هاریو وی ۶۰ یک ابزار دم آوری قهوه، ظریف و ساده است ، مناسب برای کسانی که دوست دارند انواع خصوصیات دانه قهوه خود را استخراج کنند. این ابزار به شما امکان کنترل کامل بر روی عطر و طعم نهایی قهوه را می دهد البته این موضوع به دان قهوه و ویژگی های هر دانه نیز مرتبط است. برای آشنایی بیشتر با این ابزار به این بخش مراجعه کنید.
برای تهیه قهوه با این ابزار شیوه ها و سلیقه های متفاوتی وجود دارد، ابتدا یکی از آنها را مورد بررسی قرار می دهیم و سپس روش های دیگر را به طور مختصر ارائه می کنیم. در این روش ۳ دقیقه زمان لازم داریم که بعد از آن ۲۸۴ گرم قهوه در فنجان داریم.
موارد مورد نیاز برای تهیه قهوه با وی ۶۰
- وی ۶۰
- فیلتر مناسب برای وی ۶۰
- ۲۱ گرم قهوه آسیاب شده
- آب جوش، ۹۶ درجه
- کنترل کردن زمان، فنجان یا ماگ، به همراه ترازو
البته اگر می خواهید این کار را ساده و سریع و یا در خانه انجام دهید خیلی به خودتان سخت نگیرید.
تهیه قهوه با وی ۶۰
مثل همیشه باید ابتدا فیلتر کاغذی را برای جلوگیری از منتقل کردن طعم کاغذی به قهوه، کمی خیس کنید. بهتر است برای این کار وی ۶۰، همراه با فیلتر آن را، بر روی فنجان یا ظرف تهیه قهوه خود بگذارید و سپس با مقداری آب جوش، هم فیلتر را خیس کنید و هم فنجان را گرم کنید. البته این نکته را فراموش نکنید که برای جلوگیری از سر ریز شدن قهوه درون فنجان یا ظرف، بهتر است از ظرف شیشه ای استفاده کنید.
قبل از ریختن پودر قهوه داخل ابزار، اگر قصد دارید در تهیه قهوه از ترازو کمک بگیرید، پس آن را بر روی ترازو بگذارید، سپس قهوه مورد نیاز ( ۲۱ گرم تقریبا سه قاشق)، که باید اندازه درشت تر از نمک سفره آسیاب شده باشد را درون وی ۶۰ بریزید. می توانید ترازو را در این مرحله صفر کنید. برای مشاهده میزان آسیاب کردن قهوه به این بخش مراجعه کنید.
حالا باید آب جوش را به قهوه اضافه کنید. در این مرحله ابتدا با ریختن آب، یکبار روی تمام قهوه را بپوشانید و سپس ۱۵ ثانیه صبر کنید تا قهوه شکوفه کند(۳۰ ثانیه آب بریزید و ۱۵ ثانیه دست نگه دارید). قهوه شروع به بالا آمدن،کف کردن و حباب حباب شدن می کند. البته این ویژگی در قهوه های تازه تر بهتر قابل مشاهده است.
برای دم آوری و استخراج بهتر، آب را به آرامی هر ۱۰ الی ۱۵ ثانیه به صورت دورانی به قهوه بیافزایید. می بینید که تکه های قهوه روی آب معلق می شود، آب را روی آنها نیز بریزید. اگر ترازو دارید تا ترازو به ۲۸۴ گرم نرسیده، از ریختن آب دست نکشید.
دم آوری با وی ۶۰ در این روش، حدود سه دقیقه زمان نیاز دارد و در انتها شما حدود ۲۸۴ گرم نوشیدنی خواهید داشت. پس از اتمام کار فیلتر را دور بریزید و از قهوه تان لذت ببرید.
همانطور که پیش تر اشاره شد سلایق مختلفی در تهیه قهوه با وی ۶۰ وجود دارد. اگر فکر می کنید حوصله کافی برای خواندن همه مطلب را ندارید، تا به اینجای مطلب برای تهیه یک فنجان قهوه کافی است. اما برای حرفه ای تر شدن با ما همراه باشید.
در ادامه مطلب چند روش را به طور مختصر مورد بررسی قرار می دهیم. اصول و شکل کلی در همه روش ها یکسان است اما با توجه به نوع دانه و میزان آسیاب شدن آن، دما و زمان تهیه، سلایق و انتظارات مختلف از فنجان قهوه، روش تهیه متفاوت می شود.
بیشتر بدانید:
روش های تهیه قهوه با وی ۶۰
پیشنهاد اول:
- ۲۹ گرم پودر برای ۴۴۰ میلی لیتر قهوه
- قهوه آسیاب شده سایز متوسط و یا ریزتر
- اول خیس کنید و ۴۵ ثانیه دست نگه دارید
- دمای آب ۹۵-۹۶ درجه
فیلتر را قرار دهید و قهوه را در داخل آن بریزید سپس با تکان دادن وی ۶۰، سطح قهوه را صاف و فضای خالی ما بین آن را پر کنید. یکبار کل قهوه را خیس کنید و ۴۵ ثانیه صبر کنید و دوباره از مرکز شروع به آب ریزی کنید.
محصولات مناسب تهیه قهوه فرانسه
-
قهوه ترکیبی تازه سوپر کافئین Super Caffeineتومان۵۹,۰۰۰–تومان۱۱۸,۰۰۰
-
قهوه تازه ترکیبی سوپر کرما Super Crema Blendتومان۷۷,۰۰۰–تومان۱۵۴,۰۰۰
-
قهوه اندونزی تازه برشت ملایمتومان۶۹,۰۰۰–تومان۱۳۸,۰۰۰
-
قهوه تازه ترکیبی سوئیت چاکلت Sweet Chocolate Blendتومان۹۸,۰۰۰–تومان۱۹۵,۰۰۰
پیشنهاد دوم:
- ۲۴ گرم پودر برای ۳۳۰ میلی لیتر قهوه
- آسیاب ریز تر از نمک سفره
- دما بین ۹۵ و ۹۶ درجه
- ۳۰ میلی لیتر آب برای مرحله ابتدایی بریزید
- ۳۰ تا ۵۰ ثانیه صبر کنید
- زمان کل ۲٫۱۵ تا ۲٫۳۵ ثانیه
پیشنهاد سوم:
- ۲۷ گرم پودر برای ۴۱۴ میلی لیتر قهوه
- سایز آسیاب قهوه متوسط ریز
- دمای ۹۴ درجه سانتیگراد
- یکبار آب بریزید و ۳۰ تا ۴۵ ثانیه صبر کنید
- مدت زمان سه دقیقه بیشتر نشود
پیشنهاد چهارم:
- ۲۱ گرم پودر برای برای ۲۶۶ میلی لیتر قهوه
- آسیاب ریز تر از نمک سفره
- هر استراحت ۳۰ ثانیه
- زمان کل ۲٫۳۰ ثانیه
- دما ۹۰ تا ۹۶ سانتیگراد
پیشنهاد پنجم:
- ۲۴ گرم قهوه برای ۳۹۰ میلی لیتر
- سایز اسیاب متوسط درشت
- دما بین ۹۱ تا ۹۶
- یکبار خیس کنید و سپس هر ۲۰ الی ۳۰ ثانیه ۵۰ میلی لیتر آب بیافزایید
- در این روش بسیار ارام آب را بریزید به طوری که زمان شما بیش از ۲٫۳۰ ثانیه تا ۳٫۳۰ ثانیه باشد
در هفته های آتی ویدیوی تهیه قهوه با وی ۶۰ نیز به مطلب اضافه می شود. با نظرات خود ما را یاری کنید.
با سپاس از زمانی که با ما سپری کردید.
ویدئوی طرز تهیه قهوه با وی شصت:
منبع : prima-coffee,stumptown
قهوه تا زمان سرو سرد میشه
راهکاری برای این دارید؟
سلام
برای این که سرد نشه فنجون وی ۶۰ و ظرف زیرین قهوه رو گرم کنید. و بلافاصله بعد از ۹۳ درجه شدن اب اون رو روی قهوه سرازیر کنید
ابزار ساده ایه. خیلی هم عالی میشه باهاش قهوه تهیه کرد
هرچی پر پیمون تر بهتر
ببخشید از چه نوع قهوه ای باید استفاده کرد؟
یعنی قهوه ترک _فرانسه_اسپرسو کدوم یکی؟
سلام
از هیچ کدوم باید بگید براتون آسیاب مناسب وی ۶۰ انجام بدن
قهوه دمی