اگر از طرفداران پروپاقرص قهوه باشید و همیشه به دنبال عجیبترین و تخصصیترین قهوههای جهان هستید، احتمالاً نام کاپی لواک (Kopi Luwak) را شنیدهاید که گاهی اوقات به آن “قهوه سیوت” نیز میگویند.
بسیاری از افراد به اشتباه کاپی لواک یا قهوه لواک را نوعی قهوه در نظر میگیرند در صورتی که تنها یک روش تولید است و دانه های قهوه در این روش تولید میتوانند گونه های مختلفی همچون ربوستا یا عربیکا باشند. کاپی لواک (کافی لواک) از دانه های قهوه تقریبا هضم شده و سپس دفع شده توسط گربه سیوت (Civet) عمل میآید.
شاید در نگاه اول کمی ناخوشایند باشد اما این قهوه در نوع خود منحصر به فرد است و گران ترین قهوه دنیا به شمار میرود. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا درباره کاپی لواک جذاب (نه از نظر همه 😊) بیشتر بدانیم.

کاپی لواک چگونه تهیه میشود؟
گربه سیوت در جنگل های جزایر اندونزیایی مانند بالی و سوماترا زندگی میکند. این حیوان با استفاده از حس بویایی خود، برترین گیلاس های قهوه را پیدا کرده و میخورد. او گوشت گیلاس و بخش میوه ای قهوه را کاملا هضم کرده و دانه های قهوه را دفع میکند.
این دقیقا یک فرآیند شستشوی دانه های قهوه (Wash) پیش از خشک کردن (Dry) و بو دادن (Roast) آن است که بعد از آن کشاورزان لایه بیرونی دانه قهوه را بر میدارند تا قبل از رست کردن و فروش، کاملا تمیز شوند.
چرا قیمت این قهوه بسیار گران است؟
امروزه کاپی لواک (قهوه کوپی لواک) به روش های متفاوتی ساخته میشود و میتوان گفت کاپی لواک یا قهوه لواک واقعی بسیار کمیاب است. همچنین روش و مراحل تولید غیر معمول و طولانی این قهوه، عامل اصلی قیمت بالای آن به شمار میرود.
علاوه بر این، سیوت گربه ای است که هر نوع گیلاس قهوه ای را برای خوردن انتخاب نمیکند. او تنها بهترین گیلاس های قهوه را برای خوردن بر میگزیند که در نتیجه قهوه به دست آمده از مدفوع دارای بالاترین سطح از کیفیت است.
در فرآیند هضم، طعم دانه های قهوه در ترکیب با آنزیم های گوارشی حیوان تغییر پیدا میکنند که در نوع خود طعمی منحصر به فرد است. همه این موارد سبب میشود کاپی لواک گران ترین قهوه دنیا باشد.
چه چیزی طعم کاپی لواک را خاص میکند؟
دانه های قهوه در بدن سیوت در نتیجه ترکیب با آنزیم های موجود در روده لواک به هضم جزئی میرسد. این سبب میشود زنجیره پپتید های (Peptides) کوتاه تری تولید شود که در نتیجه قهوه نهایی تلخی کمتر و نرمی (Smooth) بیشتری پیدا کند.
متخصصان قهوه، طعم قهوه کوپی لواک را خامهای با شیرینی طبیعی توصیف میکنند. در واقع در روش کاپی لواک (قهوه کپی لواک) شما خالص ترین و صاف ترین (Soft) طعم قهوه را تجربه خواهید کرد و این دلیل قانع کننده ای برای گران ترین قهوه دنیا بودن است!
کاپی لواک غیر مرغوب با حیوان آزاری
فرآیند سنتی کاپی لواک شامل انجام فرآیند ها و مراحل مختلف روی مدفوع جمع آوری شده از گربه سیوت از طبیعت و در جنگل است. به همین دلیل میزان تولید این نوع قهوه به مراتب کمتر از انواع دیگر است.
اما استقبال زیاد مشتریان سبب افزایش مزارع و حبس این گونه از حیوانات در قفس شده تا آن ها را به اجبار با گیلاس قهوه تغذیه کنند. در نتیجه رفتار غیرانسانی با سیوت کیفیت نهایی قهوه نیز پایین میآید.
بسیار مهم است حیوان در اسارت نگهداری نشود. پس اگر میخواهید قهوه سیوت اصیل را امتحان کنید، به دنبال شرکت هایی باشید که کوپی لوواک اخلاقی تری را ارائه میدهند و گواهی اصالت معتبری داشته باشند.

