نمی دانید چه نوع قهوه ای نیاز دارید؟
آیا نمی دانید چه نوع قهوه ای نیاز دارید؟ در این متن سعی براین داشته ایم تا اطلاعات مورد نیاز در زمینه خرید قهوه را برای شما فراهم آوریم، تا بتوانید به راحتی برای خرید قهوه خود تصمیم بگیرید. البته تا فراموش نکردم این نکته را یاد آوری کنم که احتمالا یکی از ابزار های تهیه قهوه در خانه شما وجود دارد، که باید بر حسب آن ابزار قهوه خود را خریداری کنید!
در بخش زیر توضیحاتی مختصر پیرامون قهوه را آورده ایم! که اصلا قهوه چیست؟!
میوه قهوه:
میوه ای که در تصویر بالا مشاهده می کنید میوه قهوه است و دانه ای که در تصویر زیر مشاهده می کنید هسته ی این میوه است که قهوه نامیده می شود. دانه قهوه را طی فرایندی از میوه جدا و خشک می کنند تا به شکل زیر تبدیل می شود.
قهوه نیز مانند چای و نوشیدنی های دیگر باید مراحل مختلفی را برای قابل خوردن شدن طی کند تا در نهایت به فنجان برسد. یکی از مراحلی که دانه قهوه بعد از خشک شدن می گذراند رست کردن است.
رست(Roast) چیست؟
همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید دانه قهوه سبز بعد از خشک شدن در دستگاهای مخصوصی تفت یا بو داده می شود. که این عمل، رست کردن خوانده می شود. رست کردن درجات مختلفی دارد، دانه قهوه هرچه بیشتر تفت داده شود یا به اصطلاح بیشتر رست داده شود منجر به کاهش کافئین قهوه و تیره ترشدن قهوه و تلخ ترشدن آن می شود.
آسیاب کردن قهوه چیست؟
قهوه بعد از گذراندن مرحله رست، باید آسیاب شود تا برای دم کردن آماده شود. آسیاب کردن نیز دارای درجات مختلفی است که میزان آسیاب شدن، بستگی به دستگاهی دارد که بعد از آسیاب، شما با آن قهوه خود را تهیه و دم می کنید.
همچنین درجه رست کردن نیز به دستگاه مورد استفاده شما برای دم کردن وابسته است. در تصویر زیر میزان آسیاب شدن دانه های قهوه را نیز مشاهده می کنید. می توانید با درجات مختلف آسیاب کردن قهوه به طور مفصل آشنا شوید.
حالا وقت آن رسیده که با انواع قهوه ها آشنا شوید!
آشنایی با انواع قهوه:
قهوه ترک:
میزان خرد شدن در ریزترین حالت (کاملا پودری) مناسب دم کردن قهوه ترک است. قهوه ترک را با قوری قهوه جوش یا ایبریک و دستگاهای قهوه جوش دم می کنند.
قوری قهوه ترک، ایبریک یا جذوه ابزاری برای تهیه قهوه ترک است و محصول نهایی این قوری قهوه ای غلیط به همراه مقدار زیادی لرد قهوه و رنگی روشن تر از اسپرسو و کمی کف روی آن است که این روش از مرسوم ترین و ساده ترین روشهای تهیه قهوه است. برای تهیه قهوه ترک می توانید از دستگاههای دم کردن قهوه و شیر جوش نیز استفاده کنید. تهیه قهوه ترک با شیرجوش
اسپرسو:
اسپرسو در واقع به نوعی دیگر از روش های تهیه کردن قهوه می گویند که در آن قهوه تحت فشار بخار آب تهیه می شود. قوری که در تصویر می بینید مخصوص تهیه اسپرسو است که موکاپات نامیده می شود. همچنین برای تهیه این نوشیدنی می توانید از دستگاه اسپرسو ساز نیز استفاده کنید.
اسپرسوی تهیه شده توسط این قوری غلیظ است و کمی کف روی آن دارد البته نه به اندازه دستگاه اسپرسوساز، موکاپات از سه بخش تشکیل شده است که بخش زیرین، مخزن آب می باشد و بخش میانی مخزن اسپرسو و مخزن بالایی که در آن اسپرسو تهیه شده قرار می گیرد.
برای خرید و اطلاع از قیمت قهوه اسپرسو توصیه ما به شما این است که نگاهی به طیف متنوع نوشیدنی اسپرسو کافی استور بیاندازید.
قهوه فرانسه:
قهوه فرانسه نیز همانند دیگر نوشیدنی های پایه ی قهوه ،به نوعی از دم کردن قهوه می گویند که توسط قوری فرنچ پرس(کافی تییر-پلانچر) صورت می گیرد.
این قوری مخصوص دم کردن قهوه فرانسه می باشد. میزان خرد شدن دانه قهوه برای این قوری درشت تر از اسپرسو است. طعم نهایی قهوه با این قوری به دلیل نداشتن فیلتر کاغذی، قهوه ای غلیظ و به همراه کمی روغن قهوه می باشد.
قهوه ها در دسته بندی قهوه فوری و قهوه تازه هم جای می گیرند. در لینک زیر تفاوت قهوه های فوری با قهوه ای که در این بخش مشاهده کردید را آورده ایم.
حتما به این سوالهای زیر فکر می کنید
- چه قهوه ای خوب است؟
- کافئین کدام قهوه بیشتر است؟
- تفاوت طعم قهوه ترک اسپرسو و فرانسه چیست؟
- چگونه از قهوه نگهداری کنیم؟
- چه زمانی قهوه بنوشیم؟
با یک فنجان قهوه می توانید نوشیدنی های متفاوت دیگری را نیز تهیه کنید، آفوگاتو، کن پانا، ماکیاتو، لاته، کاپوچینو و غیره… . این نوشیدنی ها مشتقات قهوه محسوب می شوند. می توانید با دیگر روش های تهیه قهوه و مشتقاتش در این بخش آشنا شوید.
آموزش تهیه و سرو نوشیدنی های قهوه
با سلام میبخشید میخواهم قهوه ای با کف فراوان یا به استلاح خامه داشته باشم دستگاه قهوه سازم دلونگی مدل ۱۵ بار ۶۸۵ هست ولی کف کمی میده لطفا راهنمایی کنید
تشکر
باید از قهوه خوب و درجه آسیاب مناسب استفاده کنید
سلام.دو تا سوال دارم..
این قهوه ای که به نام قهوه فوری است و توی اب جوش می ریزی و مصرف می کنی انها چه قهوه ای است؟؟
شکلات داغ چی هست؟؟
تشکر
سلام
قهوه رو در این مطلب بخوانید.
تفاوت قهوه فوری و تازه
سلام
برای تهیه قهوه عربی چه نوع قهوه ای باید سفارش داد.
با تشکر
سلام
اگر منظورتون در سایت ما هست. دانه را انتخاب کنید و در مرحله اخر در بخش توضیخات بنویسید که برای دله آسیاب شود
سلام میشه بگید برای قهوه اسپرسو و ترک و فرانسه هریک معمولا از کدوم نوع قهوه ها درست بشن بهتره؟
سلام
برای این مورد به لیست محصولات قهوه مراجعه کنید و از سمت راست هر کدوم که مد نظرتون هست رو فیلتر کنید
درود بر شما و سپاس بابت مطالب خوب و مفیدتون.
منظور از اسیدیته قهوه چیه؟ اسیدیته بالا خوبه با بد؟ کدوم اسیب کمتری به معده می زنه و …
بازم ممنون
سلام
اسیدیته در قهوه ترکیبی از اسید های خوراکی است که در دیگر خوراکی های طبیعی مانند پرتقال بلوبری لیمو ترش و .. وجود دارد. اسیدیته زیاد از فراوری نکردن درست قهوه سبب میشه
سلام
خسته نباشید،میشه کمکم کنید که برای اسپرسو چه قهوه هایی و چند چند میکس کنم قویتر و با کافئین بالا میشن،مثلا من در حال حاضر چری%۵۰ و ویتنام%۵۰ رو میکس میکنم و اینکه برای تهیه ترک و فرانسه هم نوع قهوه ویا میکسش رو بفرمایید که یه ترک خوب و یه فرانسه عالی سرو کنم،ممنون از سایت خوبتون
سلام سلامت باشید
دو مطلب در خصوص موردی که فرمودید داخل سایت هست
ترکیب کردن قهوه – کدام قهوه کافئین بالاتری دارد
سلام
میشه از پودر قهوه اسپرسو در فرنچ پرس استفاده کرد؟
در این صورت چه تفاوتی با قهوه تهیه شده در موکاپات داره؟از لحاظ طعم و عطر و کافئین و…
خیلی ممنون میشم جواب بدین 🙂
سلام. بله میتونید استفاده کنید
به دلیل ریزتر بودن آسیاب قهوه قهوه تون کمی تلخ تر میشه و عطر بیشتری ازش استخراج میشه