رُست رُستِری رُستر, رموز جانبی قهوه

ویژگی های هر رست را بشناسید

roast coffee
لاگین کنید، دیدگاه بگذارید، کد تخفیف دریافت کنید!

با بو دادن یا رست کردن دانه های قهوه می توان طعم، مزه و حتی رایحه آن را منحصر به فرد کرد. وقتی میوه قهوه چیده میشوند، شباهتی با دانه قهوه ای که داخل قهوه ساز یا اسپرسوساز می گذاریم ندارند. بعد از پوست کندن میوه قهوه و استخراج کردن و خشک کردن آن دانه قهوه و رنگ روشنی باقی می ماند که این دانه شامل اسید کلروژنیک هست که با رست کردن و بو دادن آن میشه اسیدیته آن را کاهش داد.

مورد بعدی که باعث می شود دانه قهوه را رست کنیم، آب زیادی هست که داخل دانه های قهوه وجود دارد که باعث می شود قهوه خوب دم نکشد. بسته به شرایط قهوه خام و نیاز به محصول نهایی، می توان از روش های مختلف برشته کردن استفاده کرد. رست خوب قهوه بستگی به سلیقه شما دارد که به موقعیت جغرافیایی و ذائقه شخصی شما دارد.

در این مطلب قصد داریم روش های مختلف رست کردن قهوه، درجه های رست قهوه و همچنین ویژگی مختلف انواع رست قهوه را بررسی کنیم.

roast

درجه های رست قهوه

اگر چه خود دانه مهم است، اما قهوه مقدار زیادی عطر و طعم خود را از فرآیند رست کردن به دست می آورد. فرآیند برشته کردن می تواند روی بسیاری از چیزها از جمله اسیدیته و طعم دانه های قهوه خوش طعم شما تأثیر بگذارد.

درجه رست کردن قهوه می تواند در طعم و عطر قهوه نهایی تاثیر داشته باشد برای همین باید روند رست و بو دادن قهوه به خوبی انجام شود در ادامه به توصیف درجه های مختلف رست کردن و ویژگی مختلف انواع رست قهوه میپردازیم.

  • لایت
  • مدیوم
  • مدیوم دارک
  • دارک
light coffee

قهوه رست لایت

رست لایت کمترین زمان برشته شدن را دارد. دانه های قهوه کمی برشته می شوند و درست قبل از اولین ترک زیر آن ها را خاموش میکنیم. دمای دانه های قهوه باید بین 356 درجه فارنهایت و 401 درجه فارنهایت برسد. در این رست، روی دانه های قهوه هیچ گونه روغنی وجود ندارد زیرا در دمای پایین برشته شده اند.

هرچه یک دانه قهوه بیشتر برشته شود اسیدیته آن هم بیشتر خارج می شود. این یعنی اینکه هرچی یک دانه قهوه کمتر برشته شود دارای اسدیته بیشتر هم هست. این نوع رست دارای طعم میوه ای است و بیشتر طعم خود قهوه اصلی را دارد.

medium coffee

قهوه رست مدیوم

رست مدیوم به دما به 401 درجه فارنهایت می رسد. رست مدیوم درست بعد از ترک اول دانه ها و قبل از ترک دوم رخ می دهد. این قهوه دارای اسیدیته کمتر و کافئین کمتر نیز می باشد. معمولا بیشتر مردم در جهان به رست درجه مدیوم علاقه دارند و این نوع رست بیشترین مصرف را در جهان دارد .این نوع رست دارای طعم ادویه ‌ها، آجیل و شکلات است. حفظ اسیدیته و کاراملی شدن در این نوع رست کاری بسیار تخصصی است که تنظیم طعمهای متنوع و عطر قهوه را منجر می شود.

medium dark coffee

قهوه رست مدیوم دارک

رست مدیوم دارک به دما به 437 تا 446 درجه فارنهایت می رسد. رست مدیوم درست بعد از ترک دوم دانه ها و رخ می دهد و روی دانه های قهوه تقریبا روغنی می شود. این نوع رست دارای اسیدیته کمتر و کافئین کمتری می باشد. این نوع رست دارای طعم شکلات تلخ و در برخی قهوه ها گردو است. از این رست به بالا عطر بسیار زیادی از قهوه خارج می شود و تقریبا طعمهای میوه ای از بین می رود.

dark coffee

قهوه رست دارک

رست دارک به دما بین 464 درجه فارنهایت تا 482 درجه فارنهایت می رسد. در این درجه از رست روغن های روی دانه قهوه به خوبی مشخص هستند و معمولا طعم خود دانه قهوه به خوبی مشخص نیست زیرا در دمای بسیار بالا برشته شده است. رست های دارک دارای طعم شیرین تری هستند بخاطر اینکه قندهای موجود در دانه های قهوه کاراملی شدند و طعم شیرین تری را به دانه ها داده اند.

رست های دارک معمولا دارای کمترین اسیدیته در بین رست ها هستند. رست های دارک در اروپا بسیار محبوب هستند بنابراین بیشتر این رست ها دارای نام های اروپایی هستند مثل رست ایتالیایی که یکی معروف ترین رست های موجود در جهان است. این نوع رست دارای طعم شکلات تلخ و شکر قهوه ای است.

coffee roast
فرآیند رست قهوه دقیقا چه کاری انجام می دهد؟

دانه قهوه دانه درون گیلاس قهوه است. دانه های قهوه قبل از برشته شدن سبز هستند بجز بوی علف و خاک هیچ عطری ندارند. فرآیند رست کردن چیزی است که دانه های قهوه را به فنجان قهوه خوشمزه ای که می نوشید تبدیل می کند. در فرآیند رست کردن قهوه، دانه های قهوه تیره تر می شوند و اسیدیته آن کمتر می شود و طعم شکلاتی و کاراملی میگیرد. در دمای بالای رست کردن روی سطح دانه های قهوه روغنی می شود.

نکته بسیار مهم:

دانه قهوه باکیفیت در در دمای بالای 482 بالا رست نمی شوند و اگر در درجه بالاتر از آن رست شوند طعم سوختگی میگیرند.

روش های مختلف رست کردن قهوه
  • روش روستر درام ( Drum Roaster Method )
  • روش روستر پادل ( Paddle Roaster Method )
Drum Roaster Method

روش روستر درام ( Drum Roaster Method )

این کار توسط دستگاه‌ های برشته‌کننده کلاسیک درام انجام می ‌شود که با انتقال گرما از دیواره‌ های دستگاه برشته ‌کننده به دانه‌ها از طریق تماس یا رسانش مستقیم کار می ‌کنند. به طور معمول، دانه های قهوه توسط یک درام چرخان در حال حرکت نگه داشته می شوند تا به اطمینان از برشته شدن یکنواخت کمک کنند.

Paddle Roaster Method

روش روستر پادل ( Paddle Roaster Method )

روست قهوه با هوای گرم انجام می شود. این شکل از برشته کردن اغلب مورد علاقه برشته‌کنندگان در سراسر صنعت است، زیرا از یک پدال مکانیکی و هوای گرم برای حفظ مداوم دانه ها استفاده می‌کند. حرکت دانه ها به جلوگیری از سوختن کمک می‌کند، زیرا احتمال سوختن دانه ها روی دیواره ‌های سرخ ‌کن کمتر است. پس از آن، معمولاً آب سرد شده اضافه می‌شود، زیرا گرمای حاصل از دانه ها می‌تواند باعث ادامه رست آنها حتی پس از پایان فرآیند شود.

arabicavsrobusta
انواع دانه های قهوه

دو نوع اصلی از گونه های دانه قهوه وجود دار: قهوه عربیکا و قهوه روبوستا، که به دلیل محیط رشد، طعم کلی و قیمت متفاوت هستند. درک تفاوت بین این نوع دانه های قهوه هنگام انتخاب قهوه مفید است زیرا طعم آنها می تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد.

عربیکا

زمانی که دانه‌های عربیکا برشته می‌شوند، طعمی شیرین و در عین حال ملایم با سطح اسیدیته پایین ایجاد می‌کنند. این نوع دانه های قهوه به آب و هوای سرد و نیمه گرمسیری که در آن آفتاب زیاد، خاک غنی و رطوبت وجود دارد، و به مکانی در ارتفاعات بالا نیاز دارد. از آنجایی که کاشت و پرورش دانه عربیکا دشوار است، در مقایسه با لوبیا روبوستا گران تر بوده و هزینه تولید بالاتری نیز دارد. بیشتر دانه های عربیکا در آفریقا و آمریکای لاتین کشت می شود.

روبوستا

قهوه روبوستا در مقایسه با عربیکا طعمی قوی، تلخ و تند دارد که در هنگام رست شدن آن را به دست می آورد. دانه های روبوستا تقریبا دو برابر عربیکا کافئین دارند و بنابراین کمتر در برابر بیماری ها و آفات آسیب پذیر هستند زیرا کافئین به عنوان یک حشره کش طبیعی در گیاه عمل می کند. دانه‌ های روبوستا همچنین می‌توانند در برابر محیط‌های رشد سخت‌تر و ارتفاعات پایین‌تر مقاومت کنند که باعث می شود قیمت آن نسبت به عربیکا کمتر باشد. به دلیل ارزان بودن این دانه ها، بیشتر قهوه های فوری و آسیاب شده که در فروشگاه های مواد غذایی به فروش می رسند، از دانه های روبوستا تهیه می شوند.

نتیجه گیری

در این مقاله انواع رست را بررسی کردیم و متوجه شدیم . رست خوب قهوه بستگی به سلیقه شما دارد که به موقعیت جغرافیایی و ذائقه شخصی شما دارد. اگر از قهوه با طعم میوه ای لذت میبرید، بهترین انتخاب برای شما قهوه با رست لایت و مدیوم است. اگر از قهوه با طعم آجیل و شکلات لذت میبرید، بهترین انتخاب برای شما قهوه با رست مدیوم است. اگر از قهوه با طعم شکلات تلخ و گردو لذت میبرید، بهترین انتخاب برای شما قهوه با رست مدیوم دارک است. اگر از قهوه با طعم شکلات تلخ و شکر قهوه ای لذت میبرید، بهترین انتخاب برای شما قهوه با رست دارک است.

سخن پایانی

در این مقاله با انواع رست قهوه یعنی لایت، مدیوم ، مدیوم دارک و دارک آشنا شدیم و همچنین دو روش و متد برای رست قهوه و ویژگی مختلف انواع رست قهوه را بررسی کردیم بررسی کردیم. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.ممنون که تا به انتها این مقاله همراه ما بودید، شما می‌توانید سوالات، نظرات و پیشنهادات خودتون رو با ما به اشتراک گداشته و امتیاز کافی کلاب نیز دریافت نمایید.

منابع: nescafe coffeeaffection

پیشنهاد هوشمند قهوه
کافی استور را در اینستاگرام فالو کنید
3.7/5 - (4 امتیاز)

نوشته های مشابه

4 دیدگاه در “ویژگی های هر رست را بشناسید

  1. حامد کلهری گفت:

    تست کردن همه رست های مختلف لذت بخشه .ممنون بابت مطلب جالب و مفیدتون

  2. نوراله کبیری گفت:

    از اطلاعات خوبی که در زمینه رست قهوه دادید و در واقع زکات علم است استفاده کردم ممنون

  3. مرضیه توحیدیان گفت:

    خیلی جالب و مفید بود.
    من تمام رست های قهوه رو دوست دارم و تفاوت های طعمیشون برام جذابه. اما برای استفاده روزمره و روتین رست مدیوم رو ترجیح میدم.

  4. علی سلیمی گفت:

    بسیار عالی و جامع بود.
    کلی اطلاعات که تا حالا نمیدونستم رو دریافت کردم. خدا قوت به شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.