درباره دانه قهوه

با قهوه ربوستا آشنا شوید

قهوه robusta چیست؟
لاگین کنید، دیدگاه بگذارید، کد تخفیف دریافت کنید!

حالا نوبت به شرح  ۴/۱ جهانی شده است ( یک چهارم از قهوه جهان). دانه های قهوه روبوستا حدود سی درصد از قهوه های مصرفی جهان را تشکیل می‌دهند. در مطالب پیشین، یکی از  گونه‌های قهوه به نام عربیکا شرح داده شد، حال باید از گونه ای دیگر به نام روبوستا Robusta صحبت کنیم و با مزایا و معایب قهوه روبوستا، خواص قهوه روبوستا و انواع قهوه روبوستا آشنا شویم.

درختان روبوستا برای رشد به ارتفاع حدودی زیر ۱۰۰۰ متر نیازمندند. تنه‌هایی تنومند و قدرتمند، ویژگی‌هایی هستند که این درختان را قادر می‌سازد تا در شرایط سخت و نامناسب، هم چنان استوار بمانند و آسیبی نبینند. درخت یا درختچه روبوستا تا ارتفاع ۱۰ متر نیز ممکن است رشد کنند.

ویژگی های دانه روبوستا:

دانه قهوه روبوستا ویژگی های منحصربفردی دارد و می تواند در برخی موارد تفاوت هایی با  دیگر انواع قهوه داشته باشد؛ این ویژگی ها به شرح زیر هستند:

  1. عطری تلخ و کم
  2. بارزه طعمی شاخص دانه روبوستا تلخی می‌باشد.
  3. برای این گونه متوسط بادی (body) 2 درصد می‌باشد.
  4. میزان کافئین در دانه های روبوستا ۱٫۷ تا ۴ درصد است که این درصد کافئین نسبت به دانه عربیکا تقریبا دو برابر می‌باشد..
  5. قیمت کمتر
  6. چربی و قند کمتر
  7. تنه‌های تنومندتر و بطبع در برابر آفات مقاوم ترند

این که می‌گوییم این گونه عطر کمی دارد، به این معنی نیست که عطر آن به شدت ضعیف باشد، منظور این است که در مقایسه با دانه عربیکا، عطر ضعیف تری دارد.

ظاهر دانه روبوستا:

دانه قهوه روبوستا از لحاظ شکل ظاهری در مقایسه با انواع قهوه مشخصات خاصی دارد .

دانه های روبوستا
این گونه (روبوستا) عطر کمتری نسبت به گونه (عربیکا) دارد
  1. خط وسط دانه حدودا صاف است.
  2. این دانه‌ها کمی گرد و دایره ای مانند هستند.
  3. این دانه نسبت به دانه عربیکا کمی کوچکتر است.

در این صفحه می‌توانید قهوه های عربیکا کنیا، عربیکا کلمبیا، روبوستا اندونزی و … را از سایت کافی استور خریداری نمایید.

این گونه قیمت ارزان تری نسبت به گونه عربیکا دارد، اما ارزانی آن به دلیل کیفیت ضعیف یا بد آن نیست. دانه روبوستا به این دلیل ارزان‌تر است که درختان آن در برابر آفات و آسیب‌ها و … مقاوم ترند و به طور کلی شرایط نگه داری آسان تری نسبت به دانه عربیکا دارند که به همین دلیل قیمت شان پایین تر از دانه عربیکا است.

سوال؟

درخواستتان از فنجان قهوه تان چیست؟

فنجان قهوه روبوستا
کافئین! عطر! طعم! ؟؟؟

اگر به انرژی زیاد نیاز دارید، به بیداری ماندن نیازمندید، فعالیت‌های دقت برانگیزی را می‌خواهید انجام دهید، کافئین بالایی می‌خواهید و یا … یک فنجان قهوه روبوستا برای تان توصیه می‌کنیم.
دانه‌های روبوستا دارای فوم غلیظی اند که می‌توانند از این جهت، برای تهیه اسپرسو مناسب باشند. اما در کل عربیکا و روبوستا را طبق نیاز به نوشیدنی و سلیقه افراد ترکیب نیز می‌کنند.
با توجه به این که میزان کافئین استخراج شده از نوشیدنی شما به روش دم‌آوری هم بستگی دارد، در خصوص میزان کافئین قهوه‌ها در مطلب کدام قهوه بیشترین کافئین را دارد مفصل صحبت کردیم.

کشور های تولید کننده دانه روبوستا:

از کشورهای تولید کننده دانه روبوستا می‌توان به ویتنام، برزیل، اندونزی و هند اشاره کرد. فراموش نکنید فنجان‌تان را آن گونه که مایل‌اید لبریز از قهوه کنید… نوش جانتون!

خواص قهوه روبوستا

  1. قهوه روبوستا به دلیل داشتن مقادیر زیاد کافئین برای بهبود متابولیسم بدن مفید بوده و خاصیت چربی سوزی آن باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
  2. مقدار زیاد کافئین در قهوه روبوستا سبب تقویت عملکرد مغز شده و از ابتلا به آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می کند.

مزایا و معایب قهوه روبوستا

از مزایای قهوه روبوستا می توان به کشت آسان آن، کم چرب بودن وکافئین بالا ( حدود 2.7 درصد در مقابل 1.5 درصد قهوه عربیکا) اشاره کرد.

داشتن طعم خسته کننده، تلخی بالا و کیفیت پایین  نیز از معایب قهوه روبوستا است به همین دلیل مورد توجه افراد کمتری می باشد.

منبع: ویکی پدیا، enjoyjava

پیشنهاد هوشمند قهوه
کافی استور را در اینستاگرام فالو کنید
3.9/5 - (14 امتیاز)

نوشته های مشابه

14 دیدگاه در “با قهوه ربوستا آشنا شوید

  1. امیر گفت:

    سلام خسته نباشید ببخشید قهوه ای هست که انرژی زا باشدو تا «4،5»ساعت به انسان انرژی بدهد

    1. کافی دان گفت:

      سلام همه قهوه ها انرژی زا هستند مخصوصا ربوستاها و میزان آن بستگی به بدن انسان دارد و ثابت نیست.

  2. علی گفت:

    چقدرتناقض گویی در مطالبتون دارید درمتن بالا یه جامینویسیدقیمت ارزان قهوه ربوستا به این معنی نیست که کیفیت پایینی داره بلکه برای اینکه آسانترکشت میشه ولی درپایان متن ازمعایب قهوه ربوستا نوشتین داشتن طعم خسته کننده تلخی بالا وکیفیت پایین از معایب ربوستا است اخه مگه مزه‌وطعم هم خسته کننده داره درضمن مگه کافئین بالاعیب هستش که شمانوشتین مزه‌وطعم وعلاقه به کافئین بالایاپایین به صلیغه مربوط میشه ومزاج آدمها لطفاًاگه مطلب برای نوشتن ندارید دیگه مطالب بیهوده و بی‌ارزش را نشر ندهید.
    خدانگهدار

    1. کافی دان گفت:

      علی عزیز با احترام قهوه ربوستا قطعا از عربیکا کیفیت پایینتری دارد. ولی در ربوستاها که بسیار پرمحصول هستند نیز کیفیتهای متفاوتی دیده میشود که در محصولات ما نیز به خوبی مشهود است.
      هفتاددرصد مصرف قهوه عربیکاست و در دنیا عطر و طعم نسبت به کافئین اولویت داره وگرنه کافئین رو جداگانه میشه خرید و در آب حل کرد و خورد.
      در صورتیکه هر کدام از عربیکاهای کشورهای مختلف رو تهیه کنید پیچیدگی و تفاوت این طعمها میتونید حس کنید و این در ربوستا با طعم تلخ شدید کاملا متفاوت است.
      قهوه های تخصصی که در مسابقات نیز استفاده میشه در دنیا فقط عربیکاست.
      نهایتا طعم، یک چیز سلیقه ای بر اساس ذائقه شماست.
      پیروز باشید.

      1. عرفان گفت:

        با سلام با عرض معذرت چیزی به نام پودر کافئین در دنیا وجود نداره
        کافئین ماده ای است که برای محافظت از گیاه در برابر آفات بوجود میاد و بصورت جدا وجود ندارد

        1. کافی دان گفت:

          برای اینکه اطلاعات بیشتری در خصوص این ماده پیدا کنید مطلب کافئین چیست را مطالعه کنید

  3. بهرام گفت:

    سلام من قهوه روبوستا خام تازه برای کشت میخوام اگه دارین لطفا قیمت

  4. کیومرث گفت:

    سلام تلخ ترین مدل قهوه اسمش چیه تا الان هرچی خریدم تلخی خیلی کمی داره مخصوصا عربیکا خییییلی شیرین هست.دنبال قهوه تلخ میگردم

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      قهوه های رست تیره رو امتحان کنید

    2. مهدی جهانبخش گفت:

      دوست عزیز الان تلخ ترین قهو قهوه روبوستا است .

  5. لیمو گفت:

    سلام

    جالبه برام از وقتی اومدم سایتتون ۱ ساعت گذشته و متوجه نشدم خخخخ

    هرچی میچرخم اینجا قسمت هایی که دوست دارم پیدا میکنم

    سایت خوبی پیدا کردم ولی سر سری سایتتونو دیدم حالا سایتتونو تو گوشیم سیو کردم وقتم ازاد شد میام دوباره میبینم

    ممنون

  6. ایمان گفت:

    سلام
    من بدنبال قهوه با کافئین بالا هستم پیشنهادتون روبوستا هست یا اسپرسو یا گزینه ای دیگه

    چند روز پیش قهوه های گلد و سنگاپور به صورت فله ای خرید کردم
    از قهوه فروشی سوال کردم کدامها درصد بیشتر کافئین رو دارن ایشون گلد و سنگاپور رو دادن

    راهنمایی کنید هم برای کدام نوع قهوه که بالاترین درصد کافئین رو داراست و هم.نظر برای گلد و سنگاپور

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      کافئین بیشتر در دانه قهوه، متعلق به دانه ربوستا است. خب هر نوع دانه کافئین مشخص و اختصاصی خود را دارد.
      در مورد انواع نوشیدنی های قهوه هم با توجه به نوع دان تغییر می کند. ممکن است هر نوع دانه ای را برای هر نوع نوشیدنی آماده کنید.
      اما این نکته را باید توجه داشته باشید که رست روشن تر کافئین بیشتری دارد.

  7. فرزاد شریف زاده گفت:

    این دو مطلب در مورد قهوه عربیکا و ربوستا بسیار مفید بود و کمتر دیده بودم و ممنون از توضیحات خوب و مفید این سایت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *