آموزش استفاده از ابزارهای قهوه

طرز تهیه قهوه با موکاپات

تهیه قهوه با موکاپات

موکاپات محبوب ترین دم ابزار قهوه در سراسر آمریکا جنوبی است که برای دم کردن قهوه نزدیک به اسپرسو از آن استفاده می‌شود. اسپرسو در واقع روشی برای تهیه قهوه است که این روش با عبور آب نزدیک به نقطه جوش و تحت فشار از قهوه‌ی اسپرسوی آسیاب شده، در کمتر از ۲۵ ثانیه انجام می‌شود. ما در زیر نحوه دم كردن قهوه با موکاپات را به شما آموزش می‌دهیم.

برای تهیه‌ی اسپرسو می‌توانید از قوری موکاپات بر روی اجاق گاز در خانه و یا از دستگاه‌های اسپرسو ساز استفاده کنید. پیش از هر چیز بهتر است با طرز استفاده از موکاپات کاملا آشنا باشید. البته با توجه به تعریف اسپرسو، این نکته را متذکر شویم که فقط نوشیدنی نهایی اسپرسوساز را می‌توانید اسپرسو بنامید.

با این وجود بهتر است پیش از آشنایی با طرز تهیه اسپرسو روی گاز با موارد مورد نیاز جهت این کار بیشتر آشنا شوید.

حجم یک شات اسپرسو

موارد مورد نیاز برای تهیه قهوه با موکاپات

رعایت تمامی موارد ذکر شده در زیر برای درست كردن قهوه با موكاپات الزامی هستند:

  1. حرارت
  2. آب سرد
  3. موکا اکسپرس
  4. پودر قهوه تازه آسیاب شده و تازه برشته شده مناسب تهیه قهوه با موکاپات

نکاتی که در بالا گفته شد از اصلی‌ترین مراحل طرز تهیه قهوه روی گاز است. البته بهتر است بدانید اولین گام، خرید قهوه اسپرسو می‌باشد. که از فروشگاه اینترنتی کافی استور به‌راحتی در کوتاه‌ترین زمان قابل تهیه می‌باشد.

طرز تهیه قهوه با موکا اکسپرس

موکاپات یا موکا اکسپرس

پیش از شروع این آموزش بهتر است بدانید که نحوه درست كردن قهوه با موکاپات نکات ریز و درشتی دارد که تنها در صورت رعایت تمامی آن ها موفق به تهیه قهوه ای خوش طعم خواهید شد. بنابراین برای درست كردن قهوه با موكاپات مراحلی که در ادامه ذکر می کنیم را با دقت انجام دهید.

ابتدا آب سرد را در مخزن زیرین موکاپات (تا زیر سوپاپ) بریزید. سپس پودر قهوه روبوستا یا عربیکا، یا قهوه ترکیبی از این دو نوع را در سبد میانی موکاپات ریخته و سطح آن را صاف کنید. (نیازی به فشرده کردن پودر قهوه در سبد موکاپات نیست).

سطح پودر قهوه را صاف کنید

پس از صاف کردن پودر قهوه، مرحله بعد جهت درست كردن قهوه با موكاپات این است که قسمت بالایی موکاپات را روی قسمت پایینی آن ببندید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید.

موکاپات را روی شعله قرار دهید

حالا منتظر بمانید تا قهوه تان آماده شود، البته کمی قبل از این که قهوه از استوانه بخش بالایی بیرون بیاید متوجه عطر و صدای آن می شوید.

خروج اسپرسو از قوری موکاپات

پس از بالا آمدن کامل قهوه در مخزن بالایی، می توانید آن را در فنجان بریزید و نوش جان کنید. در صورتی که مایل اید نوشیدنی‌تان را شیرین میل کنید، می‌توانید از شکر یا … به همراه قهوه‌تان استفاده کنید.