فرآیند دم کردن کوپی لوواک چگونه است؟
دم کردن یک لیوان قهوه ساده آسان است، اما ساخت یک فنجان خوشمزه قهوه یک هنر است. به طور کلی فرآیند دم کردن قهوه کاپی لواک (گرانترین قهوه دنیا) با سایر قهوه ها تفاوتی ندارد و شما میتوانید آن را به هر شکلی از دم کردن ترکی گرفته تا دریپ، پرس فرانسوی یا اسپرسو آن را دم کنید.
اما چیزی که در دم کردن کاپی لواک که گرانترین قهوه دنیا است، اهمیت بسزایی دارد درجه حرارت و مدت زمان دم کردن آن است. دستور العمل های زیر به شما کمک میکند تا گران ترین قهوه دنیا را با بالاترین کیفیت دم کنید.
- درجه حرارت
درست است که دانه های قهوه، در تماس با آب با هر درجه حرارتی بالاخره به یک فنجان قهوه تبدیل خواهند شد، اما آب جوش سریع ترین روش برای این هدف است. 20
تا 208 درجه فارنهایت که معادل 98 درجه سانتی گراد است، عموما دمای ایده آل و معیار استانداردی در دم کردن کاپی لواک شناخته میشود.
استفاده از دمای نامناسب آب میتواند طعم قهوه شما را از بین ببرد. دمای بالاتر میزان اسیدیته قهوه را بالا میبرد و آب سردتر طعم به اندازه مناسب از دانه های قهوه استخراج نمیکند.

- مدت زمان
هرچه دانه های قهوه آسیاب شده مدت زمان بیشتری در آب بمانند، طعم دهی بیشتری خواهند داشت.
طبیعتا هرچه مقدار آسیاب کمتر باشد طعم کمتری استخراج میشود.
میانگین زمان مناسب بر اساس نوع آسیاب نیز متفاوت است.
در صورت استفاده از وکیوم یا فرنچ پرس با آسیاب ریزتر و زمان عصاره گیری طولانی تر، طعم متفاوتی نسبت به قهوه درشت با زمان استخراج کوتاه تر تجربه ارائه خواهد داد.

محصولات قهوه دمی
نکات پایانی
- هرگز دانه های قهوه را در فریزر نگهداری نکنید، با این کار قهوه تمام عطر و طعم خود را از دست میدهد.
- قهوه کوپی لواک را دور از هوا یا باد شدید، رطوبت، گرما و نور نگه دارید. بهترین راه آن است که قهوه را در یک ظرف با نفوذ هوای کم قرار داده و آن را در یک مکان تاریک و سرد نگه دارید.
- به یاد داشته باشید قهوه را به همان اندازه که نیاز دارید آسیاب کنید تا همیشه طعمی تازه و خالص را تجربه کنید.
- شیر، خامه و شکر طعم کپی لواک شما را خراب میکند. به قهوه کاپی لواک (کوپی لواک) چیزی اضافه نکنید در غیر این صورت گران ترین قهوه دنیا طعمیمانند قهوه معمولی خواهد داشت و نمیتوانید طعم خاص کاپی لواک را بچشید (البته اگر یک روز موفق به خرید آن شدید 😊).
منابع: Coffeeaffection, Kayakopi, Kapiluwak
شاید طعمش عالی باشه ولی به نظرم اون حس خوبرو منتقل نمیکنه ب خاطر فرایندی ک طی کرده
به یکبارش می ارزه
حتی فکر کردن بهش حالمو دگرگون کرد، یعنی چی اخه؟؟؟😂😂
دلم خواست امتحان کنم😂