رُست رُستِری رُستر

فریز کردن دان قهوه

فریز کردن قهوه

فریز کردن دان قهوه جهت نگهداری، همواره یک موضوع مورد بحث در صنعت قهوه بوده است. چرا فریز کردن دانه‌های قهوه ایده‌ای خوب است و چگونه باید این عملیات را انجام دهید؟ آیا واقعاً فریز کردن دانه‌های قهوه می‌تواند طعم قهوه‌تان را بهبود ببخشد؟ با ما جهت پاسخ دادن به این پرسش‌های مهم همراه باشید.

قهوه فریز شده
قهوه فریز شده

چرا باید دانه‌های قهوه‌اتان را فریز کنید؟

آیا می‌توان قهوه را فریز کرد؟ این یکی از سوالاتی بوده که بارها از ما پرسیده شده است. دلیل اصلی فریز کردن را می‌توان حفظ میزان کیفیت کلی و همچنین طعم قهوه دانست. این موضوع در رابطه با سایر مواد غذایی نیز کاملاً صحت دارد. به طور کلی فریز کردن منجر به عدم فساد و از بین رفتن طعم قهوه خواهد شد.

مشکل قهوه این است که پس از رست شدن، شروع به پیر شدن می‌کند (توانایی بازیابی طعم‌های خوب را از دست می‌دهد) و روز به روز شروع کیفیت آن کاهش پیدا خواهد کرد. پس از چند روز یا چند هفته، قهوه شما طعم خوشمزه خود را از دست می‌دهد، زیرا روغن‌ موجود در آن دیگر کیفیت سابق را ندارد. بنابراین، در شرایط بهینه، بهترین حالت این است که قهوه را در 3 الی 14 روز پس از رست کردن مصرف کنید، اما ما همه می‌دانیم که این مورد چندان امکان‌پذیر نیست. بنابراین، شما به یک راه حل عالی برای ذخیره قهوه به مدت طولانی نیاز خواهید داشت.

قهوه سانتوس
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه برزیل سانتوس تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۲۸۵,۰۰۰
خرید قهوه برزیل تیره برشت
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه برزیل تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۲۵۰,۰۰۰
پرِمیوم
قهوه مانسون مالابار هند
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه مانسون مالابار برشت دارک – مدیوم

براساس وزن از: تومان۳۲۹,۰۰۰
ناموجودتِستِردار
قهوه اتیوپی سیدامو تازه برشت مدیوم
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه اتیوپی سیدامو تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۷۵,۰۰۰

بهترین راه برای ذخیره قهوه به مدت طولانی، فریز کردن دان قهوه است. فریز کردن، طعم‌ها را حفظ می‌کند و قهوه را در وضعیتی مشابه قبل نگه می‌دارد. آیا طعم آن به شکل صد درصدی شبیه به قهوه تازه رست شده خواهد بود؟ احتمالاً نه، اما تا حد زیادی به‌ آن نزدیک است.

فردی در حال فریز کردن قهوه
فردی در حال فریز کردن قهوه

فریز کردن کیفیت آسیاب کردن (گرایند) را افزایش می‌دهد

بیایید برای یک لحظه کمی تخصصی‌تر به این قضیه نگاه کنیم. وقتی قهوه را آسیاب می‌کنید، در واقع سه نوع ذرات مختلف را دریافت خواهید کرد؛ ذرات ریز (ذرات بسیار کوچک)، ذرات بزرگ و ذراتی با اندازه بهینه. در اصل، اگر گرایندر خوبی داشته باشید میزان تعداد ذرات بسیار ریز و یا بسیار بزرگ در قهوه شما به شکل محسوسی کاهش پیدا خواهد کرد.

رست نمونه یا Sample Roasting چیست؟
ببینم!

فریز کردن دانه‌ها و آسیاب کردن آنها در وضعیت فریز شده باعث می‌شود تا در طول فرایند آسیاب کردن قهوه شاهد کاهش تعداد ذرات بسیار ریز و یا ذرات بسیار بزرگ باشیم. این عامل باعث افزایش استخراج طعم قهوه می‌شوند و شما قادر خواهید بود تا طعم اصلی قهوه را (حتی پس از مدت‌های طولانی) به دست بیاورید. در این شرایط قهوه شما دیگر طعم اسیدی و نامطلوب نخواهد داشت.

دانه‌های قهوه در بین یخ
دانه‌های قهوه در بین یخ
پرِمیوم
قهوه مانسون مالابار هند
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه مانسون مالابار برشت دارک – مدیوم

براساس وزن از: تومان۳۲۹,۰۰۰
ناموجودتِستِردار
قهوه اتیوپی سیدامو تازه برشت مدیوم
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه اتیوپی سیدامو تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۷۵,۰۰۰

قهوه پرمیوم اتیوپی برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۷۵,۰۰۰
ناموجودپرِمیوم
قهوه کنیا
انتخاب گزینه ها This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

قهوه کنیاAA تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۶۵,۰۰۰

چگونه باید دانه‌های قهوه‌ را فریز کنید؟

روش فریز کردن دانه‌های قهوه ممکن است متفاوت باشد. در واقع هر شخصی می‌تواند یک روش منحصر به فرد برای خود را به وجود بیاید. در هر صورت،‌ فریز کردن دان قهوه به شکل اصولی دارای چهار مرحله زیر است که باید به دقت آن‌ها را انجام دهید.

  • مرحله 1: یک ظرف مناسب پیدا کنید. ظرفی که انتخاب کرده‌اید باید به نحوی باشد که وقتی درب آن بسته شد،‌ هوا به هیچ وجه به درون آن وارد نشود. اگر ظرف ندارید می‌توانید به سراغ استفاده از کیسه‌های وکیوم بروید.
  • مرحله 2: قهوه را به دسته های کوچک تقسیم کنید. در هر ظرف یا کیسه وکیوم به اندازه مصرف ۳ یا ۶ روز خود قهوه قرار دهید.
  • مرحله 3: همه کیسه‌ها و ظروف را در فریزر قرار دهید.
  • مرحله 4: در زمان مصرف، درب ظرف یا کیسه قهوه را به محض در آوردن آن از فریزر باز نکنید. این کار باعث می‌شود تا رطوبت قهوه به شکل نامناسبی افزایش پیدا کند و در نتیجه کل زحماتتان بر باد رود. صبر داشته باشید و بگذارید تا دمای کیسه به اندازه دمای اتاق پایین بیاید.
دانه قهوه که از فریز خارج شده
دانه قهوه که از فریز خارج شده

چه زمانی باید به سراغ فریز کردن قهوه برویم؟

در حال حاضر، خرید دانه های قهوه تازه رست شده بهترین روش برای تهیه این نوشیدنی خاص محسوب می‌شود. در هر صورت توصیه می‌کنیم در دو حالت به سمت فریز کردن قهوه مدنظر خود بروید. این دو حالت مهم عبارت‌اند از:

  • هنگامی که میزان قهوه موجود در منزلتان بیش از نیاز طبیعی شما است. به عنوان مثال اگر مقدار زیادی قهوه را به عنوان هدیه دریافت کرده‌اید، حتماً فریز کردن آن‌ها را در نظر داشته باشید.
  • اگر قهوه‌ای خریداری کرده‌اید که قیمت بسیار بالایی دارد و قصد ندارید همه آن را تنها در طول چند روز مصرف کنید، فریز کردن دان قهوه می‌تواند یک راهکار مناسب برای شما باشد.
هنر ترکیب کردن یا میکس کردن قهوه: مخصوص خودتان بسازید!
ببینم!

منبع:MTPak Coffee

3/5 - (2 امتیاز)

1 دیدگاه در “فریز کردن دان قهوه

  1. نعمت اله نظری گفت:

    مقاله مفیدی بود واقعا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *