حواشی قهوه

نمی دانید چه نوع قهوه ای نیاز دارید؟

چه قهوه ای بخرم؟

آیا نمی دانید چه نوع قهوه ای نیاز دارید؟ در این متن سعی براین داشته ایم تا اطلاعات مورد نیاز در زمینه خرید قهوه را برای شما فراهم آوریم، تا بتوانید به راحتی برای خرید قهوه خود تصمیم بگیرید. البته تا فراموش نکردم این نکته را یاد آوری کنم که احتمالا یکی از ابزار های تهیه قهوه در خانه شما وجود دارد، که باید بر حسب آن ابزار قهوه خود را خریداری کنید!

در بخش زیر توضیحاتی مختصر پیرامون قهوه را آورده ایم! که اصلا قهوه چیست؟!

میوه قهوه:

درخت قهوه
درخت قهوه

میوه ای که در تصویر بالا مشاهده می کنید میوه قهوه است و دانه ای که در تصویر زیر مشاهده می کنید هسته ی این میوه است که قهوه نامیده می شود. دانه قهوه را طی فرایندی از میوه جدا و خشک می کنند تا به شکل زیر تبدیل می شود.

دانه قهوه سبز
دانه قهوه سبز

قهوه نیز مانند چای و نوشیدنی های دیگر باید مراحل مختلفی را برای قابل خوردن شدن طی کند تا در نهایت به فنجان برسد. یکی از مراحلی که دانه قهوه بعد از خشک شدن می گذراند رست کردن است.

رست(Roast) چیست؟

همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید دانه قهوه سبز بعد از خشک شدن در دستگاهای مخصوصی تفت یا بو داده می شود. که این عمل، رست کردن خوانده می شود. رست کردن درجات مختلفی دارد، دانه قهوه هرچه بیشتر تفت داده شود یا به اصطلاح بیشتر رست داده شود منجر به کاهش کافئین قهوه و تیره ترشدن قهوه و تلخ ترشدن آن می شود.

دستگاه رست دادن قهوه
دستگاه رست دادن قهوه
انواع محتلف رست قهوه
انواع محتلف رست قهوه

آسیاب کردن قهوه چیست؟

قهوه بعد از گذراندن مرحله رست، باید آسیاب شود تا برای دم کردن آماده شود. آسیاب کردن نیز دارای درجات مختلفی است که میزان آسیاب شدن، بستگی به دستگاهی دارد که بعد از آسیاب، شما با آن قهوه خود را تهیه و دم می کنید.

زمان مناسب برای نوشیدن قهوه
بیشتر بدانید

همچنین درجه رست کردن نیز به دستگاه مورد استفاده شما برای دم کردن وابسته است. در تصویر زیر میزان آسیاب شدن دانه های قهوه را نیز مشاهده می کنید. می توانید با درجات مختلف آسیاب کردن قهوه به طور مفصل آشنا شوید.

انواع مختلف قهوه آسیاب شده
انواع مختلف قهوه آسیاب شده

حالا وقت آن رسیده که با انواع قهوه ها آشنا شوید!

آشنایی با انواع قهوه:

قهوه ترک:

قهوه ترک
قهوه خرد شده مناسب قهوه ترک

میزان خرد شدن در ریزترین حالت (کاملا پودری) مناسب دم کردن قهوه ترک است. قهوه ترک را با قوری قهوه جوش یا ایبریک و دستگاهای قهوه جوش دم می کنند.

قوری قهوه ترک، ایبریک یا جذوه ابزاری برای تهیه قهوه ترک است و محصول نهایی این قوری قهوه ای غلیط به همراه مقدار زیادی لرد قهوه و رنگی روشن تر از اسپرسو و کمی کف روی آن است که این روش از مرسوم ترین و ساده ترین روشهای تهیه قهوه است. برای تهیه قهوه ترک می توانید از دستگاههای دم کردن قهوه و شیر جوش نیز استفاده کنید. تهیه قهوه ترک با شیرجوش

قهوه با قوری قهوه جوش
قهوه با قوری قهوه جوش

اسپرسو:

قهوه آسیاب شده اسپرسو
قهوه آسیاب شده اسپرسو

اسپرسو در واقع به نوعی دیگر از روش های تهیه کردن قهوه می گویند که در آن قهوه تحت فشار بخار آب تهیه می شود. قوری که در تصویر می بینید مخصوص تهیه اسپرسو است که موکاپات نامیده می شود. همچنین برای تهیه این نوشیدنی می توانید از دستگاه اسپرسوساز نیز استفاده کنید.

آشنایی با باریستا یا کافی من
بیشتر بدانید

اسپرسوی تهیه شده توسط این قوری غلیظ است و کمی کف روی آن دارد البته نه به اندازه دستگاه اسپرسوساز، موکاپات از سه بخش تشکیل شده است که بخش زیرین، مخزن آب می باشد و بخش میانی مخزن اسپرسو و مخزن بالایی که در آن اسپرسو تهیه شده قرار می گیرد.

یک شات اسپرسو با موکاپات
یک شات اسپرسو با موکاپات
موکاپات
اجزای مختلف موکاپات

قهوه فرانسه:

قهوه فرانسه
قهوه فرانسه

قهوه فرانسه نیز همانند دیگر نوشیدنی های پایه ی قهوه ،به نوعی از دم کردن قهوه می گویند که توسط قوری فرنچ پرس(کافی تییر- پلانچر) صورت می گیرد.

این قوری مخصوص دم کردن قهوه فرانسه می باشد. میزان خرد شدن دانه قهوه برای این قوری درشت تر از اسپرسو است. طعم نهایی قهوه با این قوری به دلیل نداشتن فیلتر کاغذی، قهوه ای غلیظ و به همراه کمی روغن قهوه می باشد.

قهوه ها در دسته بندی قهوه فوری و قهوه تازه هم جای می گیرند. در لینک زیر تفاوت قهوه های فوری با قهوه ای که در این بخش مشاهده کردید را  آورده ایم.

قهوه فرانسه
قهوه تازه دم فرانسه

حتما به این سوالهای زیر فکر می کنید

با یک فنجان قهوه می توانید نوشیدنی های متفاوت دیگری را نیز تهیه کنید، آفوگاتو، کن پانا، ماکیاتو، لاته، کاپوچینو و غیره… . این نوشیدنی ها مشتقات قهوه محسوب می شوند. می توانید با دیگر روش های تهیه قهوه و مشتقاتش در این بخش آشنا شوید.

آموزش تهیه و سرو نوشیدنی های قهوه

follow coffeestore telegram - نمی دانید چه نوع قهوه ای نیاز دارید؟
follow coffeestore instagram - نمی دانید چه نوع قهوه ای نیاز دارید؟
guest
25 دیدگاه
Inline Feedbacks
نمایش همه دیدگاه‌ها
هادي
هادي
1 سال قبل

درود بر شما و سپاس بابت مطالب خوب و مفیدتون.
منظور از اسیدیته قهوه چیه؟ اسیدیته بالا خوبه با بد؟ کدوم اسیب کمتری به معده می زنه و …
بازم ممنون

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  هادي
1 سال قبل

سلام
اسیدیته در قهوه ترکیبی از اسید های خوراکی است که در دیگر خوراکی های طبیعی مانند پرتقال بلوبری لیمو ترش و .. وجود دارد. اسیدیته زیاد از فراوری نکردن درست قهوه سبب میشه

حامد
حامد
1 سال قبل

سلام
خسته نباشید،میشه کمکم کنید که برای اسپرسو چه قهوه هایی و چند چند میکس کنم قویتر و با کافئین بالا میشن،مثلا من در حال حاضر چری%۵۰ و ویتنام%۵۰ رو میکس میکنم و اینکه برای تهیه ترک و فرانسه هم نوع قهوه ویا میکسش رو بفرمایید که یه ترک خوب و یه فرانسه عالی سرو کنم،ممنون از سایت خوبتون

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  حامد
1 سال قبل

سلام سلامت باشید

دو مطلب در خصوص موردی که فرمودید داخل سایت هست

ترکیب کردن قهوهکدام قهوه کافئین بالاتری دارد

مصطفی
مصطفی
1 سال قبل

سلام
میشه از پودر قهوه اسپرسو در فرنچ پرس استفاده کرد؟
در این صورت چه تفاوتی با قهوه تهیه شده در موکاپات داره؟از لحاظ طعم و عطر و کافئین و…
خیلی ممنون میشم جواب بدین 🙂

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  مصطفی
1 سال قبل

سلام. بله میتونید استفاده کنید
به دلیل ریزتر بودن آسیاب قهوه قهوه تون کمی تلخ تر میشه و عطر بیشتری ازش استخراج میشه

محمد
محمد
1 سال قبل

سلام.دمت گرم تا حالا وبسایتی به این دقیقی ندیدم

شهریار
شهریار
1 سال قبل

سلام. ببخشید من اگه بخوام قهوه‌ی ترکیبی بزنم، مثلاً ۷۰ درصد روبوستا و ۳۰ درصد عربیکا، باید دانه‌ها جدا بگیرم و همینجوری قاطی‌پاتی بریزم تو گرانیدر؟ یا اینکه نه، باید کار دیگه‌ای بکنم… کلاً راجع به ترکیب کردن چیزی نمی‌دونم.

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  شهریار
1 سال قبل

سلام
البته مخلوط کردن قهوه ها یک نئع تخصص هست اما میتوانید این کار را با کمک ترازو انجام بدید
مثلا ۷۰ درصد عربیکای کلمبیا و ۳۰ درصد ربوستای اندونزی

mahdi
mahdi
2 years قبل

سلام من قهوه ترک استفاه میکردم و توی قوری دم میکردم خیلی خوش طمع میشد امروز اسپرسو گرفتم و توی موکاپات دم کردم ولی خیلی طمع بدی داره به نظرم …میخواستم بدونم اسپرسو کلا طعمش اینطوره یا من بد دم کردم و قهوم مشکل داشته؟
ممنون

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  mahdi
2 years قبل

سلام
اسپرسو تلخ است اگر قهوه مناسب نباشه ترش! اما اگر از روش دوم که داخل تهیه قهوه با موکاپات نوشته شده است استفاده کنید نباید مشکل خاصی وجود داشته باشد. و خروجی نهایی باید همانی باشد که باید باشد

متین
متین
2 years قبل

سلام
ی سوال داشتم من یه مقدار قهوه فرانسه خریدم که درجه اسیابشم مثل اسپرسو هست و حتی با موکاپات هم درستش میکنم ولی بعد از اینکه درست میشه روش کفی بجود نمیاد!
میخواستم علتشو بدونم
ممنون

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  متین
2 years قبل

سلام
روی قهوه با موکاپات تقریبا کف تشکیل نمیشه

سجاد
سجاد
2 years قبل

الان کدوم یکی ازینارو باید با قهوه ساز قطره ای درست کرد؟؟

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  سجاد
2 years قبل

سلام
برای تهیه قهوه با دستگاه قهوه ساز به این لینک” تهیه قهوه با قهوه ساز” مراجعه نمایید. توضیحات کامل در این بخش وجود دارد.

محمد مهدی
محمد مهدی
3 years قبل

سلام خسته نباشید من قبلا قهوتونو خریدبودم کیفیتش خیلی خوب بود الان میخوام بدونم کی قهوه گواتمالا میارید یا اصلا میارید

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  محمد مهدی
3 years قبل

سلام سال نو مبارک
بله در ماه های آینده احتمالش هست که محصول کشور گواتمالا رو هم اضافه کنیم

سجاد
سجاد
3 years قبل

سلام. بنده از جایی قهوه به نام فرانسه گرفتم ولی مثل تصویر قهوه ترک……کاملا با دستگاه پودرش کرد…منم بی اطلاع حرفی نزدم…الان من میتونم اونو به جای قهوه ترک استفاده کنم یا اینکه نوع جنس خود دانه قهوه ترک با فرانسه متفاوته؟

کافی استور
کافی استور
پاسخ به  سجاد
3 years قبل

عذر خواهی بابت تاخیر در پاسخگویی
بستگی به میزان خورد شدن قهوه داره. اگر میزان خورد شدن به قدری باشه که مثل آرد کاملا پودر باشه می تونید به عنوان قهوه ترک ازش استفاده کنید. اما اصولا (یا بهتر است بگوییم معمولا) برای قهوه ترک دانه پودر شده قهوه اندونزی استفاده می کنند. و طعم قهوه ها به ذائقه مصرف کنندگان بستگی دارد.