Making Brewing coffee with Moka Pot

برای درک بهتر فرایند طرز تهیه اسپرسو با موکاپات، توصیه می کنیم حتما ویدئو طرز تهیه قهوه با موکاپات در انتهای مطلب را مشاهده کنید.

اسپرسو معمولا در فنجان های ۲۰ تا ۳۰ میلی لیتری سرو می شود. این نوشیدنی همراه با مقداری کف کرم رنگ یا خامه و یا به اصطلاح کرما روی آن است. برای تهیه اسپرسو معمولا از ترکیب کردن دانه های عربیکا و ربوستا نواحی مختلف استفاده می شود. آفوگاتو، کن پانا، قهوه آمریکانو و … همگی مشتقات اسپرسو هستند این گونه که اسپرسو پایه اصلی این نوشیدنی ها است.

روش دوم برای تهیه قهوه با موکاپات

روش دوم طرز تهیه قهوه اسپرسو با موکاپات اینگونه است که می توانید قبل از بستن موکاپات آب را جوش بیاورید و سپس سبد قهوه را در جای خود بگذارید و موکاپات را ببندید و روی شعله قرار دهید. این روش مزیت هایی نسبت به روش بالا دارد.

در روش قبل احتمال دارد قهوه نهایی شما کمی سرد باشد یا کمی آب در مخزن زیرین باقی مانده باشد و یا بیش از حد طعم سوخته بگیرد، این گونه مشکلات معمولا در این روش که طرز تهیه اسپرسو را به شیوه ای دیگر بیان می کند، برطرف می شود.

نکات تهیه اسپرسو با موکاپات

  • قهوه موکاپات نباید بر روی شعله قل بزند یا بجوشد.
  • اسپرسویی که برای اولین بار در موکاپات تازه خریداری شده خود دم می کنید را حتما دور بریزید.
  • اسپرسو به تغیرات ناگهانی دما بسیار حساس است پس فنجان های تان را قبل از ریختن اسپرسو گرم کنید.

برای تهیه یک نوشیدنی درجه یک با استفاده از موکاپات نیاز به یک قهوه درجه یک خواهید داشت. تنها کافی است سری به محصولات زیر بزنید تا بهترین قهوه را خریداری کرده و از آن لذت ببرید.

جدید
خرید قهوه آلفناس دولچه
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

قهوه آلفناس دولچه برزیل مدیومAlfenas Dulce

براساس وزن از: تومان۴۵۰,۰۰۰
جدید
خرید قهوه ربوستای مکزیک
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

قهوه ربوستا مکزیک تازه برشت مدیوم

براساس وزن از: تومان۳۹۵,۰۰۰
جدید
ربوستا برزیل
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

قهوه روبوستا برزیل

براساس وزن از: تومان۳۵۵,۰۰۰
40A-60R
خرید قهوه سوپرکرما
انتخاب گزینه ها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند

قهوه تازه ترکیبی سوپرکرما Super Crema Blend

براساس وزن از: تومان۳۵۵,۰۰۰

 

طعم و ویژگی های فیزیکی اسپرسو با موکاپات

  • اسپرسو با موکاپات خیلی رقیق تر از اسپرسو با اسپرسوساز و اسپرسوی کافه ها است.
  • تقریبا بیشتر مواقع، کرما روی قهوه با موکاپات تشکیل نمی شود.
  • نوشیدنی‌ای خیلی تلخ (البته درک سطح تلخی آن بستگی به ذائقه شما دارد)، همراه با چربی قهوه (کمی چرب)، نسبتا رقیق و تیره رنگ (مانند تصویر بالا)، محصول نهایی موکاپات است.
  • ممکن است بعد از تهیه آن خیلی کم به نظر برسد، می توانید حجم آن را تا ۳۵ میلی لیتر (۳۵ گرم) افزایش دهید.

شستشو موکاپات

پس از یادگیری طرز استفاده از قهوه جوش موکا و تهیه قهوه دلخواه خود نوبت به شستشو موکاپات می رسد. علیرغم ساده به نظر رسیدن این کار، نکاتی وجود دارد که باید به آن ها نیز توجه کنید. نیازی به استفاده از مایع ظرف شویی یا مواد شوینده نیست کافی است پس از هربار دم کردن قهوه، موکاپات را فقط با آب داغ و دستمال بشویید (البته نه همیشه).
در ضمن بهتر است از واژه های تهیه و درست کردن به جای دم کردن اسپرسو استفاده نماییم.

میزان کافئین قهوه اسپرسو

احتمالا به این فکر افتاده اید که نوشیدنی اسپرسو بیشترین کافئین را دارد. درست است. البته به شرطها و شروطها! پیشنهاد میکنیم حتما به مطلب کدام قهوه کافئین بیشتری دارد مراجعه کنید.

در این مطلب سعی بر این بود تا طرز تهیه قهوه با موکاپات و همچنین طرز تهیه قهوه اسپرسو روی گاز را به ساده ترین و البته کاملترین روش ارائه کنیم تا بتوان بهترین قهوه را با موکاپات داخل خانه یا محل کار تهیه کرد. اگر نکته یا سوالی مد نظرتان هست حتما کامنت کنید تا سایر کاربران نیز از آن استفاده نمایند. دکمه های اشتراک گذاری در پایین مطلب شما را برای این کار کمک می کند.

مجددا متذکر می شویم که بهتر است برای درست کردن قهوه اسپرسو با موکا پیش از هر چیز نحوه استفاده از موکاپات را فرا بگیرید. در ادامه ویدیویی جهت درک بهتر این موضوع (نحوه درست كردن قهوه با موکاپات) برای شما قرار داده شده است که با مشاهده آن تمامی ابهاماتتان در این رابطه برطرف خواهد شد.

سوالات متداول

بهترین روش عصاره گیری قهوه با موکاپات

همیشه از حرارت متوسط ​​استفاده کنید و اجازه دهید موکا پات شما به آرامی گرم شود. این کار استخراج یکنواخت را تضمین می کند و از سوختن قهوه جلوگیری می کند. دانه های مناسب نکته بعدی است. یک موکا اکسپرس به دانه های قهوه با نت‌های شیرین، غنی از روغن های طبیعی قهوه نیاز دارد تا قهوه موکاپات غنی و خامه ای بدون تلخی باشد.

طرز تهیه قهوه کف دار با موکاپات

موکاپات قهوه عالی درست می کند اما روی خامه زیاد حساب نکنید. فشار برای این کار به اندازه کافی بالا نیست. کارهایی اما وجود دارد که می توانید انجام دهید. مواردی مثل استفاده از قهوه تازه آسیاب شده، شروع با آب جوش در مخزن و اطمینان از اینکه درجه آسیاب قهوه شما خیلی ریز نیست.

طرز تهیه نسکافه/کاپوچینو با موکاپات

همانند شیر قهوه برای تهیه نسکافه یا کاپوچینو، ابتدا قهوه را عصاره‌گیری کنید. برای داشتن شیر فوم دار کافی است از مطلب روشهای تهیه فوم یا کف شیر یک روش را انتخاب و شیر خود را آماده کنید. سپس قهوه را با شیر و افزودنی‌های دلخواه مخلوط و نوش جان نمایید.

ویدئو طرز تهیه قهوه با موکاپات

منابع: bluebottlecoffee، wikipedia

4.1/5 - (86 امتیاز)

128 دیدگاه در “طرز تهیه قهوه با موکاپات

  1. Bialetti گفت:

    سلام من یه موکاپات تک شات امپراطور قبلا داشتم بعد از یک سال استفاده نمیدونم چ مشکلی براش پیش اومد هر کار میکردم قهوه رو قطره قطره به اطراف میپاشید و قهوه درست بالا نمیومد و خیلی ترش و بد مزه بود هم فیلتر بالا هم فیلتر پایین ، سوپاپ و واشر رو هم عوض کردم بازم نتیجه ای نگرفتم الان یه موکا سه شات امپراطور خریدم موکاپات کاملا نو هستش و فکر نمیکنم مشکلی داشته باشه ولی باز هم قهوه میپاشه به اطراف همیشه هم اول آب رو توی کتری جوش میارم بعد میریزم داخل موکا و قهوه رو هم فقط سطحشو صاف میکنم اصلا یه ذره هم تمپ نمیکنم و میزارم رو شعله خیلی کم بازم میپاشه واقعا خسته شدم اگه کسی میدونه مشکل کارم از کجاست لطفا راهنمایی کنه ممنون.

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      پودر قهوه‌تون رو کمی درشت تر اسیاب کنید

    2. حمید گفت:

      ایراد از قهوه ای هست که خریدی زیادی ریز اسیاب شده باید به فروشنده بگی قهوه مناسب برای موکلپات برات اسیاب کنند

  2. سارا گفت:

    سلام خسته نباشید
    من هر کاری میکنم نمیتونم بدون پخش شدن اسپرسو رو گاز این کارو تموم کنم

    1. علیرضا گفت:

      هم دردیم اشکالی نداره 🤭

  3. amin گفت:

    از مخزن قهوش چندبار میشه استفاده کرد ؟
    ممنون از سایتتون

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      منظورتون از جند بار چیه؟ تا هرموقع که بخواهید میتونید استفاده کنید. مگر این که خراب بشه

  4. نادیا گفت:

    سلام
    من همه کاراهایی که گفتین رو انجام دادم
    اما وقتی قهوه میاد بالا چند دقیقه که میگذره میریزه از موکاپات بیرون و همه گاز رو کثیف میکنه اشکال کارم کجاست؟ از موکاپات سه کاپ سالوادور استفاده میکنم.

    1. علی گفت:

      شعله گاز باید کاملا ملایم باشه و قهوه جوشو از روی شعله مستقیم با فاصله نگه دارین که فقط حرارت ملایم بهش بخوره بعدش کم کم فاصله قهوه جوشو با شعله کم کنین تا قهوه آروم بیاد بیرون

    2. بهروز گفت:

      ایراد کارتون اینه که مخزن آب رو پر میکنید . باید تا جایی که سوپاپ اطمینان داره آب بریزید و طوری که آب مخزن به محل پودر قهوه نفوذ نکنه .

  5. D0N گفت:

    درود؛ قصد خرید یه دونه موکا اکسپرس بیالتی تک کاپ دارم اگه امکان داره یه سایت معتبر معرفی کنید که جنسش اصل باشه بتونم با اطمینان بخرم ممنون

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      تقریبا همه موکاپات های داخل ایران های کپی هستن اصلی وجود نداره

  6. Hssan گفت:

    سللام.ممنون از توضیحات جامع وکامل دوستان عزیز پس از تهیه قهوه با موکا برای اینکه بتوانیم خامه قهوه ( کرما )داشته باشیم.پس از اینکه قهوه آماده شد از روی شعله برداشته وبعد از سی ثانیه داخل یک ظرف شیشه ای که درب
    دارباشد بریزید مانند شیشه نوشابه( حتما بایدد شیشه ای باشد ) درب آنرا حتماً محکم ببندیدو حدود ۵ثانیه نه بیشتر تا قهوه سرد نشود با قدرت تکان دهیدوداخل فنجان ریخته ومیل نماید یک قهوه خواهید داشت با کرمای عالی…همانند یک دستگاه اسپرسو ساز برقی…..نوش جان همگی

  7. Bialetti گفت:

    سلام من موکاپاتم یه مدته یه جوری شده قهوه رو درست بالا نمیده قهوه رو میپاشه قطره قطره به اطراف طوری که اگه درشو نبندم قهوه همه جا میریزه جز مخزن قهوه و این قهوه ای که میده کاملا مزش ترشه و واضعه که سوخته به نظرتون چکار باید بکنم که درست بشه واشر هم کاملا سالم هست و موکاپات هم کاملا تمیز درجه آسیاب قهوه هم کمی درشت تر هست یعنی دقیق همونطور که باید باشه

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      اگر قهوه تون کمی ترش هست ممکنه بحخاطر نوع قهوه تون باشه نه لزوما بخاطر سوخته بودن! روشی که اب رو اول جوش میاریم و بعد درب رو میبندیم رو تست کنید. و قهوه رو هم اصلا در سبد فشرده نکنید

      1. Bialetti گفت:

        قهوه رو اصلا فشرده نمیکنم و فقط با یه وسیله صاف سطحش رو صاف میکنم در ضمن همیشه عادت داشتم و دارم آب رو اول جوش میکنم بعد میریزم داخل مخزن دقیق همین روشی که گفتید ولی در کل هنوز نفهمیدم مشکلش چیه کل موکاپات رو ریختم به هم تمیزش کردم حتی اون فیلتری که پودر قهوه رو روش میریزیم در اوردم تمیز کردم ولی بازم قهوه رو قطره قطره به اطراف میپاشه و به شدت داغ میشه موکاپات کاملا آب به جوش میاد ولی قهوه درستی بالا نمیاد.

        1. کافی استور گفت:

          فقط میمونه کنترل شعله و میزان آسیاب شدن قهوه

  8. رضا گفت:

    باسلام.ممنون که اینقدر به سوالات همه توجه کرده و جواب میدین
    یه دستور اینه که اب سرد بذاریم و قسمت بالا رو ببندیم و بذاریم جوش بیاد
    یه دستور اینه قسمت پایینو اب سرد کنیم و بذاریم قبل جوش اومدن قسمت بالا رو ببندیم و…
    حالا نمیشه تو قسمت پایین آبجوش مثلا از سماور بریزیم و بعد کامل ببندیم و بذاریم رو گاز؟متشکر

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      ممنون نظر لطف شماست
      بله میتونید اب از سماور بریزید

  9. نازنین گفت:

    سلام، ممنون بابت آموزش خوبتون. اگر قهوه تهییه شده با موکاپات رو بذاریم سرد شه بعد بخوریم، آیا مشکلی به وجود میاره ؟ یعنی ممکه تغییراتی در خود قهوه ایجاد شه که برای سلامتی بدن مضر باشه؟

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      این که قهوه سرد شده از نظر پزشکی مضر هست یا خیر رو اطلاع ندارم. فذاموش نکنید قهوه سرد شده با قهوه دم سرد متفاوت هست

  10. مهناز رضایی گفت:

    خیلی خوب بود ، ممنون از آموزش تون ، یک سوال انکان این رو دارید که طرز تهیه قهوه با شیر رو با ظروف مختلف آموزش بدهید

  11. آرش گفت:

    سلام
    من وقتی موکاپات رو میذارم روی شعله از قسمت اتصال مخزن و قوری سر ریز می‌کنه
    سفتش کردم آب هم تازیر سوپاپ ریختم اما بازهم آب میداد واشر هم برعکس کردم اما فایده ای نداشت.

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      واشرتون رو عوض کنید و میتونید یکبار با نوار تفلون تست کنید

  12. هادی گفت:

    با سلام
    چند بار میشه از اسپرسو داخل مخزن موکاپات استفاده کرد
    موکاپات من سه کاپه و برای من زیاده میتونم آب کمتر بریزم و چند بار ازهمون اسپرسو اولی استفاده کنم

    1. کافی استور گفت:

      سلام
      پودر قهوه ای که یکبار تا تهیه و سرو رسیده باشه رو توصیه نمیشه دوباره مصرف کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *