خواص قهوه و نعمت سلامتی

قهوه و رفلاکس معده

قهوه و رفلاکس معده

شاید شما هم جزو کسانی هستید که دوست دارید صبح‌تان را حتماً با قهوه شروع کنید یا اینکه عصر روز‌های پرمشغله‌تان را با فنجانی قهوه بسازید و برای ادامهٔ روز انرژی بگیرید. تا به حال برای شما هم پیش آمده است که بعد از نوشیدن قهوه دچار رفلاکس معده شوید؟ دلیل سوزش معده بعد از خوردن قهوه چیست ؟ آیا قهوه برای معده ضرر دارد ؟ درمان سوزش معده بعد از خوردن قهوه چیست؟

به نظر شما دلیل رفلاکس معده بعد از نوشیدن قهوه چیست؟ آیا قهوه می تواند باعث رفلاکس معده شود؟ نوشیدن قهوه باعث آن بوده یا مشکل جای دیگری است و قهوه فقط باعث تشدید آن شده است؟ آیا قهوه برای معده ضرر دارد؟ درمان معده درد بعد از خوردن قهوه چیست ؟ چه مشکل نوشیدن قهوه باشد یا قهوه باعث تشدید آن شده باشد آیا باید با این نوشیدنی دوست‌داشتنی خداحافظی کنیم یا راه حل دیگری وجود دارد؟ بیایید با هم این مسأله را بیشتر بشکافیم. قبل از جواب دادن به این سوال‌ها اول باید ببینیم اصلاً رفلاکس معده دقیقاً چیست.

رفلاکس معده

رفلاکس معده زمانی اتفاق می‌افتد که محتویات معده به همراه اسید معده وارد مری شود. این حالت باعث حس سوزش در قسمت وسط قفسهٔ سینه می‌شود. مهم‌ترین علامت رفلاکس معده هم همین حس سوزش است. البته این اتفاق حداقل دو بار در هفته باید برایتان بیفتد تا بتوان گفت به این بیماری مبتلا هستید.

علت رفلاکس معده چیست؟

گفتیم رفلاکس معده باعث ایجاد سوزش در مری می‌شود که علت سوزش هم بالا آمدن اسید معده است. اما دلیل اصلی بالا آمدن اسید معده چیست؟ چرا در افراد عادی این اتفاق نمی‌افتد؟ آیا نوشیدن قهوه باعث ریفلاکس معده می‌شود ؟ رابطه قهوه و معده درد چیست؟

بین معده و مری ما عضله‌ای وجود دارد که در حالت عادی منقبض است و باعث می‌شود مسیر معده به مری بسته باشد. موقع خوردن غذا وقتی لقمه را قورت می‌دهیم این عضله به حالت استراحت در می‌آید و باعث می‌شود مسیر مری به معده باز شود تا لقمهٔ غذا وارد معده شود.

در بعضی افراد این عضله دچار مشکل می‌شود و در حالت عادی هم منقبض نمی‌شوداین اتفاق باعث باز ماندن مسیر معده به مری می‌شود. به همین دلیل بعد از غذا خوردن که اسید در معده بیشتر است محتویات معده همراه با اسید معده وارد مری می‌شود و رفلاکس اتفاق می‌افتد.

قهوهٔ اسیدی و اسید معدهٔ اسیدی‌تر

اگر بخواهیم از نظر علمی بررسی کنیم قهوه یک نوشیدنی اسیدی است. چون PH آن حدود ۴.۵ تا ۵ است. اما آیا این اسیدی بودن می‌تواند علت رفلاکس معده باشد؟ باید بگوییم خیر. چون PH اسید معده عددی بین ۱.۵ تا ۳ است و درواقع قهوه نه تنها باعث زیاد شدن اسید معده نمی‌شود بلکه از اسیدی بودن آن هم می‌کاهد. پس مشکل کار کجاست که بعضی افراد با خوردن قهوه دچار رفلاکس می‌شوند.

مقصر اصلی این اتفاق اسیدی بودن قهوه نیست بلکه وجود خود بیماری است. البته کافئین قهوه هم به شدت آن کمک می‌کند. کسانی که دچار بیماری رفلاکس معده هستند وقتی قهوه می‌نوشند کافئین آن باعث می‌شود عضلهٔ بین مری و معدهٔ آن‌ها از حالت انقباض خارج شود و رفلاکس اتفاق بیفتد.

اگر شما هم این مشکل را دارید شاید با خود فکر کنید که تنها راه نخوردن قهوه است و دیگر باید با نوشیدنی محبوبتان خداحافظی کنید. اما نه، هر مسأله‌ای راه حلی دارد. با ما همراه باشید تا با هم راه‌های دور زدن رفلاکس معده بعد از نوشیدن قهوه را بررسی کنیم.

دو راه‌کار کلی

گفتیم علت رفلاکس معده بعد از نوشیدن قهوه اسیدی بودن قهوه نیست. بلکه مشکل در عضلهٔ بین مری و معده است. اما نوشیدن قهوه به خاطر داشتن کافئین روی این عضله اثر می‌گذارد و تاثیر کافئین بر بیماری رفلاکس معده باعث می‌شود از حالت انقباض خارج شود و اسید معده به مری راه پیدا کند. حال چطور می‌توان از این اتفاق جلوگیری کرد؟

دو راه‌کار کلی وجود دارد، یا باید کافئین قهوه را تا حد ممکن کم کنیم تا روی عضله کمترین اثر را داشته باشد یا اسید معده را کم کنیم. در ادامه با هم می‌بینیم که برای هر کدام از این راه‌کارها چه باید بکنیم.

کافئین کمتر

برای اینکه همراه با قهوه کافئین کمتری مصرف کنیم باید سه نکته را درنظر بگیریم تا در نهایت فنجان قهوهٔ ما کافئین کمتری داشته باشد. گونهٔ قهوه، میزان برشتگی دانه‌ها، روش دم آوری. اینکه هر کدام از این سه، چطور بر مقدار کافئین قهوه اثر دارد مفصل است. اگر دوست دارید بیشتر دربارهٔ آن بدانید می‌توانید از اینجا بخوانید

40A-60Rتِستِردار
خرید قهوه ترک مدیوم
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه ترک تازه مدیوم

براساس وزن از: تومان۷۰,۰۰۰
100%Rتِستِردار
قهوه ترک تیره برشته
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه ترک تازه دارک فول کافئین

براساس وزن از: تومان۶۰,۰۰۰
100%Rتِستِردار
خرید قهوه ترک ربوستا
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه ترک تازه ربوستا لایت

براساس وزن از: تومان۶۰,۰۰۰

اسیدیتهٔ کمتر

شاید فکر کنید اگر اسید قهوه عامل رفلاکس نیست پس چرا با کم شدن اسیدیتهٔ قهوه احتمال بروز آن کم می‌شود! گفتیم در حالت عادی اسیدیتهٔ قهوه از اسید معده کمتر است. حالا اگر قهوه کمتر اسیدی باشد وقتی وارد معده می‌شود اسیدیتهٔ محتویات معده را بیشتر کاهش می‌دهد. شاید قهوه با اسیدیتهٔ کمتر مانع ایجاد رفلاکس نشود اما وقتی رفلاکس اتفاق بیفتد محتویات وارد شده به مری کمتر باعث سوزش آن می‌شود. پس بهترین قهوه برای معده حساس، قهوه با اسید کمتر است.

برای اینکه فنجانی قهوه با اسیدیتهٔ کم بنوشیم و مضرات قهوه برای معده را کم کنید، راه‌های زیادی وجود دارد. چند تا از راه‌های مهم را با هم بررسی می‌کنیم.

ـ توجه به ارتفاع و اقلیم دانه در هر منطقه مشخصه‌هایی وجود دارد که باعث تمایز دانه‌های روییده در آن منطقه می‌شود. برای مثال دانه‌های قهوه در مناطقی مانند برزیل و سوماترا اسیدیتهٔ کمتری در مقایسه با کنیا دارد. اگر دانه‌های قهوه در ارتفاعات پایین پرورش یافته باشد هم اسیدیتهٔ کمتری دارد.علاوه بر این دانه‌های هر مزرعهٔ تولیدکنندهٔ قهوه ویژگی‌های خاص خود را دارد.

