میدان جنگ قهوه و پارکینسون
قهوه و پارکینسون با رابطه ای پنهان که همچنان جای سوال های زیادی دارد، حدسیات زیادی را با خود به علم پزشکی وارد کرده اند. ما همواره پیری را به اندام های خسته و لرزان می شناسیم. شاید به همین خاطر است که همیشه پیرمرد داستان ها در برنامه های تئاتر و فیلم، با دست های لرزان، کمری خمیده و به کندی راه می رود.
به این ترتیب، اولین علائم پارکینسون با نشانه های پیری اشتباه گرفته شده و زنگ خطر این بیماری، به گوشه ای دور از فکر پرتاب می شود. نادیده گرفته شدن علائم پارکینسون همانا و خارج شدن آن از کنترل نیز همان. پارکینسون اگرچه یک بیماری شایع است؛ اما نام آن به گوش بسیاری از ما آشنا نیست.
بیماری پارکینسون، چیزی فراتر از یک لرزش دست ساده و ضعف جسمی است. پیشرفت این بیماری در نهایت منجر به ناتوانی کامل بیمار می شود و مراقبت 24 ساعته از وی را می طلبد. پارکینسون اگرچه درمان قطعی ندارد؛ اما داروهایی برای جلوگیری از پیشرفت و بروز علائم آن وجود دارد.
اما در این میان، رابطه قهوه و پارکینسون به چه صورت است؟ قهوه در میان تحقیقات مرتبط با این بیماری، چه جایگاهی دارد؟ آیا میتوان از قهوه به عنوان نوشیدنی مفید برای پارکینسون یاد کرد?
فهرست مطالب
آیا پارکینسون را می شناسید؟
پارکینسون شایع ترین بیماری مغزی پس از آلزایمر است. متاسفانه با توجه به نوع زندگی نسل امروزی، تا کمتر از 10 سال آینده شاهد رشد دو برابری آن خواهیم بود. دست نوشته هایی که از هزاران سال پیش به جای مانده است، نشان می دهد که در طب هند و چین به علائم بیماری پارکینسون اشاره شده است.
جیمز پارکینسون اما اولین کسی بود که در سال 1817 میلادی علائم آن را به عنوان نوعی بیماری معرفی کرد. بااین حال، معلومات پارکینسون نادیده گرفته شد و شانس زندگی از افراد بسیاری صلب گردید. در حدود 40 سال بعد و در سال 1861 بود که یک عصب شناس فرانسوی، پارکینسون را به عنوان نوعی بیماری به جهان معرفی کرد و این نام را بر آن نهاد.
پارکینسون با توجه به سختی بروز علائم، به 5 سطح تقسیم شده است. سطح اول آن هنگامی بروز می دهد که 80 درصد سلول های مغزی جسم سیاه که تولیدکننده دوپامین هستند را از بین می برد. دوپامین همان ماده ای است که انتقال پیام های سلولی را ممکن می کند و در نبود آن، تمام حرکات و حتی سخن گفتن فرد دچار اختلال می گردد.
می توانید تصور کنید نابودی کامل سلول های جسم سیاه، چه معنایی دارد؟ یعنی ناتوانی کامل فرد و نیاز شدید به مراقبت که سطح پنجم بیماری است. در این سطح، فرد مبتلا فقط می تواند در انتظار مرگی غم انگیز بنشیند و عملاً هیچ درمان و چاره ای به داد وی نمی رسد.
میتوانید برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف روزانه از خوردن انواع نوشیدنی پایه اسپرسو مانند لاته، کاپوچینو و آمریکانو لذت ببرید. پس سری به محصولات اسپرسویی کافه استور بزنید. 😉
چگونه بدانیم لرزش ناشی از پارکینسون است؟
بروز این بیماری اغلب در 65 سال به بالا دیده شده است. اما از ابتلای افراد جوان تر نیز مواردی دیده شده است. این بیماری می تواند در اثر آسیب مغزی، ضربه شدید در قسمت سر، کمبود برخی ویتامین ها مانند B12 و D، کمبود اسید فولیک، آلاینده ها، آفت کش ها، آلودگی هوا و عوامل موروثی و ژنتیکی باشد.
به طورکلی در صورت بروز لرزش ها و پیگیری آن، با استفاده از آزمایش های ژنتیک، بویایی، سیستم خودآگاه و نیز تصویربرداری عصبی، می توان آن را تشخیص داد. این بیماری با لرزش اندام ها، کند شدن حرکات (براتیکینزی)، عدم کنترل حرکات غیرارادی، عدم تعادل بدن، خشکی و سفتی عضلات که با درد همراه است، خود را نشان می دهد.
پیشرفت آن نیز با عدم کنترل اعصاب چهره، تغییر در دستخط، تغییرات و نتوانی در تکلم، ناتوانی جسمی کامل و جنون همراه است.
روزانه یک فنجان سلامتی بنوشید
آیا قهوه برای پارکینسون خوب است؟ خبر شگفت انگیز این است که قهوه علاوه بر آلزایمر، بیماری پارکینسون را نیز از بدن فراری می دهد. تاکنون مطالب زیادی درباره خواص قهوه شنیده ایم و از معجزه یک فنجان قهوه اسپرسو به خوبی مطلع هستیم.
امروزه به خوبی می دانیم که قهوه خطر ابتلا به دیابت، کبد چرب، افسردگی و آلزایمر را کاهش می دهد. اما خبرهای جدیدی مبنی بر اثرات کاهنده قهوه بر خطر ابتلا به پارکینسون اعلام شد و محبوبیت آن را چندین برابر کرد.
پیر شدن، یکی از اتفاقات بدیهی زندگی هر انسان است و البته که همه ما می خواهیم با حفظ عادت های سالم در زندگی، توشه کهن سالی خود را جمع کنیم. بنابراین، چه چیزی بهتر از تضمین سلامت همراه با لذت یک فنجان از نوشیدنی قهوه محبوب ما؟
کشف رابطه خاموش قهوه و پارکینسون
با توجه به تأثیرات قهوه بر کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر، تحقیقات زیادی نیز در رابطه با قهوه و پارکینسون انجام شده است که نتایج جذابی به دست آورده اند. مطالعات از مکانیزم های محافظتی بیوشیمیایی این نوشیدنی لذیذ خبر می دهند.
قهوه دارای نوعی اسید چرب (HET) در پوشش مومی خود است که از سلول های مغزی مراقبت می کند. این ماده به همراه کافئین، می تواند از تجمع پروتئین آلفا سینوکلئین جلوگیری کنند. به این ترتیب، سلول های مغزی را از نابودی قطعی نجات میدهند.
قهوه همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی است. این موضوع می تواند در روند محافظت از سلول ها و حتی خطر بروز سرطان، نقش بسزایی داشته باشد. به زبان عامیانه تر می توان گفت که عمده تأثیرات قهوه بر پارکینسون، از نابودی سلول های مغزی و ابتلا به پارکینسون جلوگیری می کند. بنابراین قهوه برای پارکینسون نیز مفید است.
درمان یا پیشگیری؟
اما آیا می توان از قهوه برای نجات افراد مبتلا نیز استفاده کرد؟ دراین باره نیز محققان دست بر روی دست نگذاشتند و با انجام تحقیقات متعدد، باز هم قهوه را به چالش کشیدند. همان طور که بیان کردیم، قهوه دارای اثرات محافظت کننده است.
مطالعات نشان داده اند که اگرچه فرد مبتلا، با استفاده از قهوه شانس بازیابی کامل سلامتی خود را به دست نمی آورد؛ اما مصرف روزانه 200 میلی گرم قهوه می تواند علائم پارکینسون را تسکین دهد. محققان طی یک دوره 6 ماهه، دو دسته موش مبتلا به پارکیسون را با ترکیبات مختلفی از کافئین و EHT (کافئین به تنهایی، EHT به تنهایی یا با کافئین) تحت درمان قرار دادند. در ادامه، تأثیرات آن ها بر مغز، رفتار و اخلاق موش مبتلا را بررسی کردند.
نتایج بسیار دیدنی بود. اگرچه کافئین و EHT به تنهایی تاثیر چشمگیری ایجاد نکردند؛ اما ترکیب این دو، باعث پیشرفت قابل توجهی در بهبود رفتارهای ناشی از بیماری شد. این عملکرد باعث افزایش سیگنال دهی دوپامین مغزی، بهبود روند پیام رسانی میان سلولی و جلوگیری از مرگ سلول های تولیدکننده دوپامین می شود.
به این ترتیب، اگرچه سلول های مرده را نمی توان احیا کرد؛ اما از مرگ سلول های بعدی جلوگیری می شود. توجه داشته باشید که این یک درمان نیست؛ اما می تواند نوید یک عامل جلوگیری کننده موثر و یا شاید درمان کننده، در تحقیقات بعدی باشد.
کلام آخر درباره قهوه و پارکینسون
قهوه از جمله دانه هایی است که به سرعت توانست قلب مردم جهان را با طعم بی نظیرش فتح کند و در زمینه پزشکی و سلامت نیز خودی نشان دهد. هنوز هم یک فنجان قهوه می تواند رازهایی در دل خود داشته باشد که انسان نسل های آینده به آن ها پی ببرد.
کشف دانه قهوه و دخالت انسان در روشهای مختلف مصرف قهوه، کمک بزرگی به جامعه بشری کرده و سلامت مغز تا پوست وی را به ارمغان آورده است. بنابراین تا زمانی که مضراتی برای مصرف قهوه به اثبات نرسیده باشد، بر سر سفره های خود دسر آفوگاتو بگذارید، یا از طعم لذیذ یک فنجان قهوه فرانسه لذت ببرید.
این می تواند رمز نشاط، سلامتی، جوانی و انرژی شما نیز باشد. اگر هنوز هم قهوه را تلخ می دانید و نوشیدنی مورد علاقه خود را پیدا نکرده اید، راهنمای خرید قهوه را به عنوان یک راه حل در ذهن خود داشته باشید. شاید قهوه، همان قطعه پازل گم شده از ذهن شما باشد.
ممنون که تا به انتها مطلب قهوه و پارکینسون همراه ما بودید. ❤
سلام پدر من پارکینسون دارن آیا قهوه مفید هستش؟!
بصورت قطعی نمی توان گفت قهوه برای درمان پارکینسون مفید است ولی در روند گرفتار شدن به این بیماری اختلال ایجاد میکند.
درود فراوان به همه دوستان و تشکر ویژه دارم از فروشگاه قهوه که این مطالب علمی در اختیار مردم قرار داده
بله بنده قبلا که قهوه مصرف نمیکردم خیلی بیحوصله بودم البته این بر میگرده به ۱۲ تا ۱۳ سال پیش و تا دوماه که بیماری کرونا داشتم لرزشهایی در بدن داشتم و همینطور بعضی از مواقع بدون تعادل با مصرف قهوه روزانه یک فنجان تا دو فنجان اسپرسو واقعا جواب خوبی گرفتم پیشنهاد من اینکه به هیچ عنوان مصرف قهوه را قطع نکنید
با ارزوی سلامتی و شادکامی برای همه مردم