید”حجم“!

قهوه چیست؟
بیشتر بدانید

وقتی شما برای تهیه قهوه، مقدار پودر قهوه مورد نظر خود را، بر حسب حجم اندازه گیری می کنید (مثلا یک پیمانه) قهوه با برشتگی روشن تر کافئین بیشتری دارد. به این دلیل که تعداد دانه های بیشتری را شامل می شود. (یعنی یک پیمانه تیره تر و یک پیمانه روشن، روشن برنده است!)

اما وقتی برای اندازه گیری میزان پودر قهوه، وزن پودر مصرفی را در نظر می گیرید، رست تیره تر کافئین بیشتری دارد. دلیل این اتفاق این است که در وزن مساوی تعداد دانه های برشته تیره بیشتر می شود.

دیدید گفتم پیچیده تر از این حرف هاست! اگر این گونه نگاه کنید بهتر متوجه می شوید.

یک فنجان پر از دانه های قهوه با برشتگی روشن از یک فنجان قهوه برشته تیره، کافئین بیشتری دارد. (وزن قهوه روشن تر بیشتر است. در نتیجه در یک لیوان مساوی تعداد دانه های بیشتری از برشته روشن تر قرار دارد)

کافئین بیشتر برای کدام نوع رست است؟
دانه های تیره تر حجیم تر هستند، در لیوان برشته تیره تعداد کمتری دانه قهوه وجود دارد و وزن کمتری نیز دارد

اما در بررسی با وزن، اگر از هر دو نوع برشتگی ۲۰۰ گرم کنار هم بگذارید خواهید دید که قهوه تیره تر خیلی بیشتر به نظر می رسد(حجم آن بیشتر است) پس تعداد دانه های بیشتری دارد و کافئین بیشتری نیز دارد.

محصولات مناسب اسپرسو

تاثیر روش های دم آوری

تفکر قالب این گونه است که یک فنجان قهوه اسپرسو کافئین بیشتری نسبت به یک فنجان قهوه فرانسه دارد. اما این گونه نیست. یک فنجان اسپرسو با ۴۲ گرم وزن “توجه کنید ۴۲ میلی گرم”، ۶۰ الی ۸۰ میلی گرم کافئین دارد. اما یک فنجان قهوه از دستگاه قهوه ساز ،با وزن ۲۲۶ گرم، ۷۰ تا ۱۴۰ میلی گرم کافئین دارد.

تفاوت قهوه ترک، فرانسه، اسپرسو و دمی
بیشتر بدانید

اما اگر این گونه حساب کنیم، اسپرسو کافئین بیشتری دارد. اسپرسو برای هر ۳۰ گرم ۴۳ تا ۵۵ میلی گرم کافئین دارد. و این یعنی قهوه ی دستگاه قهوه ساز به اعزای ۳۰ گرم نوشیدنی، تنها ۹ الی ۱۸ گرم کافئین دارد.

بنابراین کدام نوع دم آوری کافئین بیشتری دارد؟

این موضوع به موارد بیشتری وابسته است. مثلا ممکن است در تهیه قهوه با دستگاه، بخواهید قهوه و آب را بیشتر باهم هم نشین نگهدارید در این صورت کافئین بیشتری استخراج می‌شود! یا ممکن است فنجان اسپرسوی شما بیش از ۴۲ گرم یا میلی گرم باشد! شاید هم از دانه ربوستا برای اسپرسو استفاده کردید دانه ربوستا دو برابر کافئین نسبت به عربیکا دارد!

میزان کافئین در هر فنجان قهوه
میزان کافئین در هر فنجان قهوه

یک شات اسپرسو دابل، کافئین بیشتری از قهوه ی تهیه شده با دستگاه (با توجه به حجم فنجان) دارد اما اگر باز هم می خواهید پا را فراتر بگذارید می توانید از قهوه های ربوستا برای دستگاه قهوه ساز استفاده نمایید.
جای قهوه ترک و آیس کافی در تصویر بالا خالی است این دو قهوه از قهوه دمی فیلتری هم کافئین بیشتری دارند. توجه داشته باشید موارد تصویر بالا به صورت تقریبی فقط برای درک کمتر یا بیشتر بودن در نظر گرفته شده است.

ممنون از توجه شما. حتما با نظرات خود ما را یاری کنید.

تفاوت میزان کافئین اسپرسو وفرانسه
اسپرسو یا فرانسه نوش جان!

منبع: HomeGround،caffeineinformer

follow coffeestore telegram - کافئین بیشتر متعلق به کدام قهوه است؟
follow coffeestore instagram - کافئین بیشتر متعلق به کدام قهوه است؟

نوشته های مشابه

guest
33 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه‌ها
پیمان
پیمان
2 months قبل

ممنون بابت مطالب خوبتون

به زبان ساده و کاملا شفاف نوشتید. خیلی در انتخاب و تهیه قهوه بهم کمک کرد.

Sorena
Sorena
4 months قبل

بلاگر محترم
حداقل یه بار اعدادی که برای میزان کافئینی که برای قهوه ها تو متن اعلام کردی با شکلت چک می کردی
همش اشتباهه

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  Sorena
4 months قبل

سلام
دوست عزیز هدف از گذاشتن این تصویر دریافت درک درست و کلی ازین که بالاخره کدام قهوه کافئینش بیشتره یا کمتر هستش. شما سه گرم قهوه رو بیشتر کنید کافئین بیشتر میشه و یکم کمتر اجازه درگیر شدن با آب رو بدید کافئین کمترمیشه. اصلا این اعداد قابل حساب کردن به درستی نیستن.

از سرزمین پارس !
از سرزمین پارس !
4 months قبل

سلام عرض شد خدمت شما
با تشکّر از کافی استور و مطالب عالی و کاملش.
سوالی داشتم :
میان همه انواع دانه های قهوه ، در جرم( اصتلاح عامیانه : وزن ) مساوی ,کدام یک مقدار کافئین بیشتری را شامل مشود؟ ( مثلا در ده “گرم” )

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  از سرزمین پارس !
4 months قبل

سلام شبتون بخیر
ابتدا قهوه ربوستا هست، هر چه روشن تر کافِین بیشتر. اما این که کدوم دون قهوه ربوستا اطلاع ندارم

" ازسرزمین پارس "
" ازسرزمین پارس "
پاسخ به  کافی استور
4 months قبل

خیلی ممنون ازشما دمتون گرم امّا یه سوال دیگه داشتم : اینکه کدام نوع دم آوری ( لانگو , ترک , یا … ) با کدام دستگاه ( موکاپات , جذوه , اسپرسو ساز , یا … ) کافئین بیشتری استخراج میکنه ( قهوه مورد نظرم ربوستا ( ترجیحا اندونزی ) هست ) و اینکه کدام نوع دم آوری ( لانگو , ترک , یا … ) با کدام دستگاه ( موکاپات , جذوه , اسپرسو ساز , یا … ) طعم و عطر و بو یبیشتری استخراج میکنه ( حال بیشتری بهمون میده ! ) ببخشید انقدر سوال می… نمایش بیشتر »

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  " ازسرزمین پارس "
4 months قبل

سلام خواهش میکنم
قهوه ترک ابتدا و سپس قهوه لانگو و قهوه دستگاه قهوه ساز. البته باید اندازه فنجون هم در نظر بگیرید
برای عطر هم قهوه با وی ۶۰ کمکس و کلور خوبه. توی شرایطی دستگاه قهوه ساز هم خوبه

سمانه
سمانه
7 months قبل

کافئین نسکافه بیشتر است یا کاپوچینو؟؟

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  سمانه
6 months قبل

سلام
بستگی داره به این که با چی دم اوری کنید ولی فکر میکنم یک فنجان نسکافه

محمد
محمد
8 months قبل

با سلام. نمی دونم سوالم رو باید اینجا مطرح کنم یا نه ؟ اما مطرح می کنم. با این توضیحات خوبی که در مورد قهوه دادین ممنونم فقط یه قهوه خوب میتونین بهم معرفی کنین کافئینش بالا باشه چون روزای پرمشغله ای دارم می خوام یه لیوان قهوه تمام روزم رو شارژ باشم گفتم لیوان بخاطر اینکه من فنجونی مصرف نمی کنم من یه موکاپات ۶ نفره رو به تنهای روزی یه بار یا دوبار استفاده میکنم چون قهوه های زیادی رو با کافئین بالا استفاده کردم اما تاثیری رو من نداشت نهایت یک ساعت من شارژ داشت یه نمونه… نمایش بیشتر »

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  محمد
7 months قبل

سلام
بیشترین کافئین برای قهوه ربوستا هست پیشنهاد میکنم قهوه ربوستای مارو تست کنید.ربوستای اندونزی

هومان
هومان
پاسخ به  محمد
4 months قبل

چری مدیوم۳۵%+جاوا مدیوم۳۵%+ویتنام دارک ۳۰%ی قهوه پر کافئین تلخی میانه بهتون میده