در این مقاله سعی کردیم تا مسیری که یک فنجان کافی میکس از کارخانه تا خانه را طی میکند برای شما توضیح دهیم. البته اول به سوال کافی میکس چیست؟ پاسخ میدهیم.
همه ما حداقل یک بار قهوه فوری را امتحان کرده ایم. برای نوشیدن یک فنجان قهوه فوری به هیچ وسیله ای جز یک فنجان، آب جوش و قاشق نیاز نیست. تنها کافی است پودر را درون آب جوش بریزید تا در عرض چند ثانیه قهوه شما آماده نوشیدن باشد. این می تواند یک نوشیدنی کم زحمت در کنار عطر و طعمی مناسب باشد.
تقریباً سه صده از زمانی که قهوه فوری برای اولین بار تولید شد می گذرد و امروزه تنوع طعم زیادی به آن داده شده است. افراد زیادی را می شناسم که کافه میکس را به قهوه فوری ترجیح می دهند و شخصاً در میان این دسته افراد قرار دارم (اما هیچی قهوه تازه نمیشه)! این طعم شگفت انگیز از ترکیب قهوه و خامه می تواند لذت را در لحظه ها حل کرده و به قلب شما نفوذ کند. با ما پیش بیایید تا از تولد تا سرو یک بسته کافی میکس ساده را باهم مرور کنیم.
کافی میکس و تفاوت آن با قهوه فوری چیست؟
کافه میکس چیست؟ زمانی که قهوه آسیاب شده را دم می کنیم، بخشی از آن در آب حل می شود و بخش دیگر به صورت رسوب باقی می ماند. این رسوب حاوی فیبر و بخش نامحلول قهوه است. به این ترتیب، تقریباً نیمی از قهوه در این مرحله جدا می شود. بنابراین قهوه فوری از 50 درصدِ باقی مانده محلول درصد محلول به دست می آید. البته لازم است برای این کار از روش های خاص خشک کردن استفاده شود تا پودر قهوه فوری به دست بیاید.
اما از طرف دیگر، کافی میکس درواقع نوعی قهوه فوری است که از مخلوط شدن پودر های قهوه فوری، شکر، کافی میت و … به دست می آید. این ترفند در کره جنوبی و با مخلوط کردن قهوه فوری با پودر مکمل قهوه و شکر ابداع شده است. قهوه فوری در کشورهای پرتغال، اسپانیا و هند به صورت محلول با شیر داغ به جای آب داغ استفاده می شود که طعمی مشابه کافی میکس را به وجود می آورد.
کافی میکس یکی از قهوه فوری های محبوب ایرانیان نیز هست. بااین حال، استفاده از کافه میکس مزایا و معایبی را نیز به همراه دارد که در ادامه بیشتر به آن ها می پردازیم. توجه داشته باشید که علامت 1*3 روی بسته بندی به معنی استفاده از شکر و 2*1 نشان دهنده عدم استفاده از آن در ترکیبات کافی میکس است و برای کسانی که رژیم خاص دارند مناسب تر است.
تاریخچه قهوه فوری
اولین نسخه قهوه فوری در سال 1771 در انگلیس ساخته شد و در سال 1901 و در کشور ژاپن، ابداع اولین تکنیک موفق برای تولید محصول پودر پایدار اتفاق افتاد. سارتوری کاتو (Sartori Kato) (ابداع کننده این تکنیک) برای ساخت آن از فرآیندی که برای تهیه چای فوری ایجاد کرده بود استفاده کرد. 5 سال بعد، جورج کنستانت واشنگتن (George Constant Washington) (شیمی دان انگلیسی) فرآیند تجاری موفق برای تهیه قهوه فوری را توسعه داد. اختراع واشنگتن به مدت 30 سال بر بازارها تسلط داشت؛ تا اینکه در سال 1930 صنعت قهوه برزیل تحقیق در مورد قهوه فوری را تشویق کرد و فرآیند جدید خشک کردن عصاره قهوه همراه با مقداری کربوهیدرات محلول آغاز شد.
جالب است بدانید که تنها دو نوع از 50 گونه دانه قهوه شناخته شده صنعت این نوشیدنی محبوب را به چرخش درآورده اند. قهوه های روبوستا که اکثراً در آمریکای لاتین، هند و اندونزی رشد می کنند، از نظر طعم نسبتاً ملایم هستند و در نتیجه، قیمت پایینتری دارند. اکثر پرورش دهندگان، عربیکا را بدون استفاده از ماشین آلات و کاملاً دستی می چینند. زیرا قهوه درجه یک عربیکا باید کاملاً رسیده باشد و بعد چیده شود. بنابراین، هزینه بیشتری برای برداشت آن صرف می شود که بر ارزش نهایی آن مؤثر است.
قهوه روبوستا نوع دوم قهوه های مصرفی در صنعت نوشیدنی قهوه است و عمدتاً در آفریقا، هند و اندونزی رشد می کند. روبوستا طعم سخت تری دارد، اما پرورش آن ارزان تر است. زیرا دانه های روبوستا را می توان به صورت کامل یا نسبتاً رسیده برداشت کرد و در برابر بیماری ها و حشرات مقاومت بیشتری دارد. دانه های روبوستا به دلیل قیمت مناسب تر در تولید قهوه فوری و کافی میکس کاربرد زیادی دارند.
مزایا و معایب یک فنجان کافی میکس
کافی میکس ها معمولاً برحسب ذائقه مصرف کنندگان تولید می شوند. در ایران نیز به همین شکل است و به دلیل طعم فوق العاده جذاب و همه پسند کافی میکس، طرفداران زیادی دارد. در ادامه، مزایا و معایب این نوشیدنی لذیذ را بخوانید:
مزایا
- کمک به رفع یرقان
- سبک و قابل حمل
- انرژی زا و نشاط بخش
- تهیه نوشیدنی در زمان کوتاه
- مناسب برای کاهش دردهای عصبی
معایب
- دارای اندکی کالری بالاتر نسبت به قهوه معمولی
- اختلال در خواب به دلیل وجود درصد بالای کافئین (در صورت مصرف زیاد)
محصولات قهوه فوری
سخن پایانی
برای تهیه یک فنجان کافی میکس تنها لازم است پودر قهوه را در فنجان ریخته و نسبت به غلظت موردعلاقه خود، مقداری آب به آن اضافه کنید. همچنین می توانید با اضافه کردن طعم دهنده ها و میزان شکر و پودر شیر و… به قهوه فوری، کافی میکس موردعلاقه خود را بسازید و استفاده کنید. درنهایت، با افزودن آن به آب داغ کافه میکس خوشمزه شما آماده نوشیدن است. طعم کافی میکس ها می تواند با توجه به ملیت و ارتفاع منطقه پرورش دانه های قهوه، روش تهیه و میزان ترکیبات کافی میکس کاملاً متفاوت باشد. بنابراین، برند کافی میکس موردعلاقه خود را پیدا کنید و از آن لذت ببرید.
منابع: Madehow، Allfreecrafts