ـ دانه‌های تیره‌تر دانهٔ قهوه هرچه برشته‌تر شود به همان میزان از اسیدیتهٔ آن کاسته و رنگ آن تیره‌تر می‌شود. بر این اساس یکی از راه‌های تشخیص قهوهٔ کم‌اسید از پراسید توجه به رنگ دانه‌های قهوه است.

ـ استفاده از کاهندهٔ اسید خنثی سازی اسید قهوه با تحمیل یک واکنش شیمیایی راهکار دیگری است که برای از بین بردن اسید قهوه استفاده می‌شود. این راهکار تغییری در طعم قهوه ایجاد نمی‌کند اما میزان اسید قهوه را تا ۹۰درصد کاهش می‌دهد.

ـ افزودن نمک یکی از این راه‌های کاهش اسیدیته استفاده از نمک کوشر است. نمک کوشر نمکی است که دانه‌های آن درشت است. اگر میزان نمک لازم برای این کار را بخواهید، یک‌چهارم قاشق غذاخوری در هر شش قاشق قهوه کفایت می‌کند.

ـ اضافه کردن شیر روش دیگری که می‌توانیم برای کاهش اسید قهوه استفاده کنیم افزودن شیر است. شیر به تعادل میزان PH و اسیدیتهٔ قهوه کمک می‌کند.

ـ دم کردن با پوست تخم مرغ شاید به نظرتان عجیب باشد اما استفاده از پوست تخم‌مرغ هنگام دم کردن قهوه هم برای کاهش اسید آن بسیار عالی است. پوسته‌های تخم‌مرغ قلیایی‌اند و در کاهش طعم تلخی قهوه نیز مؤثرند. برای این کار پوست یکی‌دو تا تخم‌مرغ را خوب بشویید و آن را با دست کاملاً خرد کنید. پوسته‌های تخم‌مرغ را در قهوه‌ساز قرار دهید. اگر از فرنچ‌پرس یا موکاپات یا هر وسیلهٔ مشابه دیگری استفاده می‌کنید، آن را به همراه قهوه داخل محفظه قرار دهید. قهوهٔ خالص و زلال شما آماده است. با خیال راحت و به‌دور از اسید و رفلاکس بنوشید.

سخن پایانی

اینکه بعد از نوشیدن قهوه دچار رفلاکس معده شویم اصلاً حس خوشایندی نیست. از طرفی دل کندن از این نوشیدنی دلچسب هم کار آسانی نیست. پس باید راه چاره‌ای درپیش گرفت تا نه سیخ بسوزد نه کباب. با راهکار‌هایی که با هم بررسی کردیم می‌توانید با خیال راحت دانهٔ قهوهٔ دلخواهتان را از ما سفارش دهید و به روشی که دوست دارید قهوه دم کنید و با خیالی آسوده در یک گوشهٔ دنج بنشینید و از نوشیدن آن لذت ببرید.

منابع: homegrounds، healthline، quora

پیشنهاد هوشمندانه قهوه
4.1/5 - (16 امتیاز)

5 دیدگاه در “قهوه و رفلاکس معده

  1. علی گفت:

    هر سایتی یه چی نوشته هیچ‌منبعی هم برای نوشته ها قید نکردن

    1. کافی دان گفت:

      درودبرشما
      منابع در انتهای مطلب ذکر شده است.
      homegrounds، healthline، quora

  2. حامد کلهری گفت:

    ممنون از اطلاعات مفیدتون . من از شیر استفاده کردم حپاب گرفتم.

    1. عرفان گفت:

      استفاده از شیر باعث بیماری هایی میشه و میتونید عوارضش رو بخونید ولی در کل با قهوه خوبه

    2. فرید گفت:

      هر سایتی یه چیزی میگه اقا خاهشن اول بدونید بد دکتر شین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *