درباره دانه قهوه

قهوه روبوستا چیست؟

قهوه robusta چیست؟

قهوه روبوستا/ربوستا چیست؟ 131 گونه قهوه وجود دارد که توسط علم شناخته شده است. دو گونه آن به طور گسترده و در مقیاس جهانی کشت می شود: Coffea arabica (که تجاری به عنوان arabica شناخته می شود) و Coffea canephora (با نام تجاری robusta). در سراسر این مطلب به طور کلی، ما از این کلمه ​”روبوستا/ربوستا” استفاده می کنیم.

قهوه یکی از مهم ترین محصولات تجاری در جهان است. درآمد حاصل از آن معیشت میلیون ها نفر در سراسر جهان را تامین می کند. در طول 30 سال گذشته، تقاضا برای قهوه به طور پیوسته افزایش و منجر به گسترش تولید و صادرات شده است.

در ادامه بیشتر با قهوه و یکی از گونه‌های محبوب آن یعنی ربوستا بیشتر آشنا می‌شویم.

arabica-robusta

قهوه روبوستا چیست؟

تا همین اواخر، عربیکا به دلیل ترجیح کیفیت فنجانش، بر بیشتر بازار قهوه حکومت می‌کرد، اما عوامل مختلف از جمله افزایش تقاضا برای قهوه، منجر به گسترش تولید روبوستا شده است، زیرا این گونه به شرایط بهینه رشد کمتری نیاز دارد.

همچنین، دارای سطح معینی از مقاومت در برابر آفات و بیماری هایی است که اغلب بهره وری مزرعه را کاهش می‌دهد. تولید روبوستا پس از ظهور قهوه فوری (sol­u­ble/Instant cof­fee) در دهه 1950 به سرعت گسترش یافت.

در حال حاضر، تقریباً 60 الی 70 درصد از قهوه تولید و عرضه شده در جهان از گیاهان عربیکا و 25 تا 40 درصد از گیاهان روبوستا (منبع: ICO, 2021) تهیه می‌شود.

بهترین قهوه روبوستا برای کدام کشور است

بزرگترین تولیدکنندگان جهانی روبوستا در حال حاضر ویتنام، برزیل، اندونزی، اوگاندا و هند هستند که مجموعا بیش از 90 درصد روبوستای جهان را تولید می‌کنند.

از میان این تولیدکنندگان، ویتنام و اوگاندا مهمترین صادرکنندگان روبوستا هستند (برای مثال، برزیل بخش قابل توجهی از تولید خود را برای مصرف داخلی حفظ می‌کند).

با این حال، تعداد فزاینده ای از کشورهایی که در حال حاضر تولید قهوه را به عربیکا محدود کرده یا قبلاً محدود کرده اند، شروع به توجه به روبوستا نموده‌اند. آنها شامل مکزیک، نیکاراگوئه، گواتمالا و کلمبیا هستند.

علاوه بر این، علاقه فزاینده ای نیز به بررسی پتانسیل افزایش کیفیت فنجان روبوستا وجود دارد. اگر به دنبال چشیدن بهترین انواع قهوه ربوستا هستید، محصولات زیر را بررسی کنید.

قهوه روبوستا تانزانیا، طعمی غنی و جسورانه از دل طبیعت وحشی آفریقا، با تلخی دلپذیر و انرژی بی‌نهایت در هر جرعه.

جدید
قهوه ربوستا تانزانیا تازه برشت مدیوم
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

قهوه ربوستا تانزانیا تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۳۶۵,۰۰۰
جدید
خرید قهوه ربوستای مکزیک
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

قهوه ربوستا مکزیک تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۳۹۵,۰۰۰
خرید قهوه ویتنام
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

قهوه ویتنام تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۲۶۵,۰۰۰
خرید قهوه ساحل عاج
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

قهوه ربوستا ساحل عاج تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۳۶۵,۰۰۰

 

تاریخچه قهوه ربوستا

روبوستا یا به عبارتی “Coffea Canephora Pierre ex A. Froehner” گونه ای از قهوه است که از جنگل‌های کم ارتفاع مرطوب در مناطق گرمسیری آفریقا سرچشمه می‌گیرد. منطقه‌ای با پراکندگی جغرافیایی طبیعی گسترده از گینه تا اوگاندا و آنگولا که قهوه در اشکال و اکوتیپ‌های متعدد رشد می‌کند.

