خواص قهوه و نعمت سلامتی

قهوه و سرطان سینه – فواید و ریسک‌های مصرف قهوه

قهوه و سزطان سینه
لاگین کنید، دیدگاه بگذارید، کد تخفیف دریافت کنید!

شما هم از آن دسته هستید که صبح به شوق نوشیدن قهوه از خواب بیدار می‌شوید؟ یا شاید بعد از ظهر یک روز پرکار با شوق دم کردن قهوه به خانه بر می‌گردید؟ اگر از طرفداران پر و پا قرص انواع قهوه هستید و به نوشیدن آن عادت دارید شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که آیا بین قهوه و سرطان سینه ارتباطی وجود دارد یا خیر. در جواب باید بگویم حتماً بله! اما نه آن طور که شما فکر می‌کنید.

برخلاف تصور عموم نوشیدن قهوه نه‌ تنها به هیچ عنوان باعث بروز سرطان سینه نمی‌شود بلکه در مواردی ثابت شده است که حتی می‌تواند باعث کاهش ریسک ابتلا به سرطان سینه شود. اگر قهوه جزئی جدا نشدنی از روزمرگی‌هایتان است احتمالاً از شنیدن این خبر خوشحال شده‌اید. پس بیایید با هم بیشتر در اینباره بدانیم تا از این پس با خیال راحت‌تر قهوه بنوشیم و از نوشیدن آن بیشتر لذت ببریم.

علت سرطان سینه

قبل از اینکه درباره قهوه و سرطان سینه در کنار تاثیرات آن صحبت کنیم بیایید ببینیم سرطان سینه چرا ایجاد می‌شود. سرطان سینه و در کل همهٔ سرطان‌ها در اثر رشد بی‌رویهٔ سلول‌ها به وجود می‌آید. سلول‌های سالم در طول شبانه‌روز با سرعت ثابتی در حال تکثیر هستند تا سلول‌های جوان جایگزین سلول‌های پیر و مرده شود. گاهی دراثر بعضی عوامل تنظیم یک یا چند سلول به هم می‌ریزد و شروع به تکثیر با سرعت بیشتر می‌کند. نتیجهٔ این تکثیر بیش از حد تشکیل یک تودهٔ سرطانی است.

به‌جز عوامل ژنتیکی یکی از مهم‌ترین عواملی که به ایجاد سلول‌های سرطانی کمک می‌کند قرار گرفتن در معرض رادیکال‌های آزاد است. حالا این رادیکال آزاد چیست و چه می‌کند که عامل این همه مرگ در دنیاست؟ رادیکال آزاد مادهٔ شیمیایی بسیار فعالی است که می‌تواند روی سلول‌های بدن تأثیر بگذارد. مثلاً تغییراتی مثل افزایش سرعت تکثیرشان در آن‌ها ایجاد کند.

ترکیبات ضدسرطانی قهوه

قهوه در دل خود مواد زیادی را پنهان کرده است. دو مادهٔ اصلی موجود در قهوه که محققان در مطالعهٔ سلول‌های سرطانی هم آن را بررسی کرده‌اند کافئین و اسید کافئیک است. کافئین متداول‌ترین و پرمصرف‌ترین مادهٔ محرک در جهان است. قطعاً همهٔ ما آن را به‌عنوان افزایش‌دهندهٔ سطح هوشیاری و تمرکز و رفع‌کنندهٔ خستگی می‌شناسیم. یکی از مهم‌ترین خواص کافئین که اکثر ما از آن غافل هستیم خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن است. به همین علت می‌توان رابطه‌ای که مابین قهوه و سرطان سینه وجود دارد را بیشتر درک نمود.

آنتی‌اکسیدان چه کاری انجام می‌دهد؟

رادیکال‌‌های آزاد درواقع با فرایند اکسید کردن باعث تغییراتی در بدن می‌شود. آنتی‌اکسیدان یک ترکیب شیمیایی است که از بدن ما در مقابل انواع اکسیدکننده‌ها محافظت می‌کند. ما در طول روز بارها و بارها با رادیکال‌های آزاد در تماس هستیم. در صورت کمبود آنتی‌اکسیدان در بدن این رادیکال‌های آزاد می‌تواند برای سلامت ما تهدیدی جدی باشد.

بدن ما به طور طبیعی مقداری آنتی‌اکسیدان می‌سازد. اما از طرفی غیر از رادیکال‌های آزادی که در محیط با آن سروکار داریم در بدن هم مقداری ایجاد می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌هایی که در بدن تولید می‌شود صرف غیر فعال کردن این رادیکال‌های آزاد می‌شود. گنجاندن مواد غذایی حاوی این ترکیب حیاتی و مهم در رژیم روزانه کمک بزرگی به پیشگیری از انواع سرطان و افزایش طول عمر می‌کند.

پس رابطهٔ قهوه و سرطان سینه به دلیل وجود کافئین است. چون کافئین می‌تواند آسیب‌هایی که سلول‌های بدن ما را تهدید می‌کند را کُند یا متوقف کند. این دقیقاً همان ارتباط معجزه آسای قهوه و سرطان سینه است که باعث پیشگیری از سرطان می‌شود.

تأثیر قهوه بر بافت سینه

قهوه و سرطان سینه
اگر روزانه به نوشیدن قهوه عادت دارید بهتر است با پزشک خود نیز در مواردی چون رابطه آن با سرطان سینه مشورت نمایید.

تجربه‌ها نشان داده است سرطان سینه در افرادی که بافت سینهٔ متراکم‌تری دارند بیشتر اتفاق می‌افتد. حالا این سوال پیش می‌آید که آیا قهوه تأثیری در متراکم شدن بافت سینه دارد یا خیر. واقعیت این است که در تحقیقات انجام شده روی این مسأله نتایج متفاوتی به دست آمده است.

در بیشتر مطالعات هیچ ارتباطی بین نوشیدن قهوه و افزایش تراکم بافت سینه وجود نداشته است. اما نتیجهٔ تعداد کمی از مطالعات هم نشان داده است که ارتباط خیلی کمی بین مصرف قهوه و افزایش تراکم بافت سینه وجود دارد. اما سوال مهم‌تر این است که حتی اگر قهوه روی این موضوع اثر داشته باشد آیا به این معنی است که قهوه حتماً باعث مبتلا شدن به سرطان سینه می‌شود؟

قبل از اینکه به سوال قبل جواب بدهیم باید به این سوال جواب بدهیم که آیا افزایش تراکم بافت سینه به این معنی است که حتماً به سرطان سینه مبتلا می‌شویم؟ قطعاً خیر. نکته اینجاست که برای تشخیص سرطان سینه از بافت سینه تصویربرداری انجام می‌شود. متراکم‌تر بودن بافت سینه باعث می‌شود تشخیص بافت سرطانی با استفاده از تصویربرداری سخت‌تر باشد و نتوان آن را به موقع تشخیص داد و برای درمان اقدام کرد.

پس هیچ رابطهٔ مستقیمی بین سرطان سینه، افزایش تراکم آن و مصرف قهوه وجود ندارد و بافت متراکم‌تر فقط ممکن است تشخیص را سخت‌تر کند. به همین علت مطالعه در زمینه قهوه و سرطان سینه در این حوزه هنوز ادامه دارد.

پیشنهاد محصول

 تأثیر قهوه بر درمان سرطان

قهوه و سرطان سینه
رابطه بین قهوه و سرطان سینه در مطالعات جدید مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

تا به اینجا دربارهٔ تأثیر قهوه بر پیشگیری از سرطان سینه و مبتلا شدن به آن صحبت کردیم. اما حالا می‌خواهیم ببینیم قهوه بر درمان سرطان چه اثری دارد. در تحقیقاتی که انجام شده است ارتباطی بین نوشیدن قهوه و بدتر شدن سرطان دیده نشده است. حتی در بعضی از این تحقیقات مشخص شده است که نوشیدن قهوه در بعضی از انواع سرطان سینه باعث می‌شود اثر دارو بر سلول‌های سرطانی بهتر شود و درمان اثربخش‌تر باشد.

خاطر جمع باشید

تا به اینجا دانستیم که دانه‌های قهوه حاوی مواد آنتی‌اکسیدان است و از تأثیر رادیکال‌های آزاد بر بدن ما جلوگیری می‌کند. همچنین دانستیم با اینکه قهوه ممکن است باعث افزایش تراکم بافت سینه شود افزایش تراکم آن هیچ ارتباط مستقیمی با مبتلا شدن به سرطان ندارد.

شاید شما هم به نوشیدن انواع قهوه عادت دارید. پس دانستن این موضوع که قهوه باعث سرطان سینه نمی‌شود برایتان خیلی خوشحال‌کننده باشد. پس بهتر است این را هم بدانید که بیشترین تاثیر قهوه بر سلامت زمانی حاصل می‌شود که روزانه بین سه تا چهار فنجان از آن نوش جان کنید.

حالا که به خوبی از این موضوع مطمئن شدیم که بین قهوه و سرطان سینه هیچ ارتباط تهدید کننده‌ای وجود ندارد چه چیزی بهتر از اینکه برای تامین آنتی‌اکسیدان بدن‌مان از یک نوشیدنی جذاب و خوش عطر و طعم مثل قهوه کمک بگیریم. پس وقت آن است که دانهٔ قهوه‌ای که به آن علاقه دارید را انتخاب کنید تا در سریع‌ترین زمان ممکن به دستتان برسد و با خیال راحت از نوشیدن آن نهایت لذت را ببرید.

منابع:

healthline

cancer

پیشنهاد هوشمند قهوه
کافی استور را در اینستاگرام فالو کنید
1/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.