با توجه به زیرگروه‌های مختلف در سراسر منطقه، شناخت منشأ طبیعی دقیق انواع کشت‌شده دشوار است. کشت این گونه در حدود سال 1870 در کنگو با استفاده از مواد طبیعی که از رودخانه “لومامی‌زائر” به دست می‌آمد، شروع شد.

یک نوع فرعی از روبوستا به نام ​”kouillou” (بعداً هنگامی‌که به برزیل برده شد به دلیل تحریف زبانی به “conilon” تغییر نام داد) توسط فرانسوی ها در سال 1880 در طبیعت “بین گابن” و دهانه “رودخانه کنگو”، عمدتا در امتداد منطقه رودخانه‌ای “کویلو-ناری” کشت شد.

این گونه در سال 1895 توسط گیاه شناس “Louis Pierre” به عنوان “C. canephora” نام گرفت. “پی‌یِر”، که در فرانسه در موزه ملی تاریخ طبیعی کار می‌کرد، نمونه ای از گیاه را که توسط کشیش “Théophile Klaine” در گابن جمع آوری شده بود، دریافت کرد.

این نام برای اولین بار همراه با توصیف گونه توسط “فرونر” در سال 1897 منتشر شد. در سال 1898، ادوارد لوجا، در آماده سازی برای نمایشگاه 1900 پاریس، برای جمع آوری 10 گونه با پتانسیل اقتصادی به کنگو فرستاده شد.

در طول این ماموریت، لوجا چندین هزار دانه را در اطراف لوزامبو از یک گونه قهوه “جدید” جمع آوری کرد. این بذرها احتمالاً در یک مزرعه اولیه روبوستا در منطقه جمع آوری شده اند. کنگو بلژیکی (Belgian Congo) به یکی از مراکز اصلی پرورش تبدیل شد که از آنجا در سراسر مناطق استوایی توزیع گردید.

Robusta coffee through World and History

گیاه و درخت قهوه روبوستا

در آغاز قرن نوزدهم، این گونه شروع به گسترش به سایر نقاط جهان کرد. دانه های روبوستا از کنگو به بروکسل و از آنجا با نام ​”robusta” به جاوا، اندونزی فرستاده شد.

جایی که به دلیل بهره‌وری و مقاومت ظاهری آن در برابر زنگ برگ قهوه، به سرعت توسط کشاورزان پذیرفته شد. تقریباً در همان زمان، سایر گیاهان روبوستا انتخاب شده به مناطق ساحل عاج، گینه و اوگاندا آورده شد.

از اینجا، روبوستا به حرکت در سراسر جهان ادامه داد و از طریق جاوه وارد هند شد. در داخل آفریقا، تولید روبوستا در ماداگاسکار، اوگاندا، غنا و ساحل عاج افزایش پیدا کرد و اغلب انواع بومی‌را با آنهایی که از تولید تجاری به سایر نقاط قاره آورده شده بودند در هم می‌آمیخت.

روبوستا بعداً به آمریکای لاتین و به‌ویژه برزیل، با برخی از گونه‌های تجاری اضافی در آمریکای مرکزی از طریق گواتمالا بین سال‌های 1930- 1935 معرفی شد.

در حال حاضر، کشورهایی که در آسیا و اقیانوسیه قرار دارند، مجموعاً بزرگترین تولیدکنندگان روبوستا هستند و سالانه 60 درصد از تولید جهان را با 41.5 میلیون کیسه 60 کیلوگرمی‌در دست دارند. پس از این، منطقه آمریکای جنوبی قرار دارد که 28 درصد از روبوستا را تولید می‌کند و 19.8 میلیون کیسه قهوه در سال تولید می‌کند.

قهوه ربوستای پی بی هند

چرا روبوستا مورد توجه قرار گرفته است؟

ربوستا در طبیعت، عمدتاً در جنگل‌های مرطوب و همیشه سبز (اما گاهی در جنگل‌های فصلی مرطوب-خشک یا جنگل‌های گالری) با ارتفاعات بین 50 تا 1500 متر از سطح دریا یافت می‌شود.

علاقه به تولید روبوستا در سطح جهانی همراه این واقعیت است که می‌توان آن را در محدوده وسیع تری از آب و هوا و ارتفاعات در مقایسه با عربیکا کشت کرد.

برخلاف عربیکا، گیاهان ربوستا معمولاً عملکرد محصول بیشتری دارند، حاوی سطوح بالاتر کافئین، سطوح پایین‌تر قند و کمتر مستعد ابتلا به آفات و بیماری‌های مضر هستند.

علاوه بر این، روبوستا را می‌توان در محدوده دمایی گرم‌تر و مرطوب‌تر، در ارتفاعات پایین‌تر بین ۲۰۰ تا ۸۰۰ متر کشت کرد. با وجود این ویژگی ها، روبوستا هنوز به اختلالات محیطی حساس است.

تحقیقات نشان می‌دهد که توانایی روبوستا برای رشد در آب و هوای گرمتر ممکن است اغراق آمیز باشد. علاوه بر این، بسیاری از گونه‌های روبوستا هنوز به بیماری‌ها و آفات کلیدی مانند زنگ برگ قهوه، کرم ساقه‌خوار، بیماری توت قهوه، کرم توت قهوه و نماتدها حساس هستند.

پیش‌بینی‌های مداوم آب و هوایی از افزایش دما و الگوهای بارندگی تغییر یافته تا سال 2050 نشان می‌دهد که کشت عربیکا دیگر ممکن است در آینده پایدار نباشد، که به نوبه خود ممکن است تولید ربوستا را به شکل قابل توجهی افزایش دهد.

با این حال، دانه‌هایی که از تولید روبوستا به دست می‌آیند از نظر طعم و کیفیت فنجان می‌توانند تفاوت‌هایی ایجاد ‌کنند.

به عنوان مثال، قهوه دم شده از دانه های روبوستا اغلب اسیدیته کمتری دارد، تلخی آن بیشتر است، و به دلیل محتوای پیرازین آن (pyrazine: یک ماده معطر که به دلیل خاکی بودنش شناخته می‌شود)، غلیظ تر است.

اما زمانی که ربوستا به درستی پردازش و فرآوری شود، می‌تواند به عنوان محصولی برای بازارهای تخصصی عمل کند.

تاریخچه-قهوه-ربوستا-روبوستا

انواع قهوه روبوستا

انواع قهوه روبوستا شامل مجموعه وسیعی از دانه‌های قهوه با ویژگی‌های متفاوت از نظر عطر، طعم و میزان کافئین است. انواع دان قهوه روبوستا معمولاً از کشورهای مختلفی مانند ویتنام، اندونزی، هند و اوگاندا تأمین می‌شوند که دانه‌های قهوه هرکدام خصوصیات منحصر‌به‌فرد و مخصوص خود را دارند. می‌توان گفت در بین انواع روبوستا، برخی مناسب ترکیبات اسپرسو بوده و با کرمای غلیظ و تلخی خاص خود، محبوبیت بالایی بین دوست‌داران قهوه دارند. ربوستا ها گزینه‌ای ایده‌آل برای تهیه اسپرسوی غلیظ و پرکافئین هستند. به‌طور کلی، انواع قهوه ربوستا به دلیل کافئین بالا و طعم قوی، انتخابی مناسب برای کسانی است که به دنبال انرژی بیشتر و طعمی غنی‌تر در نوشیدنی خود هستند.ویژگی قهوه روبوستا

بارزه طعمی شاخص دانه روبوستا تلخی با بادی متوسط 2، با عطر و آروما کمتر از دانه‌های عربیکا می‌باشد، توجه داشته باشید این‌که می‌گوییم این گونه عطر کمی دارد، به این معنی نیست که عطر آن به شدت ضعیف باشد، منظور این است که در مقایسه با دانه عربیکا، عطر ضعیف‌تری و همچنین قیمت پایین‌تری دارد. کافئین بالا، طبع گرم و کرمای غلیظ، یک گزینه عالی برای دوستداران قهوه‌های قوی و انرژی‌بخش محسوب می‌شود. این قهوه به‌ویژه در ترکیبات اسپرسو و قهوه‌های غلیظ مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای کسانی که به‌دنبال یک نوشیدنی پرقدرت هستند، انتخابی ایده‌آل است. در ادامه، برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های این قهوه را بررسی می‌کنیم.

طعم قهوه روبوستا

قهوه روبوستا طعمی تلخ‌تر و قوی‌تر نسبت به عربیکا دارد و اغلب با نت‌های خاکی، آجیلی، شکلات تلخ و گاهی دودی همراه است. قهوه روبوستا به دلیل اسیدیته کمترنسبت به قهوه عربیکا، طعم سنگین‌تر و ماندگارتری روی زبان دارد که آن را برای استفاده در ترکیبات اسپرسو و قهوه‌های غلیظ ایده‌آل کرده است.

راه هایی وجود دارد که می توان قهوه روبوستا را کمتر تلخ کرد و در عین حال مقداری از غنای دلچسب آن را حفظ کرد، یعنی نوشیدن آن با شیر و شکر. قهوه روبوستا می‌تواند در نوشیدنی‌های قهوه لذیذ مانند کاپوچینو یا کافه لاته به خوبی کار کند.

دانه های روبوستا

کافئین قهوه روبوستا

یکی از بارزترین ویژگی‌های قهوه روبوستا، مقدار بالای کافئین آن است. میزان کافئین در دانه‌های قهوه روبوستا ۱٫۷ تا ۴ درصد است که این درصد کافئین نسبت به دانه عربیکا تقریبا دو برابر می‌باشد. مقدار کافئین بالای موجود در انواع قهوه روبوستا باعث افزایش انرژی، کاهش خستگی و بهبود تمرکز دوست‌داران روبوستا شده و به همین دلیل روبوستا انتخاب محبوبی در میان افرادی است که به یک نوشیدنی قوی و پر انرژی نیاز دارند.

طبع قهوه روبوستا

روبوستا از نظر طب سنتی دارای طبع سرد و خشک است. انواع قهوه روبوستا برای افرادی که مزاج گرم دارند، انتخاب مناسبی می‌باشد. همچنین، روبوستا به هضم غذا کمک کرده و انرژی بدن را افزایش می‌دهد، اما افراد با طبع سرد بهتر است در مصرف روبوستا تعادل را رعایت کنند.

فوم قهوه روبوستا

یکی از دلایلی که قهوه روبوستا در تهیه اسپرسو محبوب است، فوم یا کرمای ضخیم و ماندگار آن است. این کرما (لایه‌ی طلایی، کرمی رنگ روی اسپرسو) باعث می‌شود که اسپرسوی تهیه‌شده از روبوستا ظاهری جذاب‌تر و بافتی غلیظ‌تر داشته باشد. وجود چربی و پروتئین بیشتر در دانه‌های روبوستا عامل ایجاد این کرمای غلیظ می‌شوند.

ظاهر دانه روبوستا

  1. خط وسط دانه حدودا صاف است.
  2. این دانه‌ها کمی گرد و دایره ای مانند هستند.
  3. این دانه نسبت به دانه عربیکا کمی کوچکتر است.
عربیکا-ربوستا-روبوستا-مقایسه

طرز تهیه قهوه روبوستا

ایبریک، جذوه یا همان قهوه جوش مسی اسم‌های مختلف یک ابزار آسان و کاربردی برای دم کردن و تهیه قهوه ترک می‌باشند. جالب است بدانید برای تهیه قهوه روبوستا با قهوه جوش مسی فقط به آب و پودر آسیاب شده خیلی ریز نیاز دارید. به این‌صورت که به ازای هر نفر یک و نیم قاشق چای‌خوری پودر قهوه روبوستای آسیاب شده و یک فنجان آب سرد را داخل جذوه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد. هنگامی که کف روی قهوه ایجاد شد قهوه شما حاضر است و می توانید قهوه را سرو کرده و نوش جان کنید.

خواص قهوه روبوستا

قهوه روبوستا به‌دلیل داشتن مقادیر زیاد کافئین برای بهبود متابولیسم بدن مفید بوده و خاصیت چربی سوزی آن باعث لاغری و کاهش وزن می‌شود. مقدار زیاد کافئین در قهوه روبوستا سبب تقویت عملکرد مغز شده و از ابتلا به آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می‌کند.
اگر به انرژی زیاد نیاز دارید، به بیدار ماندن نیازمندید، فعالیت‌های دقت برانگیزی را می‌خواهید انجام دهید، کافئین بالایی می‌خواهید و یا … یک فنجان قهوه روبوستا برای تان توصیه می‌کنیم.

عوارض قهوه روبوستا

بهتر است بدانید در حالی‌که قهوه روبوستا یک نوشیدنی انرژی‌بخش و مفید است، مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث برخی مشکلات سلامتی از جمله افزایش اضطراب و بی‌خوابی، مشکلات گوارشی، افزایش ضربان قلب و فشار خون، وابستگی به کافئین و تأثیر بر جذب مواد مغذی شود. رعایت اعتدال در مصرف و توجه به واکنش بدن می‌تواند به شما کمک کند تا از مزایای قهوه روبوستا بهره ببرید بدون این‌که دچار عوارض جانبی شوید.

کشورهای تولید کننده قهوه روبوستا

همان‌طور که قبلا گفتیم روبوستا یکی از دو گونه اصلی قهوه در جهان است که به دلیل مقاومت بالا در برابر آفات و شرایط محیطی، در مناطق مختلفی از جهان کشت می‌شود. در ادامه سعی کردیم بهترین کشورهای تولیدکننده قهوه روبوستا را به شما معرفی کنیم:

ویتنام: بزرگ‌ترین کشور تولیدکننده قهوه روبوستا در جهان می‌باشد.

برزیل: علاوه بر تولید گسترده قهوه عربیکا، در برخی مناطق خود قهوه روبوستا نیز کشت می‌کند.

اندونزی: یکی از تولیدکنندگان عمده روبوستا، به‌ویژه در جزایر جاوا و سوماترا می‌باشد.

هند: از تولیدکنندگان مهم قهوه روبوستا در جهان.

اوگاندا: یکی از کشورهای آفریقایی با تولید قابل‌توجه قهوه روبوستا.

ساحل عاج: از تولیدکنندگان قهوه روبوستا در غرب آفریقا.

کامرون: کشوری در آفریقا که به تولید قهوه روبوستا می‌پردازد.

ماداگاسکار: جزیره‌ای در اقیانوس هند که به خاطر پرورش وانیل معروف است و قهوه روبوستا با طعم وانیلی تولید می‌کند.

این کشورها با تولید گسترده قهوه روبوستا، نقش مهمی در تأمین نیاز جهانی به این نوع قهوه ایفا می‌کنند و کشورهای تولید کننده قهوه روبوستا هستند.

بهترین قهوه روبوستا

بهترین نوع قهوه روبوستا به عوامل مختلفی مانند منطقه کشت، روش فرآوری و میزان برشته شدن بستگی دارد. قهوه‌های روبوستای درجه یک معمولاً با برشته‌کاری مناسب، طعمی متعادل‌تر و تلخی دلچسب‌تری دارند. اگر به‌دنبال قهوه‌ای با تلخی قوی و کرمای زیاد هستید، روبوستای ویتنام و اندونزی انتخاب‌های عالی هستند.
در نهایت، بهترین قهوه روبوستا با توجه به سلیقه شما و نوع مصرف (اسپرسو یا ترکیبی) می‌تواند متفاوت باشد. انتخاب قهوه‌ای با کیفیت بالا از بهترین کشورهای تولیدکننده قهوه روبوستا که در بالا معرفی کردیم می‌تواند تجربه‌ای عالی از نوشیدن یک قهوه قوی و پرانرژی را برای شما به ارمغان بیاورد.

cappuccino

سخن پایانی

در نهایت باید بگوییم که قهوه روبوستا یکی از مهم‌ترین گونه‌های قهوه در جهان است که به دلیل کافئین بالا، تلخی قوی و مقاومت زیاد در برابر شرایط محیطی، جایگاه ویژه‌ای در صنعت قهوه دارد. تاریخچه روبوستا نشان می‌دهد که این گونه قهوه از آفریقا منشأ گرفته و به مرور در کشورهای مختلفی مانند ویتنام، اندونزی، برزیل و هند گسترش یافته است.
در مجموع، روبوستا به دلیل ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد خود، انتخابی ایده‌آل برای کسانی است که به دنبال قهوه‌ای پرکافئین، تلخ و قوی هستند. شناخت بیشتر درباره این نوع قهوه، به مصرف‌کنندگان کمک می‌کند تا بهترین انتخاب را بر اساس سلیقه و نیاز خود داشته باشند. ما در کافی استور انواع قهوه روبوستا را به‌صورت تازه برشت شده در اختیار شما قرار می‌دهیم تا با تهیه آن از نوشیدن این قهوه لذیذ لذت ببرید.

نظرتان درباره مقاله قهوه روبوستا چیست؟ چگونه است؟ دیدگاهتان را با ما به اشتراک بگذارید و امتیاز کافی کلاب دریافت کنید.

منبع: ویکی پدیا، enjoyjava, WorldCoffeeResearch, NguyenCoffeeSupply, Espresso-Works

3.7/5 - (40 امتیاز)

21 دیدگاه در “قهوه روبوستا چیست؟

  1. حجت تقوی گفت:

    عالی

  2. ابوالفضل صالحی گفت:

    سلام
    میشه بیشتر در مورد دانه ها مطالب بزارید و عکس هر کدوم دانه ها رو بزارید کنارش
    مثلا
    چری روبوستا

    1. کافی دان گفت:

      در فروشگاه داخل محصول عکسهای واقعی را میتوانید ببینید.

  3. مهشید گفت:

    سلام، عربیکا یا ربوستا؟ از نظر همه چیز کدوم برتری داره با در نظر نگرفتن ذائقه فرد های مختلف؟

    1. کافی دان گفت:

      قطعا عربیکا تنوع طعمی بیشتر و جذابیت بیشتری داره

  4. امیر گفت:

    سلام خسته نباشید ببخشید قهوه ای هست که انرژی زا باشدو تا «4،5»ساعت به انسان انرژی بدهد

    1. کافی دان گفت:

      سلام همه قهوه ها انرژی زا هستند مخصوصا ربوستاها و میزان آن بستگی به بدن انسان دارد و ثابت نیست.

  5. علی گفت:

    چقدرتناقض گویی در مطالبتون دارید درمتن بالا یه جامینویسیدقیمت ارزان قهوه ربوستا به این معنی نیست که کیفیت پایینی داره بلکه برای اینکه آسانترکشت میشه ولی درپایان متن ازمعایب قهوه ربوستا نوشتین داشتن طعم خسته کننده تلخی بالا وکیفیت پایین از معایب ربوستا است اخه مگه مزه‌وطعم هم خسته کننده داره درضمن مگه کافئین بالاعیب هستش که شمانوشتین مزه‌وطعم وعلاقه به کافئین بالایاپایین به صلیغه مربوط میشه ومزاج آدمها لطفاًاگه مطلب برای نوشتن ندارید دیگه مطالب بیهوده و بی‌ارزش را نشر ندهید.
    خدانگهدار

    1. کافی دان گفت:

      علی عزیز با احترام قهوه ربوستا قطعا از عربیکا کیفیت پایینتری دارد. ولی در ربوستاها که بسیار پرمحصول هستند نیز کیفیتهای متفاوتی دیده میشود که در محصولات ما نیز به خوبی مشهود است.
      هفتاددرصد مصرف قهوه عربیکاست و در دنیا عطر و طعم نسبت به کافئین اولویت داره وگرنه کافئین رو جداگانه میشه خرید و در آب حل کرد و خورد.
      در صورتیکه هر کدام از عربیکاهای کشورهای مختلف رو تهیه کنید پیچیدگی و تفاوت این طعمها میتونید حس کنید و این در ربوستا با طعم تلخ شدید کاملا متفاوت است.
      قهوه های تخصصی که در مسابقات نیز استفاده میشه در دنیا فقط عربیکاست.
      نهایتا طعم، یک چیز سلیقه ای بر اساس ذائقه شماست.
      پیروز باشید.

      1. عرفان گفت:

        با سلام با عرض معذرت چیزی به نام پودر کافئین در دنیا وجود نداره
        کافئین ماده ای است که برای محافظت از گیاه در برابر آفات بوجود میاد و بصورت جدا وجود ندارد

        1. کافی دان گفت:

          برای اینکه اطلاعات بیشتری در خصوص این ماده پیدا کنید مطلب کافئین چیست را مطالعه کنید

  6. بهرام گفت:

    سلام من قهوه روبوستا خام تازه برای کشت میخوام اگه دارین لطفا قیمت

  7. کیومرث گفت:

    سلام تلخ ترین مدل قهوه اسمش چیه تا الان هرچی خریدم تلخی خیلی کمی داره مخصوصا عربیکا خییییلی شیرین هست.دنبال قهوه تلخ میگردم

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      قهوه های رست تیره رو امتحان کنید

    2. مهدی جهانبخش گفت:

      دوست عزیز الان تلخ ترین قهو قهوه روبوستا است .

  8. لیمو گفت:

    سلام

    جالبه برام از وقتی اومدم سایتتون ۱ ساعت گذشته و متوجه نشدم خخخخ

    هرچی میچرخم اینجا قسمت هایی که دوست دارم پیدا میکنم

    سایت خوبی پیدا کردم ولی سر سری سایتتونو دیدم حالا سایتتونو تو گوشیم سیو کردم وقتم ازاد شد میام دوباره میبینم

    ممنون

  9. ایمان گفت:

    سلام
    من بدنبال قهوه با کافئین بالا هستم پیشنهادتون روبوستا هست یا اسپرسو یا گزینه ای دیگه

    چند روز پیش قهوه های گلد و سنگاپور به صورت فله ای خرید کردم
    از قهوه فروشی سوال کردم کدامها درصد بیشتر کافئین رو دارن ایشون گلد و سنگاپور رو دادن

    راهنمایی کنید هم برای کدام نوع قهوه که بالاترین درصد کافئین رو داراست و هم.نظر برای گلد و سنگاپور

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      کافئین بیشتر در دانه قهوه، متعلق به دانه ربوستا است. خب هر نوع دانه کافئین مشخص و اختصاصی خود را دارد.
      در مورد انواع نوشیدنی های قهوه هم با توجه به نوع دان تغییر می کند. ممکن است هر نوع دانه ای را برای هر نوع نوشیدنی آماده کنید.
      اما این نکته را باید توجه داشته باشید که رست روشن تر کافئین بیشتری دارد.

    2. ممد الهی گفت:

      چطوری روبوستارو ترک کنیم 😕

    3. امیر گفت:

      سلام، روبوستا با اسپرسو دو موضوع متفاوته، برای کافئین بالا ، دوشات قهوه روبوستا بروش اسپرسو حدود صدو هفتاد میلی گرم کافئین داره که مناسب برای‌قبل از تمرین ورزشی است…برای قصد دیگه بهتره‌تک شات استفاده بشه در دو نوبت

  10. فرزاد شریف زاده گفت:

    این دو مطلب در مورد قهوه عربیکا و ربوستا بسیار مفید بود و کمتر دیده بودم و ممنون از توضیحات خوب و مفید این سایت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *